- Pepparkaks-förbudet ?

Jag är arg, upprörd, förbannad, irriterad.. Ja allt möjligt!
 
Läste imorse en artikel om någon skola i sverige som vill banna/förbjuda pepparkaksdräkter i sitt luciatåg samt sluta servera barnen pepparkakor. På grund av att de inte vill riskera att någon tar illa vid sig..
Say what?! Ta illa vid sig av vad? Att pepparkakor är bruna? och att en stor del av jordens befolkning har brun hudfärg? ja gud vad stötande???
Blir riktigt förbannad, en av mina mörkhyade vänner blev också förbannad. Hon har också klätt ut sig till pepparkaka som liten, till pepparkaka, inte "mörkhyadkaka". 
Och vart grundar sig detta, från mörkhyade som påstått sig känna sig påhoppade av pepparkakor och utklädda barn? Nej, utan av såkallade etniska svenskar som troooor att mörkhyade skulle kunna ta illa vid sig, plötsligt. 
Den förutfattningen är väl snarare rasistisk om något?!
 
Och nu har det skrivits om detta rätt friskt under dagen både i tidningar och inom sociala medier, och då hoppar såklart alla rasister fram och ska yttra sig, UTAN att ens ha läst artiklerna och sett att det är svenskar som kommit på att vilja förbjuda, utan bara läst något ord här och där och fått för sig att det är någon mörkhyad person som kommit med idéen, och vips så kan man överallt läsa kommentarer som "ta seden dit ni kommer" och "passar det inte så åk hem till ert pepparkakeland".
 
Gaaah, jag blir så trött så trött så trött. Det är svenskar som skapar denna hetsen, inte invandrare. 
Ta er samman förfan.
 
over and out // irriterad thilde som fortfarande förvånas av folks inskränkthet och fördomar

Kommentarer
Postat av: Renata

Nämen för fan... Nu ska jag gå och äta en negerboll på detta
!

Svar: ellerhur! haha. hur ska de gå för oss, både iris och benjamin har ju pepparkaksdräkter, va ska bvc säga om de?! ;o
Thiilde

2012-12-09 @ 20:38:02
URL: http://renatas.blogg.se
Postat av: Jeanette

Tycker det är helt sjukt! Snart har vi inte några traditioner kvar i Sverige.. Vad man än gör så är det ju någon som kan ta illa vid sig.

Visst är det kul att flera generationer har samma! :)

Svar: jo, fast min poäng med inlägget är att "vi svenskar" mestadels förnjudar saker pga VI inbillar oss att någon ska ta illa vid sig. Hur ofta har du hört någon muslim/hindu/jude yttra missnöje om vårt dansande runt midsommarstång, luciatåg eller jultomte?
Thiilde

2012-12-09 @ 20:59:03
URL: http://karinjeanettes.blogg.se
Postat av: Lisa

Håller med dig! Mesiga svenskar som inte vågar stöta sig med någon är ju de som gör de mest rasistiska sakerna. Stå för vad ni tycker och använd hjärnan så tar ingen illa upp! Förutom jag som är pryd och vill att det ska heta bullar och inte bollar. Står det choklad eller neger framför skiter jag i. :P

2012-12-10 @ 10:38:07
URL: http://lamadjur.blogg.se
Postat av: Lovisa

Ha, ja visst är det sjukt.... kommer i håg när dom förbjöd nogger. haha. SV: Ja, vi får hoppas på att det bara är något ytligt med A, ska kolla det i morgon. Och själv ska jag in och ta blodprov och annat kul på Torsdag.

2012-12-10 @ 10:53:58
URL: http://vintagemamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0