- Mammas heffaklump

Nu är minsann Benjamin verkligen en liten heffaklump! Var på BVC idag och vägde/mätte honom, min lilla klump är bara 9 veckor men väger redan 6 kilo och är 61,5 cm lång! Snacka om dundermjölk:) så han ligger en bra bit över medel på sin kurva, och BVC tanten berömde hans starka nacke och vackra ansikte <3 Nu ligger vi alla tre och gosar i sängen och Benjamin jollrar för fulla muggar med världens leenden. Hur fick jag en så fin son?!


- Minisemester

På onsdag ska Alex börja jobba igen, så denna veckan spenderades först onsdag-fredag i släktens sommarhus vid sjön immeln. Vi hade det helt för oss själva och bjöd med oss Amanda och André för lite solande, badande och grillande. Otroligt trevligt hade vi det i 28 graders solig värme utan blåst! Vi såg ekorrar och ödlor, men den enda fisken vi lyckades fånga var några yngel Amanda fångade i en glasburk, de stackars fiskarna dog förövrigt efter en stund när Amanda glömde bort dem.. Well well, efter några dagars avslappning där var det ändå rätt skönt att komma tillbaka hem till Malmö och civilisationen igen :) Igår var Danne, Emma och lilla Nino som är 3 veckor äldre än Benjamin här och hälsade på och vi käkade brunch på Folkets park, åkte karusell  och strosade sedan runt nere i hamnen innan vi avslutade med en pizza hemma hos oss innan de åkte hem till Halmstad. Var kul att se Benjamin och Nino ihop när de delade samma filt, storleksmässigt var faktiskt Benjamin nästan lite större, haha, min lilla tjocksmock <3
Lite bilder från immeln
Klart man blir glad när man ser mamma! :D

- Härlig helg

Som vanligt har det varit full rulle denna helgen, vi har hunnit med både det ena och det andra. 
I torsdags var ju inte vädret det roligaste tyvärr, bara jag som känner det som ett slag i ansiktet när hela himmelen är skrämmande grå och mörk och en liten liten bit av den blåa himmelen sticker fram en kort stund mellan två moln? Så man liksom påminns om den bistra sanningen att någonstanns där högt uppe, bakom alla dumma moln, så finns den blåa fina härliga himmelen som envisas med att gömma sigg bakom molnen. Jag hatar det iallafall! Men men, vi trotsade regnet och packade in oss i bilen, hämtade upp min bror Jonathan i Lund och körde till dalby skogen för en promenad och avslutade dagen med att laga en god köttfärsspaj :)
Fredagen blev en stooor dag för oss och Benjamin, vi åkte till Helsingborg och lämnade Benjamin med Alex mamma för att få oss lite egentid på tu man hand. Vi var utan Benjamin i HELA 2 TIMMAR (!!!) och gick och åt middag på en god indisk restaurang, mös nere vid havet och promenerade runt, kändes jätte konstigt och tomt att inte ha med Benjamin, men det kändes bra när Alex mamma skickade ett mms på en gott sovande Benjamin i vagnen :)
På lördagen åkte vi till Ljungbyhed på Alex kusin Katja's 40års trädgårdsfest, typ 60 personer var där så det var ju en himla tur att vädret var så bra så vi kunde sitta ute och grilla. Supertrevligt hade vi det, och nu har Benjamin på sina 8 veckor redan hunnit träffa i princip HELA sin släkt på både min och Alex sida, inte illa :)
Igår var det också kanon väder så vi pallrade våra rumpor in till stan och käkade glass i folkets park före Sebbe kom hit igårkväll på chili con carne och filmtittande.
Nu återstår det att se vad denna vecka har att bjuda på för kul, har redan fullspäckade planer för varje dag,haha.
Lite bilder från helgen
 

- Update

Nu har det varit tyst på bloggen i några dagar igen, haft full rulle. 
I lördags fick vi fint besök av Julie & Calle med tonåringar, gamla vänner till min familj som vi umgicks mycket med under min uppväxt, det var även hem till dem i deras hus i de djupa mörka skogarna i småland som mamma skickade mig ibland när jag var för jobbig under tonåren, haha. Så det var himla kul att de kom och hälsade på oss, vi fikade och gick långpromenad och rastade deras barn på lekplatsen i Afrikaparken här i Bunkeflostrand :)
Igår tog jag och Benjamin en sväng med min lillebror Jonathan till min storebror Sebastian i Ystad för lite syskontid, käkade min brors goda mat och promenerade i skogen, som förövrigt kryllade av grodor överallt! Otroligt äckligt eftersom man nästan inte kunde undvika att trampa på dem! Min fick en rolig film på sin mobil där jag försöker undvika grodorna..
Men men, nu har jag tryckt i mina höfter i ett par för tajta jeans och ska ta Benjamin med mig till Sara i Lund. 
 

- Lund

Igår åkte vi till Lund och hälsade på min lillebror en sväng, käkade gott på restaurang och tog en promenad i Botaniska trädgården medan solen sken. Därefter var det dags för middag hemma hos Erika, Emil och lilla Olivia :) Emil grillade mumsigt kött och Benjamin myste med Olivia innan det var filmdags, vi såg den gamla godingen "Omen" vilket ledde till att jag inatt hade sjuka mardrömmar om hundar som försökte mörda mig, haha.
Men men, nu ska här städas för vi väntar finbesök från Småland, catch you later :)

- På rymmen

Denna mamma tog sina converse, lämnade bebis och sambo ensamma hemma och rymde till Eslöv igår för lite egentid, Det ni! Kändes aningen jobbigt att sätta sig på tåget utan Benjamin, men jag visste att han skulle ha det bra hemma med sin pappa :) Och jag tror det var bra för Alex att få känna på en heldag ensam med Benjamin och allt vad det innebär, så kanske han kan förstå mig lite bättre de dagar jag är helt slut på kvällen efter att ha varit ensam med en envis konstant hungrig och kelsjuk Benjamin <3
Först åkte jag hem till Amanda på kaffe och glass, hon har för tillfället världens sötaste lilla kattunge så han fick bli mitt lilla bebissubstitut för stunden och låg och sov på mitt bröst, haha. Sen gick vi in till Eslöv och fikade med hennes pojkvän på Grappa före jag stack hem till My.
Vi hade en underbar kväll med Pizza och snicksnack som vi nog båda två behövde lika mycket på olika sätt, vi kom fram till att   karlar   nog   är   kroniskt   blinda   när   det   gäller   hushållssysslor.. ;) Framåt 22 tiden höll jag på att gå sönder av saknad till Benjamin och Alex ( det underlättades ju inte av att Alex mmsade en bild på en förtvivlad Benjamin,haha ) så jag tog tåget hem till mina pojkar. Mina bröst höll förövrigt på att spricka så jag längtade otroligt efter att få amma, så denna natten var mysigare än någonsin när det gäller Benjamin-gos <3
Tänk vilka framsteg man missar från sin bebis på bara en dag! ;) haha
Jag och Amandas lille kattunge

- Känslodipp

Har sovit i någon konstig ställning medan jag ammat inatt så nacken har låst sig, Benjamin har gråtit hela dagen idag och vägrat att vila om han inte får äta samtidigt, och han brukar minsan ALDRIG gnälla annars så han har nog också en dålig dag idag. 
Det är helt enkelt en sådan dag då allt känns lite extra tungt, man ser sig omkring i lägenheten och får panik för att tvättkorgen börjar bli full eller för att man ser en dammråtta i nåt hörn och man påmins om alla måsten man har, eller i-lands problem man har snarare. Typ dopinbjudningarna! Guuud vad jag har skjutit på det länge nu! Varje dag tänker jag "idag ska jag ta itu och fixa de sista inbjudningskorten så jag kan posta alla.."
och sedan blir det liksom inte av eftersom att jag har myror i benen och hela tiden känner att jag måste iväg iväg iväg och umgås med allt och alla och fånga dagen typ. Är antaglign därför verkligheten kommer ikapp mig som en käftsmäll när jag väl tar en dag som denna och bara är hemma.. Men men, nu ska vi möblera om lite härhemma och sedan ska det lagas middag.
Ikväll ska jag bjuda mannen min på köttfärsbiffar med hackade soltorkade tomater i, potatissallad och whiskeysås. Kanske blir jag på bättre humör efter det..

- Gårdagen kort och gott

Igår var denna familjen iväg i Helsingborg hos Alex mamma där även Alex morbror, bror och mammas pojkvän befann sig :) Åt trevlig middag med jordgubbar och glass till efterrätt. Trevligt trevligt, fick också höra lite om Ingers och Lasses resa i Rhodos de nyss hade kommit hem ifrån.
Efter middagen tog vi oss en tur till Klippan och hälsade på Jp, Fia och hennes dotter Hanna en sväng, ännu mera fika, haha. Benjamin blev helt förälskad i 6 åriga lilla Hanna och låg och flörtade massor med henne i soffan innan vi begav oss hemåt :)

- Just keep walking

Som mamma till ett spädbarn blir det mycket promenerande med barnvagn minst sagt, och hur härligt är inte det?! Jag älskar att vara ute och promenera, så jag uppskattar verkligen alla långa promenader med lillkillen och Alex. Idag var det ju 26 grader varmt här, så vi åkte ner till Ribersborgstranden och började med en promenad därifrån ner till Västra hamnen där vi åt på restaurang -NollEtt. Riktigt mys med god mat, och som vanligt skulle alla runt omkring beundra vår fina pojke <3
Därefter styrde vi stegen mot Kungsparken där vi la oss och solade tills Benjamin vaknade, han var på solskenshumör och låg på sin filt på gräset och pratade, gurglade och skrattade för fullt. Man märker skillnad i hans utveckling för var dag som går, så himla underbart.
Sen styrde vi stegen från parken tillbaka till bilen vid stranden och åkte hem, och nu har vi precis grillat och är mätta och belåtna, så resten av kvällen ska spenderas i soffan framför en god film :) Hoppas ni också haft en skön dag i solen gott folk.
Lite bilder från idag

- Hassela och Påarp

Halloj halloj!
Igår var en lååång dag, jag tog lillkillen för att åka tåget till Eslöv och besöka Hassela för en lunch. Sara skulle också dit med sin lilla Vincent. Sååå kul att träffa Kikki och Yvonne och få visa upp min lilla guldgosse och prata av sig om allt mellan himmel och jord lite.
De är de bästa extramammorna man kan ha, och jag hoppas att de alltid kommer att finnas kvar i mitt liv! De fungerade ändå som det under alla de år jag var inskriven på Hassela och jag har uppskattat att ha de kvar i mitt liv även efter, har så mycket att vara dem tacksam för :) Till lunch bjöd de på kallrökt lax och nypotatis, sen kom Sandra in för nattpasset i huset, henne har man inte träffat på så många år så det var himla kul, och då valde jag och Sara att även bjuda in oss själva på middag ;) Kan man så ska man, haha.
Idag har jag Alex och Benjamin varit i Påarp och hälsat på Jennie, Jocke och Linnea. Kanon gött med ännu mer god mat och promenad bland familjevillorna där ;) sen blev det en tur ut till Alex pappa i östra ljungby med och titta på gamla bilder från när Alex var bebis, jag tycker mig allt se vissa likheter mellan honom och Benjamin:)

- BVC och promenixande

Inatt fick jag sova utan att bli väckt en enda gång! Snacka om lyx, Alex tog Benjamin varje gång inatt så denna mamma fick vila ut en hel natt för första gången på 6 veckor :)
Idag gick vi först till BVC för läkarkontroll, mätning och vägning av lillkillen som nu är en rätt stor lillkille, han har gått upp till över 5 kilo min lilla sparv! <3
När läkaren gjorde kontroller och drog i hans ben, höfter och tryckte på hans mage sa Benjamin ifrån genom att kissa på läkaren, haha. Bra Benji, det hade mamma med gjort! :)
Sen efter BVC somnade han gott i sin vagn så jag och Alex tog en 2 timmars promenad nere vid havet och natureservatet i Bunkeflostrand och tittade på fåren, så himla underbart väder! 
Nu blir det balkonghäng med svenska sommarhits på hög volym på Alex begäran. Ha en bra dag :)

- Husmors kycklingsallad

Simpelt, enkelt men ack så mumsigt! 
Skär upp kycklingfilé i bitar,
Stek dem i honungskrydda
Ta fram en stor skål
Häll i lite mixad sallad
Tillsätt hackad soltorkade tomater
Tillsät även hackade champinjoner
Och såklart i med fetaost <3
Glöm inte att lägga i den stekta kycklingen också
Servera med ett glas gott vin och valfri sås :)
Perfekt måltid för en stressad mamma med bebis

- The babywhisperer?

Lisa Ekdahl, kvinnan som talar med bebisar? 
I vår bil har vi inte så många cd skivor, så när vi inte lyssnar på radio i bilen lyssnar vi mest på Lisa Ekdahls album, ni vet hon som bl.a gjort låten "vem vet inte du vem vet inte jag" osv osv. Och när Benjamin låg i min mage lyssnade vi ofta på det albumet, så han lär ju hört det genom magen. För nu när han skriker otröstligt och man inte kan trösta honom så är det enda som får honom att tystna och bli glad igen just när man sätter igång henne på hög volym. Då tystnar han direkt! Ganska kul, för det är bara hennes musik som hjälper :)

- Varde sol och sömn!

Idag är jag faktiskt någorlunda utvilad, fick sova mellan 23-04 utan att behöva vakna för första gången sen Benjamin föddes inatt, Alex tog nämligen första passet inatt. Så himla skönt att bara kunna ligga helt själv och sova på soffan utan att behöva bry sig om något, så skönt har jag inte sovit på evigheter :)
Idag var vi nere i stan och fikade med Anna på Noirs nere vid Gamla väster och sen en promenad i Kungsparken, supermysigt! Himla skoj att träffa Anna också och snacka lite skit och se hennes fin fina förlovningsring, får väl se när jag får en egen förlovningsring..;) haha
Nu blir det iallafall städning här hemma och sedan ska Alex laga mat, får se om det går att äta denna gången?
Alex i västra hamnen igår, samt vackraste Anna som matar Benjamin :)

- Update

Fortfarande sjuk, men ändå gjort massa senaste dagarna, vilket det verkar som att jag får betala dubbelt för idag. Hosta och feber från en annan planet typ, haha.
I Fredags tog jag Benjamin och åkte till Helsingborg med Sara och hennes 1 åriga son Vincent, barnvagnsmaffia! Först käkade vi god lunch på restaurang Haket, sen shoppade vi lite på rean och sen fika på Ebbas café. Supermysigt hade vi, tills båda lillkillarna bestämde sig för att jag och Sara hade haft lugn och ro för lång tid, så de drog igång världens gnäll och uppmärksamhets tävling bägge två och Benjamin var nästintill otröstlig fram tills jag drog fram bröstet till honom. Han åt i princip på varje ställe vi var, tur jag hade bra tröja på mig där man kunde gömma honom när man ammade, haha. Såg ut som om jag hade en puckel på bröstet när han låg och åt under tröjan :)
Sen kom Alex och mötte oss efter jobbet och han, jag och Benjamin gick upp en sväng till alex mamma och åt god sallad hon hade gjort med jordgubbar och glass till efterrätt.
Igår var det Lördag, och då kom Amanda hit för att äntligen få träffa Benjamin, hon hade med sig världens finaste bodys till honom ala djungeltema! En supersöt med pandor på och en annan supersöt som blev min favorit med en stor elefant på :) Tack Amanda!
Sen igårkväll kom hennes pojkvän André också hit och så käkade vi varmrökt lax med nypotatis och romsås och hade allmänt trevligt, jag unnade mig NÄSTAN en hel cider! Det ni, haha ;) 
Nu har vi precis badat Benjamin, och jag ska ta mig en kopp kaffe, 20 alvedon och sedan försöka masa mig ut med Alex och Benjamin och käka jordgubbar vid havet i solen om min hosta tillåter det. 
Jag och Benjamin i Hbg, Benjamin är knölen under tröjan vid mitt bröst, haha
Benjamins bad imorse <3

RSS 2.0