- en Cornelia

Vi har känt varandra i 18 år, varit bästa vänner i 13 år. 
Från början var vi skitungar till barn ihop , sen blev vi odrägliga tonåringar ihop. Delade våran första riktiga fylla på min mammas födelsedag och spydde ner alla gäster. Konfirmerade oss och drev prästen till vansinne och begick synder ihop ;p (sch, min mormor läser detta) . Åkte fast av polisen tillsammans, jag fick skulden även om det från början var ditt initiativ ;) (sorry om Harriet läser haha) Ringde heta linjen ihop och fnissade hela nätterna. Tjuvåkte tåg och skolkade för att kunna vara med i varandras skolor istället. Listan kan göras oändlig med allt vi gjorde tillsammans som yngre, minnen jag alltid kommer ha <3
Alla fel jag någonsin gjort, alla dumma val, alla rundor på bup, familjehem och ungdomshem, DU har alltid varit där ändå, utan att säga ett enda sårande dömmande ord. Aldrig blivit förvånad över mig, bara accepterat och respekterat mig. Skrattat med mig i alla stunder. Fått mig att skratta så jag bokstavligen kissar på mig. 
Nu är vi vuxna, Du är gudmor till mitt första barn, en gudmor som alltid kommer och hjälper till med dop och kalas utan att man ens behöver fråga, du bara kommer. Erbjuder dig att ta barnen så jag kan plugga, är jag sjuk går du och hämtar dem på dagis med ett leende, du väljer bort att fira detta nyåret på fest och frågar istället om jag och barnen vill fira med dig och din kille. 

En sån vän är du Cornelia, en sån som helt enkelt alltid är där. Jag skulle ta en kula i huvudet för mina barn, men för dig skulle jag fan kunna ta en i benet! Det är kärlek det med ;) 


- vad möter varför

När "vad är det?" möter "varför det?".. 
För någon månad sen hade Benjamin sin "vad är det?" period, perioden som innebär att barnet pekar på allt den redan vet sedan länge vad det är, men ändå ska fråga "vad är det" om och om igen. Ger man ingen respons på det självklara, så upprepas frågan tills svar ges. Exempel: pekar på en bil 
"vad är det mamma?" 
"Det är en bil Benjamin.." 
"Vad är en bil?" 
"DET är en bil.."
Sen månaden efter byttes "vad är det?" Perioden mot "varför det?" Perioden. Den är precis lika jobbig som den låter. Allt man säger bemöts med ett "varför det mamma?". Den perioden är en total samtalsdödare med småbarn. Exempel: "nu ska vi borsta dina tänder" 
"varför det mamma?" 
"För att de är smutsiga" 
"varför det mamma?" 
"För att du ätit mat och då blir tänderna smutsiga och måste borstas" 
"varför det mamma?" 
"För att de går sönder och trillar ut annars?" 
"Varför det mamma?" 
"Ja du.. För att de gör det! Gapa!!" 
"Varför det mamma?"... Den perioden var oerhört påfrestande för tålamodet, och jag trodde i min naivitet att det inte blir "värre" haha... Häromdagen kom den senaste perioden: "vad är det? Varför det?" perioden som är en ondskefull mutation av de två tidigare. De är sammanslagna!😱
Exempel: 
"vad är det mamma?" 
"Det är en vattenpöl, som du vet.." 
"Varför är den där?" 
"För att det regnar.." 
"Varför regnar det?" 
"För att det är mulet och ruskigt väder" 
"vad är det?" 
"Höst och vinterväder, då regnar eller snöar det från himmelen ibland" 
"varför det mamma?" 
Frågor utan svar, underbart.. ;p 

Har iallafall haft en perfekt dag, håller på med naturkunskap just nu och hann idag med både att plugga i boken och skriva labbtapport innan jag hämtade barnen på dagis, som båda är på strålande humör idag! De åt glatt middagen utan trams, och nu kör Fabian sin dagliga Tarzan lek med möblerna medan Benjamin inviger sin nya tiger-dräkt💙🐯💜- hejdå napp

Idag fick Benjamin stoppa alla sina nappar i en påse och gå till tomten på hansa för att ge bort dem, tomten lovade Benjamin en eldriven polismotorcykel i utbyte som julklapp på julafton om Benjamin låter bli att få napp-återfall till dess. Vilken tur jag redan köpt eldriven polismotorcykel.. ;) 

Nu håller jag tummarna för att avvänjningen går smidigt utan för mycket ilska på nätterna! <3

- harmoniskt julbak

Åh vad jag hade sett fram mot denna dagen, pepparkaksbak med barnen, Sienna och Lisa. Har ju blivit lockad av alla perfekta bilder på instagram och Facebook med fina texter till, om hur vänner/bekanta har fridfullt julbak med sina barn som sitter fint och knådar som små änglar som gått julstöks-militärskola hos Ernest Kirchsteiger...typ. 
Men mina barn missade nog antagningen till den skolan.. 
Pepparkaksbaket här gick mer ut på att argumentera om man får äta degen istället för o knåda den, uppfostra om att man inte får slåss med kaveln, tillrättavisa när godispynt 100 ggr stoppades i munnar istället för på pepparkakan, hyperventilera när allt kastas på golvet eller spottas på och trött-sucka när visorna upprepades om och om igen om vartannat. Barnen hade svinkul, men harmoniskt var det inte! 
Resultatet av två satser deg blev ca 10 för tjocka fula pepparkakor och som grädde på moset trillade Fabian och slog upp munnen för lite blodbad.. Igen.. 
Visst ser det härligt ut iaf ;)- Ett skepp kommer lastat

Snabb genomgång av de senaste två veckorna⭐️;
Förra helgen hade jag finbesök från alla möjliga håll i Sverige! 10 Underbara barnfria mammor kom för att tillbringa en helg med mig i kalla Malmö, fredagen innehöll tacos och filmmys i soffan (jag kommer för evigt hata Jake gyllenhaal efter den kvällen..) innan vi däckade. Lördagen byttes några mammor ut mot nya och vi gick på stan, åt pizza, hade frisörskola i mitt kök och drog ut lite. Jag med ögonlapp pga ögoninflammation.. (Det var ju nääästan halloween iaf)

Förra veckan byttes det krämpor här hemma, Benjamin fick prickar som doktorn påstår är eksem (efter en vecka med kortisonkräm är prickarna kvar..) Fabian fick blåtira och jag bytte ögoninflammation mot svullen infektion..
Helgen som var tillbringade vi fredag och lördag hos vår fina förlängda familj Emil/Erika/Olivia/eliott i Lund för lite glöggmys fredag, och sen passade jag mina+deras barn lördagen så de kunde få en dejtkväll ute=succé på mig, 19.14 hade jag lyckats natta samtliga fyra barn! Söndagen åkte barnen till hbg för adventsmys med deras farmor och båttur till tomten i Helsingör.🎅

Denna veckan blir det matte för hela slanten, nationella på fredag🔫

RSS 2.0