- dangerous internet!

Hemma helt ensam utan bebis och sambo för första gången på 4 månader.
Utnyttjar jag den dyrbara tiden till att bara ta hand om mig själv? Nä, haha, jag sitter på internet på www.jollyroom.se och tittar ut saker att önska till Benjamin i julklapp!
Hjälp vad mycket fint och kul de har på den hemsidan, tror garanterat att min budget nästa månad kommer att spenderas där för inredning till Benjamins nya rum.
Vi flyttar ju om bara 1 månad, så då är det dags igen för att pyssla barnrum :)

(lite smått och gott jag fastnat för)


- hujedamig

Jag är smällförkyld! Inte bara förkyld, utan smällförkyld!
Åh vad synd det är om mig ;( man är minsann aldrig så liten och ynklig som när man är förkyld. All världens förlossningsvärkar kan slänga sig i väggen, för jag har faktiskt snuva! Haha
Jag har precis skickat iväg sambo och barn till Benjamins farfar så att jag kan ligga här hemma och snörvla i min ensamhet hela dagen och drömma om regnbågar i mina feberfrossor <3
Inleder dagen med ostmackor,yoghurt och varmchoklad.


- beslutsångest

Benjamin har ett stooort problem i sin lilla värld, han lider av beslutångest!
Om vad?, frågade jag honom bekymrat.
Jo förstår du mamma, svarade han, jag kan inte bestämma vad som är godast av nappen, tummen eller foten?!


- IrregularChoice

Efter shopping och gos hemma hos Hannah med våra barn igår hade jag och Alex en trevlig kväll hos mina föräldrar i Lund.

De bjöd på hjortstek,potatisgratäng,kantarellsås,grönsaker och gelé till huvudrätt och en mumsig hemmagjord hallon och chokladtårta efteråt. Tårta två dagar i rad för mig ;)

Sen fick jag lite födelsedagspressenter, bl.a. Världens häftigaste skor från IrregularChoice med fräcka detaljer och röd mocka klack. InLove <3

Nu är det iallafall lördag, grannarna ovanför spelade hög musik till klockan 04 och jag har vaknat med halsont. Ska mysa ner mig i soffan med Alex en stund med bullar och thé och hoppas att dagen blir bättre:)

(bilder från goset hemma hos Hannah med våra ungar, och bilder från middagen med mina småbröder och föräldrar)


- blev lite till..

Det hanns med lite shopping till Benjamin idag med ;)
Älskar den blå/gul randiga dräkten!
Skallran tjatade han själv till sig inne på "designtorget" .
Nu blir det gos hemma hos Hannah med våra barn innan jag beger mig till mina föräldrar i Lund för middag.


- tur i både kärlek och spel?

Skrev precis värsta inlägget via appen i mobilen, och sen försvann allt..yey, gör ett nytt försök;p

Hade en väldigt trevlig kväll hemma hos Rebecca igår och vi fick träffa hennes nya kärlek:)
De bjöd på kyckling och pestopasta med parmesan och till efterrätt blev det en skrämmande god hallon och choklad tårta!
Jag drack två glas vin och upptäckte ännu en gång hur lättpåverkad jag är numera, men det hindrade minsann inte mig från att vinna i båda spelen vi spelade! Mouha, man är väl bäst ;)
Kvällen bjöd på många skratt och jag är väldigt nöjd med hela min födelsedag.

Ikväll ska vi på middag hos mina föräldrar i Lund och fira mig lite till, rätt gött att bli firad 2 dagar i rad detta året med tanke på att jag sov bort hela min födelsedag förra året eftersom att jag låg gravid och utslagen haha.

(lite bilder från kvällen hos Rebecca igår)


- shopping shopping

Tack för alla fina grattis-hälsningar via post,Facebook,sms,samtal och här på bloggen! :) värmer i hjärtat <3
jag är precis hemkommen från min shopping i stan(tack mormor och svärmor för födelsedagsslantarna!) jag fick köpt en hel del både till mig själv och till Benjamin.
Gick in om mormors bageri på vägen hem och köpte tårta vi ska ha med oss ikväll. Bilder på tårta o trevligheter ikväll följer imorgon :) bjuder på bild från shoppingen och födelsedagsbarnet sålänge! ;)


- Idag är ingen vanlig dag

Ja visst må jag leva!
Haha, idag fyller jag 23 :) snart 30..typ.
Alex mamma är här och hjälper mig med Benjamin för jag var hos läkaren imorse. Han kände och klämde på de mest intima delarna i jakt på något jag inte riktigt fattar, han hittade inget utom mina trosor....sen tog han mitt blod efter ett antal försök och sen ringde han och fixade så att jag får förtur till min skallröntgen. Så nu hoppas vi att allt blir bra snart så jag slipper va halvblind och yr så länge till..
Nu ska jag in i stan och unna mig lite födelsedags shopping och ikväll blir det middag hemma hos Rebecca i Lomma :)
(bilder på mig som liten)


- projekt - gain weight!

Okej, hade precis månadens invägning..tappat ytterligare 4 kilo denna månaden.
Andra nyblivna mammor ber om tips på hur de ska gå ner i vikt, men nu ber jag om tips för att SLUTA gå ner i vikt!
Försöker komma fram till hur det kommer sig att jag på 4 månader tappat 25% av min ursprungliga kroppsvikt, hittills har jag envisats med att påstå "jo men jag äter som jag ska" men nu har jag tänkt efter och insett att jag nog inte gör det? :/
Jag äter när jag är hungrig, och många gånger känner jag mig inte hungrig helt enkelt. Jag brukar ha stor aptit på mat, men senaste månaderna har jag inte haft det. Varför?
Fakta är iallafall att nu FÅR jag helt enkelt inte gå ner mer i vikt, jag brukar kunna tycka det är snyggt när nyckelben och höftben är lite framträdande..Men jag har nog nått gränsen för "snyggt", såg snarare rätt äckligt benig ut i spegeln nu när jag duschade.
Så, hjälp mig? :) hur får jag tillbaka aptiten och hur slutar jag tappa mina numera dyrbara kilon?


- utskälld och misshandlad

Vet inte vad jag gjort för att förtjäna det,(kanske såg han mig imorse när jag provade hans tröjor i smyg;p) men Benjamin har skällt på mig i två timmar! Han gråter inte, han skäller som en hund på mig, slår mig och gör arga pruttljud med munnen. Jag har testat allt, sjungit, ammat, bytt blöja, försökt leka...utan framgång! han som alltid är så glad annars! :(
Gick ut med honom i vagnen nu och lyckades få honom att somna, efter 10 minuter vaknade han och återupptog skällandet.. Haha, varför skäller han aldrig på Alex?
- ja Benjamin, jag tar det lite personligt! <3


- i-lands problem

Mina kläder passar inte! :(
Väger 10 kilo mindre nu än vad jag gjorde före jag blev gravid, vilket betyder att alla kläder är för stora typ.
Jag har två par Tiger jeans som alltid suttit på gränsen till för tight på mig, och nu hänger de i rumpan. Inte vidare snyggt eller charmigt och det stör mig som fan!
Som nybliven mamma och med en flytt på gång har man ju inte heller direkt obegränsad ekonomi att köpa en helt ny garderob till sig själv heller.
Well well, låter som världens löjligaste i-lands problem.. Men jag får damp för jag hittar inget att ta på mig idag! Provat kläder hela förmiddagen, får väll klä på mig en svart sopsäck med ett skärp i midjan eller så får jag sno något av Benjamin! :(


- Benjamin 4 månader!

Precis kommit hem från besöket på BVC för Benjamins 4 månaders kontroll, både jag och BVC tanten konstaterade att Benjamin inte löper någon risk att svälta! Han har gått upp nästan 1,5 kilo sen sist! Han väger alltså 8275 gram nu och är 67 cm lång! Haha helt sanslöst :) högt över medel.
Hon berömde också hans muskler och att han kan sitta flera sekunder utan stöd, och så sa hon än en gång att det inte är någon fara att han sitter i sin hoppgunga någon gång ibland korta stunder:)
Idag är det HIF-MFF så Benjamin har på sig sin fina HIF tröja dagen till ära!


- Feed me woman!

Idag blir Benjamin 4 månader, det firades med hans första smakportion!
Jag bjöd på morotspure, han gapade, smakade, tittade frågande på mig..och åt sen tre skedar till, haha.
Nu ska vi göra oss ordning och gå till BVC för kontroll, lägger upp ett inlägg senare om det samt hans utveckling hittills:)

Mammas lilla matvrak <3


- som man bäddar..

..får man ligga.
Igår kissade pepsie i Benjamins säng igen, så idag åkte vi till Ikea för att köpa ny madrass till Benjamins spjälsäng och sen gjorde jag mysigt åt honom i den. Han blev glad, så glad att han inte ville sova middag, han ville bara ligga och leka och prata med sina gosedjur istället haha.
Han har även, hör och häpna, vänt sig från mage till rygg och TILLBAKA till mage igen idag!
Och som om det inte vore nog har han lärt sig att när han ligger på mage, och han ser en leksak framför sig han vill ha, sträcka fram armen, greppa tag i leksaken och ta den:)innan har han bara kunnat sträcka sig efter saker på rygg :) han är smart han <3


- svar

Fick nyss en kommentar av en läsare som jag tänkte slänga upp ett svar till;

Kommentar: Fin son och fin blogg! Har läst din blogg ett tag och med risk för att låta otrevlig så ville jag bara säga att det inte alls är bra att ha en 3 månaders bebis i Hoppgunga. Jag såg att han har suttit i den ganska länge nu, det är väldigt dåligt för rygg och nacke även om de verkar stora och starka. Den gäller från 6 månader och då ska man även använda den sparsamt eftersom den sliter på bebisens kropp. Hoppas du inte tar illa upp men ville säga det så du kan tänka på att kanske vänta med det så du inte riskerar framtida problem med hans rygg? Ha en bra helg.

Svar: tack så mycket:) jag tar inte illa upp av dina råd eftersom att jag förstår att det är skrivet i all välmening från din sida. Däremot tänkte jag klargöra lite så att du och eventuellt andra inte behöver oroa sig för Benjamins hälsa ;)
Han har fått sitta i sin hoppgunga TOTALT cirka 6 gånger och aldrig mer än mellan 5-10 minuter. Han älskar det varje gång och jag sitter med som stöd, och förövrigt är han ovanligt stark i både rygg och nacke för att vara nästan 4 månader. Jag har även rådfrågat med BVC som sagt åt mig att korta stunder ej är någon fara och att barnen säger till om de ej orkar. Sålänge det bara är så korta stunder iallafall. :)


- fisken i vattnet

Idag var det dags för Benjamins allra första bad i badhuset!
Jag har varit lite orolig inför detta innan, men Erika lyckades övertyga mig om att det inte är någon fara osv osv så jag beslutade att det var dags:)
Benjamin ÄLSKADE det! Han dök under vatten, sprattlade på rygg och sprattlade på mage med ett stort leende på läpparna.
När vi efter 30 minuter gick upp ur poolen kissade han i mitt knä och somnade sedan direkt, det tar tydligen på krafterna att vara bebis i en stor pool:)
Jag är så nöjd med dagen, och nu har vi precis ätit god middag hos Alex mamma. Lovely friday ^^


- fjortis

Som mammaledig är man ganska mycket ensam hemma med bara en bebis som sällskap.
Ibland sover den bebisen rätt mycket.
Det kan i vissa fall leda till tristess hos mamman.
Det i sin tur kan leda till att mamman blir 14 år i sinnet igen.
Då kan det hända att det spelas hög musik.
Och då åker hårtorken fram.
Och sen får man för sig att man är modell.
Och då tas det alltför många bilder på sig själv.
BENJAMIN VAKNA NU SÅ MAMMA VÄXER UPP IGEN!
Well well, nu är jag iallafall iordning gjord. Ska snart dra till stan för att träffa Odette, inte setts på super länge!


- I made it!

Ja jag hann! Haha
När Alex kom hem efter jobb möttes han av doftljus och framdukad middag.
Denna husmor bjöd på;
Lax med mozzarella och pesto
Potatis
Smörstekt sparris, champinjoner och squash
Resultatet blev lyckat! :D lite vardagslyx till min hårt arbetande sambo, Benjamin sover så nu ska det gosas i soffan resten av kvällen med godsaker och film.


- 1 timme och 13 minuter to go

Om exakt 1 timma och 13 minuter stiger min sambo in genom dörren.
Jag fick en impuls att visa honom lite extra uppskattning ikväll över hur bra pappa han är till vår son samtidigt som han är kung på jobbet, så jag har precis kommit hem från världens snabbaste promenad till affären med Benjamin och nu har jag alltså 1 timme och 13 minuter på mig att fixa det jag ska fixa :)


- bröst, sömn och storm

Känner mig smått välsignad, senaste veckan har Bejamin somnat inne på sitt eget rum klockan 21 och sovit konstant till klockan 05, då vill han ha lite Tutte i vår säng och sen sover han vidare till 08. Lyx eller vad? ;) haha
Idag har vi hittills hunnit med lite morgongympa i hoppgungan och 1 timmes powerwalk i storm! Så jag och Benjamin matchade i stickade mössor med toffs på toppen, snyggt värre..typ.
För att ge en liten update gällande amningen, jag skrev ju för någon vecka sen att det börjat sina och att jag skulle gå över till att ge honom ersättning på heltid..på något vis har mjölken börjat komma igång igen bara för det haha. Så nu ammar jag igen på typ 75% av hans måltider :) håll tummarna för att mjölken stannar i mina mysiga bröst iallafall någon/några månader till ;)


- höst höst höst

Höst höst höst, äntligen får man klä sig i sköna stickade tröjor, skinny jeans med flätade skärp, mockastövlar och snygga höstjackor!
Hur underbart är inte det?
Idag var jag och Benjamin (vars feber nästan gått över helt) nere i stan med Erika, käkade god lunch och shoppade höst overall till Benjamin:) det blev en mörkblå sådan som jag tror han kommer kunna ha hela hösten eftersom det är dun i den, sen får vi se framåt december vad för overall han ska ha då :))
(kvinnan som jobbade på polarn och pyret idag var sjukt påträngande och agressiv i sin försäljning förövrigt!usch)


- tips på serier

Nu är det höst, och hösten är till för att ligga hemma i soffan på kvällarna i mörkret med tända värmeljus och titta på bra serier.
Mina 3 favoritserier är:
1 : sons of anarcy, finns i 4 säsonger att ladda ner och säsong 5 har precis börjat sändas. Det är en serie för ALLA! Jag är villig att slå vad om min högra hand att ni kommer älska den serien;)
2 : true blood, finns 3 säsonger att ladda ner. En helt okej serie där man får se Skarsgård i bar överkropp ;)
3 : suits, min nya favoritserie jag håller på att se just nu! Finns 2 säsonger att ladda ner, varje avsnitt är både kul och intressant.

Vad jag ska se för serier när jag är klar med suits återstår att se, tar tacksamt emot tips :))


- feber gos

Godmorgon! Tack för fina kommentarer och sms med "krya på dig" till Benjamin :) han tackar hjärtligast.
Han somnade vid 21 igår kväll i sin egen säng på sitt eget rum och sov till klockan 5 imorse utan att vakna en enda gång (!!!) nu på morgonen är han mindre gnällig än igår men han har tyvärr fortfarande feber och ligger på mitt bröst svettig i sin pyjamas.
Även om det bara är feber så känner man sig så hjälplös när ens lilla bebis inte mår bra :(


- febrig heffaklump

Min lilla heffaklump har feber! :(
Jag tror det är tänderna på G som är boven, han ligger konstant och tuggar på allt han får tag i medan han dregglar floder stundvis. (han äter även på sina egna fötter :p)
Idag har det i princip varit konstant gnäll från hans sida och han har sovit oroligt, bortsett från när vi var ute på promenad, då sov han gott i vagnen.
Nu sitter Alex och försöker natta honom i hans rum efter en dos Alvedon, hoppas min lilla pojk får sova gott några timmar nu och vaknar imorgon feberfri och är sitt vanliga glada jag.


- white white wine..

Godmorgon(okej jag har varit vaken sen klockan 9,men ändå.)
Vi hade mycket trevligt i ystad igår. Johanna hade gjort västerbottenostpaj, den var god.

De bjöd även på vin, gott vitt vin.
Jag förlorade när vi spelade spel.
Jag förlorar A L D R I G.
Jag skyller på vinet.
Jag är inte bitter.
Inte alls.
Det var liksom igår.
Och jag är inte långsint.
Absolut inte.
Men, jag skyller ändå på vinet...
T R E ynka poäng förlorade jag med.
Okej, jag är bitter.
Deras plan med vinet fungerade.


- promenad = döende sambo?

Igår blev det ett impulsköp-en brio sing vagn i grå/svart/silver.. Och nu är jag hopplöst förälskad, hur har jag klarat mig utan den? Haha
Idag lyckades jag tvinga med mig Alex på en powerwalk före frukosten, och tro inte tusan att karlen gnällde och klagade h e l a vägen på allt mellan himmel och jord!
Några citat:
"det blåser, jag kommer bli sjuk"
"host host host, hör du?"
"det är kallt!"
"ja du Benjamin, det blir inga blöjor nästa månad för nu gör mamma så att pappa blir sjuk och inte kommer kunna jobba och tjäna pengar"
"asså,det är fan storm thilde!"
Han är tålig han, fadern till min son..
Nu är vi iallafall påväg till Ystad för att käka middag, spela spel och dricka vin hemma hos min bror och hans FRU! :)


- 27 personer senare, "du är på fel plats"

Puh! Idag hade jag bestämt att jag skulle åka in till min gamla gymnasieskola och be om en betygskopia för att sedan gå till vägledningscentrum och anmäla intresse för studier på komvux nästa år.
Rektorn var ej på plats för att skriva under mitt betyg trots att jag hade ringt före, och efter 2 timmars kö på vägledningcentrum fick jag veta att jag inte borde söka in på komvux, utan till folkhögskola som tydligen går snabbare för mig med de ämnen jag fattas för att sen äntligen vara behörig till polishögskolan. Jomen tjena mittbena!
Med andra ord, jag har inte haft det bästa flytet denna regniga fredag ;)
Min remiss till magnetröntgen av huvudet kom iallafall i posten idag, 22 oktober är det dags och röntgen kan tydligen ta 1 timma (!!!) och man måste ligga helt still i den tunneln, roligt värre låter det...
NU ska iallafall denna mamman söva sin bebis och ta sig en lång skön varm dusch! :))


- glitter och glamour

Solen skiner! Det har jag firat (efter en helvetes natt) med en powerwalk med Benjamin ner till utsiktsplatsen över Öresund. Ni som aldrig har varit där kan inte föreställa er hur mysigt det är med det glittrande vattnet och utsikten över Malmö och Köpenhamn, dock är det en lååång uppförsbacke som känns otroligt lång när man knuffar en barnvagn framför sig :)

Ikväll ska Alex iväg och spela basket så jag funderar på att få Benjamin att somna lagom till det och unna mig själv en ansiktsmask, levande ljus och lite godis framför en deckare på tv, trevligt värre med egentid!


- viktnedgång och vagn

Senaste veckorna har Benjamin vägrat att ligga i vagnen om han är vaken, och min rygg är inte jätteglad i att släpa runt honom i bärselen varje gång man ska ut. Så idag när Erika var här blev det premiär för Benjamin i sittdelen i vagnen.
Och som han ä l s k a d e det! Satt och jollrade och lekte som aldrig förr med sina vagnleksaker. :)
För övrigt så har jag tappat ytterligare 2 kilo och är nu nere på ett BMI på 17.0, jag börjar undra vad det beror på? Jag äter alla mål mat man ska plus lite godis och chips då och då (läs ganska ofta;p) men ändå fortsätter jag att rasa i vikt. Skumt.. Men men, än lever jag :)


- snipp snapp snut så var mjölken slut

-*Tutte, ska hon verkligen ge sig på dettaidag igen? Hon måste skoja*
- Gapa Benjamin
-*Men vaf*n?!*
- Ät nu, du är ju hungrig!
-*jag äter jag äter! Tyst med dig kvinna!*
- Såja duktig
1 minut senare...
-*jaha, det var det? Snacka om aptitretare! Var tusan gick mjölken?!*
- Redan slut igen gubben?
-*Jaaa! Lönt att luras sådär, jag är hungrigare nu än före du tryckte in tutten! Som hämnd tänker jag bita dig samtidigt som jag skäller!*
- Aj som f*n!
*bit tugg tugg tugg skrik bit tugg*

Japp, har kämpat med ammandet i snart 2 veckor. Mjölken "tar slut" efter typ 1 minut vilket leder till arg bebis.
Och hur mycket det än tar emot, så har jag nu beslutat att Benjamin får börja med mjölkersättning på heltid med undantag för morgon och natt tutten.
Så himla typiskt! Innan hade jag tillräckligt med mjölk för att förse hela Skånes bebisar med mat, och nu ekar det i tudorna :(


- en kärlek så självklar

Benjamin

Du ligger på mitt bröst och andas så lätt
Jag önskar att vi alltid ska stå lika tätt
För alltid vill jag ha dig nära
För alltid vill jag dig världen lära
I mitt hjärtas djup, det är där du bor
Du fyller mitt hjärta med en kärlek så stor

Varje dag ska jag finnas vid din sida
Hålla din hand sådär precis lagom hårt
Hjälpa dig genom allt det där som kan kännas så svårt
Jag ska ge dig allt jag kan och mera därtill
Lovar att alltid finnas nära intill

Benjamin, du älskade barn, tack för att du valde mig till din mamma <3




- post

Jag har fått post, post som faktiskt inte innehöll räkningar ;)
En lite tidig födelsedagspressent från min farmor i England innehållande kort från henne och hennes kille och en jättefin sjal samt kort från min faster,hennes kille o min kusin. Benjamin fick också ett kort med hans livs första check! Haha, lillkillen har nu officiellt mer pengar på sitt konto än jag ;)


- 8320 meter senare

Jomen så att eh, jag är helt slut! Åt lunch med Anna nere i stan idag och fick för mig att promenera hem från stan med Benjamin i bärselen..
1 timme och 28 minuter senare är jag äntligen hemma! Haha
Den sista kilometern började vaderna att protestera lite, Benjamin väger trots allt över 7 kilo!
Nu har mannen min lagat mat till mig iallafall, tänker inte röra mig ur soffan mer idag ;p


- telefon terrorister

Godmorgon!
Jag väcktes denna morgon av en telefonförsäljare, de ringer mig lite titt som tätt med olika erbjudanden. (läs blåsningar)

Jag hatar att behöva lyssna på deras långa utlägg om hur det de tillhandahåller skulle gynna mig för baaara xxx:- i månaden osv osv.
Så jag har ett knep, mouha, ett knep som hittills alltid har funkat.
När de presenterar var de ringer från så låtsas jag helt enkelt att jag arbetar för huvudkontoret, det funkar a l l t i d !

Exempel:
Säljare: hej jag heter Björn och ringer från *namn på underleverantör av försäkringar* och erbjuder en tjänst som tar bort självrisken på din bil!
Jag: hej Björn, jag heter mathilde och arbetar på Folksam/trygghansa så jag har allt redan
Säljare: tystnad tystnad eh okej. Tack Hejdå..

Exempel 2.
Säljare: hej jag heter lina och ringer från *underleverantör för mobiloperatörer* och har ett bättre abonemang för dig!
Jag: hej lina, jag heter mathilde och jobbar på telia och har gratis abonemang via dem.
Säljare: eh okej, hihihi, då ska jag inte störa.
Exempel 3.

Säljare: hej jag heter Adam och ringer från goboken med erbjudande om barnbok till ditt barn!
Jag: jag jobbar som recensent av barnböcker på *känt bokförlag* och får hem alla böcker gratis
Säljare: då tackar jag för mig..

De ställer minsan aldrig några motfrågor för att syna mina små lögner ;)
Såå, godmorgon nu vet ni det!


- karatefylla

Eller ptja, jag drack två glas vin och ett glas champagne så vidare karatefull var jag nog inte igår :)
Vi hade otroligt trevligt, Caesar bjöd på en riktigt lyxig tre rätters middag han hade fixat helt själv ;) blir man 25 måste man ju kunna laga mat haha.
Det var trevligt folk och intressanta disskusioner ju mer folk drack och lagom till att de andra skulle dra in och festa vidare i stan tackade jag och Alex för oss och begav oss hemåt till vår lilla bebis. Vi var hemma vid 1 på natten och då hade Cornelia redan fått honom att somna för natten flera timmar tidigare och han hade tydligen inte gråtit en enda gång! Tror jag saknade honom mer än vad han saknade mig :)
Nu ska här fixas middag till mig och sambon och sedan blir det godismys framför Beck på tv ikväll.
(bjuder på bilder från Benjamins bad imorse)


- Party party

Ikväll vankas det fest, Caesar blir 25(halvvägs till 50;p) och vi ska för första gången låta Benjamin stanna hemma utan oss. Han är ju så stor nu, 3,5 månader liksom så han klarar ju sig ensam hemma nu med katterna. Jag håller tummarna för att han inte bjuder in grannbarnen på fest och trashar hela lägenheten..
Nä, självfallet kommer han ha barnvakt haha. Hans gudmor Cornelia kommer hit vid 18 och ska passa honom tills vi kommer hem igen vid 00 typ. Ni anar inte hur det värker i mitt mammahjärta! 6 långa timmar utan min lilla bebis :(
Men det kommer gå bra, ska bli lite skönt att komma ut lite med Alex och göra något bara han och jag <3


- Mitt smultronställe

Ni kanske minns typ i februari/mars när jag skrev och berättade om mitt lilla smultronställe nere vid Öresundsbron? I vart fall, dagens powerwalk ledde ner dit med Benjamin i bärselen, hans första besök på mitt smultronställe och jag verkligen märkte hur han uppskattade det och tog in alla synintryck han kunde på bron, kossorna, fjärilarna och havet..Med det menar jag att han sov heeela tiden haha :)


- Fröken pyssel

God förmiddag, klockan är nu 12.15 och jag har redan hunnit tvätta 3 maskiner tvätt, leka med Benjamin, "söva" Benjamin, fixa lite med hans fotoalbum (mycket klipp och klistrande) rama in bilder i ramarna och speldosan han fick på dopet, fixat med hans handavgjutning i lera samt skällt en sväng på katterna! :)
Nu är planen att gå ut och powerwalka med Benjaimin i bärselen ner till havet. Och äta såklart! ;)


- reklamera mig själv

Japp, det börjar kännas som att jag borde reklamera mig själv. Den ena krämpan byter ut den andra och jag är snart "Du" med läkarna på vårdcentralen. Idag hade jag tid för att kolla upp mina ögonflimmer, yrsel och svimmningsanfall. Fick lämna blodprov, bli klämd på magen och sköldkörteln, sen beslutade läkaren att skicka en remiss för skallröntgen. Känns lite överdrivet tycker jag, men what to do?
Efter läkaren drog jag hem till Cornelia och pysslade med Benjamins bebisfotoalbum. Cornelia fick även äran att byta en blöja på Benjamin....och 15 minuter senare var han plaskblöt! Haha, hon hade lagt hans lilla pillesnopp uppåt vilket leder till kiss överallt utom i blöjan ;)
MEN HÖRRENI! dagens höjdpunkt var att min lilla son, min lilla Benjamin, 3 månader gamal, HAN VÄNDE SIG FRÅN RYGG TILL MAGE! *stoooolt förvånad mamma* <3


- 226 bilder

Idag har varit en intressant dag,haha. Jag hade bestämt mig för att dra till mobilia köpcentrum för att framkalla totalt 226 stycken bilder på Benjamin som sen ska ramas in och klistras in i hans olika album :) so far so good typ haha.
När jag precis gått på bussen och ska böja mig ner för att rätta till Benjamin i vagnen sa det "KNARACKABOM!", och plötsigt var min snart 23 åriga rygg sönder, trasig, kaputt kalla det vad ni vill! Kämpade mig in till fotoframkallningen sen insåg jag att det inte gick mer, fick ringa mina föräldrar i Lund och be dem komma och agera ambulans åt mig och köra mig hem, krigskadad som jag var (jag, dramatisk? Nej nej;p)
Nu är jag alltså hemma, ligger och kvider i sängen med 226 foton runt mig och en liten bebis som bara skrattar åt mitt jämrande ;)


- Follatta whata?

För ett tag sen skrev jag ju att jag var lite orolig att jag hade fått muncancer eller nåt, har haft stora sår i munnen sen Benjamin föddes som gör att jag har otroligt ont när jag pratar och äter..och alla som känner mig vet hur mycket jag pratar och hur mycket jag äter så ni kan ju tänka er mitt lidande! ;) haha
I vart fall, jag har nu varit några turer hos läkaren för att kolla upp detta då det bara blir värre och värre och nu vet vi vad det till 99% beror på....
Folatbrist tydligen, en "åkomma" jag aldrig hört talas om. Tydligen ska folaterna i kroppen ligga på 40 och mina folater ligger för tillfället på 5.. Så det blir medicin och smärtstillande för mig den närmsta månaden till att börja med så får vi se sen:)
I alla fall inte cancer eller något annat farligt, men ont gör det!
En bild från dopet följer samt några bilder på Benjamin och hans nya favoritleksak som han fick av Lena och Rolf i lördags:))


- Benjamins dop

I lördags var det äntligen dags, dagen med stort D..Dagen för Benjamins dop!
Klockan 12 började ceremonin i Lunds fina domkyrka, vi hade den bästa prästen man kan önska sig, Fredrik Beverhjelm, en otroligt avslappnad och härlig ung präst som fick in lite humor i dopet. Min barndomsvän Cornelia som blev en av Benjamins faddrar (alex bror Marcel är den andre) läste en fin bön.
Hela dopceremonin gick helt perfekt! Benjamin sa inte ett knyst och somnade direkt efter att han hade fått vatten på huvudet, min 4årige lillebror Constantin hällde upp vattnet i dopfunten före han bjöd hela kyrkan på en liten dans på golvet medan prästen mässade ett tal haha.
Efter dopet begav vi oss till vintrie och trädgårdsfest i Benjamins ära! Vi bjöd på champagne, goooda matpajer och sallader som sedan avslutades med de finaste och godaste tårtor jag någonsin skådat! Marcel hade gjort dem med kärlek! På varje tårta hade han utöver de fina bilderna av Benjamin även gjort små bebisfigurer med så noga detaljer, han är minsann en riktig konstnär!
Efter tårtätandet var det dags för paketöppning, och med 50 gäster blir det en del paket minst sagt, jag var så överväldigad över allt fint vi fick till Benjamin, även nu, flera dagar efter dopet, blir jag otroligt rörd när jag går in i hans rum och ser allt fint han fick av alla.
Nu börjar detta inlägget att bli väldigt långt och jag skriver via mobilen, så jag avslutar med att säga - TACK till er alla som var med på dopet, det betydde så mycket för oss att ni kom och delade det med oss! Ni är alla guld värda för oss


RSS 2.0