- 2013

Och så var 2013 slut. Vad har hänt detta året då? I början av året lärde sig Benjamin gå längst möbler, sen när man höll honom i handen, sen hemma själv, och den 7:e juli tog han sina första steg utan stöd även utomhus och började alltså gå på riktigt :) I februari fick vi veta att jag hade ett småsyskon i magen, i maj fick vi veta att det var en lillebror och i oktober föddes äntligen Fabian. Min farmor fick tillbaka sin cancer och somnade in veckan innan han föddes, och bara 4 dagar gamal fick Fabian följa med på sin första begravning. Vi har busat, skojat, stimmat, gråtit, bråkat och flängt runt i hela Skåne. Vi flyttade även till Ystad för att skapa en tryggare uppväxt för våra barn. Det har varit ett långt år, stundtals jobbigt, men på det stora hela ett av de bästa åren i hela mitt liv! <3

- julvecka

God jul, många dagar i efterskott! Vi har verkligen haft fullt upp hela veckan, därav har det ekat tomt här inne. Vi åkte hemifrån i måndags, och kom inte hem igen förrän igår. Vi har firat jul i hela Skåne, umgåtts med familj, ätit mat, vart på krogen, ätit mer mat, öppnat paket, lekt i parker, ätit mer mat, öppnat mer paket, ja ni fattar grejen! Vi har haft en alldeles underbar jul, Benjamin har älskat varje sekund, stulit en halväten pepparkaka ur tomtens hand, stulit godis, ätit skruvar, bajsat i farmors dusch, lekt med sin femåriga morbror tills tårarna sprutat på båda av utmattning och fått så mycket fina paket att vi har insett vilken tur det är att han har två rum! Fabian smittades också av julglädjen och har varit glad hela veckan och sovit hela nätterna, wopwop! 
Alex gav mig först kontanter i julklapp, men efter att jag förklarat att jag ville öppna ett paket av honom också, så kastade han sig till ett köpcentrum klockan 17 dagen innan julafton, resultatet blev en underbar klocka som kostade lika mycket som en hel månads mat, inte vidare ekonomiskt, men jag vägde upp det genom att bara ge honom ett par vantar för 99 kronor haha! (Han fick faktiskt dessutom shoppa för lite av mina julklappspengar på mellandagsrean, så allt för synd om honom är det inte). Så, på det stora hela har vi haft en underbar jul, borta bra men hemma bäst! 
Imorgon levereras våran nya soffa och vi ska fixa inför nyårsfirandet ihop med LisaKimSienna och MyDennisMiljaMelina och CizziDanielMelissa :) - he's your father

Grattis Sebastian Fabian Oliver Väpnargård. Idag fick du äntligen din pappa även på pappret. Mig var du fast vid redan när du blev till, men nu är du även fast vid din pappa till dess du är 18, minst. Din pappa heter Alex, är 25 år och klär sig alltid i skjorta. Han är den bästa pappa du kan tänka dig. Han älskar att leka, redan innan vi fick barn så var det alltid han som lekte med andras barn om vi var på besök, men man får hålla hårt i sina leksaker för ibland glömmer han bort att han leker med en och vill inte dela med sig av leksakerna. Han är en mästare på sandslott, och kan sitta timmar i sträck och bygga klosstorn. Din pappa jobbar mycket, han älskar sitt jobb, så var beredd på att han ofta kommer hem sent, men det är värt väntan Fabian, för när pappa väl är hemma på kvällen och helgen, då är du och din bror hans allra största fokus! Han kommer kittla er, busa med er, läsa era sagor om och om igen utan att tröttna det minsta. När du kommer hem i framtiden och ber honom om hjälp med läxor, bör du kontrollera med mig efteråt, din pappa tror fortfarande jorden är platt, typ. I Snövit censurerar han alla läskiga ord, och är du ledsen piggar han upp dig genom att dansa tango med dig runt i lägenheten tills du skrattar hejdlöst, så gör han med din bror. Du är bara 2,5 månad nu Fabian, men din pappa har redan stora planer på allt kul ni ska göra de närmaste 18 åren. På nätterna när du inte vill sova går han många kilometer här hemma med dig i sin famn medan han sjunger fotbollsramsor på repeat och i soffan sitter han och gullar med dig med en ljus ljus stämma och viskar fina ord och hur mycket han älskar dig när han tror jag inte hör. ("-jag pratar inte med löjlig bebisstämma!" Säger han) Du kunde inte ha fått en bättre pappa Fabian, så grattis <3- mammas pojke ändå

Idag var det julfest på Benjamins dagis, de dansade runt granen, åt pepparkakor och fick julklappar som tomten "hade skickat med posten" till fröknarna. Benjamin må vara yngst, men enligt fröknarna är det han som lär ut de roligaste hyssen. Igår hade han visat de andra barnen att det är kul att ta av sina mössor i en vattenpöl, hoppa på den och sätta tillbaka den på huvet så vattnet rinner ner i ansiktet, vilket de andra barnen gjorde på befallning, själv lät han bli att sätta sin egen på huvudet igen. "Jag är väl inte dum!" Hälsar han. 
Hemma hittar han också på massor hyss, dagens hyss var att tjata på mig att han ville ha falukorv.. Och när han fått den, kasta den på golvet, trampa runt den på hela golvet, hämta sin dammsugare och mosa ut ännu mer (städa, enligt honom själv) och sen förvänta sig applåder.. Nog är det min unge alltid <3- mamas boy?

Benjamin har inte varit på dagis på 11 dagar, utan vart hemma med mig och haft "kul", typ.. Först var det storm och vi kunde inte gå ut på 3 dagar, sen fick han feber och vi kunde inte gå ut på ytterligare några dagar.. Så han har mest bara klättrat på väggarna i nästan två veckor. Men idag skulle han till dagis, och jag såg framför mig hur han absolut inte skulle vilja det eftersom han haft så mysigt hemma med mig? 
.. Räckte jag nämnde "dagis" imorse så fullkomligen sprang han och hämtade sina ytterkläder. Väl på dagis slet han av sig dem och sprang in medan han vinkade snabbt åt mig som stod chockad i tamburen. Fett sårad! Jag som trodde vi hade boundat dessa dagarna.. Otacksamma unge!- cyanid

Fabian har nu matvägrat nästan ett dygn, 38 grader feber och litervis med dreggel. Jag misstänker tandsprickning!

Erbjuder jag mitt fagra bröst ger han denna reaktion; - Take that cyanide-boob far far away! - update

Benjamin har fått biverkning från vaccineringen nu, dag 3 med feber och den är som värst idag. Ändå ska han leka, men blir arg för att han inte orkar egentligen vilket leder till att både jag och leksakerna får utskällning av en svettig feberunge, haha. Vissa har undrat hur det funkat att vänja honom vid växasängen, min undran är "varför köpte vi inte en tidigare?! Innan var nattningarna bråk och skrik i minst 1 timma innan vi gav upp och tog upp honom ur spjälsängen och lät honom sova hos oss.. NU ligger vi ihop med honom i hans fina nya säng och läser "Max" böckerna, och han somnar direkt efter! Helt otroligt och så underbart. 
Fabian har också blivit en liten solstråle största tiden nu och pratar och skrattar om vartannat. Han är väl glad över alla sina fina tjocka valkar han samlar på? ;) hans ögon är fortfarande klar blåa, vid hans ålder hade redan Benjamins ögon börjat ändra till den melerade grön/bruna färg han har nu, så jag misstänker att Fabians ögon kommer att förbli blåa :) så fint ihop med hans långa tjocka mörka kalufs till hår <3 

Bilder från dagen med två djungelpojkar- helg

Full rulle hela helgen! Först var vi på Lillans 3års kalas igår och hade väldigt trevligt. Emil drog fram rökmaskinen och discolampa för att låta ungarna dansa loss på lekrummet.. Inte jätteuppskattat då alla barnen flydde rummet och papporna ensamma stod kvar i ett rökfyllt rum! Sen åkte vi på stor glöggfest hos mina föräldrar, men Fabian valde att hetsäta hela kvällen, så jag missade hela festen för att jag somnade av tristess medan jag ammade i min lillebrors säng. Men Alex hade kul, för han fick öl! 

Idag var vi i Eslöv en sväng och köpte en bröllopspresent jag hade beställt till min biologiska pappa på nya Zeeland som gifter sig på nyår. Jag är otroligt nöjd med presenten, men insåg att den väger över 3 kilo, så portot dit lär kosta en förmögenhet! Haha 


- barnens sovrum

Senaste tiden har Benjamin vägrat att sova i spjälsängen på sitt rum, och det har vi löst genom att han har fått sova i våran säng tillsvidare i väntan på att vi skulle köpa en växasäng till honom i januari typ.. Men efter ett bråk med sambon häromdagen huruvida det var mest synd om mig som ligger i mitten mellan ett barn som ammar och river mig hela natten och ett annat som ligger och sparkar mig i ryggen och ansiktet i sömnen, eller om honom som tvingas sova på soffan vissa nätter och därav ej somnar förrän sent eftersom han tydligen inte kan låta bli att spela Xbox om han befinner sig på soffan.. Vi ansåg båda att det var mest synd om en själv. Så, därav valde vi att åka till Ikea redan igår istället och införskaffa en växasäng åt Benjamin. 21.30 igårkväll var den monteras, och Benjamin var stolt som en tupp och drack sin välling där. 
Ikväll blir försök 1 att natta honom i egen säng på eget rum igen. Jag ser framför mig en mysig stund ihop i hans säng med sagobok och kramar tills han fint somnar, vi får väl se.. ;)

Såhär ser barnens sovrum ut numera, det som saknas mest nu är gardiner. Och de är beställda och kommer i januari :) annars ser det väl ganska mysigt ut?


- Fabian 2månader

Idag blir vår minsting 2 månader, och sakta men säkert börjar vi lära känna honom mer och mer. Han älskar när man pratar nära hans ansikte och pussar hans öppna mun, då skrattar han massor. Han tycker dock inte om när mössan kasar ner över ögonen, då sjunger han opera tills man rättar till den. Babygymet har blivit populärt, han pratar med de blinkande lamporna. Vagnen är rolig, så länge den rör på sig.. Babysittern, not so much. Mestadels knorrar han, alltid en fis på tvären precis som sin pappa! ;) 
På Bvc idag vägde han 6400 gram, och är alltså en riktig liten tjockis, han visade också upp sin kunskap att rulla från mage till rygg, det tycker han är väldigt roligt och gör gärna det typ 10 gånger på rad innan han tröttnar. 
I vilket fall som helst, lillebror Fabian blir idag 2 månader gamal och Benjamin firar honom just nu genom att försöka tvinga i honom en bit gurka! 


- Att göra "något"

Tänkte belysa en grupp på Facebook som jag tycker att alla borde gå med i, den heter Matkassen. De sysslar med att hjälpa barnfamiljer som för tillfället har det svårt av olika anledningar tex; ensamstående, folk mellan jobb, personer som har strul med försäkringskassan, fått höga oväntade utgifter eller liknande och som av de anledningarna för tillfället fått svårt att få pengarna att räcka till. Då kan de via Matkassen efterlysa det mest akuta de behöver, och bor man i närheten och känner att man kan bidra med något utav det hör man enkelt av sig. 
Jag tycker det är så jäkla fint, speciellt nu när julen närmar sig och alla är så materiella och ha-galna! Varför inte ägna en tanke åt de i närheten, kanske tvärs över gatan, som just nu kämpar med en klump i magen över att inte kunna ge sina barn ens det nödvändigaste just nu, där julklappar inte ens kommer på fråga eftersom pengarna precis täcker räkningar och om de har tur, till mat. 
Idag efterlyste Matkassen hjälp med mat, kläder och blöjor till en familj i Malmö, med en sjukskriven mamma och en pappa som precis blivit arbetslös och inte kommit igång med sin a-kassa ännu, en familj med 3 små barn. Vi har visserligen inte heller överflödigt med pengar denna månaden efter självrisk på den stulna vagnen och andra roliga utgifter, MEN vi har något extra paket blöjor hemma i rätt storlek till ena barnet, och jag har precis varit och handlat en påse med basvaror och mat åt dem för några dagar. Man kan inte göra allt, och man kan inte hjälpa alla, men man kan göra NÅGOT! 
Så, nu tycker jag att alla går med i denna gruppen, rätt vad det är kanske de lägger upp en liten efterlysning där just DU kanske kan hjälpa med något! :) 

- ska börjas i tid..

"-ungen luktar sprit!" Igår var vi på glögg och julmat hemma hos Benjamins farmor med farbröder, mostrar och kusiner i Helsingborg. Väldigt trevligt och väldigt gott. Benjamin tog varje chans han kunde att halsa i sig någons glögg om man såg åt ett annat håll för en nanosekund. Och vid ett tillfälle var han helt täckt i brun gegga medan han stod och frenetiskt borstade av sin tunga, då hade han fått fatt i en likör-chokladbit.. Ungen fullkomligen stank alkohol!(jag hoppas att ingen som arbetar inom socialförvaltningen läser min blogg haha). 
När barnen hade somnat efter allt socker gick jag, Alex och Sebbe ut och drack öl. Jäkligt gott det med, och jag har fortfarande "it", förmågan att få beställa drinkar i en överfull bar på mindre än 1 minut, win! 
Alltså, gårdagen var oerhört trevlig och denna dagen infann sig julstämningen efter att Benjamin fick världens vackraste julspeldosa av sin farmor, så vi har pyntat massor här hemma nu. Julen är välkommen! - vinnaren

Nu är vinnaren dragen, den lyckliga vinnaren av ett par byxor i valfri storlek och tyg från giraffen & loppan är; *trumvirvel* Kim vars son Charlie nu kommer slippa frysa om rumpan i vinter och istället kunna vicka på blöjrumpan i något fräckt mönster. Grattis! :)
 
Alla ni som deltog i tävlingen har 20% rabatt på valfritt plagg från Giraffen & loppan tillochmed nästa söndag den 15:e december. Så in och kika upp något fint nu lagom till jul! 
www.giraffenochloppan.se , eller på deras Facebook-sida. Ni kan mejla era beställningar till; sarah@giraffenochloppan.seRSS 2.0