- packa packa

Att packa för 1 vecka i Tunisien med två barn= en resväska med 90% barnsaker och 10% det man lyckas pressa i till en själv! Haha
Ska bli spännande inatt när jag väcker 2 barn för att släpa en i sulky, en i bärsele och stor resväska och handbagage mot tåget till flygplatsen.. ;)

Barnen;
- två handdukar
- blöjor, tvättlappar och badblöjor
- badbyxor
- 3 solhattar
- 3 kepsar (ombyte förnöjer)
- sandaler och badskor 
- 10 t-shirt 
- 6 body
- 7 shorts
- välling o barnmat
- vätskeersättning, Alvedon, plåster, nässug,temp
- nackkudde till flyg
- favorit böckerna
- bärsele

Mamma;
- 4 shorts 
- 2 klänningar 
- 5 linnen
- underkläder 
- skolböcker, iPad 
- 2 skor
- allas pass 
- matsäck- ett inlägg bara

Veckans insikt- jag är så mycket sämre på engelska än jag trott! 
Jag får verkligen kämpa med engelska 6, försöker ju plugga 2 veckors arbete på 1 vecka, och det blir soppa.. Jag lyckas inte memorera ett dugg av grammatiken och skriftreglerna som är mitt största problem..
Igår kväll hade Alex barnen, och mina ögon gick i kors efter lite plugg så jag drog till lilla torg på öl med en kompis. 
Förstå hur jag njuter av att bo i Malmö igen?! Kunna träffa kompisar dagligen utan lång planering, promenera runt i timmar i olika miljöer och på olika lekplatser med barnen och så vidare! Njuter verkligen, mitt i all stress. 
På lördag är det 50års fest för min mamma (som kommer få bästa presenten!) och sen på natten flyger jag och barnen till Tunisien med min kompis familj, äntligen! 3 månaders väntan är nu nere på 3 dagars väntan!- mini update

Nu har det börjat hända mycket med Fabian! I förrgår kunde han inte ens ta ett krypsteg, igår tog han sina 10 första och idag kryper han mellan alla rum! Underbart, äntligen <3 10 månader och 3 veckor, 8 tänder pryder hans mun, 11500 gram och 79 cm. 

För övrigt så räknar vi nu ner dagarna till våran resa till Tunisien nästa söndag, jag försöker plugga i förskott så jag ska kunna ha semester hela veckan och slippa plugga och göra prov på stranden haha. 

Bilder från morgonens lekplatshäng på ribersborg samt barnens födelsedagspressent till deras pappa han ska få idag - skryt och rökfri

Fortsätter mitt skryt med att tala om att jag dels lyckades knåpa hem ett B/MVG- i första kursen på mitt distansplugg! Och jag förtjänade det, i 5 veckor har jag slitit och pluggat varje kväll/natt när jag fått barnen att somna, mina nära har ställt upp ibland som barnvakt så jag även kunnat plugga lite dagtid ibland, jag har kämpat på inlämningar och drömt mardrömmar om den muntliga examinationen. Och jag klarade det, med bra betyg :) imorgon börjar nästa ämne! 

Dessutom är idag min andra 100% rökfria dag, för första gången slutar jag, inte för att jag måste pga graviditeter eller liknande, utan för att jag själv vill! Jag har inte heller denna gången sagt "jag FÅR inte röka nånsin", utan jag (tror) jag kommer tillåta mig nåt bloss då och då om jag är med en rökare. Men absolut inte köpa cigg, inte karaktär nog till att bara röka en och gömma undan resten... Änsålänge känns det inte svårt, min ecigg hjälper till 99% :) - baka liten kaka

Jag är helt ok på bakning och matlagning, och igår skulle barnens farmor komma på middag.. Jag tänkte "aah, ja! Jag gör muffins till efterrätt med vit och mörk choklad i!" Gick ner till affären och köpte choklad.. Går hem. Sätter på ungen. Smälter smör. Blandar smöret med.. Hm.. Inget socker hemma?! Vafan! Äh! i med lite vit choklad. Det är ju sött.. Blanda blanda blanda. Så, då ska vi ha i.. Kakao?! Vafan.. Har jag ingen kakao heller..? Ajja, jag smular i extra mycket mörk choklad, blir nog bra.. I med äggen, mjölet och bakpulv.. Var är bakpulvret?! Äh för helvete! Duger nog med mjölet.. In i ugnen med er muffins!.. Det som kom ut 15 minuter senare var bränt, och tungt som sten.. Oätbart.. Lägg märke till att jag har för mycket stolthet för att klara av att kasta dem, undrar hur länge de får stå i kylen. 
Medan jag funderar på det går jag ner och handlar lite nya basvaror.. ;) 


- mål

I juni visade vågen 53 kilo till mina 183 centimeter, jag var inte smal, jag var benig med slappa lår och rumpa till följd av mina två täta graviditeter.
Jag fick ångest när jag såg mig i bikini på bilder, höftbenen som stack ut var inte så vackra.. Då beslöt jag mig för något nytt, att för en gångs skull inte lägga fokus på att bara trycka i mig all skit jag ville, visst skulle det leda till att jag la på mig några kilon, men det skulle ju vara fett utan form! Så istället började jag med hemmaträning, att gå på gym som ensamstående med två barn och heltidsstudier var inte direkt ett alternativ för mig.. Så jag började äta var tredje timma, göra squats och situps några tillfällen per dag, varvat med utfall med mina barn som tyngder, och plankan framför Nyhetsmorgon.
Nu har det gått två månader, jag har lagt på mig två kilo, men inte genom fett, utan genom muskler! Två kilo låter kanske lite, men det är en bra början, min hållning har blivit bättre, min rumpa har flyttat upp en våning och magen blivit mer framträdande. Att jag dessutom fått bättre arm och ryggstyrka är en stor bonus när jag har barn som ofta vill bli burna. 

Första målet är avklarat, målet var att få en vardagsrutin på hemmaträningen, att köra på varje dag, och inte som förr, när jag höll det några dagar innan jag tröttnade och glömde bort. Nya målet är att fortsätta, men att nu även kombinera det med bättre hälsa; jag har köpt en e-cigg pipa, ska sluta röka och få upp konditionen och lungkapaciteten. Jag ska lära mig att springa! 


- ensam lördag

Barnfri helg, Ikea avklarades igår, catch up med Kikki idag, och nu; ansiktsmask, bubbel och plugg plugg plugg inför avslutningsarbetet och muntliga examinationen i detta ämnen på tisdag! 

Hoppas lite alkohol får fart på hjärncellerna.. ;) egentid när den är som bäst, ensam i min alldeles egna nya fina lägenhet, njuter! - skäms

Dagens fråga Aftonbladet; En moderat riksdagsledamot vill förbjuda gatutiggeri. Ger du pengar till tiggare på gatan?

Resultat; 
Ja, ofta  3.49%
Ja, ibland  16.97%
Nej, aldrig  79.54%

Hoppas ni skäms, på riktigt, jag hoppas ni skäms. Vad är era skäl? Skramlet i dina fickor, betyder nog inte mycket för dig, men gör skillnad för den du går förbi med näsan i vädret. Kolla fakta och granskande opartiska artiklar innan ni ger ett enda ord om att inte vilja sponsra organiserade ligor. Hur fan kan 80% av er ALDRIG ge? 

Jag är svag för tiggare, jag ger i 99 fall av 100, de mynt jag har på mig till tiggaren jag se och brukar bli tackad av vänliga ögon och ofta ett blygt leende, har jag inte mynt ger jag ibland istället en flaska vatten om det är varmt (pressbyrån ger dig 2 flaskor för 5kr extra, en till dig och en till tiggaren utanför, brukar jag resonera), efteråt brukar jag filosofera iväg en stund när jag promenerar vidare, på personens öde, drömmar, familj, livserfarenhet och vad den varit med om i sitt liv. Ingen vill tigga, ingen blir rik på att tigga, tigger man så behöver man tigga. Var gör det dig ont? Jobbigt att se någon på botten, när du är på din shoppingtur innan du går hem till din middag och fina flaska vin? Lättare att spinna vidare på dina fördomar om ligor, lata individer som inte vill jobba, knarkare, kriminella, bottenskrapet i er hierarki..? Lyft din blick, väck din empati, ge dina jäkla obetydliga kronor, sträck på din rygg och le mot människan som tigger, inte tiggaren, människan

"80% ger aldrig".. Herregud. Hem och kolla lite Robin Hood eller Karl Bertil Johnssons jul med er! 

- tågtågtågtåg

Benjamin började älska tåg redan i vintras, när vi planerade hans tvåårs kalas valde vi Thomas tåget tema, men var ändå lite nervösa över att han skulle hinna tröttna på tåg innan kalaset. Barn är ju så, de kan älska nåt ena dagen, och sky det nästa.. Men nej, nu är vi inne på månad 8 av Benjamins tåg-fascination. Allt med tåg älskar han, ca 70% av samtalen man har med honom, innefattar tåg. 

Idag sa jag att han och Fabian skulle få köpa varsin ny leksak;

Benjamin- köpa blåå tufftuff benemiiin, lellebor rrööd tufftuff, köpa! Mer! Ny! Nu!

Vissa tågvärdar  (vi åker tåg ofta) har snappat upp Benjamins besatthet under våra resor, och ansträngt sig extra när han fått sin låtsas biljett, senast stod tågvärden och skrev så fint han kunde åt Benjamin medan de pratade killspråk ihop, tåg! 
- flytt o skola

Äntligen! 
Igår gick flyttlasset äntligen till min och barnens nya lägenhet i Malmö. Som vanligt tog allt längre tid än väntat, och jag har ännu en gång insett vilka sjukt underbara vänner jag har som alltid gör det där lilla extra, ni är guld värda och jag är verkligen tacksam över att ha er i mitt liv. 
Känslan av att äntligen bo i Malmö igen är lite svår att förklara, det känns magiskt. Det är något med denna staden som gör en hel. Jag har bott på många andra ställen i mitt liv, men bara Malmö känns "hemma".. 
Barnens glädje igår när de fick se sitt nya rum var obetalbar, de har ju inte fått leka med sina saker på över 1 månad, så lyckan var total. :)

Fick mitt omdöme på det senaste skolarbetet igår också, det var ett uppdrag i 3 delar som tog ett dygn att göra,. Jag var nervös,. I onödan, för jag fick ett A!!! Fattar ni?! Jag?! Ett A
På tisdag är första ämnes kursen (sv2) slut, och jag ska hinna ett prov, en inlämning och en muntlig examination, samt flyttstäda i Ystad. Än en gång, tur man har vänner och familj som hjälper till med barnen då och då. Wish me luck! 

- back again

Sååå, nu är jag sugen på att ta tag i det dagliga bloggandet igen! ;)
Vart fullt upp senaste tiden med att styra upp inför flytt, ta hand om barnen, umgås med vänner och plugga varje sekund utöver det på kvällarna. Hittills går det bra, väldigt bra faktiskt, otippat nog. 

Fabian har blivit 10 månader, en mycket mer tillfreds liten tjock herre numera. Han kryper fortfarande inte, till både min och sin frustration, men han går stadigt med stöd iallafall. 

Benjamin är ett trotsigt fullkomligt underbart litet yrväder som svarar nej på det mesta och gör tvärtemot allt. Pratar massor och är en liten funderare med minne som en elefant. 

Och jag, jag är fortfarande jag. Stolt. 
På söndag flyttar vi äntligen in i vår alldeles egna nya lägenhet!RSS 2.0