- paus

Vart tyst rätt länge, och så kommer de va en stund till, På återseende <3


- sjukstuga

Har för tillfället två sjuka febriga barn med ögoninflammation, Benjamin är inte så påverkad av det, men Fabian desto mer.. Ledsen ynklig och vaknar var 5e minut, hoppas antibiotika dropparna ska hjälpa snabbt!

Imorgon lämnar jag sjuklingarna hemma och drar på överraskningsfest åt en gammal vän, då jag inte vet om hon läser min blogg, kan jag inte säga mer än så ;) 

Nästa lördag är det dags för Benjamins tvåårs kalas, min biologiska pappa kommer hit med sin fru ända från nya Zeeland, så det ska bli en väldigt spännande dag!

Idag fick jag blombud och Benjamin ett nemo gosedjur av fina Camilla!<3- gräsänkan

Jag har ju varit själv med barnen sen i torsdags eftersom sambon är i new york tills imorgon kväll, änsålänge lider jag inte farligt mycket av det. Fredag-söndag tillbringades hemma hos fina Jennie med familj i Påarp med massa mys, Eurovision och kacklande. Igår när jag kom hem och hade städat lägenheten klinisk medan barnen passades av barnkanalen, hade jag ett paket på posten att hämta ut som visade sig innehålla ett hemma-spa från fina Ingegerd, så igår kväll när barnen hade somnat blev det hårinpackning, ansiktsmask, manikyr, mitt favoritgodis och äntligen första boken i 50shades serien (hur kan jag ha väntat så länge?!) innan jag däckade bredvid barnen och fick sovmorgon till 08! 
Alex kanske borde stanna i new york lite längre? ;) nä, vi saknar honom massor och Benjamin går runt och upprepar "pappa jobba slut nu hemma" hoppfullt vid dörren- i can see clearly now..

Jag har ett synfel, och ser verkligen U. S. E. L. T! Innan har jag haft linser, men sen mitt sista par gick ut för 3 år sen, så har jag liksom låtit bli att hämta ut nya. Jag har under dessa åren pga mitt synfel blivit mobbad av min familj för mitt konstanta kisande, och bekanta som mött mig och hälsat på stan har tyckt jag är en bitch som inte hälsar tillbaka (ser dem ju inte!) inte heller har jag kunnat se mina barns ansiktsdrag när de sitter i vagnen, att titta på tv är knappt lönt, ser ju varken texten eller vad som pågår utan får hela tiden störa den bredvid "vad hände nu?! vad gjorde han?! vem är det?!" och så vidare och så vidare. 
MEN idag fick jag nya linser, och har ni någon gång vart hemma hos nån med den senaste bästa bildskärmen på sin tv med onaturligt bra tydlig skarp skärpa? Lite så känns de för mig nu när jag går på stan, jag blir lite skrämd av allt jag ser! Minsta lilla sten, minimal text på fönster, folks svettringar, bladen på träden, bilarnas registrerings skyltar.. Jag är rädd, och så jäkla lycklig!

Egentligen vill jag ta en bild och visa er hur tydligt allt är, men kom på att det bara skulle bli en vanlig bild ju haha! Men, en selfie på mitt öga med lins kan jag fixa!  - hej Alex

 Kära sambo;
- Normalt sett om vi haft stökigt hemma, och jag städar, så kommer du hem och märker det knappt, du ser att det är fint, men glömmer i samma sekund röran som var på morgonen.. Därför kommer här en liten lista älskling,
Idag har jag, med två vilda barn;
- tömt alla skåp, skafferi, lådor och torkat av noga(varför har de installerat 4 olika skärbrädor på olika platser i vårt kök, hur många behöver man?)
- diskat varje liten kökssak från minsta sked till största skål
- tvättat 4 maskiner tvätt (hur många skjortor äger du?!)
- dammsugit (hittade 2 prillor snus)
- tömt dina, mina och barnens garderober och städat ur dem
- vikt och sorterat alla kläder och bytt garderober mellan oss, du har nu fått en ny garderob med som vanligt vikta kläder i ordning av din egen husa.. Kan hända att jag numera har walk in closet'en.. ;)
- tagit hand om våra barn, bytt 4(!!) bajsblöjor, haft matkrig och handlat
- städat och plockat undan samtliga rum!

Imorgon åker du till new york, kom då ihåg detta när du shoppar ;)


- jeopardy

Benjamin; - taetten!
Jag; - kan du sätta det i en mening?
Benjamin; - taettEN!
Jag; - i ett sammanhang då?!

Taetten är det jobbigaste ordet/orden Benjamin använder, för dess betydelse är; Vatten, ledsen, toaletten, katten.. = sur unge som får ett glas vatten när han är kissig eller blir satt på toan när han är törstig. 
Trött Benjamin ville "ova" på väg till dagis imorse- update

Senaste dagarna har jag varit tung i huvudet, därav tystnaden.. Vi har iallafall flängt runt på kusinkalas, fikor, lekplatser, köpcentrum osv. Benjamin har utvecklat sitt tal massor, och Fabian blivit stabilare på att gå när man håller hans händer. Häromdagen sov Benjamin borta hos mina föräldrar, stolt pojke som packade sin väska full med kläder och diverse udda leksaker. Han är fortfarande besatt av tåget Thomas (någon kommer bli så lycklig på sitt kalas!), barbapapa och hitta nemo. Senaste grejen är att leta efter nemo i allt vatten om de så är i toa, havet, nappflaskan eller en regndroppe.. För nemo finns ju i vatten, såklart. ;)


- tre dagar torr

Om 24 dagar fyller Benjamin 2 år, idag har han varit 100% torr i tre dygn, även nätterna! Igår gick han utan ett knyst in i badrummet, klättrade upp på pallen till toaletten, kissade, hoppade ner, torkade sig, spolade "hejda puss puss", flyttade pallen och tvättade händerna! 
Stolt är bara förnamnet, även om han passade på att smeta in hela sitt huvud med Alex vax efteråt..

När Benjamin varit på toaletten själv ser det ut såhärRSS 2.0