- Föräldrautbildning del 1

08.30 imorse var jag och Alex på plats på Mvc för den första delen av föräldrautbildningen. Vi var väl typ 7 par därinne som alla ska föda i maj, själva utbildningen idag gick mest ut på att staka ut alla förlossningsskeden. Kan inte direkt påstå att jag är sugen på att föda för tillfället.. Låter som att det tar sin lilla tid, och att det gör ont- ingen jätte chock kanske egentligen. Men det blev lite annorlunda när man verkligen fick höra det så i detalj om alla olika tidskeden, smärtor och sugklockor och epidural o spinal och allt vad det var. Men men, 70 dagar att mentalt förebereda mig på........ :P
Efter föräldrautbildningen skulle Alex på kundmöte i Eslöv, så jag åkte snålskjuts med så att vi kunde luncha ihop på Grappa, mums! Inte ätit där på flera år. Och sedan dumpade han av mig hos Amanda, och som vanligt ska hon och jag svulla! Förra veckan svullade vi semlor, denna vecka blir det seg kladdkaka :)

- Cry me a river

Hade en hormonkväll igår. Och med hormonkväll menar jag inte att jag var lite sådär pms-ig som tjejer kan vara ibland. nej nej. Mina känslor var all over the place! Höll på att börja gråta när jag stekte tacos, sen blev jag otrevlig istället. Sen gullig och snäll. Efter tacosen var jag "för" mätt, och då ville jag gråta en skvätt för det. Men alex har lärt sig vad han kan och vad han inte kan säga i dessa lägen. haha
Ikväll blir det falukorv och mys framför någon film, vi ska försöka somna i tid så vi är pigga imorgon bitti. För imorgon är en stor dag :) - Föräldrautbildning del 1 på MVC 08.30 , ska bli spännande!
Förövrigt har min mage blivit gigantisk sista veckan, och det har blivit enklare att känna bebisens olika kroppsdelar :)

- Byta immunförsvar med mig?

Fick ett till paket på posten från min biologiska farmor i England, denna gång hade hon stickat världens gosigaste filt med matchande kofta och mössa till heffaklumpen :) Supersött!
Själv har jag legat och dragit mig i sängen hela dagen, fortfarande inte riktigt frisk. Måste ligga med typ tre kuddar under huvudet för att kunna andas normalt, men nu har jag halsat en stor kopp thé för nu är det dags för denna sjukling att ta itu med disken. Mer spännande än så blir inte min måndag, Alex kommer inte hem fören sent ikväll så jag får roa mig bäst jag vill med katterna :)
- Håll förövrigt tummarna att jag blir frisk snart gott folk, jag klättrar snart på väggarna här!

- Blöjor

Jag är människa igen! Så himla underbart. Vaknade vid 10 av att solen sken mig i ansiktet, då kan man ju inte annat än att vakna på rätt sida.
Idag har vi varit och storhandlat mat, köpte även vårt allra första paket blöjor, våtservetter och nappar. Kändes lite halvskumt att köpa före man ens har bebis, men så dyrt som blöjor är så är det ju bra att börja köpa några paket i tid så man har ett litet lager :)

Still alive

Influensa suger! Legat utslagen i sängen sen Onsdags natt nu, priset jag får betala för att jag var ute och roade mig för en gångs skull eller? Hela kroppen värker av att ha haft konstant feber och magen saknar att få äta ett rejält mål mat.
Men det värsta är nog ändå att jag missade den lilla reunionen med Sara, My och Cizzi idag :( Hade sett fram emot det hela veckan, men får väl hoppas att vi kan styra upp något liknande snart igen inom de närmsta 73 dagarna så det blir av före bebisen tittar ut.
Wellwell, ville mest visa att jag fortfarande lever trots uteblivet bloggande. Nu blir det melodifestivalen
sara och my
cizzi

- Snabb update

Vilken skön dag jag har haft! Först gick jag upp och drack morgonkaffe till Björn Ranelids & Malous lilla catfight i morgonsoffan tv4, awesome haha. Sen drog jag mig in till stan och åt lunch med min älskade för att sedan bege mig hem till Cornelia. På något vänster slutade det med att hon stod och färgade håret på mig, precis som när vi var 12 :) Rött fick det bli, men en ganska varm röd färg så den passar min hudton rätt bra iallafall.
När vi var färdiga med det och hennes pappa pekat ut alla färgfläckar på golvet i hallen begav vi oss till TGI fridays för att möta upp Erika. TGI bjöd denna kväll på äckliga kalla pommes med äcklig ciabatta med äcklig kyckling, men den alkoholfria drinken var iallafall god! (Dock överpris) Därefter drog vi oss till tilt biljard, behöver jag säga att jag var bäst?! ;)
- Nu blir det big brother med Alex <3
Rött
Erika in action

- Mansdominerat

Godmorgon,
Sitter här med en kopp kaffe och tittar på nyheterna, ska sedan göra min iordning och åka och hälsa på Amanda i Eslöv. Håll tummarna för att hennes tjocka katt inte kväver mig! haha, han väger typ 10 kilo, men söt som socker är han :)
Kom på en sak inatt när jag skulle sova, jag väntar en son. Han i sin tur har 3 farbröder (och en faster),
3 morbröder (och en moster) och 3 pojk-kusiner. Snacka om att han föds in i en mansdominerad släkt! :)
Fast morbror Constantin har rosa filt :)

- Viktnedgång ?

Som bekant ska man ju gå upp i vikt när man är gravid, ganska logiskt. Jag har inte direkt gått upp så mycket under min graviditet, men iallafall ökat lite varje vecka. Och det är ju nu de sista veckorna jag ska öka som mest i vikt, man bör gå upp cirka 0,5 kilo i veckan tydligen.
Så ja, jag vägde mig nyss.. Och jag har istället TAPPAT nästan 2 kilo denna veckan?! Say what!
Är det normalt eller? Blir lite smått orolig just nu.

- Kläder för en heffaklump

Sitter och surfar runt på nätet på alla möjliga sidor, tittar bebiskläder. Finns så himla mycket sött!
Jag tycker Lindex, Zara och Ellos verkar ha ett rätt bra vår/sommar utbud på G där man kan mixa och matcha hur bra som helst. Hittat ett supergulligt djungelaktigt set från Lindex som jag måste skaffa!

- 80 days to go

Älskar den nya barnvagen! Tycker den är roligare för att den är tvåfärgad, dock måste jag nu hitta en matchande åkpåse till den. Alex har precis byggt ihop skötbordet i barnrummet, nu börjar det mer och mer synas därinne att det snart flyttar in en bebis :)
I veckan ska vi ÄNTLIGEN beställa fondtapeten med djungeltema! Först hade jag hittat ett ganska fint för bara 699:- som jag gillade, men häromdagen när jag surfade runt snubblade jag över ett mycket mycket finare och mycket mycket dyrare, 2500:-... Men nu har jag och mannen överlagt det och kommit fram till att "smakar det så kostar det" , så det får bli det dyra fina istället till min stora glädje :)
Nu är det bara 80 dagar kvar av graviditeten, ryggen värker och hormonerna är uppochner för tillfället. Går från superglad till superledsen eller superarg på en handvändning. Men heffaklumpen är värd allt! Enligt min app i mobilen är han redan 38 cm lång från huvud till häl och väger cirka 1,2 kg, helt otroligt! (Alex sitter bredvid mig nu och säger; bloggar du? Skriv hur duktig jag tycker du är) haha, min älskade man :) <3
Den fina fondtapeten :)

- Söndag

Precis när jag och Alex hade gått och lagt oss igår efter att Emelie hade åkt hem, vem ringer då? Jo en full Sebbe som ligger i en trappuppgång såklart! haha, var bara för oss att gå upp ur sängen och kasta oss i bilen för att köra runt i regnet och försöka hitta honom.
Förmiddagen har vi tillbringat till att spela spel och käka frukost, och NU ska vi åka och hämta en till barnvagn! :) Hittade en jättefin blå/grön som jag tror att jag gillar mer än den röda vi redan har. Så jag slår till, så får jag se sen vilken av dem jag behåller. Alex tycker det är lite onödigt att ha 2 barnvagnar redan före bebisen ens har kommit, men han är också kille.. ;)
Vilken tycker ni är finast?




- Trekant

Min & Alex gemensamma flickvän Emelie kom hit vid 14 tiden idag, vi har mest tagit det lugnt. Spelade Carcasonne en runda (Alex fuskade som vanligt)  och sen la vi oss alla 3 i sängen och mös och såg Hundtricket, längesen man såg den filmen!
Nu blir det att vänta in melodifestivalen, wohooo...
Alex och Emelie myser med teknikens under
Jag vann!

- Update

Igår var jag en sväng hos Erika i Lund, fick med mig lite kläder till bebisen. Sakta men säkert växer hans lilla klädhög nu :) Fick även till låns ett såkallat "snugglenest" av henne, en riktigt bra uppfinning jag rekomenderar alla att skaffa när de ska få bebis. Bild på den följer längre ner, så lägger man den helt enkelt mellan sig i sängen när man ska sova, med barnet i den såklart, och så slipper man oroa sig för att rulla över på bebisen när man sover! :)
Var även en sväng hos mina föräldrar igår och hämtade mitt gamla skötbord, inte byggt ihop det ännu så jag vet inte om jag vill ha det. Helst vill jag ju ha ett skötbord som är som en bokhylla typ med skötbordsdel, tycker det är snyggast. Annars är skötbord så fula tycker jag. men men.
Fick även reda på igår att min biologiska pappa, hans tjej och min biologiska farmor kommer över från Nya Zeeland och England i början av Juni för att träffa bebisen. Ska bli spännande :)
Nä, nu ska det städas !
Lite av heffaklumpens kläder
Det ihopfällbara snillerika "snugglenestet" !

- it's a lovely day

Stack till Cornelia direkt efter barnmorskan, haft en alldeles underbar dag med såå mycket bebisprat. Ni kan inte föreställa er hur mycket jag längtar efter att få hålla min lilla heffaklump! Han har varit otroligt aktiv idag och lärt sig hur man sparkar mamma på revbenen, inte superskönt direkt..
Idag är det 11 veckor kvar till beräknad födsel, har fixat allt vi behöver i "pryl" väg såsom vagn och sånt. Nu återstår bara att inreda och fixa mysigt i barnkammaren :) Har ni tips och ideér så mottages de tacksamt! skulle även vilja komma på något kul projekt att pyssla med själv, om ni fattar hur jag menar? Något jag skapar och knåpar ihop själv till bebisen, vad vet jag dock inte. Föreslå inte att jag ska sticka något för det är jag alldeles värdelös på!
- Nu kallar middagen..

- Glukosbelastning

Japp, det var upp i ottan idag för mig. Skulle vara hos barnmorskan 07.45, utan att ha ätit och druckit efter 00.00 inatt. Jag slank in i väntrummet alldeles yr av hunger (jag har vant mig vid att äta direkt när jag vaknar), man skulle ha med sig en citron inför glukosbelastningskollen. Och jag kan säga att det inte är lätt att hitta något öppet före 08.00 i Malmö stad där de säljer citron, men jag lyckades :)
Sen fick jag dricka denna sura äckliga lösning, och sen bara sitta och vänta i 2 timmar på att få lämna testerna. Man blev uttråkad deluxe!
Vi var 8 stycken tjejer som gjorde det samtidigt idag, utöver mig så var den yngsta tjejen 29 och den äldsta 39... Kände mig ett tag lite som en gravid barnunge.
Men men, allt gick bra iallafall, fick lyssna på min lilla heffaklumps hjärtslag och sen mätte barnmorskan mitt sf mått, han växer precis som han ska ! :)
- Nu drar jag hem till Cornelia och ÄTER!

- Ångvält

Känns som att en ångvält kört över mig, om och om igen!
Haft sammandragningar till och från sedan igår kväll, och imorse började jag även få molnande värk både i ryggsliutet och nere i magen. Gör ooont:( Men duktig som jag är har jag googlat, och detta är tydligen helt normalt och inget att oroa sig för, men jobbigt är det iallafall. Knappt kunnat röra mig på hela dagen för att jag har så ont. Men men, jag ska inte gnälla för mycket, för all pina och värk kommer leda till något alldeles magiskt och underbart, Min son <3
Imorgon bitti ska jag till barnmorskan för att kolla glukosbelastning, får inte äta eller dricka efter 00.00 inatt. Kommer bli tufft för barnmorskan, för jag är inte att leka med när jag är hungrig och trött! haha
Nä, nu ska jag titta på grammisgalan och vänta på att Alex kommer hem om nån timme, han har varit på utbildning i Sthlm över dagen med jobb.

Måste erkänna att jag älskar denna bilden :)

- Husmors pastagratäng

Middagen serverad, mannen på ingång.
Ikväll bjuder köket på en krämig pastagratäng med köttfärssås, erkänn det ser gott ut! :)

- Terror

För er som inte vet, man drömmer otroligt konstiga drömmar som gravid. Gravid-drömmar är mycket mer verkliga än vanliga drömmar. Man kan vakna och skrika i panik, eller med tårar som sprutar. Jag vet inte om det är så att man egentligen drömmer mer, eller om det bara är så att man drömmer värre?
De senaste månaderna har jag ofta haft drömmar om att jag ska dö, bli mördad, osv osv. I alla drömmar är det med gamla vänner till mig, vissa av dem har jag inte träffat på många många år ibland.
Drömmen inatt tog alla rekord i obehags-genren iallafall. ska bespara er detaljerna i den, första drömmen där mitt ofödda barn råkar illa ut. Vaknade kallsvettig och skakig, då blir man iallafall glad när man ser hur Alex kladdat åt mig på badrumsspegeln :)

- Husmor

Igår tillbringades dagen till att städa och tvätta. Denna dagen inleddes med nybakade hemmagjorda(!) ost frukostbullar, blev supergoda! recept följer nedan för er som vill prova att göra dem.
Ikväll åker jag och Alex till hans mamma i helsingborg på middag. trevlig avslutning på helgen :)

Ostbullar;
  • Smula 1/2 paket jäst i en bunke, värm 2 1/2 dl mjölk med 2 msk flytande smör och blanda ner i jästen.
  • Tillsätt 1 msk ljus sirap, 1 krm salt och 6 dl mjöl, arbeta ihop till en deg och låt jäsa 30 minuter.
  • Pudra över ca 1 dl mjöl till och baka ihop till en bra deg, baka ut 6 bullar och lägg på papperstäckt plåt.
  • Låt jäsa ytterligare 20 minuter (värm sålänge ugnen till 250 grader)
  • Lägg över en skiva ost på varje bulle, och sen svisch in i ugnen 10 minuter! FÄRDIGT! :D


- Min sambos älskarinna

Min sambo har en älskarinna, hon heter Dialect AB.
De träffades en kall vårdag för några år sedan, det var jag som presenterade dem för varandra.
Han är hos henne hela dagarna, men hos mig på nätterna. Fast ibland besöker hon oss även då, ett mejl eller sms. Och då svarar han henne direkt, denna fröken Dialect AB som har min sambo runt lillfingret.
På tisdag är det alla hjärtans dag, då åker min sambo med sin älskarinna till stockholm.
Den 8:e april firar vi 2,5 år ihop, då är han i hong kong med henne.
Den 9:e maj föder jag hans son, men jag lovar.. han kommer vara med sin älskarinna då med! ;)
(VARNING: texten bör läsas med glimten i ögat!!!)
 


- Badboy

Har sett klart hela säsong 4 av VÄRLDENS bästa serie; sons of anarchy. Ni som inte har sett den serien, se till att ändra på det nu! Finns något för alla i den serien, heta badboys, strippor, blod, vapen, droger, kärlek, motorcyklar, poliser att hata, poliser att älska. ALLT finns i den serien. I säsong 1-3 var jag helt hooked på karaktären "Jax", men nu i säsong 4 bytte jag allt fokus till karaktären "Juice" istället, min dröm badboy! <3
Men nu är iallafall säsong 4 slut, så nu sitter jag här i min fina "sons of anarchy" hoodie och får vackert vänta ända tills i september på att säsong 5 ska komma ut. SPÄNNANDE!!!
Theo Rossi aka "Juice"

- 90 dagar kvar

Idag är det den 9:e februari, exakt 3 månader och 90 dagar kvar tills vår lilla heffaklump är beräknad att födas! Tiden bara flyger fram, helt otroligt. Jag ska inte ljuga, jag får panik varje gång jag tänker på förlossningen. Inte för själva smärtan, snarare för att det ska ta lång tid. Man har ju hört om sånna det tagit flera dygn för att föda, jag vill typ göra det som en drive-thru, in->krysta->plopp->skrik->färdigt->hem på 1 timma. :P
Denna dagen tillbringade jag på Hassela, var där vid 13 tiden och all gamal personal som fortf. jobbar kvar sen min tid var där. Käkade tacos och sen kom även Sara dit med sin son Vincent. Hade supermysigt och snackade gamla minnen från vår tid där. - Cizzi, du fördes på tal! ;) haha
Nu ska mannen min och jag käka och sen blir det skräckfilm och försöka sova (bebis är som mest aktiv när jag går och lägger mig, vilket gör det rätt svårt att somna)
Hoppas ni alla får en trevlig torsdags kväll! Och btw, vilket namn tycker ni är finast; Benjamin eller Noel? ;)
Vecka 28 (27+1)

- Nostalgi

Idag har bebis hickat MASSOR, en svårbeskrivlig känsla. Eller ptja, det känns som små små elchocker i magen typ. Underbart iallafall.
Imorgon ska jag till hassela över dagen och hälsa på. Ser otroligt mycket fram emot det! Ska dit ihopa med Sara, blir lite nostalgiskt varje gång man åker dit och hälsar på efter att man bodde där. Hassela var ju mitt hem under många år, så ska bli kul att träffa de gamla "extra-mammorna" ;P
Sara och jag för många år sen :)

- Cupcakes

Nu har precis Erika och hennes underbara dotter Olivia aka Lillan åkt hem till sitt. Vi gjorde cupcakes, de blev superfina.. men ack så äckliga. haha
Annars har det inte hänt särskilt mycket idag, mest pratat om bebisar och allt som hör till.
Nu ska mannen och jag se film, hörs när vi hörs :)
Fin..men äcklig
Alex ville också pynta
Underbara Olivia!

- Min sambo,del 1 av 1000

Ja du Alex, jag älskar dig. det gör jag verkligen.Du är bra på så himla mycket, det är du. Men ORDNING & REDA är inte en av de saker du är bra på. Snarare tvärtom skulle jag vilja säga. Så ja, nu outar jag några av dina "fina" sidor på min blogg.
Bilderna är tagna nu på förmiddagen, bara ett litet smakprov på hur det ser ut om morgonarna när Du, Alex, har varit uppe och ätit frukost och sedan dragit till jobb. Men du Alex, jag älskar dig som sagt ändå. Kanske tillochmed så att jag älskar dig mer just pga dessa små moment :)
 
Alex hittade en muffin i kylen, tog den..och satte in det tomma fatet igen!
 
Alex har ätit yogurth i soffan, Alex har även lämnat kvar skräpet i soffan..
 
Alex snusar, men han är inte vidare bra på att slänga prillorna, så han lägger dom lite fint till mig på nattduksbordet..
 
 

- Lite måste man få gnälla också

Jag har en bebis i min mage. Ett liv i min mage. Jag bär min första son i min mage.
Visst låter det magiskt? :) Min mage växer, den har växt ganska mycket de senaste 7 månaderna.
Jag är gravid, det är något magiskt och vackert...
Men det finns även många fina små baksidor med det. Små fina sanningar om graviditeten som man inte blev särskilt förvarnad om före..
- Jag har gått upp 10 KG , det kan jag iofs acceptera.
- Mitt hår är supertorrt!
- Jag har halsbränna från en annan planet
- Drömmer mardrömmar varje natt som är så verkliga att man vaknar i panik med ett skrik
- Ryggen värker och magen kliar
- Min mage har blivit luden! det var det ta mig tusan ingen som förvarnade mig om!
Kände bara att jag ville gnälla ur mig en liten skvätt, för i övrigt har jag en helt underbar graviditet, älskar att känna hur han sparkas och knuffas. Om 93 dagar är han beräknad att ploppa ut, som jag längtar!


- Saknad och kärlek

Gokväll, still sunday :)
Mina småbröder Jonathan och Constantin kom hit vid 16 tiden, så vi gick till lekplatsen en sväng. Sen ÄNTLIGEN kom Alex hem! Som jag har saknat honom, han hade med sig en iPad2 till mig och ett par Dr. Dre hörlurar så jag är rätt nöjd med hans Kickoff. haha
Nu sitter han och gör lergubbar ihop med Constantin, ikväll blir det Wallander.
Bildterror!

Jonathan och Constantin

Alex och Constantin bygger med lera

Lera!

Dr. Dre och iPad ^^

- Zuper Zlappenhelgen

Idag är det söndag, för er som inte märkt det ännu. Jag har tillbringat min helg tillsammans med en styck Amanda som kom hit i fredags.
För att sammanfatta vad vi gjort dessa dagar kort; vi har ätit, sett film, vart på Ikea, ätit, sett film, ätit, gjort ansiktsmask, ätit och sett film :) Vi har haft otroligt kul iallafall, vilket jag behövde.
Om en stund kommer mina två småbröder hit, jag ska passa den minste medan mamma och pappa är på teater. Jag är trött, så jag hoppas han nöjer sig med en tecknad film några timmar :P
Senare ikväll kommer äntligen Alex hem från Sthlm, saknat honom massor!
När jag skrev senast lovade jag en liten bild från barnrummet när jag hade byggt ihop spjälsängen, så nu följer en bild på säng, balja, bilstol, babysitter o vagn. Ser otroligt tråkigt ut i barnrummet änsålänge :(
En styck Amanda på väg till Ikea :)

- Flax med lax

Mitt foglossningsbälte har kommit! :D Ni anar inte vilken kärlek jag känner för detta lilla stycke bälte. Haft på det några timmar bara, men känner redan hur min rygg sakta men säkert känns lite lite bättre.
Häromdagen när jag var i stan kände jag mig som en gamal tant, gick böjd i typ 90 grader och kved för mig själv. Förhoppningsvis ska nu detta lilla bälte lindra det lite iaf :)
Har precis gjort lax och potatis som är klar lagom till mannen min kommer hem från jobb, ska gosa extra mycket med honom ikväll eftersom han åker till Sthlm imorn på kick off med jobbet hela helgen. Kommer sakna honom massor, men som tur är så kommer Amanda hit imorn på spa-helg och håller mig sällskap :) Med spa-helg menar jag att vi kommer sitta i min soffa och käka kilovis med godis och andra onyttigheter med varsin mask i huvudet..
Ska fixa i barnrummet lite imorgon och bygga ihop spjälsängen, så om ni kikar in imorgoneftermiddag så lovar jag att här kommer finnas lite bilder på det,
tillsvidare bjuder jag på en ytterst osmickrande bild på magen min ;)

- Checklista

Halloj.
Igår blev det inget inlägg, jag åkte in till stan framåt eftermiddagen och hängde lite med Alex i Dialect butiken tills typ klockan var 19!! (Normalt sett slutar han jobba klockan 17, men igår blev det att jobba över) Efter det åkte vi hem till mina föräldrar i Lund och åt god middag, kalvstek med potatisgratäng, Mums. Fick även lite mer till bebisen så det var kanon.
Idag är det bara 98 dagar till beräknad förlossning den 9:e Maj, men eftersom det är så vanligt att man föder typ 3 veckor tidigare och så så är det ju bra att ha allt fixat inför ankomsten i god tid.. Annars finns ju risken att man plötsigt står där med en bebis redan i April men att man fattas massa.

Har fixat:
- Barnvagn, check
- Babysitter, check
- Spjälsäng, check
- Bilbarnstol, check
- Hoppgunga, check
- Badbalja, check
(lägger ev. upp lite bilder på det ikv.)
Kvar att fixa:
- Skötbord
- Babysele
- Moses korg
- Babygym
- Ett första lager blöjor
- Inredning till barnrummet (fondtapet,gardiner,matta,hyllor osv)

Men nu ska jag diska och fixa, för sen ikväll kommer Alex mamma hit på besök :) Hon har varit i Thailand 2 veckor, ska bli kul att få se lite bilder.

RSS 2.0