- Ribersborg

Intagit soffläge deluxe nu.
Vart nere med Josse och hennes vovve Nicky på Ribban, promenerade runt där i 1,5 timme. Så kallt men sååå härligt! Nicky hittade många spännande stenar och isklumpar ;)
Sen tog jag bussen hem med min lilla röda näsa och fixade middag till min man som kom hem, han kastade i sig det på 5 minuter och försvann lika snabbt igen. Han ska på hockey ikväll med Jocke.
Så denna lilla frusna tjej ska bara ha egentid hela kvällen och se klart säsong 4 av VÄRLDENS bästa serie, Sons of Anarcy! <3
En Nicky ute på hal is
Nicky, Josse, sol, vatten, öresundsbron..sten

- En knarrande och knakande 22 åring.

Ont det gör ont..
Har foglossning från helvetet! Före jag blev gravid och hörde om folk som hade foglossning som hade ont tänkte jag "jaja, gör säkert ont, men sluta överdriva".
NU vet jag bättre! Fy för i helvete vad ont det gör! Det kvittar hur jag sitter,ligger eller står, smärtan är konstant ändå. Känns som mensvärk gånger 1000 både i rygg och mage. Beställde hem ett såkallat "foglossningsbälte" på nätet igår, hoppas det kommer fram snabbt!
En annan kul grej är att en gamal vän var på sitt första ultraljud imorse, hon ska ha en liten flicka i Juli. Så himla kul!
2012 blir ett bebisår känns det som :)


Arkiv bild

- Thilde goes Klippan

Hade en ytterst trevlig kväll i Klippan hos Jocke och Fia igår. De bjöd på jätte mumsig mat, grillad oxfilée(i januari!), hemmagjord potatisgratäng och en god sallad. Till efterrätt hade Fia gjort en jättegod jordgubbskaka, så maten får lätt +++++ :) Var kul att träffa Danne och Emma igen också, typ ett år sen sist. Jag och Emma fick prata graviditeter och jag hade tagit med mig min sån "hjärt-ljuds-maskin" så hon fick lyssna på sin bebis lilla hjärta, sjukt myspys.
Hela kvällen var trevlig helt enkelt, och Alex drack som vanligt en öl mer än vad han tål(han tror han fortfarande är 18 och kan svepa;P), så han däckade och gick ej att väcka förenn vi skulle åka.
Idag blir det bara att ta det lugnt och kanske tvätta en maskin tvätt.
Mums!
En däckad Alex <3

- En tjockis i bassängen

Halloj. Äntligen lördag! Har sett fram emot denna dagen hela veckan.
Imorse gick jag och älsklingen min upp tidigt och åt frukost, sedan körde vi ner till Kockum fritid i västra hamnen och simmade. Så otroligt skönt! Inte simmat på evigheter, verkligen känner hur avslappnad kroppen är nu.
Dock fick jag simma i sport bh, (tips från josse) eftersom mina boobs växt ganska mycket och inga av mina gamla bikiniöverdelar passar längre. alex gillar det dock såklart, haha.
Sen nu har vi precis gjort oss ordning, för nu ska det köras till klippan och hälsa på och käka gott i Jockes o Fias nya hus. Ska bli superkul för Danne och Emma kommer också ner från halmstad så det blir trippelpar dejt och jag o Emma kan snacka graviditeter, hon är ju 7 dagar längre gången än vad jag är :)
Hoppas ni alla också får en underbar Lördag, för det ska vi!
En tjock Thilde
Tvingade på Alex en lila slips så han matchar min tröja ;)

- Lunch för en gravid del 2

Jag kunde ju inte undgå att märka att mina bloggläsare igår ökade med ungefär det dubbla efter att jag la upp inlägget om vad jag åt till lunch ( era små matvrak..;) ) Så för att behaga er gör jag en repris idag och delar med mig av vad denna gravida kvinna äter till lunch. Det är ju tur att det är det viktiga här i livet som lockar, och folk säger "man ska äta för att leva, inte leva för att äta".. haha
Port salut ost - check
Kallrökt lax - check
Keso - check
Avokado - check
Räkor - check
Flingsalt - check



- Passion, både för smaklökarna och själen

Nu har Hannah och Oskar åkt hem till sitt. Vi har haft en otroligt trevlig kväll med god mat och goda skratt!
De kom hit runt 19 och då hade jag redan fixat huvudrätten så det bara var att hugga in :)
Bandpasta med pesto och körsbärstomater och pepparstek, blev verkligen perfekt om jag får säga det själv, haha.
Till nästa gång jag lagar det vill jag dock smula i lite fetaost också tror jag.
Efterrätten blev Chokladfondant med en fruktsallad gjord på jordgubbar och passionsfrukt i sockerlag med gammaldags vaniljglass, också en 10 poängare! Bäst av allt var att allt gick så lätt och snabbt att göra, inte massa väntande och förberedande. Superenkelt :)
Imorgon blir det fika i stan med en annan kär vän, Miss Anna Andersson! Blir av allt för sällan, så när vi väl ses går bådas munnar i ett.
Nu ska jag bädda ner mig i sängen med min älskade man och titta humorklipp.
Lite suddiga dåliga bilder följer för de nyfikna.
Hannah <3
Två suddiga karlar med dessert

Lunch för en gravid!

Har ätit lite för lite fisk och sådant under graviditeten, så slängde ihop en riktig "gravid-lunch" precis fullproppad med Omega3 och andra nyttiga fetter ;) vuxenpoäng deluxe.
Tunnbröd
Skagenröra
Avokado
Lax
Rulla ihop
Färdigt! :D


In progress..


Result!

Ska vi göra något äckligt baby?

Godkväll!
Här sitter en nyhemkommen tjej som är totalt slut efter en oerhört lång dag. Åkte först in och lunchade med Alex på Normans Deli på Hansa Compagniet, jag tog som vanligt en Yakisoba för den är bara såå god. haha
Sen gick vi och shoppade en överfin skjorta till honom som han kan ha när han åker till Stockholm med jobbet på Kick Off nästa helg.
Därefter drog jag hem till min underbara Hannah och drack kaffe i några timmar för att sedan bli hämtad av Alex, stressa till Entré där vi shoppade slipsar, men framförallt, BEBISENS FÖRSTA PYAMAS OCH STRUMPOR :) gäller ju som sagt att vara ute i god tid med små-shoppandet till honom. Käkade indiskt och sedan stack vi och storhandlade NIO kassar mat!
Imorgon kommer Hannah och Oscar hit på middag, ska laga pepparbiff med pestopasta till huvudrätt och Chokladfondant med jordgubb-passions fruktsallad till efterrätt. Tror det kommer bli hur bra som helst!
Nä, nu ska det betalas räkningar och sedan sovas. Ha en trevlig kväll :)
Pyamas och strumpor <3
Gamal bild på mig och Hannah

- Mitt smultronställe

Vi har ju som bekant flyttat tillbaka till Bunkeflostrand igen(flyttade härifrån i våras). Vi trivs 1000 ggr bättre i denna lägenheten än vad vi gjorde i den förra som ligger 2 hus bort, sist vi bodde här brukade jag alltid gå ner till havet och promenera och sitta och fundera. 
Mitt alldeles eget lilla smultronställe! Där i lika mysigt oavsett det är sommar eller vinter, full utsikt över bron och havet och man kan sitta där hur länge som helst med bara sina egna tankar som sällskap. Oerhört skönt, så där nere har jag tillbringat min Tisdag fram till nu.
Det är rätt tråkigt att vara arbetslös, aldrig varit det såhär lång tid förut. Men jag kan ju tyvärr glömma att hitta nytt jobb före jag föder bebisen. Klättrar på väggarna här hemma, och om jag inte kan få jobb måste jag hitta något annat att göra om dagarna så jag tar mig ut iallafall när alla andra normala människor är på jobb.
Tänkte kolla upp lite om vad det finns för gravid-vattengympa och sånt nere i stan och anmäla mig till distansplugg och läsa upp matte B så jag kan skaffa mig en riktigt utbildning sen. Som de flesta vet ska jag ju längre fram plugga till polis, men tänkte ge mig på en socionom utbildning före det. Det är min morot att se fram emot :)
Nu ska jag värma min frusna näsa och dricka en stor kopp Thé, min nya hemliga lilla kärlek. Passar på att lägga in lite bilder på mitt smultronställe.

Lucy in the sky with diamonds

Godkväll godkväll.
Tillochbörja med vill jag utfärda en STOR varning! Igårkväll skulle jag och Alex se film, Human centepiede 2 för att vara exakt. Sjukaste filmen jag någonsin sett. Och jag menar allvar när jag skriver: Se den inte!
De överskrider alla gränser man kan i den filmen, pedofili, nekrofili, detaljerade slaktscener osv osv i en och samma film. Både jag och Alex satt i chock i soffan, och tro mig; det krävs mycket för att få Alex mållös i en skräckfilm. Enough said, se den helt enkelt bara inte!
Idag gick jag upp vid 9 och gjorde mig iordning för att åka till stan, hade tid hos barnmorskan. Allt såg bra ut, bebisen växer som den ska men måste dit igen imorgon med nytt urinprov då jag hade lite protein och blod i det jag lämnade idag tydligen. Alex får åka in med det söta lilla "juice" fyllda provröret imorn före jobbet ;) haha
Sen tog jag en sväng till Dialect och käkade först sushi med Alex och sen fixade jag arbetsgivarpapper, insåg att jag saknar många kollegor där men absolut inte arbetet. Min gamla coach var dock snabb med att kommentera vilka gigantiska bröst jag fått och peka ut det för alla andra, så stället är sig likt. Go LA! :D
Wellwell, kafferepet hos Hannah ställdes in, jag missade bussen hem.. Hamnade på nåt vänster hemma hos Cornelia och såg film fram tills min bättre hälft slutade jobb, för att åka till Calle och se ännu en film "I am Sam" som är lika fin varje gång man ser den.. Mycket filmtittande för denna unga dam dessa två dagar :)
Nu blir det att gosa katter och sova, skööönt. Hoppas ni alla också haft en bra dag i det härliga vädret, kallt men soligt..Lovely

Varm choklad och drömmar

Idag är en sån där "slappe-dag", tv tittande och allmänt plock och städ i lägenheten.
Men jag och Alex tog oss iallafall iväg på en liten förmiddags tur till utsiktsplatsen vid Öresundsbron. Där är superfint och mysigt vid "Luftkastellet" med full utsikt över bron, köpenhamn och in mot hamnen i Malmö. Det är förövrigt även i Luftkastellet som vi ska ha vår bröllopsfest sen när det blir dags ;) Så vi strosade runt och tittade lite och drömde oss bort till hur vi ska pynta och ha oss där när det är dags för den dagen. haha
Kallt och snöigt var det dock, så nu är vi hemma igen i soffan och resten av denna dagen ska tillbringas med att mysa, dricka choklad och städa.
Imorgon ska jag till Barnmorskan, ÄLSKAR när man får höra bebisens hjärtslag. Ler som en idiot varje gång och fnissar så det ekar i högtalaren. Magi!
Nu följer lite suddiga dimmiga bilder från Utsiktsplatsen och även en magbild från nu i vecka 25 :)


En pytteliten fyr


Alex lider inte alls i kylan, nej nej ;)


Michelin-gubbe


Magen vecka 25 <3


Tema till bebisens rum

Sådär!
Suttit timme efter timme och surfat runt på olika internetsidor och skaffat inspriation till hur jag vill inreda i barnrummet. Kom på ett väldigt bra tema som Alex också föll för; DJUNGEL tema! :)
Hittade en jättefin djungeltapet som vi ska ha som fondvägg bakom spjälsängen som förövrigt ska vara grön, de andra väggarna behåller vi vita och "pyntar" istället med vägghyllor i olika naturfärger som man sen överöser med olika djungelgosedjur osv osv.
Inspirationen är för tillfället på topp och jag kan knappt vänta tills jag får börja fixa och dona där inne!
Tips på sidor att handla bebisprylar på (eller bara sno inspiration från);
www.babyfrog.se
www.jollyroom.se
www.boinkstore.com



Ut med det gamla och in med det nya.

Välkomna till en nystädad blogg! :)
Har precis raderat alla mina gamla inlägg flera år tillbaka, känns ganska bra. Blir lite som en nystart, en garderobsrensning ungefär. 

Idag vaknade jag vid 10 tiden och gick upp och gjorde frukost åt mig och Alex, inget fancy fancy, kaffe och flingor :) Sen har vi åkt till stan och lämnat bilnycklar åt hans chef och nu är vi back igen.
Vädret är ju inte direkt inspirerande idag, men Alex har bett mig att ta denna dagen till att surfa runt och fönster-shoppa på nätet vad jag vill köpa till barnrummet och göra en inköpslista.
Ni anar inte hur mycket man faktiskt behöver köpa både till barnrummet och till bebisen innan han föds, jag gillar att vara ute i god tid och vara väl föreberedd så att jag inte missar något.
Hittills har vi bara fixat barnvagn och babysitter, så det ser väldigt tomt ut i barnrummet hittills. Men bråttom har vi inte, han är inte beräknad att födas fören den 9:e maj. Däremot läste jag idag att nyfödda bebisar måste blöjbytas ca 12 ggr per dag! - Fatta hur mycket blöjor det blir i veckan, eller i månaden! Haha, vi kommer att ha blöjor upp över öronen låter det som :) 

När det gäller namn har vi några förslag, självklart har både jag och Alex varsitt "favoritnamn" vi krigar lite extra för. Jag krigar för "Benjamin" vilket betyder "Lyckans son" och låter bra både på svenska och engelska, men min bättre hälft Alex tycker det namnet är fjolligt av någon anledning. Alex krigar för "Noel" som betyder "Jul" på franska, jag tycker också det namnet är fint...På ANDRAS barn! haha, tycker Noel lite är som ett "modenamn", typ så som Tindra och Saga var för några år sen. 
Annars gillar vi båda namnet "Adrian" , vi får se vad det blir sen när plutten föds :) Blir kanske något helt annat.
Well well, nu ska jag ta och surfa mig galen efter inspiration och prylar till bebis och bebisrum, tips och ideer mottages tacksamt! 


RSS 2.0