- småpotatis

Jag är inte direkt ett stort fan av fötter, speciellt inte killfötter, eller mina egna, eller dina! Men Benjamins fötter, som han tyvärr har ärvt av mig, är det gosigaste jag vet!
Han har små knubbiga fötter med små tjocka tår som ser ut som små nypotatisar, och jag fullkomligen älskar varje liten millimeter av dem! <3

Fototerror på sovande nypotatisar imorse;


- blurrrrr

När jag ska sova ligger jag alltid först i typ 2 timmar och tänker på allt mellan himmel och jord. Jag går igenom hela dagen i mitt huvud, morgondagen, saker som ska fixas, saker jag ska ta tag i, tänker på saker som oroar mig osv osv.. Och igår när jag låg och tänkte vid läggdags och snöade iväg som vanligt bland alla tankar, så började jag tänka på midsommar, ungefär så här gick tankegången om midsommar i mitt huvud;
"-vad var det nu vi skulle göra på midsommar? Just det, vi bestämde ju med dem! Fan också! Så tråkigt, varför ska vi det? Vi tycker ju inte ens om dem! Gud vilken tråkig midsommar vi kommer ha!.. Fast vänta.. Vilka dem? Vilka ska vi va med?.. Just det! Det är inte vi, det är dem i solsidan som skulle fira midsommar med Ove Sundberg och hans tjej, inte vi!"

Så ja, någonstans i mitt undermedvetna hade jag fått för mig att jag och Alex hade gjort de planerna som de hade gjort i tv serien "solsidan", det var rätt skönt när jag kom på att vi inte alls hade planer med tråkiga människor.. Men tänk om jag inte hade kommit på det, och Alex hade kommit med förslag för midsommar och jag hade svarat att vi redan hade planer.. Och inte insett misstaget förrän på själva midsommar, när jag väl skulle upptäcka att Ove Sundberg inte dyker upp.. illa..

Bilder från idag på vår fina son som inviger lite av sina presenter <3


- trevlig tisdag

Idag åkte jag och Benjamin ihop med Lisa och Sienna hem till Renata och Iris i Lund för att fira att våra tre små ungar har fyllt 1 år!
Supermysigt med god hemmagjord pizza, vattenmelon och andra godsaker. Ungarna åt med god aptit av allt och lekte sedan fint ihop inne på iris rum där de också fick fina presenter av varandra :) Benjamin hade köpt söta klänningar åt brudarna och blev själv väldigt glad för sin nya fina väska och puzzel som de hade valt åt honom ;)


- lite presenter

Tänkte visa upp lite av allt det fina Benjamin fick när han fyllde år, han är väldigt tacksam och glad för varje liten pinal! (Speciellt presentpappret)

En av de lite speciellare presenterna är en bok han fick av min biologiska pappa på nya Zeeland och hans blivande fru; en Nalle puh bok, specialskriven för Benjamin! På bilderna nedan kan ni se första sidan i boken, tillochmed våra katter är med i handlingen! Superkul :)

Tack ännu en gång till er som kom och firade honom!


- farligt kladd?

Denna förmiddag har vi lekt med fingerfärg! Man kan ju tro att Benjamin kastade sig över färgerna direkt och kladdade för kung och fosterland, så som barn borde göra när de får tillåtelse att kladda fritt.. ;)
Men nej, han är min son, och blev därför snarare livrädd när han hade doppat händerna i färgen första gången. Tittade först på sin högra hand, vänstra hand...och sen kom tårarna!
Jag fick sätta igång hans favoritklipp, babblarna, på mobilen för att lugna honom. Och DÅ blev det plötsligt roligt att kladda, när man kunde dansa samtidigt. Haha

Nu har jag iallafall en "målad av Benjamin 1år" tavla att hänga på hans vägg i lekrummet, tryckte även dit en massa handavtryck :)


- KALAS <3

Nu är vi föräldrar till en ettåring!
Igår hade vi kalas för honom, och det blev så lyckat med trevligt sällskap av familj och vänner :)
Jag hade gjort kyckling-bacon-pesto-feta-pastasallad, min pappa surdegsbröd och Alex bror Marcel stod för de fina gudomligt goda tårtorna!
Vädret hade lovat regn, och jag hade dukat och pyntat jättefint där inne. Men sen bestämde sig vädret för att vara varmt med strålande sol istället, så vi bestämde oss för att vara ute ändå.

Bjuder på lite bilder från kalaset, kanske lägger upp på alla fina presenter senare också. STORT tack till er som kom och firade vår lilla tiger på hans allra första födelsedag! <3


- för 1 år sen idag

Idag, för exakt 1 år sedan, hade jag gått över tiden 14 dagar med Benjamin.
Jag var måttligt trött på att vara gravid, och hade nästan vant mig vid tanken på att jag skulle vara gravid resten av mitt liv!
Men, 06.00 morgonen den 23:e maj vaknade jag äntligen (?) med värkar! Jag vågade inte säga något till Alex, utifall att det var falskt larm, så jag lät honom åka ovetandes till jobbet. När klockan var 10 hade jag väldigt ont av värkarna som kom var 3:e minut, så jag gick helt enkelt ner och satte mig på en stadsbuss in till förlossningen. (Alex kallade mig galen när jag väl ringde efter honom och sa att bebisen är påväg ut nu och att jag hade tagit bussen istället för att ringa honom)

Så denna dagen, för exakt 1 år sen, låg jag och födde barn, med 40 graders feber, i många många timmar! För som ni vet, föddes han ju inte förrän den 24:e maj
Om ni vill läsa om förlossningen kan ni klicka på länken http://thiilde.blogg.se/category/forlossningsberattelse.html

(Bild ur min kamerarulle på mobilen, alla de sista bilderna före Benjamin och alla de första bilderna med Benjamin)


- trevliga grannar?

När vi flyttade in i detta radhuset i denna minimala lilla by i höstas, då hade jag en liten bild i mitt huvud om hur vi skulle ha härliga kafferep med grannar. Att man hälsar över rabatter och lånar ägg till höger och vänster. Och solen alltid skiner..
Istället är verkligheten en annan, ordet "grannsämja" har inte riktigt nått ut här.
Grannen på ena sidan om oss har hittills inte varit hemma en enda gång, grannen på andra sidan flyttade för 3 veckor sen.. Och grannen mittemot, de som även driver en blomsterbutik, de hatar mig av någon anledning!
Häromdagen när jag gick förbi, var gubben ute i garaget, och jag ropade högt och tydligt "hejsan hejsan!".. Fick jag något svar? Ja, om man räknar det som svar att gubben tittar rakt på mig med en butter min medan han drog ner garageporten om sig!

Grannsämja på landet, pyttsan!


- barnmorska och v20

Jag har nu hunnit gå halva tiden i graviditet nummer två och är inne i vecka 20. Jag har fått en liten bula på magen, men den är inte mycket att skryta med än så länge, haha.
Lill-klumpen i magen är redan väldigt aktiv och Alex kan också känna buffarna vilket är kul :)
Igår var jag hos barnmorskan, vanlig rutinkoll och jag fick lyssna på hjärtslagen. I övrigt känner jag stor skillnad denna graviditeten jämfört med förra året när jag väntade Benjamin. Jag har redan rätt mycket sammandragningar och får ont i kroppen vid minsta ansträngning, redan börjat få foglossning vilket är rätt surt. Med Benjamin kunde jag liksom gå powerwalks utan problem även när jag hade gått över tiden.. Det tror jag tyvärr jag kan glömma denna gången.

Bild på mig, nu i vecka 20 <3


- helgen

Helgen som har gått var väldigt trevlig. På lördagen var det 27 grader varmt och vi tillbringade dagen vid havet i Helsingborg innan det vart dags att fira Alex mamma och farbror (tvillingar) som fyllde 60! Vi turade med färjan till Helsingör och åt god tre-rätters middag.
På söndagen var det dop för lilla Maja-Stina och idag är jag helt slut! Fortfarande inte frisk och nu är jag måttligt trött på det!!

Bilder från firandet av Alex mamma, nästan hela Alex familj av den sidan samlad :)


- sambons garderob som försvann

Alex- hade inte jag ett par svarta jeans?
Thilde- dem du haft sen du var 18, som hade hål i grenen? De slängde du förra året..
Alex- gjorde jag? Jaha, där ser man.

Alex- hade inte jag ett par röda tygskor?
Thilde- de där sömmarna hade gått upp i hälen? Ingen aning..
Alex- konstigt, jag ville ha på dem idag..

Alex- hade inte jag en tröja med xxx tryck?
Thilde- vet inte vad du pratar om..

Min sambo, han har rätt mycket snygga kläder i sin garderob. Mest fina skjortor och sånt eftersom han har det i jobbet. Sen har han också någon skum grej för sig att inte veta när saker är dags att kassera, för att göra plats för allt nytt han köper. Och många gånger inser han inte heller när kläder han haft sen han var tonåring, är ur modet, trasiga, fula eller bara "fel" på honom.
Därför har jag i smyg de senaste 3 åren, ungefär en gång i månaden, gjort honom en tjänst, som jag väljer att kalla det.. Jag rensar helt enkelt ur hans garderob på det "fulaste plagget of the month", och sedan lägger jag det i en svart stor sopsäck.. Den finns i vårt förråd, och nu är den proppfull med fula plagg, och inte vågar jag slänga det heller. Kanske blir värt massa pengar om några år? ;)


- kommande kalaset

Nästa fredag fyller Benjamin 1 år, och på lördagen är det dags för kalas. Med tanke på hur stort och fint och välplanerat hans dop var, så försöker vi hålla kalaset både mindre och utan samma "perfektions press", jag har för många bollar i luften ändå redan utan att försöka mig på att överträffa dopet redan på hans 1års kalas :)

I vart fall, temat på kalaset kommer att vara djungel! Och jag är väldigt nöjd med alla dekorationer jag fått hem, enda minuset med dekorationer är väl att jag nog kan glömma att få Alex att åka och "låna" en av zebrorna på Ystads djurpark, att ha betandes i trädgården ;)
Igår kom även Benjamins kalas outfit på posten, han kommer att vara så väldans söt så ni anar inte.. Några gissningar på vad hans outfit kan va? ;) haha, nåt med djungel kanske..?

Till er som var på dopet, kan jag glädja er med att även denna gång är det Benjamins farbror, Marcel, som ska göra tårtorna. Han är lätt den bästa konditor jag stött på! (Vad tror ni, blir även tårtan djungel aktig?;p)

Maten återstår vad vi ska bjuda på, har funderat på både det ena och det andra.. Vill helst hålla det väldigt enkelt med något som går att förbereda, äta ståendes om det behövs (lite platsbrist) samt helst går att äta kallt.. Nåt litet typ. Behöver förslag?! :)


- "så ska jag aldrig bli"

Igår fick jag besök av två tjejer som jag gick högstadiet med, Daphne med sin ljuvliga 1 månads bebis och Rebecca.
Har typ inte träffat dem på 9 år, och det var väldigt trevligt att sitta och prata och fika några timmar trots min förkylning. (Ni har inte missat att jag är väldigt förkyld va?;p)
Sen på kvällen igår frågade Alex lite om fikan;
A- daphne hade alltså barn, har Rebecca också det?
T- nä, men hon ska nog odla med sin kille snart. Hon pluggar nu.
A- aha, vad pluggar hon då?
T- eh, alltså.. Det har jag glömt.
A- frågade du inte?
T- nä vi pratade liksom inte riktigt om sånt.
A- nähä, vad pratade ni om då? Bara minnen och sånt?
T- nä, vi pratade inte om det heller. Vi pratade bara graviditeter, förlossningar, mammapenning, barnkläder och sånt..
A- åh, det låter ju som en väldigt intressant dag för Rebecca utan barn då..

Det fick mig att tänka lite, och ja, jag är "sån" nu.. En sån som gärna berättar för folk om moderkakspositioner, öppningsarbete under förlossning och diverse andra saker som är totalt ointressanta och även skrämmande om man inte har barn!
Jag minns hur jag själv var före Benjamin, pratade folk om förlossningar och sina barn, då tappade jag intresset direkt.. Och lovade mig själv "när jag får barn ska jag aldrig bli sån!".. Och här är jag nu. En tråkig mamma..


- update

Mjo, alltså, jag skulle inte skrivit att jag mådde bättre i fredags.. För nu är jag inne på dag 9 i "dödens förkylning". Immunförsvaret som gravid är inte det bästa..
Men en liten uppdatering;
Benjamin sover numera hela nätterna inne på sitt eget rum-underbart!
Han har även lärt sig klättra i trappan-grind måste införskaffas snarast!

Mer orkar jag inte skriva just nu, dags att snyta mig för 12732:e gången idag..

Förövrigt har gravidmagen krympt drastiskt av allt hostande senaste dagarna..? Skumt.. Bjuder på lite bilder från senaste dagarna iaf :)


- alive

Plötsligt fredag, och här har varit knäpptyst hela veckan.
I måndags började jag känna mig lite småkrasslig, men åkte ändå in till Malmö i måndags för att umgås med Benjamins farmor. Det var kanonfint väder, 20 grader varmt och sol.. Och jag var febrig och slö.
Vi valde iallafall ut vilken syskonvagn vi ska ha(kanon nöjd!) och lunchade på Victors, åt glass vid kanalen och avslutade med middag på vapiano, innan vi sa hej då! Trevlig dag, men jag har fått betala för det resten av veckan med feber, halsont osv osv. Idag är första dagen jag börjar känna mig någorlunda mänsklig igen.

Nu hoppas vi att denna familjen slipper mer sjukdomar på ett bra tag!!!

Beställde för övrigt Benjamins födelsedagskalas outfit idag, kommer bli perfekt! ;)

(Bilder på benjamin och hans farmor,tagna i Malmö, i tisdags. Senast jag var utanför dörren..;p)


- ultraljudet

Flaggan i topp, det blir en till med snopp!

Jag låg vaken halva natten och oroade mig inför ultraljudet, den andra halvan hade jag mardrömmar att någon bröt sig in för att stjäla Benjamin..
Ultraljudet gick kanon, alla kroppsdelar satt där de skulle och jag lokaliserade den lilla snoppen före ultraljudssköterskan och Alex säger självklart "-HA!! Jag sa ju det, Jag gör bara pojkar, män gör män!".

Detta kommer att bli helt underbart, snacka om att Benjamin kommer ha så kul med sin lillebror sen!
Och ja, jag har sagt till många att jag lite hoppades på en lillasyster.. Inser nu att enda sättet blir att köpa mig själv en docka eller nåt! ;)

Bilder från ultraljudet, samt magen idag


- helgen som jävlades

Helgen började helt perfekt igår, Lisa och Kim kom hit med Sienna på lite impuls grillning och humöret var på topp! Alex fick snylta öl av Kim och Sienna fick snylta leksaker av Benjamin. Jag råkade dissa Lisas utseende, och hon dissade.. Ingenting, hon har bättre uppfostran ;p
Efter maten blev dock Benjamin sämre igen och från ingenstans geggade hans ögon igen, bra att sambon, den enda i hushållet med körkort, hade snyltat av Kims öl och inte kunde köra till barnakuten... Fick ringa hit mina föräldrar, och medan de är påväg hit passar Alex på att fälla ungen mot bordet=spräckt läpp och uppskrapad haka på en redan risig unge..
Där någonstans började jag känna att läkarna skulle ringa socialen och att dagen knappast kunde bli värre snart. Och min underbara storebror passade då på att skicka väldigt icke peppande sms.
Jäkla kaos dag! Men väl på akuten fick Benjamin antibiotika och redan idag mår han bättre. Inget gegg i ögonen, febern har äntligen gett med sig, det enda som kvarstår är hans matvägran..

Well, nya tag imorgon! Ultraljud ;) vad tror ni de blir för kön? Lillasyster eller lillebror?

(Bilder på; min brors sms till mig, Benjamin påväg till sjukhuset, två lekande "friska" Sienna och Benjamin, och slutligen en zoombie dålig Benjamin i min famn på akuten)


- äcklig info

Nu kommer jag dela med mig lite mer än jag borde.. Och det är liksom lite äckligt fakta, så är ni känsliga bör ni sluta läsa nu ;)

En vanlig åkomma när man är gravid, är förstoppning.. Jag säger inte att jag varit det i 1 vecka, jag säger inte heller att det gör så ont att jag knappt kan stå upp, men det kan vara så.. :p

Alex försöker komma med tips så gott han kan samtidigt som han säger "det trodde vi inte att vi skulle diskutera, såna här saker, när vi började dejta.."

Hans senaste tips löd: "- det står i nyheterna att det finns salmonella smittat kött på Willys!! Perfekt!" Jag är inte lika lyrisk eller sugen på att skaffa ett släng av salmonella frivilligt, då har jag nog hellre magknip några dagar till.. Haha


- sleep like a baby

När man är liten och sjuk, duger det bara att sova ovanpå sin mamma <3

Såhär har de senaste sovstunderna/nätterna sett ut. Vad gör det att jag inte får någon sömn? Jag försöker inbilla mig att alla timmar jag sov som tonåring jämnar ut sömnbristen jag för tillfället har ;)


- bebis bantare

Efter att ha matvägrat i 3 dagar, har Benjamin iallafall börjat gå med på att dricka en flaska välling och äta lite fruktpure.. Så skumt, Benjamin, matvrakens matvrak, matvägra?! Men men, jag tvingar honom inte. Vill han inte äta, så slipper han. Tillslut borde han ju vilja ha. Och väger man 10,5 kilo vid hans ålder,så går det ingen nöd på en ;) i övrigt så har hans feber äntligen gått över, men inte får vi sova för det, nej nej, han bytte helt enkelt feber nätter mot host nätter. Tur han är söt!

Idag var vi i Malmö och fikade med två gamla högstadiekompisar till mig, som jag inte direkt träffat de senaste 8-9 åren. Mycket trevligt! Speciellt då en av dem hade med sig sin nykläckta dotter, mini mini!!! ^^ underbart.
Mindre underbart var det att fastna i ett 3 kilometer långt första maj demonstrationståg med en sovande Benjamin i vagnen. ;)


RSS 2.0