- lita aldrig på någon!

Jag har (hade) en vän jag känt i 6 år, för 3 år sen ville hon skaffa mobil med abonnemang, något hon inte kunde ha i sitt eget namn.. Så hon frågade mig om inte jag kunde stå på det åt henne. De flesta skulle svarat tvärnej! Men jag, de naivas drottning, tänkte "klart jag ställer upp!" Och hon lovade mig att alltid betala räkningarna i tid. Och det gjorde hon också.. Efter 2 år, alltså förra året, skaffade hon ett eget abonnemang och frågade om inte hennes mamma kunde få använda det som är i mitt namn.. Där började jag tveka, aldrig träffat hennes mamma.. Men hon lovade mig att det inte skulle va några problem, och skulle mot förmodan hennes mamma inte betala nån månad så skulle hon ta ansvar och göra det, "inga problem!".. 
Förra veckan damp det ner ett brev från inkasso i min brevlåda, det stod att abonnemanget ej blivit betalt sedan i somras och att jag hade 4 dagar på mig att betala in hela beloppet innan det skulle gå vidare till kronofogden!
Jag ringde direkt till min "vän" och berättade att hennes mamma tydligen slutat att betala, och bad henne lösa det.. Men nej, tydligen hade inte hennes mamma de pengarna före lönen, och min vän är utfattig arbetslös osv. Så hon sa att jag ska betala det sålänge.. Visst, jag lägger ut det, tänkte jag, vill ju inte riskera kronofogden.. Sen började dock min "vän" anse att de inte ska behöva betala tillbaka.. Jag har ju mer pengar än dem tydligen.. Och varken hon eller hennes mamma svarar när jag hör av mig.. Och jag kokar. Kokar så att jag gråter av ilska! Varför gör man så?! Hur kan man resonera så?! Varför ställer jag alltid upp för folk som sen ställer till skit för mig?! Och ja, nu får jag en slutfaktura också, så där rök mina pengar att köpa de sista till bebisen för! Tack! 

- My b-day

Igår fyllde denna mamma 24, jag väcktes till skönsång av Alex med en frukostbricka och arg Benjamin hack i häl som ville åt mina mackor. Efter en brottningsmatch i sängen stal ungen min gurka och la en bajsblöja lagom till jag öppnat färdigt paket och Alex gått till jobbet.. Sen bröt det ut, Benjamins dunderförkylning, hosta, snor och ynkligt gnäll. K. O. N. S. T. A. N. T. ! Vid lunchtid började jag ge upp hoppet, ungen kunde inte sova sin vila och bara skrek. Efter 45 minuters dansande och sjungande med honom på magen somnade han äntligen i 15 minuter, lagom till att posten kom och fick mig glad igen; paket från min mormor och blomsterbud från min svärmor! :D 
På kvällen kom mina bröder hit på middag och Alex köpte med tårta, så på det hela taget hade jag en fin, men snorig födelsedag :) 
Nu hoppas jag bara att Benjamin blir frisk snabbt, han och vi, behöver få sova på nätterna. Imorse gick han upp 04, sjuk men glad, och dammsög medan han sjöng och dansade.. Knäppa älskade snoriga host-unge!<3
Blommor från svärmor :)


- ouppskattad ansträngning

Torsdagar och fredagar är spännande dagar, för då går inte Benjamin sina 5 timmar på dagis. Och jag är, som alla vid det här laget vet, en väldigt utmattad höggravid kvinna, som har en gräns för hur många timmar jag orkar springa runt ute på lekplatser och parker. Så torsdagar och fredagar känns väldigt långa för både mig och Benjamin, speciellt idag då han klockan 5 ville upp och leka. Klockan 11 hade vi redan ätit frukost, städat, vart och handlat vantar med hans morbror, vart på lekplatsen, haft fruktstund och ätit lunch! "-Jaha, resten av dagen då? Vad ska vi då Göta för att hålla honom glad?", jag testade fingerfärg.. Ansträngde mig och förberedde med tidningspapper och tänkte att nu kommer vi ha kul med detta minst en timme, gött!... Men nej, ungen fick panik direkt och ville minsann inte kladda med färg. 
- mot lekplatsen igen.. Benjamin vs mamma 1-0



- kyla

Idag är det verkligen höst, 11 grader och händerna blir till isbitar ute! Benjamin fick idag inviga en av sina höstjackor, en svart i biker-modell som han fått av sin biologiska morfar på nya Zeeland. Riktigt tuff pojke blev han i den!
När jag hämtade honom på dagis idag öste fröknarna beröm över vilken solstråle han är och hur snabbt han har kommit in i deras grupp och rutiner. Så roligt att höra, och efter det begav vi oss till ankdammen och matade ankorna. Benjamin har slutat ge ankorna brödet igen och blir fly förbannad på mig då jag tydligen "ger bort hans mat till fåglarna".. Kul att höra honom härma dem iallafall "kackakakack" ;)



- 16 månaders pojk

Idag blir Benjamin 16 månader! En stor pojke med stark vilja, vilket alla påstår kommer från mig.. Att neka honom det han vill ha/göra leder alltid till arga protester, vi har liksom fått lämna lekplatser för att Benjamin fått frispel av att inte få sno någon annans dockvagn mot dennes vilja. Han har även utvecklat världens charm, ännu mer än tidigare, eftersom han nu upptäckt hur han exakt kan styra det till sin fördel när han busat lite för mycket. 
Benjamin skänker oss så mycket glädje och lycka och stolthet varje dag att det inte går att sätta ord på! Och hur trött jag än må vara när han vaknar 04 och stoltserar att det är dags att leka eller hur butter jag än må bli när han sliter mig i håret medan han skrattar hejdlöst, så är även de sakerna, saker som gör honom så underbar! Min lilla pojke visar vägen <3 

Idag blev det lekplatshäng med mellanmål efter dagis, 



- vecka 38 osv

Igår var jag först hos barnmorskan, är inne i vecka 38 nu (37+..), lillebror i magen mådde bra och räknas denna vecka som "fullgången". Och ja, slemproppen (så mysig info) släppte ju i torsdags, han är fixerad och jag har haft mycket sammandragningar.. De tre sakerna är något som brukar betyda "bebis på G", men icke då. I vart fall, nu har jag fått en tid för hinnsvepning nästa torsdag (3:e oktober) och om det inte funkar så blir jag igångsatt någon dag senare, som det ser ut just nu, enligt den läkare som bestämmer. 
Jag hoppas verkligen det funkar med hinnsvepningen, så att jag slipper riskera att missa Farmors begravning den 8:e pga oväntad förlossning då istället, eller nåt. 
Well well, nu ska det städas och sen hämtas en styck älskad huligan på dagis <3



- vänner i posten

Idag kom det en paketavi i posten, "-konstigt, jag väntar inte paket.." Tänkte jag och gick för att hämta ut den läskiga brevbomben. 
När jag fick paketet stod det en hälsning på baksidan, och jag började gråta utanför posten. Det var ett paket från min fin fina vän Erika med familj, fyllt av bland annat "feel better" godis och ansiktsmask osv. Det hamnar lätt på listan bland det finaste jag någonsin fått! 
Inget går upp mot (emot, Lisa) så bra vänner som finner sig i att man inte orkar höra av sig så mycket just nu, ändå visar att de finns kvar och tänker på en! <3 tack! 



- shopping-bot

Unnade mig lite shopping till lillebror idag, 


- update

Tittut! Jag vet jag sa att jag skulle blogga igen när min positivitet var tillbaka, men jag behöver min blogg att skriva av mig på. De som orkar sig in här får vackert finna sig i att det varvas lite gnäll med lite kul. 
Sen sist då? 
Först gick min farmor bort i sin cancer, något jag fortfarande skjuter undan och förnekar och försöker låta bli att tänka på.. Dagis går jättebra för Benjamin, han trivs där kanon men har börjat inse att jag lämnar honom. När jag hämtar honom blir han jätteglad, men sen är han arg mot mig resten av dagen och skäller ut mig vad vi än gör, hoppas det är en kort fas. Precis som hans nya vana att vakna vid 04 på morgonen.. 
I graviditeten befinner jag mig nu i vecka 36+4, har foglossning, sanslösa kramper, lägsta möjliga järnvärde, och sover som mest 3 timmar per natt och så vidare. Det, i samband med mycket annat gör att mitt mående drabbas hårt och jag känner mig otroligt nedstämd. Min barnmorska ska försöka hjälpa mig med att eventuellt få igenom en igångsättning runt vecka 38, för både hon och jag inser att jag kommer må bra så fort jag fött, när alla kroppsliga smärtor försvinner och järnet går upp så jag får energi att klara dagarna utan att bara gråta. Det är svårt att vara hemma med en ettåring som behöver en mamma som orkar aktivera/stimulera honom, när man bara har ont och vill försvinna. (Alex är ju inte hemma från jobb förrän sent, när jag redan nattat Benjamin) Jag gör så gott jag kan iallafall, och förhoppningsvis lider inte benjamin allt för mycket, det oroar jag mig mest för.. att han ska tycka jag är tråkig. men alex säger att jag inbillar mig och att benjamin har kul med mig och visst blir tillräckligt stimulerad av mig.. Förvärkar har jag gått om och den berömda slemproppen har gått, barnets vikt är just nu uppskattad till cirka 2,7 kilo. Vi är mer än redo! 

Men ja, det var iallafall en liten gnäll update. Sorry



- en kortis

Ja, här inne ekar det lite. Bloggen tar en kort kort paus. Mår inget vidare alls just nu, och vill inte fylla bloggen med massa gnäll/negativitet bara.
På återseende snart med en sammanfattning och positivitet :)


- vad hände?

Som rubriken lyder, vad hände? För 1 år sen i september hade jag en liten pojke på 3 månader som precis kunde stöttas upp i en gunga och fick sin första smakportion fruktpuré. Nu i september har jag en 15 månaders pojke som springer runt själv, äter själv, visar mig var skåpet ska stå och busar. Jag hinner verkligen inte med!


- överlistad

Jag blev precis överlistad av min ettåring..deluxe!
Sen han började dagis har han varit tröttare tidigare än vanligt om kvällarna, och numera går han själv in på sitt rum till spjälsängen när han vill bli nattad, får sin välling och somnar..
Så när han nu idag redan klockan 16.30 gick in och pep vid sin säng tänkte jag "oj, det var tidigt! Men visst, har väll varit en hård dag på dagis.." Så jag la honom i sängen och serverade honom vällingen och gick..
Nu har det gått en halvtimme, och jag har en väldigt pigg unge här som springer runt jävligt nöjd över att ha blåst sin mamma och lurat till sig en flaska välling!

En smart liten skitunge påväg hem från dagis innan idag <3


- helgen

I fredags mötte jag och Benjamin upp Alex i Malmö när han slutade jobba, sen bar det av mot kräftskiva hos Benjamins farmor i Helsingborg med kusinerna!
Supertrevligt och gott, speciellt glassen, hälsar Benjamin som blev väldigt stolt när farmor gav kusinerna OCH honom varsin glass ;) han vart så tacksam av sockerbomben att han gav oss alla sovmorgon till 09 dagen efter.
Lördagen spenderades med Cornelia i Malmö och god plankstek. Och söndagen har vi slipat färdigt gungstolen, städat och storhandlat.. Så ja, där har ni våran lilla helg.
Kan ge en liten "skryt" update också gällande mat och potta, ungen äter nu maten själv duktigt med bestick utan att tramsa, och frukt vill han äta på golvet i en ring med mig och Alex, så gör de ju på dagis haha! Pottan kissar och bajsar han fortfarande på varje morgon och kväll, awesome! ;)

Glad unge med glass hos sin farmor i fredags;


- kannibaldag på dagis

Mitt mammahjärta! Idag var den stora dagen här då Benjamin för första gången skulle lämnas på dagis helt själv. Vi inledde morgonen med mys i soffan och bajs och kiss i pottan (han har gått på pottan minst 1 gång per dag hela veckan!). Sen gick jag och lämnade honom på dagis, och han tog ingen notis om att jag gick utan sprang rakt in och lekte.
Vid 14 gick jag dit för att hämta honom, åh som han sken upp när han så mig i dörren! Sprang fram till mig och skrattade medan han visade upp en legobit :)
Sen frågade jag fröknarna hur dagen varit;
Fröken; jo dagen har varit jättebra, han åt två portioner lunch och somnade utan problem på vilan. Han har varit jätteglad och lekt hela dagen.. Men tyvärr har han blivit biten..
Jag; jaså? Biten av vadå? (Vadå "vadå"? Haha en varg?)
Fröken; ett annat barn bet honom över kinden när vi lekte ute och lekte. Vi såg det hända, men han inte förhindra. Vi har skrivit en händelserapport om det.

Well, sånt händer. Synd bara att det var tvunget att hända första dagen! <3 mammas lilla älskling med någon annans tand-avtryck i ansiktet.
Mot lekplatsen för bus!


- sista dagen inskolning

Idag var dag 3, och alltså sista dagen på Benjamins inskolning. Vilken skillnad mot dag 1! Idag förstod han att man ska sitta fint i ringen hela fruktstunden och inte springa och leka när man själv är klar. Vid lunchen chockade han mig stort genom att äta TRE portioner mat! Nog aldrig hänt innan.. Men man märker att det tar på hans krafter att börja dagis, för det är en väldigt trött och svår-road pojke jag har att göra med här hemma sista timmarna före läggdags. För tillfället springer han runt med Alex hörlurar släpandes i golvet efter sig och tror det är en dragleksak.. Men Alex är inte hemma, och Benjamin kissade nyss på pottan, så lite bus förtjänar han att få göra.

Imorgon ska jag lämna honom på dagis 09, och hämta 14.. Hoppas nu allt går bra!


- inskolning dag 2

Idag gick om möjligt ännu bättre på dagis än igår. Benjamin kände igen sig direkt och sprang in och lekte, stal alla andras frukt när han hade ätit upp sin egen på fruktstunden, skaffade en 5 årig flickvän från en annan avdelning när det var utelek, åt lunch bestående av 10 ärtor och somnade fint på vilan.
Imorgon är sista inskolningsdagen, på torsdag ska han vara där själv 9-14 och från och med måndag ska han vara där varje mån-ons 9-14. Jag har bara bra känslor inför detta, om han börjar äta mer än ärtor det vill säga.. ;)

Bilder på promenad till dagis imorse, lek ute och sovande unge på vilan💕


- pott-träning

Häromdagen gjorde vår 15 månaders pojke nummer 2 på toaletten, det firade vi med att köpa en potta att presentera honom för igår. Lite sådär naivt, utan några större förhoppningar.. Men ikväll, endast ett dygn senare, satte jag Benjamin på pottan efter middagen och sa "Benjamin kissa pottan? Benjamin bajsa pottan? Och vad gör min sjukt awesome son då, jo han både kissar och bajsar på pottan! <3

Förövrigt skickar jag ut ett stort tack till Renata som varit så söt och fixat ny blogg-header åt mig! (So what att hon mobbade mig när jag gav henne mitt lösenord liksom?;p)


- första dagen dagis

Och så var första inskolningsdagen på dagis slut, och vi överlevde allihopa!
Klockan 9 stod vi utanför grindarna, där vi möttes av en pojke som skrek och grät i panik medan hans mamma släpade honom mot entrén, föga bra marknadsföring! Haha
Men dagen har gått perfekt, där är visserligen bara barn mellan 2-3 år på Benjamins avdelning, men snälla trevliga barn! Benjamin kastade sig direkt överlyckligt in i lekarna vid spisen och dockorna, jag och Alex var luft för honom från början till slut. Uteleken gick också kanon, sandlek, fotboll med pappa och prövning av trehjulingscykel :) Sen gick det dock lite utför, Benjamin är van vid att vila 10-13 hemma, så när lunchen serverades vid 11.30 var han redan helt slut och ville inte äta, och när vilan väl skulle börja vid 12 var det mycket roligare att kravla omkring bland madrasserna och leta efter andra barns tappade nappar, snuttefiltar eller bara random gosa med de andra barnen, än att vila, tyckte Benjamin.
12.30 tyckte fröknarna vi borde gå hem så han fick vila i vagnen istället.

Imorgon 09 är det på det igen, och det känns bra! (Bortsett från att det är 1,5 timmes promenad tur och retur per dag för mig..)


- dagen D

Idag är det exakt 1 år sen Benjamin döptes i Lunds Domkyrka, 3 månader gammal. Han kunde lyfta på sin nacke och hiva sig upp på armbågarna och vi var så stolta och han charmade alla med sina stora fina ögon och söta leende.
Idag har det gått 1 år, Benjamin är nu 15 månader, och imorgon är dagen jag så länge fasat inför och nu ser fram emot med skräckblandad förtjusning..
Imorgon är Benjamins första dag på dagis! Åh herregud, åh herregud, åh herregud!
Hans kläder har fått namnlappar, hans lilla väska är packad, och jag, jag hade nog också behövt vara lite smått "packad" om det inte vore för att jag är gravid.. Jäkla tur att Alex också ska med imorgon, kan hända att jag föder en unge på vägen dit bara för att slippa undan. Ja, det ska nog gå bra det här..!


RSS 2.0