- Bloggen nere pga sjukdom

Häromdagen var jag i stan med Josse och började känna mig allmänt krasslig, dagen efter vaknade jag med feber, snuva, hosta och svårt att andas. (Jag har ju trånga luftrör, så när jag blir förkyld sätter det sig oftast mest på luftrören)
Så japp, jag har helt enkelt inte orkat blogga senaste dagarna, den lilla energi jag har går åt till att ta hand om Benjamin. Han är 5 veckor idag, och som han har både växt och utvecklats! ojojoj, hans skratt! Ni anar inte vilken magisk känsla man får varje gång han skrattar sitt lilla skratt! 
Nu hoppas jag bara att jag är frisk tills imorn, för isåfall ska vi träffa Sara och åka till Helsingborg för en fika antagligen. Hade varit så himla skönt, hatar att ligga hemma och vara sjuk när solen skiner utanför fönstret.
Överst en glad Benjamin, och underst Alex och Benjamin igår när vi käkade sill på balkongen

- Midsommar bröllop

I Fredags gifte sig min storebror Sebastian och Johanna ÄNTLIGEN efter nästan 9 år tillsammans <3
Det var ett otroligt fint bröllop i Åhus kyrka och prästen hade ett jättefint avslut till dem där hon liknade deras äktenskap med Ronja och Birk i Ronja rövardotter, där Ronja och Birk går i skogen med ett snöre som håller dem ihopa så de ej ska gå vilse och tappa bort varandra. 
Jag fällde några tårar i kyrkan, var så himla glad för deras skull och det var en rörande syn att se dem där framme vid prästen när de gav varandra sina löften.
Efter vigseln var det bröllopsfest, god mat och FIN FINA tal. Mina favorit tal var de som Johannas pappa och Johannas kusin höll, även då fällde jag en tår blödig som jag är. haha. 
Benjamin höll sig lugn hela dagen och hela kvällen, så duktig så var han vår fina lillkille, som hade väst och fluga den stora dagen till ära ;) 
Vid 12 på natten började vi dra oss hemåt, lång bilfärd till Malmö från Åhus och det var tät dimma ute. Så jag gav min lillebror Jonathan i uppgift att hålla koll genom fönstret på sin sida efter rådjur och jag skulle hålla koll på min sida, och så skulle vi skrika "BROMSA" om vi såg något så Alex skulle hinna stanna.....
MEN, Jonathan glömde bort att hålla koll på sin sida genom fönstret men som tur var höll jag koll på båda sidorna och såg de två rådjuren som skuttade ut på vägen framför oss, och jag skrek BROOOMSA STOPP STANNA!! Så vi slapp krocka med dem, sen jäklar i det grät jag, fy farao vilken adrenalinkick och vilken rädsla när man sitter med sin lilla bebis i sätet bredvid sig och börjar tänka på hur det kunde slutat. Man blir nog lite oroligare när man blir mamma trots allt.
Brud, Brudgum och Benjamin
 
Lillebror och storebror
 

- Bajs, BVC & återbesök akuten

Igår kväll när Alex kom hem från jobbet var planen att sticka och sola lite solarium så vi inte är de blekaste på bröllopet imorgon, men Benjamin ville lite annorlunda.. När vi nästan var framme började han skrika som bara den och när jag lyfte på filten så bokstavligen badade han i bajs. haha, stackars lillen! Så det var bara att vända hem igen och tvätta av honom.. Alex måste lära sig att inte sätta blöjorna fel! ;)
Idag har jag varit på BVC med honom, nu väger han 4320 gram och är hela 55 cm lång! Så han växer verkligen så det knakar. Resten av dagen kommer tillbringas först solandes på balkongen, sen en runda på stan och sedan återbesök på barnakuten för att se vad proverna av Benjamins utslag har visat och så.
 

- Barnakuten

Min lilla solstråle började få utslag i ansiktet häromdagen som var mystiskt likt de jag fick i höstas när jag blev inlagd på infektionskliniken som senare visade sig vara herpes (den typen som de flesta bär på utan att veta om det men som oftast inte bryter ut). Han verkar även ha haft ont av dem eftersom han varit uppe massa med händerna i ansiktet och varit gnällig (han brukar ju inte gnälla), så igårkväll ringde vi sjukvårdsupplysningen som rådde oss att åka in till barnakuten och visa Benjamins utslag. Väl där blev vi oerhört bra bemötta, vilken trevlig personal! De tyckte också att vissa av hans utslag såg ut att kunna vara sån herpes, så vi fick recept på medicin till honom som han ska ta var fjärde timme och ska tillbaka på återbesök på torsdag. Och jag tycker minsan redan medicinen har hjälpt! :)
Prickarna försvinner mer och mer och han är mindre gnällig igen, min stackars stackars lilla pojke <3
Benjamin och jag i väntan på läkaren

- Frågeformulär graviditeten

Hittade detta formuläret på en annan blogg för ett tag sen och tänkte att jag nu när lillen äntligen sover (han har varit vaken sen 02 inatt) kunde passa på att svara på det. Kanske inte jättekul läsning, men kul för mig iallafall :)

1. När fick du reda på att du var gravid?
Svar: På kvällen efter jobb den 6:e september, gjorde ett test helt enkelt som visade positivt.
2. Hur tog din partner det?
Svar: Jag ropade det till Alex från badrummet och hans reaktion var att hälla upp ett stort glas Whiskey, sätta sig i soffan och stirra tomt ut i luften utan att säga ett ord på typ 20 minuter. Sen blev han glad, även fast han inte riktigt trodde på testet under lång tid. haha
3. Mådde du illa under graviditeten? Hade du några cravings?
Svar: Nej aldrig, jag var mest bara obeskrivligt trött! Trodde inte man kunde vara så trött som jag var! Det jag cravade mest efter var nog Piggelin glass, kunde äta 5 piggelin om dagen utan problem. haha
4. Fick du några bristningar?
Svar: Inte en enda! :D Men sen hade jag ju inte vidare stor mage heller.
5. Hur mycket gick du upp i vikt under graviditeten?
Svar: 8 kilo gick jag upp
6. Var du ofta orolig?
Svar: Ja det var jag nog, först fick jag ju en stor blödning i vecka 17, då blev jag livrädd och trodde jag skulle få missfall, men det var bara moderkakan som låg lågt. Och sen var jag väll orolig resten av graviditeten att barnet typ skulle dö i magen eller nåt, fick panik varje gång det gick några timmar mellan bebisens sparkar. Men lite hönsig får man väl vara ;)
7. Var du nervös och rädd inför förlossningen?
Svar: Nej inte under graviditeten, jag var mer rädd för att det skulle ta lång tid än att det skulle göra ont eftersom jag är en så otålig mäniska, hellre smärta än långdraget typ.. haha, inte anade jag hur ont det faktiskt skulle göra sen!
8. När startade förlossningen och gick du över tiden?
Svar: Jag gick över tiden 14 dagar, förlossningen började morgonen den 23:e maj och Benjamin föddes 01.58 den 24:e maj. 
9. Fick du någon bedöving?
Svar: JAAA! Fick lustgas, morfinspruta i rumpan och tillslut äntligen min älskade epidural!
10. Blev det några komplikationer?
Svar: Ja det blev det väl typ, jag fick en infektion mitt under förlossningen förmodligen pga att bebisen hade bajsat i min mage, så jag fick hög feber och frossa och kräktes massor, bebisens puls i magen var nästan dubbelt så hög än vad den skulle så det var ju lite stressigt.
Men jag fick antibiotika i dropp och tillslut lyckades jag ju iallafall krysta ut en frisk bebis :)
11. Vad tyckte du var jobbigast?
Svar: Smärtan, pga min feber så tror jag allt gjorde mycket ondare än vad det hade behövt göra. Jag trodde på allvar att jag skulle dö, jag ville dö och hoppades jag skulle dö. Sen blev jag hög som ett hus av lustgasen, och då spelade inget någon roll längre utan jag låg bara och gnäggade som en häst och visste inte var jag var. Minnesluckor deluxe! haha
12. Är du nöjd med din förlossning?
Svar: Nej verkligen inte nöjd med själv förlossningen, men otroligt nöjd med resultatet. Värt all smärtan för jag fick den bästa belöningen man kan få i slutändan, Benjamin! <3
13. Hur gamal är din bebis nu?
Svar: 3 veckor och 5 dagar
14. När kommer nästa barn?
Svar: Inte än iallafall! haha, nä men om 3-4 år kanske :)

- BVC

Besöket på BVC idag med Benjamin gick bra, min lilla pojke väger nu 4090 gram! Mammas stora kille <3
Vid födseln vägde han ju 3200 gram, så han har lagt på sig nästan ett helt kilo på bara 3 veckor. Kan ju bero på att han äter K  O  N  S  T  A  N  T mitt lilla matvrak till son, haha.
Ikväll har han mest myst med Alex i soffan så jag har fått tid att skriva ihop en lista med alla som ska bjudas till dopet, blev ungefär dubbelt så många mot vad jag trodde, så imorgon ska jag till stan och köpa det jag behöver för att fixa med inbjudningskort och passa på att träffa Patricia en stund, otroligt längesen nu!

- Helgen

Varit lite tyst på bloggen under helgen, haft fullt upp helt enkelt och bloggappen i mobilen ligger nere och det är omständigt att starta datorn när man är lat.haha
I allafall, i Lördags kom Alex kompis Caesar hit på pizza och kaffe. Han hade med sig en HIF tröja till Benjamin till alex stora förtjusning, min storebror som är MFF'are blev dock inte lika förtjust i den. Så Alex och min bror får väl slåss om vilket lag Benjamin ska hålla på, dock bor vi ju i Malmö, så MFF borde ju vara det logiska valet, känsligt ämne det där ;) haha
Sen igår tog jag Benjamin med mig och åkte hem till Cizzi i Trelleborg där även My med döttrar var, så vi hade en liten fikastund hos Cizzi som var väldigt trevlig. Nu är det mindre än 1 månad tills Cizzi är beräknad att föda sin lilla flicka, ska bli så himla roligt!
Idag på mitt schema står det promenad med Benjamin medan solen skiner, och sen till BVC13.30 för att väga honom och se hur mycket han gått upp sen förra veckan :)

- Stadsmys

Vilket härligt väder vi haft i Malmö idag! Runt lunchtid tog jag lillkillen i vagnen och åkte ner till stan där jag mötte upp Hannah och Erika med dottern Olivia. Vi käkade god lunch på Folk & Rock på lilla torg (Surdegsmacka med kyckling och dijonsenap, mumsigt värre) och sedan promenerade vi i Kungsparken och tittade fåglar. 
Blev dock uppläxad av ett pensionärsparnär jag tog upp Benjamin snabbt ur vagnen när han var ledsen och jag inte DIREKT tog på honom hans solhatt.. Helt otroligt hur vissa främlingar kan lägga sig i ibland, men men. 
En bild på mig och Benjamin <3

Erika, Hannah och Benjamin


- Ystad

Hade en helt perfekt dag igår! Åkte med Benjamin till Ystad för att hälsa på min bror Sebastian med fästmön Johanna som gifter sig på midsommar. Först fikade vi och shoppade lite, och sen åt vi god sushi och entrecote wok i stan med deras kompis Marta. Lillkillen var som vanligt superduktig, han trivs som bäst med massa mäniskor runt sig.
Sen gick vi hem till dem och solade i trädgården några timmar tills Alex kom och hämtade mig på kvällen efter jobbet. Men det mysiga var inte slut där inte, för vi tog en omväg hem genom svarte, rydsgård, svedala, beddingestrand osv osv, vi körde havsvägen hem med andra ord :) Och Benjamin somnade i bilen och låg och pratade för sig själv i sömnen med nappen i munnen, går fan inte att beskriva hur mycket jag älskar den lilla pojken, han är helt perfekt på alla sätt och vis, fatta att jag har gjort honom! haha
Benjamin skugg-solar
Marta och Johanna
Sebastian

Lillkillen i den nya gungvaggan jag berättade om igår, han fullkomligt älskar den!


- Ännu mer besök

Idag har jag och lillkillen varit ute och promenerat massor, han gillar numera att åka vagn. Däremot har han slutat sova på dagarna och vill för tillfället ha konstant uppmärksamhet! Både mysigt och jobbigt, jag hinner varken äta eller gå på toa utan att han skriker efter mig, måste köpa mig en bärsele snarast!
Sen ikväll fick vi besök av alex mamma, farbror, faster, syster, syskonbarn och Lasse, fullt hus med andra ord. Haha
Vi fikade och mös med Benjamin som som vanligt fick superfina presenter! Massa nya kläder, nallar och en kanonbra gungställning som han älskade att sitta i. Den både gungar och spelar musik automatiskt, kanon! Bilder kommer imorgon för nu vaknade lillkillen igen:)
Bjuder på en bild på Benjamin och farmor Inger!


- Big update!

I fredags kom ju min biologiska pappa Kevin och farmor Jill och hans tjej Tanita hit från Nya Zeeland och England för att hälsa på och träffa Benjamin. En ganska stor grej eftersom de inte varit i sverige på typ 15 år.
På fredagen gick vi ut och åt fint på Steakhouse lilla torg, jag var otroligt nöjd med min lax med nypotatis och någon form av romsås som alla ville sno av, haha. Efter det gick vi en promenad i Kungsparken och sen hem till oss för kvällskaffe och fotboll.
Lördagen åkte vi till Helsingborg och fikade först på kulturhuset, sen gick vi upp i "kärnan". sååå många trappsteg i tornet så jag trodde jag skulle dö! Mina ben var som gelé efteråt. Sen käkade vi buffé på restaurang Helsing, vilket blev lite av en besvikelse då personalen inte direkt var service minded denna lördagen, de andra gångerna jag varit där har jag dock varit nöjd:)
När vi hade mat i magen igen turade vi över till Helsingör, Benjamins första gång både utomlands och på en båt, inte illa för att bara vara 2 veckor gamal, haha.
Sen åkte vi hem till oss igen för kvällsfika och på söndagen var det dags för Kevin, Jill och Tanita att flyga hem igen så vi tog oss en brunch ihop på lilla torg, och lite snabbshopping på Triangeln före det var dags att lämna av dem på stationen igen.
Helgen gick otroligt snabbt, men vi hade alla trevligt! :) Benjamin njöt till fullo av all uppmärksamhet och han fick sååå fina kläder och leksaker. Och jag fick minsan också paket, mitt favorit godis från England och en jättefin ny berlock till mitt Pandora armband föreställande en barnvagn passande nog :)
Lite bilder från helgen
4 generationer

Jag och Kevin
Alex, Jag, Kevin och Tanita

Jag och Alex

Lite av de fina kläderna Benjamin fick

Min nya fina berlock


- Besök från NZ & England

Idag väntas det besök från nya Zeeland och England. Det är min biologiska pappa, farmor och hans tjej som kommer hit för att se min lilla prins:)
Idag ska vi ta ut dem och äta gott och visa hur Malmö ser ut nu för tiden, imorgon blir det heldagsutflykt i Skåne.
Spännande spännande


- Benjamins första bad

Idag var det alltså dax, den stora dagen som denna hönsmamma mamma försökt skjuta på så länge som möjligt..Dagen för Benjamins första bad. Jag vet inte riktigt varför jag har tyckt att det verkat så läskigt, jag har väl varit rädd för att råka tappa hans huvud under vattnet eller att hans navelsträng ska bli infekterad osv osv, farorna jag har föreställt mig har varit många över detta oskyldiga lilla bad, haha.
Men nu är det alltså gjort! Benjamin är ren och fin och han älskade att bada, första 5 sekunderna såg han otroligt chockad ut, sen skrek han i ytterligare 5 sekunder, sen njöt han till fullo! :D Han låg så lugnt och fint och tittade på Alex medan han tvättade honom med en tvättlapp, så ja, nästa bad ska inte dröja nästan 2 veckor iallafall :)
Nu ligger en nybadad bebis i en handduk i pappas famn och myser <3

- Hembesök av BVC

Idag var BVC här på hembesök, en trevlig dam som hette Ulla. Besöket gick mest ut på att presentera lite vad BVC är och ge oss lite broschyrer och så. Hon tyckte Benjamin såg ut att må bra och på fredag ska vi till BVC för vägning och mätning av honom. 
Annars har dagen varit väldigt lugn, tyvärr verkar dock mina utslag i ansiktet vara påväg att komma tillbaka lite smått, jag misstänker att det beror på hormonerna av amningen.. men men, får hoppas att det inte bryter ut helt utan att de försvinner fort.
En Benjamin som bjuder på ett halvt leende


- Ensamma hemma

Idag var Alex tvungen att jobba, så detta har varit den första dagen för mig ensam hemma med Benjamin.
Allt har gått bra, utöver att trötta jag satte på ena blöjan fel så stackarn fick kiss i hela sin body. haha, vilken mamma va?! :)
Har för övrigt heller aldrig duschat så snabbt som imorse, svårt att hinna få ur allt schampo när man hör en bebis vakna utanför dörren. Man lär väl sig små knep med tiden.
Imorgon kommer BVC hit på hembesök och vägning-mätning av lillkillen, jag tror han har gått upp mycket i vikt, han äter konstant och känns iallafall tyngre, får väl se vad de säger imorgon
Benjamin och Missan


- Lugn helg och nackträning

Igår hade denna lilla familjen sin första helt besöksfria dag sedan Benjamin föddes, så härligt att bara behöva ro om varandra och kunna gå runt hela dagen i morgonrock, haha :)
Idag sov vi till klockan 10 och sen låg jag kvar i sängen och drog mig till klockan 12 medan Alex tog hand om Benjamin, snacka om lyx! Sen åkte vi en sväng till Inger och Bosse på fika, Benjamin fick ett jättefint lapptäcke som Inger hade sytt och broderat in hans namn och födelsedatum på, hon hade använt samma tyg som hon sydde en klänning till mig med när jag var 4. Annars har dagen varit väldigt lugn, Benjamin har även fått börja träna sina nackmuskler genom att vi lägger honom på ett täcke på mage och sen får han vrida huvudet åt höger och vänster genom att vi pratar med honom från olika håll, han är såå duktig såå <3
Nu sitter jag och Alex i soffan, mätta efter en kebabpizza och väntar på att Big brother finalen ska börja, Heja Hanna J!
En liten Benjamin som tränar nackmuskler <3

- Premiärtur i vagnen

Idag kom Sara hit med sin lilla son Vincent, vi fikade och sen sken solen så vi bestämde oss för en premiärtur ute med vagnen. Men som det började ösa ner regn när vi väl kom ut! Världens storm, och Benjamin var ovan vid att ligga själv i en vagn så han grät. haha, var kaos! Men det blir nog lättare om några veckor :) Tror mest det är nu i början som han behöver känna så mycket trygghet med tät närhet, mammas lilla hjärta <3
Nätterna har många undrat över hur de är, och jag kan lugna er med att de går kanon, Benjamin sover tryckt mot mitt bröst och mage, och vaknar till varannan timme och äter lite utan att säga ett knyst, så underbar och behaglig är han :)
Trött pojk i sin moseskorg <3
Två trötta pojkar före promenaden

RSS 2.0