- efter regn

Idag har vi haft en bra dag, prisa herren! Benjamin älskar regn, så att det öste ner regn imorse när vi gick ut gav dagen en perfekt start med glad unge. När vi kom hem vid 9 upptäckte jag dock att jag hade glömt nyckeln hemma och utelåsningen var ett faktum, jäkla tur att min bror kunde komma med extranyckel! Dagen fortsatte sen med trevligt besök av Hannah och lille (stora) Elias med pizza, shopping och lekplats besök där Benjamins nya nöje är att klättra upp för höga trappan till Rutchkanan om och om och om igen, när han inte jagar de stora barnen som inte riktigt anser en ettåring vara den ultimata tredje fotbollsspelaren.. ;)
När det gäller hans mat-trots är de likadant, men jag bryr mig inte så mycket för tillfället utan väntar ut det. Till dess får han vackert leva på mackor o frukt om han nu tycker de är så kul..

Imorgon väntar ännu en härlig dag, folketspark med Benjamins pusskompis Melissa! :)


- thilde tipsar

Måste ju dela med mig av världens bästa tips på hemsida att beställa märkes träningskläder och skor (både till barn och vuxna) till riiiiktigt bra priser; www.sportamore.se 
Jag klickade hem en blå Adidas dress till Benjamin för bara 219:- inkl frakt! Och nu sitter jag otålmodigt och väntar på mejl att de ska få in tiger dressen från Adidas i hans storlek igen, så jäkla fräck!


- klagan

Jag är så slut att jag skulle kunna börja gråta vilken sekund som helst. Detta kommer bli ett "klago-inlägg"..
Dagen igår var som sagt både lång, tuff och krävande. Natten blev inte bättre, jag är gravid i vecka 30, vilket betyder att mina nätter redan är dåliga pga stickningar och kramper i benen och otaliga nattliga toalettbesök, lägg på det till en unge som vaknar 01 och är vaken till 03 för att sedan bara sova vidare till 06, och ni får en väldigt sliten thilde med inte många minuters sömn. Att barnet sen fortsätter dagen på samma tema som igår med konstant trots, gör inget bättre. Ändå ska disken diskas, tvätten tvättas och barnet lekas med.. Han får utbrott på mig vid varje måltid, jag testade vid lunchen att sätta honom i sin matstol framför tv'n för att se om den kunde distrahera så att han åt idag.. Resultatet blev att han åt några korvbitar och sedan tog näve efter näve med makaroner och slängde runt i hela vardagsrummet medan han skrattade förtjust. Middagen testade jag att köpa "plock-sallad" att ge i vagnen, det var samma då-en bit i munnen och resten på marken. Och om jag så mycket som ens försöker att mata honom lite, så blir han argare än argast. Låt dagen imorgon bli bra, ge tillbaka min gamla glada snälla ettåring!
Sa jag hur trött jag är?


- raseriutbrotts unge

Idag var det dags för Alex att börja jobba igen, hans semester har gått för snabbt!
Jag inledde första dagen som "dags-ensamstående" på nytt, med att testa att gå och veckohandla mat själv borta på Willys (60 min promenad tur och retur med överfull vagn) redan klockan 08. Det följdes upp med städ,disk och tvätt för att sedan möta upp Amanda med valp för lite fika och rastning av barn och hund.
Mindre kul med dagen har varit Benjamins raseriutbrott han precis lagt sig till med när det är mat. Han vägrar att bli matad, och han kan inte äta själv med bestick (bestick är trumpinnar tydligen) och när han äter med fingrarna äter han bara kanske tre tuggor och sen går han över till att kasta allt på golvet eller mosa ut på bordet. Tillochmed när jag testade att muta honom med glass idag för att få i honom något annat än bara mackor (mackor går alltid hem) fick han ett utbrott och skrek och skällde så han var alldeles röd i huvudet.. Jag fattar ingenting! Hoppas detta är en kort fas, och att han snart börjar plocka i sig mat igen och slutar bete sig som om jag försöker förgifta honom varje gång jag sätter fram mat framför honom..


- dagisvagnen

Häromdagen fyndade jag ju en gungstol på loppis, och även idag har jag fyndat, dock på blocket, men ändå!
Vi bor numera på andra våningen utan hiss, och jag har insett hur tungt det är att släpa upp en syskonvagn för trappen.. Så idag fann jag en Brio Race sittvagn på blocket som jag snabbt gick och hämtade!
Den är i nyskick, och då får jag helt enkelt vänja mig vid att den råkar vara ORANGE haha. Mycket enklare vid lämning på dagis också. Så ja, jag är nöjd med vår dagis/reserv vagn :)

(Bilder på vagn, samt ankmatning med trött unge för en stund sen som hellre matade sig själv än ankorna)


- fyllekväll vs egenkväll

Igår inkasserade Alex en "guys-night-out" kväll, och begav sig till Helsingborg för att dra ut med sina kompisar och förtära mer alkohol än jag hunnit de senaste 2 åren sammanlagt ;) han skulle även sova över i Helsingborg och väntas inte hem än på ett tag.
Jag föreställde mig hur Benjamin skulle vägra att somna på kvällen eftersom det numer oftast är Alex som tar kvälls nattningen, och att han sen skulle vakna vid 5 på morgonen bara för att jäklas.
MEN, tvärtom valde Benjamin att somna redan klockan 18 (istället för 19 som han brukar) och han sov enda till klockan 8 imorse (istället för 6-7 som han brukar!!). Helt otroligt, jag fick alltså ligga och se film i lugn och ro hela kvällen igår, samt dricka mitt kaffe i lugn och ro imorse!
Jag tror jag hade en mer lyckad lördag än Alex, han lär vara bakis och sliten idag i motsats till pigga och utvilade jag ;)

Bilder från lekplatsen med min storebror i förmiddags, samt en sovande underbar Benjamin igårkväll <3


- loppis-kärlek

Imorse var jag med Johanna och Sebastian på en Österlen loppis. Tanken var att jag skulle spana efter snygga vägghyllor eller så att fixa till, det fann jag inte. MEN mitt bland allt bråte såg jag den, GUNGSTOLEN jag sökt efter enda sedan jag var gravid med Benjamin. Den stod där, mitt framför mig alldeles skitig, full av spindelnät och med flagnande färg! Och jag var kär! Så ja, jag prutade ner priset och satt nöjt intryckt med den mot min gravidmage i min brors volvo740 i alla gupp och kurvor hela vägen hem. Bebis i magen var inte glad över det, men det var jag, nu har jag äntligen min gungstol!

Med lite omsorg, sandpapper, kärlek och ny färg, så tror jag den kommer vara alldeles underbar inne på barnens sovrum med en mysig fårskinnspläd


- barnfritt umgänge

Idag var det äntligen dags för en barnfri dag på stan ihop med Lisa! Hon hade mutat sin mamma att passa Sienna och jag hade mutat Alex med att ta Benjamin (han får en festkväll i Helsingborg imorgon med sina kompisar).
Jag inledde tågresan till Malmö med att sätta mig ner innan jag fällde ner sätet, och trillade därav pladask med benen rakt upp i vädret medan jag blottade hela ohärligheten.. Väl i Malmö var jag lite sen, vilket ledde till att Lisa hann bli friad till av en främling med blommor och allt mitt på Gustav Adolfs torg medan folk filmade och applåderade..hon svarade nej.
Det följdes upp med lunch på "gränden" och sen shopping resten av dagen.
Behöver jag säga att jag haft en underbar barnfri dag?!

(Ser ni så lycklig Lisa är på bilden nedan med sina "frieri-blommor?;p)


- nya bra rutiner

Benjamin har nya rutiner nu som han har valt ut helt själv, och de funkar riktigt bra! För tre veckor sen ungefär valde han att helt börja strejka burkmat, "det ska vara riktig mat annars inget alls!" Hälsar en bestämd Benjamin. Och han vill plocka i sig det själv, Gud nåde den som försöker mata honom med gaffel! Inte för att han själv kan, men han ska ha gaffeln i ena handen medan han plockar i sig mat med den andra..
Sen började han förra veckan att bara sova 1 vila per dag, perfekt! Han är gladare och somnar lättare :)

Benjamins dag;
07.00 - vaknar och leker själv
08.00 - frukost (macka och havrefras?)
11.00- lunch (pasta,korv,gurka?)
11.30 - somnar
13.00 - vaknar
14.00 - mellanmål (frukter?)
16.30 - middag (macka/plättar/våra rester?)
18.30 - kvällsbad
19.00 - välling och godnatt


- umgänge och brutna tår

Det var inte bara tråkigt besök hos barnmorskan igår, utan efter det kom Lisa och Renata hit med Sienna och Iris för att checka in och inspektera lägenheten över en god fika! Mycket trevligt, vi hann; shoppa på rea, äta snabbmat i parken (där iris passade på att testa sin förmåga att gå i min mat), fika fruktsallad hos mig där det bara blev ett "kvävnings-tillbud", låta ungarna leka fritt med varandra vilket ledde till två "störta-från-andra-våningen-tillbud".. Men alla barn överlevde dagen, och vi föräldrar var nöjda med det och det var en kanonhärlig dag! :)
Kvällen avslutades med att jag, Alex och Benjamin gick på allsång i parken med Johanna och Sebastian. Även det var väldigt trevligt, enda tills Johanna valde att bryta sin tå i vårt sovrum efteråt.. Men hellre en bruten tå på svägerskan än en störtande ettårig Sienna ur fönstret i samma rum tidigare på dagen, om jag måste välja alltså.


- v29 och glukos

Imorse var jag på glukosbelastning hos barnmorskan, promenerade dit hungrig och kaffesugen som en galning klockan 8(man får inte äta eller dricka före) och fick dricka citron-sockerlösningen. Sen ska man vänta 2 timmar på att få lämna provet. Tråkig LÅNG väntan när man är så hungrig att man knappt vet vad man heter!
Proverna var iallafall helt ok, lite äggvita/protein men inte för mycket. Järnet var dock nere på 102 nu, inte så bra.. Men bebisens hjärtljud var kanon och magen växer på som den ska :)

Är i vecka 29 nu, barnet är enligt min app i mobilen ca 37 cm lång och väger 1,4 kilo. Fortfarande en pigg huligan som sparkar och har sig konstant och vägrar sova på natten.. Gött?! ;p


- liten tjuvtitt

Tänkte passa på att ge en liten tjuvtitt på lite av vardagsrummet och lekrummet, så som de ser ut just nu. :)

(Har medvetet fotat på nära håll så att inte de kala väggarna och diverse andra tomma hörnor som saknar möbler syns haha)


- flytten

Nu har vi flyttat! :D
I lördags morse var det dags, klockan 8 rullade Alex in med flyttbilen och all flytthjälp var samlad och alla lådor packade. Jag och Benjamin tog tåget till nya lägenheten i Ystad medan grabbarna fick svettas. Klockan 12 var allt inne i nya lägenheten och min uppgift då blev att gå och köpa pizzor, när jag ville ge dricks till bagaren sa han att han hellre tog mitt telefonnummer och kunde hjälpa mig bära hem pizzorna.. Min respons på det blev att stiga fram från disken och skjuta fram gravidmagen mot honom med ett leende, något som ledde till jubel från hans kollegor som sen inte kunde sluta skratta åt sin bror haha. Alex respons när han fick höra det var "där beställer vi aldrig igen.."
På lördagskvällen var allt monterat och uppskruvat, på söndagen alla lådor upp-packade och igår kunde vi i lugn och ro börja köpa småsaker att påbörja vår nya "hemtrevnad" med.
Nu bor vi här, och varje morgon vi vaknat och solen har skinit in genom fönstret har vi bara gottat oss i hur skönt det är att vi flyttat hit! Vi bor bara meter från alla affärer och restauranger, har en park på ena sidan med perfekt lekplats och sen har vi klostret med ankdamm på andra sidan. Helt underbar kontrast mot hur det var att bo i Rydsgård, även om vi inte ens bodde där ett halvår.

Här kommer vi trivas bra! Gigantiskt Tack till Mattias, Sebbe, Jonathan och Sebastian för utomordentlig flytthjälp!


- varannan morgon

Nu när Alex har semester, har vi kört "varannan morgon" när det gäller att gå upp med Benjamin. Visst låter det alldeles perfekt? Ja, jo visst vore det perfekt...om det inte vore för den lilla aspekten att Benjamin av någon anledning favoriserar Alex morgnar och väljer att sova till 08 de morgnarna, men att vakna redan 05.30 de morgnar jag ska ta honom.. Men jag har en plan, hans sommarlov som tonåring, då blir det payback!


- stugan och boken

Idag blev det en tur till sommarstugan (mina föräldrars) för att sola, grilla och bada. Underbart skönt väder, och underbart god mat enligt Benjamin som nog åt mest av oss allihopa!
Vill också passa på att be om ursäkt för att jag avslöjade slutet av boken i mitt inlägg häromdagen, jag var så uppe i varv av upprördhet att jag inte ens tänkte på det. Men sen vill jag också tacka er som erkände att ni också grät i slutet trots ickegraviditeter! ;)
Men den största överraskningen är; Alex har börjat läsa boken! Han har inte läst en enda bok under de 4 år vi varit tillsammans, men pga mitt pendlande hysteriska skrattande och gråtande medan jag läste denna boken, kände han sig alldeles för nyfiken på innehållet för att kunna låta bli att läsa den. :)


- sorg och hormoner

Jag sitter i soffan, precis gråtit hejdlöst i 10 minuter medan Alex har fått sitta och vagga mig lugn och torka bort tårar medan han strök mitt hår.. Vad har hänt?, kanske ni undrar, har någon dött? Jaaa, OVE ÄR DÖD! Stod Ove nära dig Thilde? Nääää Ove är en påhittad karaktär i boken jag berättade om att jag började läsa igår. Och jag är i chock. Det är två sidor kvar av boken, och jag kan inte ens titta på den utan att mina tårar börjar spruta igen. Jag är arg, jättearg på Ove. Men mest på Fredrik Backman, författaren, min favoritbloggare, jag är arg för att boken inte hade en varningstext på framsidan där det stod "Bör ej läsas om du är gravid och full av hormoner!".
Jag saknar Ove, han var en fin man..


- me-time

Vet ni vad jag gör? Ingenting! :D sitter ensam hemma i svärmors lägenhet och äter godis till en god bok, inte läst en bok på över 1 år(och jag älskar att läsa och är en riktig bokmal så ni kan ju tänka er glädjen!)Boken i fråga är "En man som heter Ove" skriven av min favoritbloggare Fredrik Backman, hunnit några kapitel nu och boken är precis som jag föreställt mig, rolig och skriven i Backman-anda rakt igenom :)

Mina pojkar då, och svärmor, var är de? Jo, de är på kalas och väntas inte tillbaka än på många härliga tysta timmar. Jag kan knappt minnas när senast jag fick vara för mig själv utan en duracell Benjamin att hålla ett öga på längre tid än 1 timme, så jag njuter helt och hållet av att kunna somna till då och då i soffan här med godisskålen på magen.


- dagen

Tidigare i veckan fyllde min svägerska aka brors fru aka Johanna, 28 år och idag fyllde min bror 28 år. Alltså skulle de idag firas, och deras (läs; min brors önskan) var att åka på riddar-medeltids jippo nere vid havet. Så där har dagen tillbringats, fast det var nära att vi inte kom dit alls med tanke på alla villovägar bland åkrar vi hamnade på under färden. Det var trevligt, men dyrt! Dagen avslutades med fika vid havet i abbekås och nu grillning.


- lockande rumpor

Benjamin har en ny vana (ovana?) när han ser kvinnor i kjol på stan eller om de råkar stå för nära hans långa aparmar på ett tåg eller liknande, han tar de på rumpan! Inte sådär diskret heller, utan han grabbar tag ordentligt och nyper dem i skinkorna.. Idag i folkets park gick vi och höll handen, när han såg en kvinna i kjol och kvickt släppte min hand och gick steget längre; han körde in handen mellan hennes skinkor.. Behöver jag nämna att jag var röd som en tomat när jag bad om ursäkt? Lilla rumptafsaren har även börjat hålla ljugekors med fingrarna, undrar vad för bus han sitter och planerar då?

Idag invigde jag och Benjamin småbarns bergochdalbanan på folketspark, han gillade det inte sådär jättemycket utan såg bara skeptisk, arg och uttråkad ut. Otacksam unge! ;)


- ohyfsad främling vs underbar dag

Hujedamig vilken underbar vecka detta varit/är/kommer-fortsätta-vara!
Idag åkte vi till Malmö och mötte upp min mamma och ena lillebror,constantin,på lilla torg. Mamma bjöd på lunch på Viktor's i det soliga vädret och denna gravida kvinna fick dels min egen lax, samt tjuväta både ryggbiff och kyckling från de andra ;) Efter en god lunch begav vi oss alla till Ribersborg-stranden för att svalka oss, kunde inte vart härligare!

Bortsett från att jag hamnade i dispyt med en oerhört ohyfsad 7åring på lekplatsen när han vägrade gå av bebisgungan så att Benjamin kunde få gunga..jag stod tålmodigt och väntade i 5 minuter innan jag fick nog.
Jag: skulle du kanske kunna gunga på en av gungorna för "stora pojkar" nu så att min bebis kan få gunga i "BEBIS gungan"?
Ohyfsad 7åring: Nej! Jag gungar här!
Jag: jo jag ser det, men den gungan är faktiskt för bebisar som inte kan gunga på gungor för stora pojkar.. Så ni kanske kunde byta en liten stund iallafall?
Ohyfsad 7åring: Nej sa jag ju! Jag vill gunga på denna!

Jag gav upp, men jävlar i min lilla låda vad jag hade velat snacka med hans mamma!


- mamma vet bäst

När vi kom hem efter lite parkhäng i Ystad i eftermiddags var Benjamin rätt trött på sol och värme, så vi tog ut hans badbalja i skuggan så han skulle kunna svalka sig. Efter en stund pruttade han, det är första varningen..
Jag: jag tror han tänker bajsa, ta upp honom.
Alex: nejdå, han bara pruttade.
Jag: nu håller han andan med ett leende, han kommer bajsa..
Alex: nej han kommer inte bajsa.
Jag: tro mig, han kommer bajsa. Nu rös han till!
Alex: du hittar på så mycket thilde..

10 sekunder senare skrattade Benjamin lyckligt och vattnet var inte längre vad det en gång var.. ;)


- pusskalas och gående

Igår hade vi en fin dag i Trelleborg, först firade vi Melissa som fyllde 1 år. Hon tog till vara på det där med att göra som hon vill på sin födelsedag genom att tvångspussa och tvångskrama Benjamin varje chans hon fick! Oerhört sött <3
Efter kalaset gick jag,Alex och Benjamin och åt planka på restaurang. Premiär för Benjamin med att få beställa en egen portion ute och han valde köttbullar som han duktigt pillade i sig minst 2 stycken av..för 50:-.. Bra styckpris ;)
Väl på väg hem på kvällen kände sig Benjamin så stor, av att ha fått egen mat ute, att han valde att äntligen börja gå själv utomhus också utan att hålla i mitt/Alex finger. Så han gick runt på Malmö central i väntan på vårt tåg och vägrade hålla i sig i oss överhuvudtaget. Min rygg är lycklig!


- waterboy

Benjamin förknippar vatten med att dricka.. Oavsett hur det serveras, min lilla törstiga hund! <3


- countdown

Idag är det 15 dagar kvar tills vi flyttar in i vår fina nya 4:a i Ystad, ni anar inte hur jag längtar! För att vi ska kunna njuta och hitta på saker också under Alex semester, så började vi packa redan idag. Antal skador; tre, bland annat en spåga/sticka i Alex fot som jag fick dra ur med pincett medan han gnydde som en liten valp :)
Benjamin är lite butter över att hans lekrum numera är flyttlåde-rum och uppskattade inte alls lekhörnan under trappan jag försökte gottgöra med..men att sitta i kartonger, det dög!


- familjen snusk-klant

Familjen snusk/klant, det är vårt nya efternamn de senaste två dagarna.
Igår lyckades jag på endast 5 minuter;
-spräcka mina nya mammabyxor
-ta sönder min hårborste
-sätta mig på mina Armani solglasögon så att glaset gick av.
Alex toppade det hela på kvällen genom att för första gången i sitt liv, få en fågelbajs på sig. Ironin i det hela var att han häromdagen skröt om hur han aldrig hade vart med om det ;)
Idag fortsatte samma tema genom att Benjamin åt gräs som jag sedan fick dra ut genom hans näsa(?!), sen nös han och andades in en nyckelpiga i näsan(?!) och nu precis avslutar han dagen med att fånga flugor som han snabbt försöker äta upp innan vi hinner fram!

- fräscha familjen grillar ikväll och är glada att vi hittills inte eldat upp huset!


- Eko

Här har det ekat tyst de senaste dagarna, blir lätt så nu när Alex äntligen har semester och vi är runt och "tar vara på dagarna" och njuter med Benjamin till fullo hans enda sommar som ensambarn.
I tisdags var vi iallafall i Helsingborg där vi först åt lunch på "haket" ihop med Jennie+barn, det följdes upp med öl på hamnpaviljongen ihop med Sebbe, för att sedan avsluta dagen och kvällen på "kul i juli" uppe vid kärnan ihop med Alex mamma Inger och moster Gunnel. Supertrevligt verkligen, även om medelåldern var cirka 50, det var fullt av folk och trevlig allsång med bra artister. Benjamin njöt till fullo av att klappa med och dansa till musiken i farmors knä, när han inte charmade de runt om eller tryckte i sig gifflar. Själv fick jag njuta av en god flaska alkoholfritt vin som inger hade köpt åt mig :) Benjamin lyckades hålla sig vaken enda till vi var hemma hos Inger vid 23, inte illa för någon som annars somnar 19 ;p

Igår var vi och tog lite mått i nya lägenheten i Ystad, senast den 20:e juli får vi tillträde! Så underbart, och dags för oss att börja flyttpacka mellan våra utflykter.


- sambons kärlek, till sig själv

Alex lagar inte mat särskilt ofta, och med "inte särskilt ofta" menar jag att han lagar mat kanske två gånger i månaden i snitt.. Men när han väl lagar mat, oj oj oj vad man får höra det då! Killen som brukar ha kakao på risgrynsgröt för att "kakao och kanel ser likadant ut, alltså måste det smaka likadant!", den killen är plötsligt mästerkock två gånger i månaden.

Idag lagade han varmrökt grillad lax, och nu har det gått 45 minuter sedan vi åt... Och han sitter fortfarande och berömmer sin kok-konst och pratar termer han hört kockarna på tv använda...fast i fel sammanhang! Det är aromer hit och lemoncello dit (fråga inte..) men ja, gott var det!
När han bjöd på wallenbergare förra sommaren tjatade han om hur grymma de var i 8 månader, och han har precis slutat skryta om när han flamberade whiskey-fläskfilé i vintras.. Jag undrar hur länge jag ska få lyssna om den eleganta flaxen med laxen? ;) haha <3

https://cdn2.cdnme.se/930269/7-3/pic_51d18aae9606ee7b183628c3.jpg" class="image">


RSS 2.0