- Bvc ångest

Idag var det 1,5 års kontroll på Bvc för Benjamin. Jag var mest nervös inför hans vaccinationsspruta, och hade därför inte en tanke på att något annat kunde vara "fel".. Började kanonbra, Benjamin stylade loss med att stapla 6 klossar på varandra innan det välte, ritade på pappret med kritan, visade att han visste vad alla kroppsdelar hette och så vidare.. Sen var det dags att väga och mäta. Han hade växt massor på längden och var nu 86 centimeter, men vikten hade bara ökat 500 gram på 6 månader. Så hans viktkurva har i princip legat helt platt sen han var typ 9 månader. Enligt Bvc ska de följa sin viktkurva, så de skickade en remiss till barnmottagningen som ska utreda varför Benjamin inte verkar ta upp näringen i maten tillräckligt, för han äter ju bra. Sålänge ska vi spetsa hans mat med så mycket smör och grädde vi kan.. Jag hoppas viktstoppet beror på att han rör sig mycket bara, och att han inte har något fel i magen eller intolerans mot något :( 
Sprutan gjorde ont, men trots det ville han ABSOLUT inte gå hem från Bvc och lämna alla roliga leksaker. Till slut fick hans moster "Na!" Muta honom med en skumtomte för att han skulle följa med.

En lite tjockare Benjamin förra året till vänster, och en lite smalare Benjamin igår till höger. - tvångstankar

Man får alltid höra att man måste vara pedagogisk med små barn, prata mycket med dem och förklara saker så att de lär sig.. Men jag har insett att jag tagit detta för långt. Jag vill så gärna att Benjamin ska förstå och veta allt, att jag fått nåt jäkla ticks med synonymer.
Ett exempel som utspelar sig varje jäkla morgon;
- vart ska vi nu Benjamin? Dagis! Jaaa vi ska till dagis nu! Vad kul! Så roligt! Åh vad skoj! Jätte kul, roligt, skoj! 
Jag inser nu att jag låter som en psykpatient och knappast gör Benjamin en tjänst med alla synonymer. Han kommer ju tro det är normalt att tala så, stackaren!
Nästa tvångstanke, eller snarare ovana, är att jag säger att allt är fint! Barn i Benjamins ålder pekar på allt man går förbi och vill att man berättar för dem vad det är. 
Exempel.
- tittaaa!
- ja titta där! En soptunna! Så fin! Vilken fiiiin soptunna! 
Folk runt omkring måste tro jag är galen.. Men jag är inte galen, jag är pedagogisk! ;) typ 

Min stackars unge.. ;) <3
- FatFabian

Fabian är ju 7 veckor nu, alltså inte ens två månader gamal.. Dock är han 6 kilo tung och 60 cm lång redan! Han har på sig kläder som Benjamin hade när han var typ 3 månader, och Benjamin var inte heller direkt pinnsmal, haha. Vi har redan fått gå över till storlek 62, och inatt hade han en pyjamas i storlek 68 som bara var lite stor. På natten sover han i en moseskorg, som ska passa upp till 6 månader, men med tanke på hur Fabian redan fyller ut den tvivlar jag starkt på det, haha! 

Mina tjocka underbara små klumpar! <3- brev till tomten

Idag blir Benjamin 1,5 år, tiden går alldeles för fort! Vi firade gossen med att ge honom hans livs första happy meal.. Något jag svor att han inte skulle få förren han var minst 5 år gammal, när han var nyfödd. Men man kan väl få ändra sig? Han hade faktiskt 40 graders feber igår, så han förtjänade att få vara lite onyttig haha. 
När han satt och tryckte i sig pommes och minimorötter så passade han på att skriva en önskelista till tomten, släkt och vänner, helt själv skrev han den!
Kära tomten;
Jag har pratat med min lillebror och vi har efter noggrant övervägande kommit fram till att vi har varit väldigt snälla detta året. Jag går på pottan, borstar mina tänder varje dag och kastar sällan mat på golvet, och bits gör jag bara ibland! Min lillebror skriker och rivs visserligen mycket, men han är rätt söt, så han kanske kan få en liten julklapp ändå, mot att han lovar att bättra sig? 
Jag önskar mig 
- lego duplo och kanske en förvaringslåda till.
- kritor i roliga färger, helst med bara liiite gifter i eftersom jag gillar att gnaga på saker.
- förkläde! Eftersom jag älskar att hjälpa till i köket
- bilar, älskar just nu att leka med bilar.
- leksaks matvaror och kastruller/tallrikar.
- en söt nattlampa, gärna en blå
- instrument och annat som låter är skoj.
- pekböcker! Mamma påstår att jag behöver lära mig fler ord.
- kläder i storlek 92
Annars är jag inte "den som är den" utan jag blir glad för precis vad som helst! 
Fabian är tjock, så han önskar sig mest kläder i storlek 68 och kanske en och annan gullig bebisleksak :)


- party party

Igår var det dags, jag, Thilde, skulle äntligen på fest för första gången sedan januari. (fjärde festen på 2 år, så blir det när man odlar barn och är gravid hela tiden haha!) Senast jag var på fest, var hos Kim och Lisa, några dagar innan jag fick veta att jag var gravid med Fabian. Och första gången jag festar efter att ha fött Fabian, blev alltså också hemma hos Kim och Lisa, fast denna gång följde även Alex med :) I januari vaknade jag dagen efter festen med ångest upp över öronen när jag kom ihåg bild efter bild av vad jag gjorde under kvällen(brinnande värmeljus i munnen och tårar i köket och skumma konversationer efter för mycket vin). Idag vaknar jag upp utan ångest, med vetskapen av att jag hade en väldigt trevlig kväll utan att ha stoppat ett enda brinnande föremål i munnen, Win! 
Barnen blev passade av mina föräldrar, och tog sovmorgon till 9 respektive 11 idag, (vi kan ju låtsas att Fabian inte skrek hela natten och höll mina stackars föräldrar vakna tills jag tog honom klockan 7 haha) så denna helgen har verkligen börjat bra! - vagnen

I måndags stal ju någon våran syskonvagn i trapphuset. Jag la ut en efterlysning på Facebook som delades över 500 gånger och hamnade i tidningen där artikeln delades lika många gånger och på radio där jag skämde ut mig genom att fnissa och låta blond.. Men, responsen har varit enorm, folk har blivit lika upprörda som jag; vad för idioter stjäler en barnvagnar?! Människor har hört av sig och erbjudit mig att låna deras syskonvagnar så jag överhuvudtaget ska kunna ta mig ut med barnen, folk har ringt och smsat tips om folk de trott haft min vagn osv osv. Ännu syns inget spår av min vagn, och jag tvivlar på att jag någonsin kommer att se den igen, MEN jag blir varmare i kroppen när jag tänker på alla som visat sin åsikt om att det inte är okej att stjäla på detta viset.
En person visade sig vara utan samvete genom att stjäla vagnen,
Men flera hundratals visar den personen att den gjort fel. Och att det inte går obemärkt förbi!
Igår var jag iallafall i Malmö och köpte ny likadan vagn fast röd, åkpåse, skötväska och ett lås..! Men det stör mig, att någon annan kommer undan med att gå runt med VÅR vagn!
- TÄVLING

Så, då går jag över till den mörka sidan och har en tävling på bloggen, i samarbete med Giraffen&Loppan som är en helt nyöppnad barnbutik som drivs av Sarah Carlsson. Sarah syr även kläder själv på beställning ibland, och det är av henne jag köpt Fabians och Benjamins fina djungelbyxor som ni säkert har sett. 

Och nu får alltså jag äran att ha en tävling tillsammans med henne där vinnaren får välja bland alla hennes fina tyger och sedan syr Sarah upp ett par byxor i valfri storlek mellan 50-92. 
 
Alla som deltar får 20% på valfritt klädesplagg från Giraffen&Loppan efter tävlingens slut dessutom!
(beställ på: sarah@giraffenochloppan.se)
 
För att vara med och tävla ska du;
- gilla o dela Giraffen&Loppan på Facebook 
länka till tävlingen på din blogg eller dela den på din Facebook eller instagram
 
lämna sen en kommentar att du är med och tävlar. GLÖM INTE att skriva med din mejladress så jag kan kontakta dig vid vinst! (Ni som delar via instagram får gärna tagga mig så jag ser; thiilde89)
 
Tävlingen pågår fram till lördag 30/11 klockan 19.00, då lottar jag fram en vinnare bland er som gjort listan och lämnat en kommentar att ni är med. 
lycka till! :) 
Såhär fina är Fabian och Benjamin i byxorna Sarah sydde åt dem!
 

- duktig Benjamin

Jag har inte bytt en bajsblöja på hela veckan! (Utom på Fabian då..)
Benjamin går på pottan varje gång han behöver göra "nummer två". Flera gånger per dag! Så jäkla duktig är han!! <3 - Y-town M/f!

..Och så hände det som inte får hända, någon stal vår fina syskonvagn! :(
Det är lite komik i det hela, under hela min uppväxt i Malmö, som tydligen ska vara så kriminellt att du enligt sägen blir rånad bara du sticker ut nosen genom dörren, iallafall under hela min uppväxt där så råkade jag inte ut för en enda stöld (utom på dagis när någon tjuvaktig 4åring stal min fina nya pollipocket-ring) eller rån eller något alls! Men, under mina 3 månader i lugna fina hederliga Ystad har vi redan blivit påkörda på bilen av en smitare, blivit bestulna på vår nya dyra syskonvagn och dessutom blivit grannar med vad som förefaller vara pundare.. (Och när jag var 13 blev min cykel stulen här!) Jag bara väntar på att Benjamin ska komma hem och berätta hur han blev rånad på sin napp av ett moped-gäng! 

Det enda malmöbon Sienna stal av Benjamin häromdagen var en kram, en puss och en bit av hans hjärta <3- stay positive

-Ett skepp kommer lastat! 
-Med vadå? 
-Med positivitet, som utlovat! :)

Idag äntligen tog jag mig iväg till läkaren, haft 39-40 graders feber pga mjölkstockningen i 4 dagar. Knölen i ena bröstet är 7cm lång och 2cm hög, ni kan tänka er smärtan.. Fick antibiotika utskrivet, och nu kommer allt att bli bra! Känner mig iallafall oerhört positiv idag, jag har underbara vänner, en underbar familj och en underbar svärmor som alltid ger en energi och hoppfullhet. Fabian börjar äntligen kännas lättare att trösta och jag tror att minifom dropparna han får före amningen ger resultat. Idag har han skrattat flera gånger och mitt hjärta smälter. Benjamin pratar fler och fler ord och blir så stolt över sig själv när vi förstår. Nä, det är en bra dag idag helt enkelt, och äntligen helg! Mår jag bra imorgon blir det dessutom bio med Lisa, så håll tummarna :)- handfull

Jag är trött, oerhört trött. Jag är lycklig, oerhört lycklig. Jag har två fina friska pojkar, och de skänker mig mer glädje i livet än man kan drömma om, och med det sagt för att förhindra att någon tolkar det som kommer fel;
Fabian är en handfull just nu. Förmiddagarna är han hur lugn och fin som helst, och lurar mig att tro att hans skrikfas senaste tre veckorna äntligen är över.. Sen blir klockan 13, och vi ska hämta Benjamin på dagis. Då börjar skrikandet byggas upp, sakta men säkert. Sen blir klockan 15, då börjar knorrskrikandet, och Gud nåde en om man lägger ifrån sig honom en enda sekund. Han ska konstant bäras och vaggas eller matas. Tack och lov är Benjamin oerhört lugn och förstående och försöker roa sig själv så gott han kan när lillebror skriker. Sen blir klockan 17, och kriget börjar. Fabian kan skrika utan uppehåll i princip i 4 timmar under kvällarna. Inget hjälper, inte tutte, inte vaggning, inte sång. Inget! Och jag är trött, så trött. Men det går över. Allt går över. Önskar bara att jag visste hur jag ska göra för att det ska gå fortare. Att jag visste varför han är så ledsen? 

Tills den dagen så är det bara att bita ihop, städa, tvätta, diska, gå på lekplatser, mysa med Benjamin, läsa sagor, och hålla igång så man inte känner maktlösheten och utmattnaden. Och fortsätta testa olika knep för att lyckas trösta och tysta skriken lite. 

Men oavsett, så har jag de mest underbara sönerna jag någonsin hade kunnat önska! <3

Lite bilder från senaste dagarna;- bortskämda <3

Det kan vara så att jag har världens finaste, bästa och mest omtänksamma svärmor! Hon gav mig och Alex gårdagen. Först körde vi till Helsingborg där Alex släppte av mig på spa njuta, där fick jag fotbad, helkroppsmassage och världens bästa ansiktsbehandling till jag var helt groggy av avslappning (och tuttarna skrikandes/läckandes efter Fabian). Sen hämtade Alex upp mig och så åkte vi förbi hans mamma så jag kunde amma Fabian lite innan det var dags för mig och Alex att bege oss till Papi njutbar där Alex mamma hade bokat trerätters åt oss, och vi fick underbar service och uppassning av personalen. Helt underbart, och jag unnade mig tillochmed några klunkar Sangria som fördrink. 
Jag är så tacksam över allt hon gjorde/gav oss under gårdagen, precis vad vi behövde just nu. 
Energikontot fick sig en liten uppladdning <3 Tack Inger! 
- mamas little helper

Benjamin upphör aldrig att imponera och förvåna mig. Först städade vi hela lägenheten ihop och han klarade helt själv att plocka undan alla sina leksaker på lekrummet, sen dammsög vi; jag med den riktiga dammsugaren och Benjamin precis bakom med sin leksaksdammsugare.. När vi var klara med det sa jag ut i luften "-jaha, vad ska vi städa nu då?" , Benjamin började ropa "daada!" Väldigt bestämt medan han drog med mig till badrummet.. Jag trodde han som vanligt skulle tvinga mig att borsta hans tänder, men han pekade bara på sin pall, jag lyfte upp den, och fick vackert följa med Benjamin till köket där han pekade exalterat på diskbänken!

Min hjälpsamma unge tyckte alltså att det var dags att diska, förstod min fråga om "vad ska vi städa nu?", och tog alltså tag i det! Älskade tok

Ja, han diskade/borstade även sitt hår.- fLax

Jag älskar lax, äter det flera gånger i veckan. Och kalla det tur eller skicklighet, men just lax är också alltid ett säkert kort om man vill att Benjamin ska slicka rent sin tallrik utan att tramsa eller kasta minsta lilla bit på golvet. 
Varje gång vi äter lax mumsar jag och Benjamin med stora leenden, medan Alex mest suckar fram sina mums när vi för tredje gången på en vecka äter lax i någon form ;)- bättre förr?

Häromdagen la min mammas kompis Suzy, upp en bild på Facebook som hon hade fotat från en gamal graviditetsbok från 70talet. Strax nedanför mitten på sidan börjar det roliga; 
Med andra ord, jag ska vara rätt glad att jag ens blev insläppt på förlossningen i mina mjukisbyxor, smärtsamt osminkade förvridna ansikte och risiga hår i hästsvans. Alex däremot, som kom direkt från jobbet hade såklart kostym på sig för att väga upp det. Så jag har väl honom att tacka för att vi fick föda ändå? ;) hur tusan kunde jag glömma att göra mig fin, liksom?! 

Men seriöst, menade de på fullaste allvar att man när man får sina förlossningsvärkar ska ställa sig och sminka sig och ta på sig en fin klänning?! Allt var inte bättre förr..

- nya ord

Min älskade lilla tokunge har äntligen börjat utöka sitt ordförråd som i evigheter bara bestått av mamma, pappa, hej, skål, där, nejnej, jaja och massa djurläten. 

Helgens nya ord är; 
- Lälling, det betyder välling och det springer Benjamin runt och ropar varje gång han är trött och redo för sin nattvälling.
- Löjja, det betyder kort och gott blöja.
- GurrKa, betyder alltså gurka och är kvällens ord som kom när ungen logiskt nog ville ha gurka. 

Så på 3 dagar har det kommit 3 ord, och jag har en känsla av att det kommer börja trilla in nya ord hela tiden nu <3

Regn blir nog nästa ord, för satan i gatan vag ungen älskar regn! - 1 månad

Igår blev vår fina andra son, Fabian, 1 månad. Han är 4,3 kilo tung och 57 cm lång. När han har magknip låter han som en arg kattunge. Han älskar att bada. Men tycker inte om att ligga själv på rygg. På dagen sover han som bäst på mage. På natten sover han helst ovanpå en. Mat vill han ha varannan till var tredje timme. Lika vacker som en solnedgång. Älskade son och lillebror <3


- helgen

Denna helgen inleddes i Fredags med att min mamma och yngsta lillebror kom hit för att hälsa på. Jag fick nåt infall (eller en stroke?) och föreslog en stund innan de skulle ta tåget hem att "men, ni kan ju ta med er Benjamin också om ni vill så kan han sova hos er till imorgon?". Samma sekund som jag avslutade meningen fick jag panik, men sagt och gjort, en styck Benjamin packades ner i sin vagn och åkte med (blev kidnappad av?) sin mormor och morbror på tåget till Lund. 
Men nu i efterhand måste jag erkänna, att hjälp vad skönt det var för mig och Alex att få ha en egen kväll och morgon med bara lilla Fabian. 
På lördagsmorgonen gick vi upp (vi fick sovmorgon!) och begav oss till Lund för den årliga allhelgonamiddagen hos mina föräldrar. Benjamin verkade inte direkt ha saknat oss nämnvärt, inte så konstigt när han haft världens roligaste 5årige morbror att busa med visserligen. 
Nu är helgen slut, och kvällen ska tillbringas i soffan framför solsidan på tv och sen några avsnitt SoA. Tummen upp!
RSS 2.0