- Hassela-töser

Har haft en så otroligt bra dag! Känt mig riktigt glad hela dagen, My och Cizzi var här på besök. (Saknade dock Sara). Är helt otroligt, att hur sällan vi än ses så känns det alltid lika bra när vi väl ses. Som om ingen tid har passerat typ. Men det blir väl så eftersom vi bodde ihop under så lång tid, man blir som syskon liksom. Vi åt kanelsnäckor och glass, och sedan åkte Cizzi hem.. Men då var tjockis jag, My och Alex hungriga.. Så vi köpte sill,potatis,gräddfil,ägg,gräslök och påskmust och hade vårt eget lilla förtids påskbord, mumsigt värre.
Men nu är jag totalt utmattad, så det blir att sova tidigt så jag orkar med Ullared imorgon :)
Hoppas att ni alla också har haft en bra Lördag!
Alex
My


- Bara skriver av mig lite

Solsken = Kaffe på balkongen :)
Har haft en ganska lugn förmiddag, fortfarande massa sammandragningar men inte lika ofta som igår eller inatt. Så det är skönt, men man blir ändå orolig att något ska vara på G.
Ska ju till Ullared på söndag och köpa det sista till bebis, vore ju jobbigt om vattnet eller nåt gick därinne och man var tvungen att föda i Göteborg plötsigt. haha. För det är ju så enligt barnmorskan, att ju mer sammandragningar man har, ju mer mjukas ju livmodern upp vilket i sin tur gör att man öppnar sig. Jag tycker gott bebis kan lugna sig och stanna inne iallafall 2-3 veckor till. Alex ska ju till Hong Kong nästa vecka, så då vill jag verkligen inte föda!
Äsch, nu blev det massa tjatig text om sammandragningar och flum igen.. men men.
Bebisen är iallafall glad och pigg idag med, han har dansat runt i magen hela förmiddagen :) Mysigt värre.
Imorgon kommer Sara, Cizzi och My hit! Ska bli så himla roligt, som jag har längtat efter att få träffa dem alla samtidigt, flera år sen jag gjorde det sist. Men det blir ju så när en bor i Eslöv, en i Lund, en i Trelleborg och så jag i Malmö.. Men imorgon, då jäklar! :D
Arkivbild från vintern 09/10, Jag och Alex <3

- Barnmorskan & Kvinnokliniken

Blev en lång dag idag.. Först var jag hos min barnmorska på rutinkoll, hade rätt mycket sammandragningar under besöket hos henne så hon tyckte att jag borde åka in till kvinnokliniken så de kunde koppla upp mig på en såkallad CTG apparat som mäter värkarna samt göra en koll och se om jag eventuellt börjat öppna mig något.
På kvinnokliniken låg jag sen uppkopplad i 2 timmar och hade värkar var 3-10:e minut, men har hittills inte öppnat mig något så jag valde att åka hem. Så nu blir det vila vila vila ikväll och hoppas att värkarna avtar :)
- Lilla bebis, stanna i mammas mage ett litet tag till är du söt!


- Vecka 35 (34+0)

Barnet:
Ditt barn är omkring 45 cm lång från topp till tå och väger ca 2,6 kg. Det centrala nervsystemet mognar klart denna vecka och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fyller nu ut nästan hela livmodern och har inte mycket utrymme alls.
Mamma:
Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp pga östrogenet, det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Prata genom din födelseplan med din barnmorska och lägg den i din journalmapp.
Jag:
Mår prima ballerina bortsett från alla sammandragningar dag som natt. :)

- Hans Väpnargård, min morfar.

Igår var det 8 år sedan han lämnade oss så hastigt utan förvarning. Min morfar. Bara 58 år gamal.
Jag stod min morfar väldigt nära, han var en ung vital man full av auktoritet och pondus, sen var han ju också kyrkoherde, så pondusen kom väl med jobbet antar jag.
Han är med i alla mina starkaste barndomsminnen, somrarna jag och min storebror tillbringade uppe i mormor och morfars prästgård i värmland var mina lyckligaste somrar. Utan tvekan.
Jag minns alla dagar som soliga, jag minns mormors goda mat och morfars härliga skratt. Han kunde skratta den mannen, ett djupt skratt som smittade.
I mina små barnögon var den mannen roligast i världen, han kunde läsa barnböcker som ingen annan. Min favorit var "någon äter upp solen". Den läste han för mig varje kväll de där somrarna vill jag minnas.
Sista gången jag träffade min morfar var jag 13-14 år, jag hade varit uppe själv i Filipstad och hälsat på honom och mormor. Han släppte av mig och mina väskor på busshållplatsen i Karlstad när det var dags för mig att åka hem till skåne, sen körde han.
När han året därpå så hastigt avled, var det den bilden jag fick på min näthinna. Bilden av när han körde iväg från mig i bilen. Baklyktorna, registreringsskylten, och jag med mina väskor på trottoaren.
Och plötsigt har det gått 8 år, det låter så mycket. Och ändå är saknaden där och gör sig påmind så ofta.
Men jag tror att min morfar är i himlen, och jag tror att han är otroligt stolt över sin lilla familj här nere på jorden.
Sin hustru, sina 3 barn och 6 barnbarn.
Han är familjen Väpnargårds egen skyddsängel uppe i det blå.


- Shopping till bebis

Köpte världens sötaste lilla set till Heffaklumpen på H&M idag, Byxa och Tröja i sjömansstil :)
Storlek 56, så det blir perfekt för honom sen i Maj-vädret när han är född <3

- Skogens dag

Haft en riktigt skön dag idag. Åkte med Älsklingen, Emelie och Alexandra till bokskogen och promenerade runt några timmar. Inte varit där på flera år så det var mysigt värre med massa skratt.
Efter det köpte vi glass och körde ner till brofästet, så himla klart väder så man såg tydligt hela Danmarks kust.
Men nu har jag elaka sammandragningar, så det blir sängläge resten av kvällen.
Alex, Emelie och Alexandra

- Musik för själen

Vet inte vad det beror på, men senaste veckan när det har varit så soligt och fint så har min spotify gått varm på Jumper och Ted Gärdestad av någon anledning. Ingen aning varför, men var gång solen tittat fram har jag slängt upp balkongdörren och satt på Jumper och Ted på högsta volym.
Ted Gärdestad tar jag för givet att ni alla känner till vem han var, men Jumper är kanske lite mer "okända", de var i vilket fall ett band som var rätt kända i mitten av 90-talet. Gjorde bl.a låten Tapetklister, den måste ni iallafall minnas? :)
Det är något med solsken som lockar fram gamal svensk musik i mitt hjärta


- Älskade helg

Godmorgon. Här har vi varit uppe sedan klockan 8 minsann, legat och myst i sängen med varsinn kopp kaffe. Alex har legat och gosat med min mage så bebis har varit helt till sig och gjort akrobatiska övningar så jag är helt öm i sidan, haha.
Igår kväll såg vi the voice finalen för att se om Alex gamla klasskompis Dennis skulle vinna eller ej. Han vann inte, det gjorde Ulf Nilsson, Petters talang. Och det tycker jag lätt var rätt vinnare, otroligt duktig kille!
Alex gosar mage <3

- Fint besök av Erika m. dotter :)

Haft en otroligt mysig eftermiddag med Erika och hennes lilla Olivia i solen. Har varit på lekplatsen och sen fikat i solen på min balkong :) Här är 12 grader varmt, strålande sol och helt vindstilla. Kan det bli bättre? Underbart.
Nu ska det föreberedas middag tills ikväll, ska bjuda mannen min på kycklingbitar stekt i honungskrydda, ris och kall currysås gjord på majonäs och creme fresh. Ett mumsigt recept som är en personlig favorit sen ungefär 5 år tillbaka, älskar det och lagar det ofta då det bara tar typ 30 minuter. Awesome! :)
Olivia på lekplatsen

- Husmors rotfruktsgratäng

Denna soliga fina vårdag firas av med en mumsig Torsdags-rätt, som vanligt redo på bordet när Alex kom hem från jobb. haha, vilken hemmafru jag blivit på gravida dar´ :)
Husmor bjöd på rotfruktsgratäng med pannbiff, lingon och kikärtor
Enkel att slänga ihop, var inte rädda att testa, för gott är det :)


- Våga bära färg

Det är vår, då tycker jag att alla dystra grå/bruna nyanser i garderoben ska rensas ut och bytas mot glada färger!
Fick dessa söta örhäng's paren av min mamma för ett tag sen, och nu lagom till påsk får de pryda mina öron och vara en pigg liten färgklick, visst tusan är de söta?! :)

- Moses korgen ihopbyggd

Nu har äntligen vaggställningen till Moses korgen också kommit, och jag har varit duktig och tillbringat denna Torsdagsförmiddag till att bygga ihop den :)
Är så himla glad att vi fick denna korgen av Alex mamma och moster, den kommer vara helt kanon att ha inne i mitt och Alex sovrum för bebis att sova i på nätterna. På dagarna kommer jag så mycket som möjligt att försöka ha honom sovandes i hans eget rum i sin spjälsäng.
Korgen är beställd från http://www.abcbutiken.se/ , en nätbutik med allt möjligt man kan behöva till bebisarna till bra priser, råder alla blivande mammor och pappor att besöka den sidan faktiskt :)



- Vecka 34 (33+0)

Nu är det inte många veckor kvar tills bebisen tittar ut. Och det märks verkligen i mitt psyke. Jag tänker på det konstant nu verkligen, det sista jag tänker på när jag ska sova är bebisen och det första jag tänker på när jag vaknar är bebisen. Som jag längtar efter att få träffa honom! 49 days to go <3
Barnet:
Barnet är ca 44cm från topp till tå och väger ca 2,3 kg. Nu kan barnet själv bekämpa lättare infektioner med sitt immunförsvar. utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare.

Mamma:
Vätska kan samlas i kroppen och du märker det t.ex. på att dina ringar kanske inte passar längre, dina händer och fötter kan svullna. Din blodvolym har nu ökat med 50% men nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen.

Jag:
Känner av halsbränna varje kväll nu och det är svårare och svårare att hitta en bekväm sovställning. Alex är tvungen att klä av mig byxor och strumpor, att böja mig ner själv är helt enkelt för omständigt med en bebis som pressar mot revbenen. :)

Magen idag

- Min katt lever farligt just nu

Den när man tar på sig jackan, och blir blöt över hela ryggen och inser att katten pissat i jackan.....godmorgon typ?
Det är Pepsie, vår svarta lilla hona som har kissat i den. Jag har ingen aning varför, hon har aldrig kissat någonannanstanns än på lådan tidigare. Däremot löper hon för andra gången i sitt liv just nu, så det kanske är något med hennes hormoner eller så som gör henne nervös? Jag har ingen aning, jackan är iallafall i tvättmaskinen nu och jag ska unna mig lite frukost :)
Gooodaste muslin är den med exotisk frukt, dock får man sitta och pilla ut alla äckliga russin och bananer först,haha


- Husmors chili con carne

Vart och fixat pass med Alex så han hinner få det före Hongkong resan, jag passade på att mäta mig själv på polishuset också..Jag hade växt 3 cm?! Jag är nu 184 cm lång tydligen, helt sinnes ju. men men.
Till middag ikväll hade jag kokat ihop chili con carne med vitlöksbröd. Mumsigt värre och så enkelt!
Ett måste att ha i grytan är kikärtor som jag personligen tycker att vi alltför ofta glömmer bort att det finns, kikärtor är gudagott till det mesta!
Så, i grytan hade jag (för er som undrar)
  • köttfärs
  • hackad chili
  • chilipulver
  • krossade tomater
  • kidneybönor
  • vita bönor
  • kikärtor
  • en skvätt grädde

- Babybox

Hämtat ut min babybox från babyproffsen, den var fylld av massa skojiga små prover från olika företag.
  • Blöjhink från Angelcare
  • Skedar från Hipp
  • Leksak från FisherPrice
  • Blöjor & våtservetter från Pampers
  • Tidningen Vi Föräldrar
  • Och självklart MASSA reklamblad från olika bebisföretag :)
Hittat en skitfräck hoppstol på Babyproffsen också som verkar bra och rolig, men det är ju knappast det mest akuta att skaffa före bebisen kommer så det kan gott vänta några månader till sånna saker :) Snygg är den iallafall och med djungeltema! haha
Hoppstol Luz Jumeroo från Babyproffsen


- Sista ultraljudet

Vart på det sista ultraljudet idag för att se så bebis mår bra och växt som han ska. Hon uppskattade hans vikt till strax över 2 kg idag och att han nog kommer ha en födelsevikt på ca 3,5 kg. Rätt lagom tycker jag :)
Fick även se honom i 4D, sjukt häftigt! Man såg alla ansiktsdrag jättetydligt, och jag tyckte mig se att han fått Alex haka, en sån rumphaka, haha :) Blev dock inga bra bilder eftersom bebis låg med ena handen upp över ansiktet, men men, om ca 50 dagar får vi ju se honom live!
Öga, näsa, mun och hand i 4D <3

- Bebisrummet

Idag har jag och Alex varit på Ikea och handlat lite av det som saknas till bebisrummet. Köpte täcke, kudde, sängkläder, spjälskydd, gardiner, matta, hyllor, förvaringslådor, lampor, m.m m.m och ett skitfräckt löv som hänger över spjälsängen ala djungeltema! haha
Alex har varit jätteduktig och skruvat upp allt, han svor inte alls mycket.. ;) Nu är vi totalt slut, så resten av söndagen ska spenderas i sängläge framför tv'n! Imorgon är det dags för ultraljud igen :)
Ena halvan av rummet

Mysigt värre!


- Barnmorskan

Vart hos barnmorskan idag på kort rutinbesök, bebis verkar må bra och hjärtat slog lika starkt och högt som vanligt:) Hon sa att han redan verkar ha lagt sig tillrätta nere i bäckenet med huvudet vad hon kunde känna. Ska på ultraljud igen på Måndag så då lär de ju se bättre hur det ser ut inne hos vår lilla plutt.

- Husmors Köttfärslimpa

Eftersom att Alex så överaskande har lärt sig att skölja ur vasken efter sig när han har rakat sig, så anser jag att han förtjänar en liten belöning för det.. Typ så att han håller the good work up ;) haha
Så ikväll bjuder husmor på köttfärslimpa, kokt potatis, sås, lingon och kokt broccoli (måste ju ha lite grönt på tallriken också)
Det blev superlyckat, använde mig av ett recept från www.kokaihop.se som ni kan läsa nedan om ni blir sugna på samma mumsiga vardagsrätt :)
Köttfärslimpa för ca: 4 personer
0,5 kg köttfärs
0,5 st gul lök
1 st ägg
0,5 dl ströbröd
0,75 dl mjölk
0,5 dl grädde 40%
1,25 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
25 gram smör
0,75 tsk kulörsoja
  1. 1. Blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn i en skål. Knäck äggen över skålen. Blanda väl och låt massan stå och dra ett par minuter.
  2. 2. Skala och finhacka eller riv löken och häll den i skålen . Tillsätt köttfärsen och blanda väl. Tillsätt successivt resten av saltet och pepparn, så att det fördelas jämnt i köttfärssmeten
  1. 3. Dela upp smeten i tre lika stora delar och forma tre "limpor" av dem (så att de är 4-5 cm höga, 1-1½ dm breda och 2-2½ dm långa).
  2. 4. Ett tips är att doppa händerna i kallt vatten för att köttfärssmeten inte ska fasta på händerna då smeten formas till limpor.
  3. 5. Smörj en ugnsform med hälften av smöret/margarinet. Placera ut de tre köttfärslimporna i formen.
  4. 6. Smält resten av smöret/margarinet i en kastrull. Tillsätt sojan i kastrullen och rör om. Pensla därefter varje köttfärslimpa med smör- och sojablandningen innan den gräddas i 200 gr ca 40 minuter mitt i ugnen.

- Ett kort inlägg om ingenting

Idag är det mulet, med andra ord inte sol. Det gillas INTE! Har iallafall städat det jag inte hann igår, torkat av skåp, sorterat i garderober och dammsugat.. Och när jag hade dammsugat, då välte jag en glaslampa i golvet såklart, så det var bara att sopa och dammsuga igen :)
Nu ska jag iallafall ta bussen till Inger och Bosse, de bor mitt ute i ingenstanns, så från busshållplatsen får man promenera i typ 15 minuter över massa åkrar. Härligt värre!
Om jag inte skrivit något mer här ikväll så ring 112, för då har jag blåst bort i ingenmansland ;)

- Effektiv

Solen skiner och humöret är på topp idag! Har varit uppe sen klockan 7 och hunnit städa, diska, tvätta och vara ute och promenera i den fina solen. Det är såna här dagar som man märker hur viktig solen faktiskt är för ens välmående överlag. Bestämde mig även för att rensa ut bland ytterkläderna i hallen,
Bort med vinterjackor och mössor och Frrram med skinnjackor och trenchcoats, Bort med kängor och mockastövlar och Frrram med Converse'n! :) Så himla härligt helt enkelt.
Ikväll kommer äntligen Alex hem från stockholm, tror han haft det rätt kul där uppe trots allt jobbande, han och hans chef hade iallafall kul på min bekostnad igår kväll, till Emelies stora förtjusning.. ;)
Pepsie checkar in balkongen

- Vecka 33 (32+0)

56 dagar till bf!
Barnet:
Ditt barn är ungefär 43 cm från topp till tå och väger ca 2,2kg. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är densamma. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek.
Mamma:
Om ditt barn har lagt sig tillrätta kommer det kännas behagligare för dig att andas och om du har haft magbesvär innan kan de försvinna nu. Du kommer att uppleva ett ökat tryck nedåt och du kan känna stickande känslor i bäckenet, det är helt ofarligt.

Här sitter jag med mitt kaffe och min äggmacka och tittar nyheterna, och så slås jag av tanken "Om några veckor sitter jag här med min son!" Är ju helt otroligt egentligen. Och som jag längtar ska ni veta, ska bli så himla spännande att se hur han ser ut också :) Alex har ju ganska "starka" gener i sin familj där alla hans syskonbarn är kopior av sina föräldrar, så jag tror det blir en liten blond mini Alex som tittar ut, men man vet ju aldrig. Jag föddes med massor av kolsvart hår för att sedan bli blond och sedan brunett.
Spännande!

Eller så är det en hund i magen? ;)

- Got it.

Jag är sååå glad! Moseskorgen är super duper fin :)
Promenaden ner till posten var jätteskön, solen skiner och man såg blommor överallt på gräset, nu märks det verkligen att våren äntligen är här.
Alex är fortfarande i Stockholm, så ikväll kommer Emelie hit på sleep-over och film-mys.

- Leveransbesked

Fått sms från DHL, Moses korgen har kommit och finns att hämta nere i byn! :D Ska bli så himla kul att se om den är lika fin i verkligheten som den varit på bilderna på hemsidan. - Tack till Alex moster Gunnel som sponsrat oss med den, och tack till Alex mamma Inger som sponsrar till ställningen till korgen som jag precis lagt beställning på :)
Hoppas bara paketet inte är för tungt att bära, tar 40 minuter att promenera tur och retur till paketutlämningen och min rygg är inte i bästa skick.. But I can do it! :)
Bild på korgen (utan ställningen under)

- Soliga måndag

Våren är här! Har varit uppe sen klockan 7 och pussat Alex hejdå, han åker till stockholm med jobbet idag och är där till på Onsdag. Så här sitter jag nu i en fin solig och städad lägenhet och bara njuter med min kaffekopp.
Om några timmar ska jag bege mig in till stan hem till Hannah för lite fika och mys med henne och Erika som också kommer dit :)
Hoppas att ni alla får en riktigt skön dag där ni förhoppningsvis hinner njuta lite av solen också.
I min mage ligger en liten pojke som hickar hela tiden <3

- Thilde tycker till

Igår kväll var vi som sagt i Ystad för att se finalen av melodifestivalen hemma hos min bror och hans tjej, av de bidrag som var med tycker jag att det var helt OK att Loreen vann faktiskt. Men min favorit var självklart MOLLY! Fast jag tror om jag ska vara ärlig att vi har bättre chans i Eurovision med Loreens bidrag. Alex ringde såklart och röstade på Ranelid, bara för att han kunde liksom ;) Vi hade iallafall en väldans trevlig kväll hos Johanna och Sebastian och vi fick dessutom ett paket till bebisen; VÄRLDENS sötaste babymobil med djungeldjur! Så himla fin och köpt på fairtrade, den ska få placeras över skötbordet tänkte jag :)
En annan sak jag vill passa på att venilera mig lite om är årets big brother. Vad har hänt?! Enda sen första avsnittet denna säsongen har det varit fokus på mobbning och utfrysning. Jag kan tycka det är kul med intriger och skitsnack i huset till viss del, det är ju bra tv och man blir engagerad osv osv, men så som det är där inne nu, när alla gaddar ihop sig mot en person på det vis de har gjort mot Hannah W nu, det är inte enligt min mening okej alls! Inte ett dugg kul att sitta hemma i soffan och se hur två-tre personer står över en ensam person och skriker påhopp efter påhopp på ett hotfullt vis medan resten av deltagarna ser på och skrattar. Inte okej! Säga vad man vill om Hannah W i övrigt, men hon är 20 år gamal och ska inte behöva stå ut med sådan utstuderad mobbning, som det faktiskt är. Just sayin'!
- Nu ska denna gravida tjej äta frukost och försöka väcka Alex, idag ska vi till Helsingborg på äventyr med hans familj :)
En lite suddig bild på den fina babymobilen :) Tack Johanna o sebastian!

- Saker som "saknas" inför bebisen

Har efter begäran gjort en liten lista över vad vi fortfarande saknar/behöver mer utav inför bebisens ankomst. Så om någon som läser känner att ni kan fixa något utav det eller har något utav det liggandes vore det snällt om ni sa ifrån ;)
- Bebis-täcke och kudde
- Sängkläder
- Bärsele (skulle ev. min mamma fixa?)
- Babygym med roliga tillbehör
- Filt och kudde till vagnen
- Babyvakt!
- Termometer
- Kläder (främst fler bodys och byxor i olika storlekar)
- Riktig amningskudde (för att avlasta rygg och axlar)
- Ställning till moseskorgen
- Mer skojiga nappar och nappflaskor och sånt
- Aktivitetsleksaker

- Sjukhuset

Under hela dagen igår hade jag världens migrän som vägrade försvinna. Jag testade alvedon, jag testade att sova och jag drack massor, inget hjälpte. Jag såg dimmigt och hade allmänt svårt att fokusera blicken stundtals. Men jag bestämde mig ändå för att följa med Alex och fika med Patrick i stan på kvällen, för varje minut vi satt på Espresso house kände jag mer och mer av yrseln, kändes som om jag var stupfull!
Ni vet när man tagit en öl för mycket och man känner "Nu kommer det bara att gå utför".. Men jag bet ihop för jag ville inte förstöra den mysiga fikan för Alex och Patrick, dock såg dem efter ett tag att jag inte alls mådde bra och jag började kallsvettas och allt bara snurrade. Så japp, jag ringde min mamma som tyckte det var en bra idé att ringa till Kvinnokliniken och fråga om jag borde komma in. Och ja, det tyckte de att jag skulle göra eftersom jag hade symptom för havandeskapsförgiftning. Men tack och lov så visade urinprovet inga tecken på det, och bebisen mådde bra. Så efter lite andra tester kom läkaren fram till att jag nog bara har någon form av infektion på balansnerven, inget farligt alltså utan det försvinner av sig själv :) men jobbigt är det! Trodde det hade gått över när jag vaknade imorse, men under de timmar jag varit vaken har det kommit smygande tillbaka, så nu sitter jag här igen och känner mig full och yr..
Men Alex var så snäll mot mig igårkväll och tog hand om mig så himla bra, så han fick minsan frukost på sängen av mig imorse som belöning :)
Nu blev detta ett väldans långt inlägg, sorry för det.. Nu ska detta lilla fyllo hoppa in i duschen, för ikväll ska vi åka till Ystad och se melodifestivalen hos min bror och hans tjej. HEJA MOLLY!!!


En Alex på kk (före han blev yr och fick lägga sig..)

Frukost på sängen till en underbar man <3

- Vecka 32 (31+2)

Barnet:
Barnet är nu ca 42 cm från topp till tå och väger ca 2 kg. Barnets alla fem sinnen fungerar. Barnet sover ca 90-95% av tiden, under de vakna perioderna tränar den på att andas, röra sig och öppna och stänga sina ögon. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andingen.
Mamma:
Förvånad du över hur stor din mage kan bli? Din vikt ökar snabbare än någonsin nu. Vila så ofta du kan!


Idag är det den 9:e, med andra ord exakt 2 månader till bf. Känns både som att det är jättenära, och som att det är jättelångt bort. Det har blivit allt svårare att somna på kvällarna, dels för att bebis är så aktiv då och dels för att man ligger och tänker på hur allt kommer bli sen när han väl är född. Fortfarande massa smått vi måste införskaffa, både kunskapsmässigt och sakmässigt.
Men men, jag är känd för att oroa mig för mycket, så allt löser sig nog :)

- Bilar och korgar

Halloj! Blev att jag följde med Alex och Calle till lanseringen av den nya Lexus Kaiser bil i Onsdags. Bilen..ptja, den var väl fin.. Både Alex och Calle blev förälskade i den, men jag tycker snarare att den var lite gubbig faktiskt. Min stora kärlek är Lexus RX 450h, en sån vill jag ha! haha
Igår skulle jag fixa med min ansöknan om föräldrapenning då jag har skjutit på det allt för länge, lättare sagt än gjort dock. Försäkringskassans kundtjänst är inte mycket att hänga i granen så det slutade med att jag åkte in till deras kontor i stan istället, gick 10 gånger snabbare! Beställde även heffaklumpens lilla Moseskorg igår, så den levereras hit mån/tis :)
Lexus RX 450h <3

Alex o Calle provsitter gubbiga bilar ;)

- Föräldrautbildning del. 2

Imorse var vi på den andre delen av föräldrautbildningen. Var mycket mer intressant och givande denna gång tycker jag, gick igenom allt om amning och BB och sånna saker. Mycket mindre läskigt idag med andra ord ;)
Heffaklumpen har förövrigt blivit jättestor sista veckorna, det har blivit jobbigt att sitta upp för då trycker han mot mina revben, och när jag ligger ner sparkar han på urinblåsan typ så jag är kissig hela tiden. Jag har lite svårt att fatta hur han ska få plats i min mage 2 månader till, haha.
Nu har jag iallafall ätit mig en sen lunch med två stirrande tiggande katter, ikväll blir det ev. att följa med Alex och Calle på Lexus lansering av deras nya bilmodell.

- Dumma drömmar

Haft världens skummaste drömmar igår och inatt. Igår drömde jag att dinosaurier höll på att ta över världen och att det var upp till mig att rädda alla jag kände. Alla var så himla korkade och vägrade fatta att dinosaurierna var elaka, så jag fick packa allas packning och samordna allt så vi kunde fly i vår bil upp till rymden där man skulle vara trygg..? Och inatt drömde jag för första gången om att jag födde min son, sjukt obehagligt var det och han var så liten och ofärdig, så lilla heffaklump, gör mamma en stor tjänst och stanna i min mage minst 1 månad till tack!
För övrigt idag så har jag en liten känslodipp, har inte jobbat sen i höstas och det har satt sina spår kan man lugnt säga! Jag fattar inte hur långtidsarbetslösa klarar det?! Jag saknar att ha ett jobb att gå till på morgonarna, kollegor att få snacka skit med och att få känna att jag "gör" något vettigt om dagarna. Vill jobba nuuuu! Men det kommer ju tyvärr dröja minst 1 år innan jag har ett jobb att gå till igen :(
Nä nu är det slutgnällt för idag gott folk, ska förbereda middag till min underbara sambo istället som kommer hem om nån timme. Ska överösa honom med pussar och gos ikväll! :)
Bild på Emelie och mig från i somras <3

- Sol, vind och vatten

Nu har det gått några dagar sedan sist. Har varit för upptagen och för hostig för att blogga, så det får bli en liten update över de senaste dagarna nu istället :)
Bion i fredags var bra måste jag säga, såg ju Safe house. Bra skådespelare (även svenskarna Joel Kinnaman och Fares Fares var med i denna hollywood rulle) och den var ganska spännande.
I Lördags var det alldeles underbart väder, riktigt vårväder! Efter frukosten åkte jag och Alex in till Kungsparken och strosade runt och matade pippifåglar med det bröd som blev över efter frukosten, mysigt värre. Man blir på så mycket bättre humör av lite sol. När brödet var slut åkte vi ut till svågertorp och tvättade bilen, inte lika kul.. Blev mycket åka bil i Lördags, för efter biltvättning styrde vi hem mot Jennie i Påarp för en helkväll med mumsig mat, massa chips och melodifestivalen. En alldeles underbart trevlig dag med andra ord!
Men igår var flytet slut, då fick jag betala för att jag varit igång så mycket innan jag var hel frisk tyvärr. Så hela dagen igår gick åt till att ligga och kippa efter andan mellan alla hostattacker. Jag har ju rätt klena luftrör..
Men men, idag känns det bättre igen och solen skiner :)
Våren är med andra ord här, och mer kan man ju inte begära :)
Alex tvättar bil
Pippifåglar!

- Safe House

Besöket hos barnmoskan igår var bra, magen hade växt som den ska sen sist plus att hon lyckades lugna mina förlossningsnerver lite. Jag sa att det jag är mest orolig inför är att det ska ta tid, att man ligger där inne timme efter timme och bara har ont utan att något händer. Men så berättade hon att jag har allt till min fördel för en snabb förlossning; Jag är lång och smal och ung. Så det kändes ju skönt. Hoppas bara hon har rätt i sin statistik! :P
Ikväll ska jag på bio-date med Alex, jag fick välja film. Och valde filmen Safe House, tycker den verkar spännande..Får väl se om den är det :)

Vecka 31 (30+1)

Barnet:
Barnet är nu ca 41 cm långt från topp till tå och väger ca 1,8 kg.
Barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är på slutspurten att utvecklas klart. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnet har nu ofta ögonen öppna när det är vaket och aktivt och blundar när det är passivt och sover.
Mamma:
Kroppen förbereder sig på förlossningen och den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncentrera dig. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn, man blir introvert och börjar den mentala förberedelsen.
Tiden går fort!
Har precis gjort mig ordning och ska ta bussen till barnmorskan, sedan blir det att dra hem till Cornelia :)
Magen i sittande läge :)

RSS 2.0