- min kropp

I en månad har jag kört den så kallade squatchallange, den har jag varvat med situps, plankan, promenader och bra mycket mer mat än vad jag brukar.

Resultat: jag har gått upp 1,5 kilo, fått aningen fastare rumpa och för första gången i mitt liv kan jag ana något som jag tror kallas magmuskler, haha. 

Jag kör vidare en månad till och hoppas på fortsatt resultat, mager ska bli slimmat tränad! 💪💃
- liar liar

Jag har märkt mer och mer senaste tiden att Benjamin börjat upptäcka tjusningen med, samt hur man, ljuger..
Änsålänge är han dock inte så bra på att dölja lögnerna eller få mig att tro på dem, 
Tillexempel kan jag fråga "har du bajsat?" Och han skakar på huvudet och svarar "nääähäää bajs, inte bajs", samtidigt som hela rummet stinker och synar hans lögn.
Eller som nyss, när jag stod och tvättade ansiktet och i ögonvrån såg en hand norpa åt sig min klocka och kvickt stoppa den i blöjan och försvinna ut från badrummet.. När jag kommer ikapp honom och frågar "var är mammas klocka? Har Benjamin den?" så skakar han på huvudet, och visar istället oskyldigt sin egen barnklocka samtidigt som blöjan avslöjar stöldgodset med lite metall hängandes ut mellan benen.. 
- FixarThilde

Hur min dag har varit? Jo tackar som frågar, den har sett ut precis som varje dag senaste veckorna i mina försök att plocka upp mitt trasiga liv, dramatisk? Jag? Nääädå ;)

08.30- två ungar fått kläder, välling och packade i vagn, lämna Benjamin dagis
09.00- hemma, missat samtal. Hyresvärd Malmö, vill visa lägenhet kl 13!
11.00- stresspackat, gett Fabian mat, springer till dagis hämtar Benjamin och springer vidare till tåg som går 11.32..
12.30- framme Malmö, regnar, springer till kronprinsen, lämnar barnen till Lisa och springer vidare till visningen!
13.30- färdig visning, till Lisa och hämta barnen, mata dem, springer till biblioteket i ösregn för att skriva ut 3 papper.
15.00- lämnar biblioteket, med 1 av 3 papper.. In igen och skriv ut de jag glömde.. Springer sen mot Skatteverket vid kanalen för ett annat papper.
15.30- inser att Skatteverket inte ligger där längre.. Googlar ny adress, arga barn i vagnen, springer till Skatteverket vid caroli!
16.30- fått gjort allt! Springer vidare till hansa compagniet för en liiiiite sen frukost(!!) med två gamla högstadie kompisar. 
18.30- hemma! Badar barnen, nattar barnen, diskar och förbereder min morgondag.. Den kommer bestå av möte Ystad, möte Lund, och ev möte Malmö.. Magsår? Haha 

Ska bli så skönt om några månader när jag ordnat upp allt igen, för det kommer jag, jag är en fixare! En awesome fixare och awesome mamma som flyttar berg! 
Fick beslut av CSN idag, godkänt studiemedel, och lägenheten jag tittade på får jag svar om fredag/måndag, håll era tummar! - 1a tuffa helgen

Denna helgen är första helgen utan mina barn, det är Alex helg. Innan hade jag en bild av att det skulle vara lite skönt att vara barnfri, jag såg en bild på hur jag skulle ligga i soffan, med ett glas vitt och bläddra i veckotidningar.. Istället har jag tillbringat min första fria lördag med att vakna tidigt och titta på babyvakten, tvätta 2 maskiner tvätt, sitta och lukta på/gosa med Benjamins kudde, åka till Lund med paket till min pappa som fyller år, åka hem igen och göra barnmatsburkar, koka nappar och nu sitta här och rulla tummarna och sakna mina barn så bröstet värker. Ingen vill ut och ta ett glas vin, och lägenheten är skrämmande tom.. Tröstar mig själv med en powerwalk runt Ystad och sen film med tröstgodis ikväll. - thilde goes student

Av olika privata anledningar hoppade jag av gymnasiet när jag var 17, det är något jag ångrat varje dag sen dess, känt en ångest över när jag behövt berätta för folk på arbeten eller vänner jag lärt känna, då jag känt mig som en outbildad nobody, när jag egentligen är så smart! 
Att dessutom vara en ensamstående tvåbarnsmamma utan utbildning, det är något jag vägrar! Även om jag vet jag kan få arbete ändå, så vill jag ha en utbildning så att jag i framtiden kan läsa vidare till polis. Sååå, hela dagen igår tillbringades till att fara runt och fixa allt praktiskt inför att läsa upp en gymnasieutbildning, så den 21:a juli kör jag igång, 100% studier på distans så jag kan ta hand om mina barn på dagen och plugga kvällar/nätter, det kommer vara en utmaning, men jag kommer klara det, och den 7/3-2016 kommer jag ta studenten och ha en fest som heter duga! 


- ensamstående

Jag kommer hålla mig kort just nu, Men som de flesta nog vet eller märkt vid detta laget så har jag och Alex separerat. Det är ett stort beslut att ta för alla par, speciellt när man har barn tillsammans. Och även om man båda två är på det klara med att detta är det bästa för oss och våra barn just nu, så är det ingenting som är enkelt eller gör att det känns mindre jobbigt!
Igår flyttade Alex in i sin nya lägenhet, jag och barnen var där och tittade lite, och idag är jag helt under ytan, nu blev allt så mycket mer äkta plötsligt. Jag är ensamstående! Ensam med två små barn.. Men barnen har en mamma och en pappa som älskar dem ovillkorligt, och alltid kommer se till deras bästa, och att de har lika rätt till båda sina föräldrar, och hur framtiden ser ut är det ingen som vet, men såhär ser det ut för oss just nu. 
- var är farmor?!

Benjamin dyrkar sin farmor, och nu har det gått hela 7 dagar sen de sågs senast.. Så igårkväll när vi hade lagt oss ville bemin ingra famo* (*benjamin ringa till farmor) och sen hade de ett samtal om att de saknar varandra, att de ska kramas och äta glass.. 
Idag när jag hämtar Benjamin på dagis är det en styck besviken unge som möter mig, kastar en leksaksbil på golvet och spottar fram "Farmor?!!". Det visade sig att Benjamin hade sagt till fröknarna att han ska träffa farmor, åka tåg, kramas och äta glass.. Och tillslut hade fröknarna trott honom och förberett honom om att farmor tydligen snart kommer och hämtar honom, vilket Benjamin köpte, och därav blev lagom besviken när min fula nuna var det enda han fick. Han grät efter farmor, kramar och glass hela vägen hem. 
Min lilla tok! <3 
Benjamin och hans glass-farmor på hans tvåårskalas- att tiga är guld

Man kan alltid lita på att barn är ärliga.. 
Funderingar som "ser jag tjock ut i det här?" är bortkastade, för har du en unge hemma kan du lita på att de trycker på dina valkar över byxlinningen och utbrister "isch! Haha" eller att de lite fint påpekar att det är dags att duscha/borta tänderna när du luktar lite vid läggdags, att dina fula tatueringar borde "gnuggas bort" precis som deras låtsastatueringar.. 
Jag upptäckte en finne mellan ögonbrynen imorse, sminkade över och tänkte "så, nu ser ingen den", när jag sen tog på Benjamin skorna till dagis pekade han ledset på finnen och sa "aj, mamma ont!" Jo tjena.. - update

Efter en liten paus känns de dags för en update, har egentligen så mycket att skriva men börjar med en update om senaste 2 veckorna!

Först kom min biologiska pappa och hans fru tanita hit från nya Zeeland några dagar, senast vi träffades var Benjamin 2 veckor! Det var otroligt kul att ha dem boendes i barnens lekrum, och Benjamin brydde sig inte alls om att de talade ett annat språk! Vi badade i havet, var på tivoli, strosade i stan och hade kalas för Benjamin! 
2 år gammal blev han den 24:e, firades i samma lokal som vi hade fabians dop i, all släkt och vänner förgyllde dagen med god mat, fina paket, fiskdamm osv och temat var såklart Tåget Thomas, som Benjamin är galen i! Gissa hur glad han blev över Thomas filmen, Thomas kläderna, Thomas tågbanorna, den radiostyrda Thomas, leksaks Thomas, boken om Thomas....! 
Jag har även hunnit med att sälja vår vagn och köpa drömvagnen bugaboo donkey duo, nu är jag fattigare än en kyrkråtta dock så alla fina tillbehör får vänta haha. Men så nöjd jag är, den är så lätt och smidig och jag undrar varför vi inte skaffade sån från början?! 

Bildbomb från senaste 2 veckorna;RSS 2.0