- Benjamin blir storebror

Igår gick vi ut med att Benjamin ska bli storebror i september/oktober.
Varken jag eller Alex har riktigt trott på att jag var gravid förrän igår när vi såg den lilla bönan på ultraljud och såg det lilla minimala hjärtat dunka i rekordfart.
Ungen gjorde kullerbyttor i magen under hela ultraljudet, vilket gjorde det svårt att mäta den exakta åldern.
Jag tycker det ser ut som en böna, Alex tycker det ser ut som "en creepy fågel" haha.

I vilket fall som, vissa har redan frågat om småsyskonet var planerat.. Och nej, planen var väl att vänta med syskon till Benjamin var lite äldre, men allt blir inte alltid enligt ens planering, och nu känns detta helt underbart rätt ändå!

Jag är bara någonstans mellan vecka 9-11, och ändå är magen redan stor.. Tydligen blir det så med andra barnet, och speciellt så tätt. Så ja, jag räknar med att vara stor som ett hus till sommaren..
Denna graviditeten kan jag nog glömma att kunna ha mina vanliga jeans på väg in till förlossningen ;)


- botgöring

Idag blev det en tur till lekplatsen för att gottgöra gårdagens blodbad. Fast efter de bajsblöjorna han har gett mig idag, skulle jag vilja påstå att det är rätt jämnt nu.. ;)


- blodbad :(

Mitt stackars lilla hjärta har numera en Kalle Anka fläskläpp :(
Det hela började med besöket på Bvc i förmiddags, sköterskan frågade om han blödde mycket när han slår sig, varpå jag stolt deklarerade att "Benjamin har aldrig blött, för han slår sig aldrig!"..

När vi kom hem från Bvc lekte vi lite i lekrummet och Benjamin gick med sin gåvagn när katten kom in = Benjamin släpper gåvagnen för att fång katten och glömmer bort att han ej kan gå utan stöd vilket resulterar i att han faller handlöst och slår upp hela läppen!

Blod ÖVERALLT, inga tårar och inget gråt. Men JAG får panik av allt blod och kastar ner Benjamin i vagnen och springer tillbaka till Bvc.

Jag har världens bästa Bvc tant, för när hon konstaterat att han bitit av hela strängen på insidan av överläppen så säger hon lugnt; "ja men det var likabra, för ibland är de strängarna så strama att tandläkarna klipper av dem...men nu har ju Benjamin gjort det själv!"

Nu blir det isglass i soffan för mitt lilla blåslagna hjärta, medan hans fläskläpp blir blåare och blåare och större och större.. <3


- en nattsvart dag

Igår var en mörk dag i mitt lilla huvud..
Jag kände mig otroligt låg, kunde inte förmå mig själv att stiga upp ur sängen.. Föll ut och in ur sömn hela dagen, gick inte upp förrän vid 15 tiden, då jag lyckades gå ner till mina pojkar i vardagsrummet och somna på soffan istället.

Jag var rädd att jag tagit mig vatten över huvudet med att börja jobba samtidigt som jag är mammaledig och andra privata aspekter. Förra veckan var första jobb veckan, jag arbetade varje kväll utom igår.. Var hemma mellan 00-01 på nätterna och kroppen har fått mycket stryk..

Men idag är jag utvilad, och ser allt i ett annat ljus! Klart som tusan att jag ska klara av att jobba samtidigt som jag är mammaledig, kan andra kan ju jag med?!
Och det är inte heller konstigt att första veckan är tuff, jag har ju inte jobbat på över 1 år och självklart måste kroppen och huvudet vänja sig vid det!

Nä, detta kommer bli bra! Nu blir det Bvc med Benjamin för hans 9 månaders kontroll :)


- kungligt bordskick

Jag är en sån som avskyr kladd! Verkligen avskyr det, kryper i skinnet på mig ute på cafeer när jag ser ungar med mat överallt som kastar puré på de som befinner sig inom en radie på 50 meter från dem! (Okej, liten överdrift)
Jag matar Benjamin, och har lärt honom att han INTE får stoppa händerna i munnen när det är mat, därav blir det aldrig kladdigt vid våra matstunder..
Men jag har insett att jag inte kommer kunna mata honom tills han är 18, snacka om att han skulle bli retad när han har kompisar på besök..
Så ja, nu har ungen fått börja testa att äta själv.. Jag förberedde mig på att han skulle kasta runt tallriken och stänka mat på mig och väggarna..
- MEN vilken duktig pojke jag har! Han tar skeden vackert till munnen och äter som om han alltid kunnat det! Stänker ingenting, kastar inte runt skålen och geggar inte.. Underbart <3 haha

Min son är redo för Nobelmiddagar


- hundtricket vs bebistricket

Jag: Var är klossen?
Benjamin: tittar på klossen
Jag: ta klossen!
Benjamin: tar klossen

Ja, jag är medveten om att mina metoder påminner väldigt mycket om hur man tränar en hund..


- zoombie land

Jag har jobbat 3 kvällar i rad, sovit några få timmar på nätterna och sedan varit mamma på dagen..
Vilken tur att jag har en så snäll och lättroad son! Nu på förmiddagen har han nöjt sig med att låta mig sitta i soffan och vila ögonen medan han har fått gå med gåvagnen, och till sin stora lycka fått riva sönder en bok utan att jag orkat säga ifrån! Haha

Idag är min enda lediga kväll denna veckan, ska jobba både fredag och lördag kväll också. Alltså totalt 5 arbetspass denna veckan, vadå mjukstart liksom? Lika bra att köra all in direkt! :)

Om ni anar en bitter underton, så är det helt fel. Jag är så glad över att jobba, bara väldigt trött just nu medan jag ställer in mig :)


- mammas fel

När Benjamin var 3 veckor gammal ungefär, var vi och åt lunch på en uteservering och jag hade lilla Benjamin i mitt knä. Jag skulle böja mig fram för att ta något, och stötte i Benjamins lilla pluttehuvud i bordskanten.. Vilket ledde till ett litet litet rött märke på hans lilla lilla panna i säkert 15 minuter!
Det retade Alex mig för då, och det är något han aldrig har glömt..!
För varje gång sedan dess som Alex har kommit hem från jobbet och sett tillexempel ett litet millimeterstort blåmärke eller rivsår någonstans på Benjamin så har han utbrustit;
"- stackars pappas lilla pojke, vad har dumma klant mamma gjort mot dig idag..?"

Jag oroar mig för när Benjamin faktiskt börjar få blåmärken på lekplatsen om några år, oj oj oj vad Alex kommer vara på mig då om "oaktsamhet"...

Kanske bäst att jag rullar in ungen i bubbelplast redan nu?! ;)


- working mother

Jag har fått jobb!
Igår var mitt första pass, 17.30-23.30 som personlig assistent till en person i Skurup. Jag har aldrig arbetat med sånt tidigare, och hade väl en förutfattad mening om att det skulle vara chill som tusan och att jag mest skulle sitta i ett hörn och läsa en bok.. Så fel jag hade!
Av alla de jobb jag har haft i mitt liv, har jag aldrig behövt använda min kropp så mycket som med detta.
Jag var hemma vid 00 inatt, öm överallt och somnade vid 01, klockan 07 tyckte Benjamin att det var morgon, 08 öppnades dörren och min storebror tittade in på en kopp kaffe.

Ikväll är det dags igen, 21.30-23.30 kort pass på 2 timmar. Jag är stolt och glad!
Jag ska vara hemma med Benjamin på dagarna och arbeta som en häst vissa kvällar och helger. Det borde väl ge mig några pluspoäng på "super-mamma" tavlan? ;)


- #töntigmamma

Vet inte hur jag ska inleda detta inlägget, jag bara sprudlar över av känslor just nu..

Benjamin har de senaste dagarna blivit så..vet inte hur jag ska säga..stor?
Han busar hela tiden, skrattar så han kiknar när man skojar med honom, drar sig upp från sittande i mitt knä genom att slita mig i näsan, applåderar åt allt han tycker är roligt, bläddrar i böckerna till sidorna med roligaste rimmen, pratar non stop..
Visst nu är ju detta saker han gjort ett tag, men senaste dagarna har det liksom blivit så, vet inte, tydligt och överväldigande?

Lååång osammanhängande mening, men min lilla bebis har blivit så stor på bara några dagar känns det som!

Hur fick jag denna perfekta lilla pojken?!


- otrogen sambo

Sambons alarm på mobilen ringer för att tala om att pastan kokat färdigt. Jag är i soffan och Alex i köket.

Viskande från köket;
- du kan inte ringa mig på helgen när jag är hemma..! Thilde kan ju höra! Ja, jag saknar dig med.. Mmm, jag vet. Puss!

Jag har en galen sambo! <3
Snart blir vi hämtade i lyxskjuts av hans kusin, ikväll är det middag och ljusshow i Helsingborg :)


- lättstött sambo i bloggvärlden?

Klockan 21.20: Alla. Hjärtans. Dag..
Alex; - har du bloggat idag älskling?
Jag; - ja, jag bloggade innan.. Vadå då?
Alex; *går in på min blogg via mobilen* - MEN VA? jag trodde du blev glad?!
Jag; - vad snackar du om?
Alex; - du har inte fotat maten, rosorna och godiset jag gav dig, inte en enda rad har du skrivit om det! Jag trodde du blev glad?!

Jag har insett att min blogg kan vara stötande.. Stötande om jag glömmer nämna någon/något/några person/händelser/iakttagelser..
Typ om jag är och fikar med någon kompis, har trevligt, och sen inte bloggar om det när jag kommer hem.. Då kan jag ibland ligga på natten och få dåligt samvete och bli rädd att den vännen tar det personligt som en diss..
Ja, jag är nog lite störd..

- men tack för de fina blommorna älskling! En liten bild på tjuren Ferdinand igång med att lukta på de fin fina rosorna.. ;)


- M <3 AochB

Alla hjärtans dag, tillochmed Rydsgård den lilla bondhålan, har pyntat med ballonger formade som hjärtan nere vid "stora vägen" haha.

Jag har tillbringat dagen med mitt hjärta, Benjamin! Vi har gungat på lekplatsen, båda två. Och nu sitter vi i soffan med levande ljus och väntar på att sambo/pappa ska komma hem <3

Glad alla <3 dag på er alla!


- lobotomera mig, snälla

Imorse hände det, det som inte får hända.. Det som jag hört andra berätta om, men viftat bort med orden: "haha, det skulle aldrig hända mig!"..
Men idag hände det alltså, och jag har mått dåligt enda sedan dess, det var som i en skräckfilm!.. Fruktansvärt!

Benjamin bajsade i badet!!!!


- en sån dag igen

Jag har nu varit 100% rökfri i 24 timmar, tack vare min e-cigg.. Mitt humör är inte direkt det bästa dock, när Alex ringde innan för att berömma mig började jag gråta.

Benjamin har inte heller en bra dag idag, han har gråtit konstant hela dagen och skällt ut mig vad jag än har gjort!
Han är fortfarande febrig, snuvig och hostig.. Nu har han varit det i snart 4 veckor, så imorgon blir det farbror doktorn igen. Synd att inte medicinen har hjälpt, hoppas de har andra idéer på vårdcentralen, för nu måste han faktiskt få bli frisk snart!

Mellan Benjamins surande och skällande idag, har jag roat mig med att leka med hans hår och testa olika frisyrer.. :)


- snorigt värre

Jag veeeet, jag har varit usel på att uppdatera här de senaste dagarna!

Idag var vi iallafall (jag och Benjamin) iväg hos Lisa i Malmö så Benjamin kan få lära sig av sienna hur man går runt med stöd av möblerna bara, utan att mamma måste lurpassa på 5 centimeters avstånd redo att fånga när ungen vänder uppmärksamheten (och näsan) mot golvet..
Både sienna och Benjamin var snoriga, jag ville väl visa Lisa hur duktig jag är, och torkade därav hennes unges snor också.. Tänk att för 2 år sedan hade jag aldrig ens torkat min egen näsa! Snacka om framsteg, mouha!


- helikopter-style

Normalt sett sover Benjamin som en normal människa, rakt.. Men senaste 4 nätterna har han börjat med helikopter-style mellan mig och Alex och snurrar så han ligger med sitt huvud mot min hals och sina fötter mot Alex hals.
Inatt vaknade jag säkert 14 gånger och snurrade honom rätt, och stackars Alex är helt söndersparkad i ansiktet, haha.

Förövrigt la jag precis beställning på en e-cigarett, det verkar ha funkat för så många andra att det borde funka för mig med!
Jag tycker inte ens cigaretter är särskilt goda längre, utan det är vanan som är svår att bryta, och då borde ju e-cigg funka kanon?! :)


- femte hjulet

Minns ni i lågstadiet? Man typ ville hänga med den där "Karin", men hon bara undvek en och man fick nöja sig med att hänga med den där "lina" som följde efter en överallt som en skugga..

Så är det med Benjamin och våra katter; han vill hänga med pepsie, men hon bara dissar honom, så han får nöja sig med att hänga med Missan.

Klockrena bilder förövrigt tycker jag! :)


- sambons dåliga vana

Denna husmilf går nu i strejk!
Fram till dess att sambon lär sig att slänga sina snusprillor och inte lägga de överallt på sängbord, vaskar, hyllor och bänkar!

Jag serverar honom dagens "snus-skörd" vackert upplagt på en tallrik ;)


- sms snusk

Fick ett sms igårkväll av någon "Emma" som nog inte var menat till mig.
Kände mig inte bara tvungen att svara, utan även kolla upp hennes nummer för att sen se så hon inte var en 13 åring eller nåt och smset menat till nån snusk gubbe..
Det märks att jag tänker som en orolig mamma sen jag fick barn..


- pilsk

Missan löper,
Missan sitter i fönsterkarmen,
Det är inte en reflektion av henne ni ser utanför,
Det är en hankatt,
Katter är pilska små djur,
När hankatten utanför jamar,
Då höjer missan rumpan i vädret och jamar tillbaka,
De känner inte ens varandra!
Pilska små djur som sagt..;)


- pappas pojke

Benjamin är utan tvekan pappas pojke!
Igår när Alex kom hem efter sin helg i Stockholm stod jag och Benjamin i hallen, Benjamin är rätt ny på det här med att gå, och tar oftast några små vingliga steg. Men när Alex öppnade ytterdörren fullkomligen sprang Benjamin med säkra stabila steg med mina händer som stöd mot Alex. Han tjöt av lycka när Alex tog upp honom!
Jag hade lika gärna kunnat vara luft resten av kvällen igår, Benjamin och Alex hade bara ögon för varandra, och det räckte att Alex log mot Benjamin så skrattade Benjamin som om hans liv hängde på det!
Så underbart att se, och nu undrar jag vad Benjamin tänker när pappa inte är hemma.. Han kanske tror att jag gömmer pappa?


- party people

Igår var det fest hos Lisa, Benjamin mådde bättre på kvällen så det kändes helt ok att lämna honom hos mina föräldrar.
Det var en väldigt lyckad fest, trevliga människor, roliga charadlekar och allmänt snack.
Kan hända att jag drack lite för mycket, inte riktigt van vid alkohol längre, och efter 1 flaska vin kan det hända att jag tyckte det var en väldigt bra idé bla att stoppa in ett brinnande värmeljus i munnen..det kan hända att det gjorde ont..

Men jag hade så kul, precis en sån kväll jag behövde! :) tack allt trevligt folk!

Var tillbaka hos Benjamin vid 02, och 06.30 tyckte han att det var dags att vakna. ;p


- sjuk heffaklump

Sambon är i Stockholm hela helgen med jobbet, och tanken igår var att jag bara skulle vara hemma och ta de lugnt med Benjamin. Men hans hosta och andning kändes värre igår trots hostmedicinen och jag litade inte på vårdcentralen häromdagen, så jag packade ihop oss och så begav vi oss till Lund redan igår istället. Tog med Benjamin till barnakuten, där vi fick utskrivet en ny medicin som ska underlätta hans andning lite. Tack!

Sen sov vi hos mina föräldrar, som ska passa Benjamin ikväll. Jag ska på fest, i Malmö hos Lisa.. Jag lämnar alltså mitt sjuka barn och drar på fest.. Han är pigg och glad och kommer sova medan jag är borta.. Men ändå.. Tur att jag har några pluspoäng på mammakontot..

Bilder från imorse när Benjamin badar i mina föräldrars köksvask med sin fascinerade morbror


RSS 2.0