Emporia

Jag bor för tillfället bara 5 minuter från Emporia, jag har med spänning väntat på gårdagen. haha
Dagen då Nordens största köpcenter skulle öppna!
Jag åkte dit med Benjamin igår vid 14 tiden för att checka in alla butiker tillsamman med Sara och hennes son. 
Vilket bygge alltså! Vi köade utanför i ca 30 minuter innan vi kom in i värmen, så mycket fräcka butiker.
 
Vi tog oss upp till 3:e våningen och hann väl gå in i 2 butiker innan brandlarmet gick, först var jag lugn..
Sen insåg jag att hissarna stängs av vid bran, slängde ett öga mot rulltrapporna och allt kaos där, tittade ner i vagnen där Benjamin låg och sov, tittade upp på folkmassorna och kaoset igen.. Panik.
När jag hör ett brandlarm har jag inbyggt i mig att direkt anta att det injte är en övning, går ett larm ska man ta för givet att det är skarpt. Det har jag lärt mig. 
Därför tog min instinkt över, jag måste rädda min bebis! Tårarna flödade upp i mina ögon, jag slet upp Benjamin ur vagnen och undrade i mitt huvud hur tusan jag skulle ta mig ner med honom i rulltrapporna med alla de andra tusen besökarna som forsade ner.
Butikspersonalen i butiken vi befann oss i var så otroligt snälla! De tog in barnvagnarna på deras lager och släppte ut oss genom deras dörr till en trappa i parkeringshuset medan larmet tjöt i bakgrunden. Nu var jag iallafall lugnare. Såg ju ingen brand heller. 
Jag gick så långsamt och försiktigt jag bara kunde i trapporna ner med Benjamin i ett hårt grepp i min famn,
men Alla andra verkade ha väldans brottom ner och knuffade mig hårt gång på gång medan de trängde sig ner förbi mig. Det är ett under att jag inte trillade och tappade Benjamin i trappen kan jag säga!
Hur tänker man i en sån situation när man knuffar undan en mamma med en liten beis i sin famn. Flera personer dessutom.. Jag fattar det inte. 
Sen stannade vi i parkeringshuset pga kylan därute, Benjamin hade ju bara body och byxor på sig och jag ville inte att han skulle frysa ihjäl.. Efter ca 1 timme blev vi insläppta igen och jag kunde hämta hans vagn.
 
Så som vanligt när jag gör någonting så blir det något kaos. haha, jag suger verkligen åt mig sådana här saker känns det som. Skönt att allt gick bra iallafall och att det bara var en ugn som var för nära en brandutlösare, och ingen riktig brand. 
Men om det hade varit en riktig brand då? Hissarna fungerar ju inte, och där finns bara trappor. Hur ska en rullstolsbunden kunna "fly" en brand från översta våningen? :/
Sorry för långt och rörigt inlägg gott folk ;) I övrigt måste jag tillägga hur sjukt häftigt Emporia är, och vilka butiker! Gaaah, jag kommer ruinera mig på det stället i framtiden, haha

Kommentarer
Postat av: Lisa

Usch, jag har aldrig tänkt på det med brandlarm och en bebis. Inga varma kläder, trängsel och lämna vagnen. Panik ju.

Svar: minst sagt. men nu är man en erfarenhet rikare
Thiilde

2012-10-26 @ 19:18:21
URL: http://lamadjur.blogg.se
Postat av: Hanna Karlsson

Otäckt ju.

2012-10-27 @ 06:25:40
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0