- Husmors Köttfärslimpa

Eftersom att Alex så överaskande har lärt sig att skölja ur vasken efter sig när han har rakat sig, så anser jag att han förtjänar en liten belöning för det.. Typ så att han håller the good work up ;) haha
Så ikväll bjuder husmor på köttfärslimpa, kokt potatis, sås, lingon och kokt broccoli (måste ju ha lite grönt på tallriken också)
Det blev superlyckat, använde mig av ett recept från www.kokaihop.se som ni kan läsa nedan om ni blir sugna på samma mumsiga vardagsrätt :)
Köttfärslimpa för ca: 4 personer
0,5 kg köttfärs
0,5 st gul lök
1 st ägg
0,5 dl ströbröd
0,75 dl mjölk
0,5 dl grädde 40%
1,25 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
25 gram smör
0,75 tsk kulörsoja
  1. 1. Blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn i en skål. Knäck äggen över skålen. Blanda väl och låt massan stå och dra ett par minuter.
  2. 2. Skala och finhacka eller riv löken och häll den i skålen . Tillsätt köttfärsen och blanda väl. Tillsätt successivt resten av saltet och pepparn, så att det fördelas jämnt i köttfärssmeten
  1. 3. Dela upp smeten i tre lika stora delar och forma tre "limpor" av dem (så att de är 4-5 cm höga, 1-1½ dm breda och 2-2½ dm långa).
  2. 4. Ett tips är att doppa händerna i kallt vatten för att köttfärssmeten inte ska fasta på händerna då smeten formas till limpor.
  3. 5. Smörj en ugnsform med hälften av smöret/margarinet. Placera ut de tre köttfärslimporna i formen.
  4. 6. Smält resten av smöret/margarinet i en kastrull. Tillsätt sojan i kastrullen och rör om. Pensla därefter varje köttfärslimpa med smör- och sojablandningen innan den gräddas i 200 gr ca 40 minuter mitt i ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0