- ännu mera dopförberedelser

Som det ser ut just nu enligt väderprognosen så ska det vara fint väder på dopet på lördag, så skööönt!
Igår ägnade jag mig till att öva fram olika pajdegsrecept, ni kan ju gissa till vad ;) och denna dagen ska vi bygga upp partytält, bord och stolar till 50-60 personer. Kommer ha ryggvärk imorgon jag! Men inte ska jag vila imorgon för det, nej nej för imorgon ska vi ju göra all mat vi ska bjuda på. Har jag nämnt att jag för övrigt fortfarande inte helt har bestämt mig för vad jag ska ha på mig på dopet?
Om jag känner mig stressad? Nej absolut inte...;)
Men det är värt all stress, ska bli så himla mysigt på lördag!
(bjuder på lite bilder på min lilla heffaklump <3)


- våga vägra..

..napp!
Försökt få Benjamin att ta napp sen han föddes, totalt bortkastad tid! Vi har testat ALLT och radat upp napparna som olika lyxbilar och hoppfullt tryckt in dem i hans flabb gång på gång och snabbt flyttat oss för att inte få en napp i ögat när han spottar ut dem likt en projektil!
Min son-nappvägraren, bara tutten och hans händer som duger ack och ve ;)
Angående dagens frisör besök...ALDRIG MER KOMMER JAG GÅ TILL EN NYÖPPNAD FRISÖR, och om jag någon gång får den idéen igen, skjut mig!


- dopförberedelser

Halloj halloj,
På lördag är det ju dags för Benjamins dop i domkyrkan i Lund.. Tror jag kommer bli gråhårig! Det kommer ca 50 personer(!!!) så dels börjar jag få scenskräck inför att stå där framme i kyrkan framför alla, ve och fasa om jag skulle råka svära i kyrkan så alla hör! Och dels är det inte så lätt som man kan tro att fixa med bord, partytält, mat och tårtor till allt och alla, jag trodde innan att "dop? Jamen Gud det slänger man enkelt ihop på en dag eller två" pyttsan!
Gräs ska klippas, färdbeskrivningar skrivas, kläder väljas, mat köpas och lagas, psalmer bestämmas och som om det inte vore nog så ska ju Benjamin döpas! Haha
Well well, tror vi börjar få koll på läget nu iallafall;) vi märker väl på lördag..
(en liten bild på shopping till Benjamin igår)


- Ursäkta röran

Lördag.. Skönt med helg, men samtidigt är det just på helgerna man måste ta itu med all röra i hemmet som man har skjutit på under veckan.
Kylen ska fyllas med nya matvaror, disken man har låtsats diskade sig själv ska diskas, tvätten som väller över tvättkorgen ska tvättas och sovrummet städas och bäddas med rena lakan och dammråttorna ska vräkas från sina bostäder under soffor och bord.
-AAASKUNGEN!!!
-jaja, jag kommer Alex.. Vad är väl en bal på slottet? ;)


- Catch me when I fall

Vilken morgon! Idag skulle Benjamin vaccineras klockan 10, När Alex åkte till jobbet satte han Benjamin i sin vagg-gunga men efter en stund började han gnälla efter mig från vardagsrummet. Jag reste mig ur sängen, benen darrade och jag såg inget för allt flimmer framför ögonen. Kämpade mig ut ur sovrummet för att ta mitt barn, men shi fick jag, yrseln vann och jag svimmade på golvet.
Tog mig 30 minuter att samla kraft i kroppen till att lyfta upp en förtvivlad Benjamin och jag blev tvungen att ringa Alex och be honom att komma hem från jobbet. Efter att ha ätit lite mådde jag bättre och Alex bestämde sig för att följa med till vaccinationen för säkerhets skull.
Benjamin var så duktig båda sprutorna han fick, grät i typ 5 sekunder och sen började han skratta i Alex famn, haha <3


- flygplan som störtar

När jag gick i gymnasiet och var på studiebesök hos kustbevakningen i Malmö skulle de ge oss en liten flyguppvisning med sina plan. Problemet var bara att de störtade rakt framför oss och dog...
Sedan dess har jag rätt ofta mardrömmar om plan som kraschar på olika vis och sånt, när jag ser flygplan i luften får jag ofta en klump i magen och måste följa de med blicken så de inte störtar.
Men, det som är värst är stridsflygplanen som de senaste dagarna har envisats med att flyga ovanför mitt hus, jag blir helt skräckslagen av ljudet varje gång och blir spiksäker på att de ska krascha rakt genom mitt fönster och sitter skräckslaget och håller andan med världens hjärtklappning!
Ville bara lätta på hjärtat om mina löjliga oros nojjor, haha. Får väll flytta någonstanns där det inte finns flygplan, ska bli spännande nästa vinter när jag ska flyga till Thailand...;)


- kattgryta till middag

Dagen igår var..effektiv?
Mannen min är ju i Stockholm med jobbet och kommer hem ikväll, så jag hade väl hoppats att min dag igår skulle vara lugn och skön för att ha energi till Benjamin 24/7(van vid att Alex nattar honom på kvällen).
Men kattjäveln (i sånna här lägen får man säga så) valde att börja löpa igår och inledde därför dagen med att kissa i Benjamins spjälsäng IGEN precis som varje gång hon löper.. Så jag tillbringade dagen igår till att tvätta hans madrass, sängkläder och gosedjur. Lagom till att jag var färdig med det hoppade katten upp och kissade på Alex täcke!! Min lösning på det blev att ta bägge katterna och slänga in dem på toaletten där de nu fått tillbringa natten! -Pepsie och Missan, det blir sterilisering för er inom kort, Sanna mina ord!


- tro hopp och kärlek?

Ett scenario vi har här hemma väldigt ofta sedan Benjamin föddes är:
Klockan 22; vi går och lägger oss
Klockan 22.15; Alex börjar snarka
Klockan 22.20; Benjamin släpper Tutte och somnar
Klockan 23.30; jag får panik för att jag inte somnat ännu, Alex snarkar och Benjamin andas tungt
Klockan 00.00; jag somnar äntligen
Klockan 02.00; jag vaknar till för att se att Benjamin fortfarande har det bra och inte fått täcket eller något över sig, Alex snarkar fortfarande..
02.15; jag somnar om
03.30; Benjamin vaknar och pratar=han vill ha lite nattamat, Alex snarkar fortfarande
07.00; Benjamin vaknar o vill ha frukost, Alex vaknar och ska upp till jobbet..
Det är då han gör det, det där som får mig att rynka mina ögonbryn så hårt att jag skulle kunna klämma ihjäl någon mellan dem.
Han säger "-Guuud, jag har verkligen inte sovit på hela natten thilde!" (läs: du kan väl ta första blöjan thilde)
När jag då svarar honom att "jo du älskling, du har snarkat gott hela natten medan jag legat vaken och ammat och funderat på allt mellan himmel och jord" så replikerar han tillbaka; "- jag har inte märkt att du varit vaken, och Benjamin har sovit hela natten ju."
As I Said Alex, DU HAR SOVIT OCH DÄRFÖR INTE MÄRKT NÄR JAG VARIT VAKEN OCH AMMAT! GÅ NU UPP OCH TA DIN SON OCH GE MIG 5 MINUTER ENSAM I TYSTNAD!
Min älskade Alex, jag kommer att sakna dig som bara den dessa två dagarna du är i Stockholm, men inte på mornarna <3


- inferno

Gårdagen kändes som att vara mitt i ett brinnande inferno! Det var så varmt så varmt, Benjamin vägrade äta och kunde inte sova mer än 2 minuter i taget utan att vakna och gallskrika för att han var så varm. Inte kul att behöva tvinga med honom i vagnen till stan då för min tid på vårdcentralen. Trodde att vi båda skulle tuppa av från värmeslag stundvis.
Men framåt 16 tiden sökte vi skydd i skuggan på Hannahs innergård där Benjamin äntligen åt och somnade för första gången på hela dagen, mitt stackars lilla hjärta!
Alex kom dit vid 18 och så körde han,jag,Hannah,Oskar och barnen till Hannahs mammas hus i Flädie där vi grillade och nattbadade i poolen, otroligt skönt efter en så varm stressad dag!
Så vad lärde jag mig igår? Inte mycket utöver att det skär i hela ens kropp och själ när ens barn skriker av att vara varm och man inte kan ta bort värmen i ett trollslag :( men men, allt blev ju bra tillslut och då var han lika glad som vanligt igen <3


- Älskade helg

Har haft en helt underbar helg, i fredags var vi hos Alex mamma på kräftskiva. Otroligt trevligt och alla Benjamins kusiner var där, Alex mamma hade utöver alla kräftor lagat världens godaste kräftpajer. En lyckad kväll! Och Benjamin fick en polisbil han kommer kunna köra runt med om några månader:)
Igår kom sebbe hit och vi drog en sväng till malmöfestivalen, inte jätteuppskattat av Benjamin dock så vi stannade inte så länge.
Denna söndag har spenderats hos Inger och Bosse för att planera lite inför dopet, mycket som ska fixas:)


- Lilla kräfta akta dig

Hujedamig, det är fredag! :D eller ptja, jag är ju mammaledig så för mig är varje dag fredag..Men det är kräftskiva-hemma-hos-Alex-mamma-Fredag idag!
Jag har längtat hela veckan och är för första gången i mitt liv otroligt sugen på kräftor! Sååå, jag önskar er alla en riktigt bra fredag och ber er hålla tummarna för att jag inte sätter en klo eller något i halsen ikväll glupsk som jag är..;)


- Min kropp

Idag har det gått 12 veckor sedan förlossningen, det tog mig bara 1 vecka att tappa mina gravidkilon. Och nu 12 veckor efter, ser kroppen äntligen tajtare ut igen också, tror att det beror på en kombination av amning och barnvagnspromenader i mängder!
Jag är nöjd och belåten med att alla mina tajta jeans sitter perfekt igen iallafall ^^ (om jag får säga det själv,haha)


- Åt helvete med Malmös sjukvård och allt som hör till!

Arg mamma deluxe här idag!
Hade fått en kallelse för besök hos barnmorskan idag(sånt efterförlossnings besök man gör för att checka att man läkt som man ska osv) i kallelsen stod det att jag skulle till barnmorkemottagningen granen vid värnhem klockan 11.. Jag är där 10.55 lagom till Benjamin vaknade i vagnen.. Jag möts av en låst dörr där det står "semester stängt, barnmorskorna finns nu på östra kanalgatan 5" -say what?!
Benjamin vaknar och gråter, jag hittar ingen stadsbuss som går dit jag ska så jag får springa från värnhem med en skrikande bebis och Google maps i mobilen, jag går självklart vilse och yrar runt i evigheter innan jag hittar rätt, jag helt svettig och Benjamin helt förtvivlad. Så ja, jag bröt ihop i hissen och sen visar det sig att barnmorskan snäser för att jag är 30 minuter sen(noll hänsyn till att det stod fel adress i min kallelse) och hon var vidare mindre trevlig hela besöket..
Jag är så jävla förbannad på region Skåne malmö helt ärligt nu! De har skött hela min graviditet helt åt skogen! Sista månaden när jag var gravid skickade de mig till Fyra olika barnmorskor på två olika mottagningar där ingen hade någon koll på mig eller min graviditet! Jag fick noll hjälp på bb efter förlossningen och ingen har gett mig information om vad som var fel på mig under förlossningen när jag blev så sjuk! Och nu detta idag!!!
En sak är iallafall säker, när Benjamin ska få ett syskon kommer jag bojkotta Malmö och dess barnmorskemottagningar och förlossningsavdelningar helt!


- instagram

Kort och gott, jag har blivit med instagram. Föll för grupptrycket ;)
Om ni vill följa mig där med så är ni mer än välkomna; heter tiitaniia :)


- Duracell kanin

När vi kom hem från lägenhetsvisningen igår var Benjamin otroligt pigg och pratig, normalt sett brukar han somna för natten vid 22, men igår när klockan var 22 låg han fortfarande i sängen och pratade och skrattade och drog mig i näsan och munnen. Han däckade nog inte förenn vid 23.30 tiden, sen lät han mig sova till 08.30 imorse då han väckte mig på samma sätt som alltid; -gagaladabalalala! *spark i magen* *skratt* *hand som drar i mammas läppar* *skratt* *galahuhuaihaih!* .. Så då gick jag upp med honom, min lilla morgonsolstråle! Och så har förmiddagen fortsatt, han ligger här i soffan och diskuterar livets alla frågor med mig med världens finaste lilla pratskratt <3


- Milf

Idag har jag varit i Ystad och hängt med min bror som lagade god mat till oss, sen var det dags att ta tåget till Rydsgård för att möta Alex eftersom att vi skulle åka och titta på em lägenhet vi eventuellt ska flytta till(den var rätt fin, en 4:à på två våningar med en liten gräsmatta)
Och när jag gick med vagnen påväg till tåget ropade tre killar på andra sidan gatan "-Damn, om du vill ha en styvpappa till din unge så ställer jag upp!"
Hahaha, jaja, man är väl en Milf! ;)


- Bortgifte

Idag har vi varit i stan på dejt med Benjamins framtida fru My, de två kommer garanterat att vara tidernas finaste par om några år:)
Med sig hade lilla My sin mamma Lisa, så medan bebisarna låg i varsin vagn och drömde om varandra fick jag och Lisa fika i lugn och ro som sedan avslutades med en promenad i kungsparken och en snabb tur på stan.
Nu sitter jag här och gosar med Benjamin som har pratat och skrattat konstant i en timme, tror han kommer somna tidigt ikväll;)


- update

Nu var det några dagar sen sist, så jag får väl dela med mig av en liten update:)
I fredags var jag, Alex och såklart Benjamin hemma hos Hannah och Oskar och såg filmen Battleship. Den var ganska långtråkig tycker jag, och både jag och Hannah slumrade till några gånger.
Igår kom Caesar hit och käkade middag och såg filmen hunger games med oss, den var betydligt bättre än vad jag trodde till min stora glädje! Detta har varit en riktigt slappe helg faktiskt, ser fram emot vad den kommande veckan har att bjuda på:)


- imse vimse skräckslagen

Satt och sminkade mig när jag såg något i ögonvrån.. En inte tillräckligt osynlig spindel! Iiiiiiih!!!!
Känns som att spindlar dras till mig för att jävlas, men nu märker jag att den kognitiva fobi träningen för några år sedan faktiskt har gett resultat med mig, för titta; jag fångade den i ett glas helt själv! Jag sprang inte in till grannen och gömde mig och jag ringde inte 112, jag fångade den helt själv! :) ... Nu ska jag bara samla mod till att lyfta glaset och antingen döda eller släppa ut den. Hmmm


- I fablernas värld

När jag var liten var jag ofta uppe i värmland och hälsade på min mormor och morfar, de hade en specifik sagobok som var min favorit som jag alltid lyckades få min morfar att läsa för mig när jag skulle sova. Jag fullkomligen ÄLSKADE den boken, och min morfar läste den på ett så himla roligt vis med alla möjliga sorters läten till djuren den handlade om. När morfar dog för 8 år sen kom jag och tänka på den boken igen, men mormor kunde inte hitta den någon stanns..
MEN nu är hon var nere och hälsade på när min storebror gifte sig, gissa vad hon hade hittat inne på ett antikvariat efter att ha letat och letat? - precis, boken! :))
Så nu har jag boken äntligen i min ägo och kan knappt bärga mig tills Benjamin är stor nog att lyssna på sagor <3
 

- Pop the cherry

..smakmässigt då alltså ;) Nyss testat coca colas körsbärssmak, trodde den skulle smaka pyton eftersom jag trodde de skulle smaka som dr. Pepper men den var faktiskt riktigt god! Däremot fantas nya citron smak var allt annat än god, smakar typ som att käka citronskal=inte särskilt gott. Så, nu vet ni det! Coca cola cherry-god Fanta lemon-äcklig :)


- Mys med My

Denna dag bjöd på en tur till Eslöv för att umgås med My. Som vanligt mest snick snack om allt mellan himmel och jord som sedan avslutades med en kebabtallrik från Gulec's pizzeria (ett måste i Eslöv). Benjamin har förälskat sig i nosen på sin snuttefilt, undrar varför ;) haha. Kvällen bjöd på ett glatt samtal från svägerskan som gav mig lite hopp i våra planer att flytta till Ystad i höst, känns rätt troligt just nu så håll tummarna! :)


- Swing me high

Igår testade vi Benjamins hoppgunga, han är ju egentligen fortfarande alldeles för liten för den men eftersom han hela tiden sprallar som en galning och så så tänkte vi att vi kunde låta honom testa en kort stund och se om han gillar det.. Vilket han gjorde! :) Han studsade runt i den med sina små ben och skrattade när den snurrade runt, men jag tror ändå vi får vänta med den några veckor till innan han får sitta i den igen. Han måste växa till sig lite så hans armar kommer upp där de ska va i gungan:)


- Muncancer

Google är livsfarligt! Jag har på fullaste allvar fått för mig att jag har muncancer nu, har haft massa små blåsor och onda sår lite här och var i munnen och på tungan i typ 6 veckor nu som gjort att det gör ont att äta och prata och enligt google är det utan tvekan muncancer. Googlade upp det häromkvällen och sen kunde jag inte sova för att jag fick för mig att jag var döende, låg i flera timmar och funderade ut olika avskedsbrev jag skulle skriva och brev till Benjamin han skulle få öppna i olika åldrar, på studenten, sitt bröllop m.m . - Jaaaa jag är lite smått hypokondrisk av mig!


- Korkade tanter

Sitter just nu på tåget hem från Ystad, varit och hälsat på storebror med fru ;) När jag skulle hoppa på tåget med vagnen tryckte en tant mig åt sidan för att komma före mig...På ett tomt tåg?! Jag var som vanligt rapp i käften och ropade "detta är inte ullareds rea, det är ett pågatåg med plats för alla tjocka,smala och uppenbarligen korkade människor" vilket ledde till att tanten bytte tågvagn.. = Win! :))


- Utveckling

Idag är Benjamin 10 veckor gammal! Bara de senaste dagarna har han utvecklats enormt mycket, när jag lägger honom på mage på sitt babygym kan han redan hiva sig upp på armarna och titta runt med stora leenden på alla leksaker runt honom. Han har börjat greppa tag i allt han kan och för lååånga konversationer med sina gosedjur. 10 veckor har flugit förbi sedan han föddes, i mina ögon är han helt perfekt och varje dag med honom är som en dröm.


- Att döpas eller inte döpas

.. Det är frågan.
Vi har ju beslutat att vi ska döpa Benjamin 1:a september. Varken jag eller Alex är väl direkt religiösa av oss, jag är lite flummigt "jag tror på något andligt, något större än oss bla bla bla.." typ och Alex är ateist och vägrar tro på det han inte ser,   ( Ofta tror han inte ens på det han faktiskt ser heller..;) )
Så när det kommer till valet att döpa Benjamin resonerar jag såhär, Min morfar, som var den jag älskade mest i hela stora vida världen när han levde sitt allt för korta liv, han var präst, en rolig präst.. Och jag tror på honom, därför tror jag det finns något större och mäktigare än det lilla vi ser, och då vill jag Benjamin ska tillhöra det också. Det är förövrigt efter min morfar han ska ha sitt andranamn "Hans" också. 
På argumentet att man ej ska döpa barn för att tvinga in dem i en religion de kanske inte vill tillhöra som stora så anser jag snarare att om det nu är så att Benjamin när han är typ 20 kommer fram till att han inte vill tillhöra svenska kyrkan, så är det inte svårare än att han bara går ur den då, hellre det än att inte döpa honom pga det argumentet och han sen kanske växer upp och blir religiös kristen och måste vuxendöpas osv..
Sen tycker jag hela Dop-cermonin i sig självt är väldigt vacker också, och så mycket mer än bara Gud, det handlar ju även om att välkomna ett litet barn till livet och gemenskapen...
Och jag får dessutom klä Benjamin i klänning! ;)
Bild på min fina morfar <3

- Prylar till lillen

Idag har jag och Benjamin varit i Lund och lekt med Benjamins 4 årige morbror på lekplatsen och tittat pippifåglar. Fick finfina presenter av Mina föräldrar till Benjamin, en barbapapa som är typ dubbelt så stor som Benjamin i genusrosa;)) och även en söt body och en onepiece.


RSS 2.0