- Benjamin 1 vecka

Idag är vår lille son 1 vecka, jag vet inte om tiden går snabbt eller långsamt, haha.
Än sålänge är han världens snällaste lille bebis, skriker ingenting sålänge man bara matar honom och byter hans blöja. På nätterna sover han rakt igenom i princip, vaknar till varannan timme och vill ha lite mat, sen sover han lugnt vidare :)
Jag är förvånad över hur snabbt gravidmagen har försvunnit, det känns jättekonstigt att inte ha gravidmage längre och ingen som sparkas innifrån. Surrealistiskt att barnet jag håller i min famn låg i min mage för bara 1 vecka sen!
En bild på magen samma vecka som jag födde samt en bild på magen idag

Benjamin idag på sin 1-veckas dag <3


- Besök och fina presenter

Som vanligt full rulle hemma hos oss med besök som byter av varandra, idag kom Jennie&Jocke hit med sin lilla dotter Linnea. Med sig hade de, till Alex stooora förtjusning, med sig världens godaste smörgåstårta som Jennie hade gjort. MUMS säger denna nyförlösta matvrak till kvinna :)
Fick även presenter till lillkillen, världens mysigaste djungelfilt och "Boken om mig". Blev så glad för det, älskar såna böcker där man får skriva in alla viktiga händelser under barnets första år, sånt är så kul att kunna gå tillbaka och titta i sen allteftersom att åren går :)
När de hade åkt hem kom blivande gudmor Cornelia hit en kort sväng, men hon fick tyvärr åka hem rätt fort för jag blev så himla trött.. Tror det har varit alldeles för mycket besök på alldeles för kort tid.
Det har trots allt bara gått 6 dagar sedan Benjamin föddes, och både han, jag och Alex behöver nog inse att vi behöver mer ensam tid utan besök så att vi får en chans att komma in i rutiner, njuta och lära känna vår son.
Så denna helgen ska vi försöka hålla helt besöks fri, nu ska jag gosa med min lilla pojk :)
Lite bilder på det vi fick idag av Jennie&Jocke, samt det vi fick av morbror Sebastian och Johanna i förrgår, tack säger Benjamin :)- Omställningar och mamma/pappa-tid

Att vara mamma är verkligen en stor omställning, man går runt som i en bubbla och försöker få rutin på saker och ting samtidigt som man sitter timme efter timme och bara beundrar sitt lilla barn. Man kan knappt fatta att man har skapat det lilla livet, att han har legat i ens mage månad efter månad och kommer ut alldeles perfekt som en liten bebis. - Benjamin, mamma och pappa ska ge dig hela världen! <3
Igår kväll gjorde Alex middag till mig och dukade på balkongen, lille Benjamin låg i sin lilla moseskorg bredvid, så mamma och pappa fick lite egentid tillsammans. Det är något man inte får glömma bort, att mamma och pappa också måste mysa med varandra och slappna av lite. Alex är en riktig klippa och ser när jag är för trött eller när mina axlar värker efter att ammat för mycket, och då är han där direkt för att avlasta och massera :)
Imorgon ska vi på återbesök på kvinnokliniken, Benjamin ska på PKU-prov där man dels kollar så att han har gått upp i vikt som han ska samt om han har några medfödda sjukdomar.
Mamma och Pappas stolthet! <3

- Finbesök av morbror

Bloggandet blir nog väldigt sporadiskt ett tag framöver, har fullt upp med vår lille son :)
Han är så snäll och harmonisk, varje gång han möter ens blick smälter man totalt och vet inte var man ska ta vägen! Orden räcker inte till för att beskriva känslorna <3
Idag kom Benjamins morbror Sebastian hit på besök, mycket mysigt och han fick super söta presenter! Ett set med shorts, body och mössa alá giraff och en sjukt fräck body med kameramotiv med tillhörande svarta fräcka solglasögon. Jag förälskade mig även i spargrisen han fick, en illgrön kanin i sammetsmaterial, sjukt fräck, haha. Bilder på det kommer ev. upp lite senare. Tack johanna o sebastian :) Nu ska här bara mysas resten av dagen.
En stolt Morbror

- Vår Benjamin är född

Torsdag natt klockan 01.58 föddes äntligen våran efterlängtade och redan så älskade son, Benjamin.
Han mätte 50 cm och vägde 3225 gram och hade huvudet fullt av underbart vackert mörkt hår.
Delar med mig av en liten snabb ungefärlig sammanfattning av förlossningen
Förlossningen kom först igång av sig själv hemma klockan 06.00 onsdag morgonen med värkar, inne på KK vid 11.00 konstaterades det med ultraljud att jag knappt hade något vatten kvar i magen och att om inte värkarna tilltog mer före klockan 15.00 skulle de behöva sätta igång mig.
Klockan 14.00 började jag få feber och frossa, kort därefter konstaterades det att sista vattnet hade gått och att Benjamin hade bajsat i magen.
Vid 16.00 påbörjades en igångsättning för att få igång värkarna och öppningsarbetet, Jag hade då 39 graders feber och frossa och stackars Benjamins puls var runt 180-200.
Febern gjorde mig helt väck så jag minns inte så mycket mer och jag spydde massor, men de körde iallafall in mig på förlossningsavdelningen. Jag var dock fortfarande inte öppen mer än 1,5 centimeter.
På förlossningen blev jag sämre, blodprov visade att jag fått någon infektion så de satte in intravenöst antibiotika, Benjamins puls fortsatte att stiga och jag spydde av smärtorna. Utan Alex vet jag inte vad jag hade gjort.
Jag har mest minnesluckor så Alex har fått fylla i rätt mycket åt mig.
Lustgasen var ett skämt, fick någon morfinspruta i rumpan som inte heller hjälpte särskilt mycket.
När klockan var 23.00 var jag bara öppen 2 cm trots alla värkar och igångsättningsgelen eftersom kroppen ej kunde slappna av mellan frossandet och kräkandet antagligen.
Vid 01.00 fick jag epiduralen, och äntligen släppte de mesta av smärtorna!
Kan inte förklara hur underbart det kändes att äntligen få slappna av i kroppen och känna att jag nog skulle överleva trots allt, haha.
-Och som den hjälpte, så fort jag började slappna av i kroppen och min feber gick ner av antibiotikan så öppnade jag mig från 2 cm till 10 cm på cirka 1 timma.
Barnmorskorna blev lika chockade som jag när jag klockan 01.40 sa att det kändes som att jag skulle bajsa på mig och det visade sig att det var lilla Benjamins huvud som stack fram plötsigt!
01.45 började jag krysta, och bara 13 minuter senare, klockan 01.58, var han ute!
En frisk och alldeles perfekt liten pojke <3


- He did it again

Igår kväll när Alex skulle bre sig några mackor;
 
Alex: Vi måste köpa smör, finns inte så mycket kvar
 
Idag när jag ska bre mig mackor;
 
Tittar i kylen, ser smörpaketet, blir jätteglad och tänker "åh, han sparade lite smör till mig!^^".. Öppnar paketet..
Ibland tror jag nästan att han stoppar in alla dessa tomma förpackningar bara för att jäklas med mig :P
 

- Hinnsvepning

Idag har jag varit på kvinnokliniken och blivit "hinnsvept". Inget härligt direkt, om jag tyckt jag haft onda sammandragningar innan så är det inget mot dem jag har nu. Känns som att någon vrider runt knivar i ryggen och magen på mig varje sammandragning och Alvedonen jag tryckt i mig hjälper inte mycket tyvärr.
Men men, om detta får förlossningen att komma igång inom en snar framtid är det lätt värt det, och om inte, så ska jag tillbaka till kvinnokliniken på onsdag igen för överburenhetskontroll, och då tänker jag bannemig ej lämna byggnaden förenn de ger mig tid för igångsättning!
Hoppas ni har haft en bra dag, 26 grader varmt har det varit i lilla Malmö idag :) Alltid något.

- 11 dagar över tiden

Telefonen plingar och ringer hela dagarna av vänner och familj som undrar om bebisen har kommit, det är både jobbigt och gulligt. Jag förstår att det är fler än jag som är spända över bebisens ankomst, men samtidigt håller jag på att bli galen av att bli påmind av att han är kvar i magen.
Jag har ont i varje liten del av ryggen och världens molvärk nere i magen, sammandragningarna har kommit var 5:e minut i evigheter, men förlossningsvärkarna lyser med sin frånvaro.
Det som skrämmer mig mest nu är om han ska bestämma sig för att vara kvar i magen tills jag blir igångsatt, får olika besked hela tiden om när det isåfall skulle ske. Är jag fortfarande gravid på onsdag ska jag på såkallad överburenhetskontroll, det är då de avgör om när en igångsättning isåfall skulle ske.. Men men, vi får hoppas att han tittar ut självmant snart :)
Idag blir det picknick med alex i det soliga varma vädret <3

- Glassigt

För några år sedan fanns det en glass, en mycket god glass tyckte jag då. Minns inte exakt vad den hette, men det var den soleroglassen med gröna lime iskulor i. Riktigt god minns jag att jag tyckte att den var, sen slutade den att säljas.. Det var en tung dag. Men i år, i år har de tagit tillbaka någon liknande glass, Calippo shots med smak av lime och jordgubb. Och igår var det dags, dagen D var här.. Jag och Alex åkte ner till Ribersborgsstranden för att äta glass, och jag skulle få min calippo shots. Jag studsade som ett litet barn vid glasskiosken och gubben bakom kassan mobbade mig och sa att det bara var jag och småbarnen som köpte den glassen.
Stunden kom, jag öppnade min glass och hällde i mig ett par iskulor som smakade....NADA!!! ingenting, smakade inte ens vatten! Vilken besvikelse :( ...
Det var bättre förr..

- Höger fot, vänster fot, fram

Igår kom Josse hit på en kopp kaffe, när hon skulle gå hem bestämde jag mig för att följa henne den 5 kilometer långa promenaden in till stan eftersom jag ändå skulle hem till Cornelia och se film. Så japp, denna övergångna gravida kvinna powerwalkade 5km ala 50 minuter hemmifrån mig in till stan.. om det ledde till massa sammandragningar? - jepp . om det ledde till en bebis? - nopp.. :P
Idag är Alex ledig från jobb eftersom att det är röd dag, så vi ska mest ta det lugnt och sen kolla hockey ikväll.

- 7 dagar över tiden

Idag är den sjunde dagen efter bf, och ännu har ingen bebis tittat ut. Jag vet att jag gnäller mycket om det, men det är så himla psykiskt påfrestande med all längtan efter honom så ni anar inte.
Först går man blint efter ett bf datum och räknar ner månad efter månad, och sen kommer det datumet äntligen och man ställer in sig på att få träffa sin lilla bebis, och så väljer han att magen är trevligare att bo i, haha.
Men jag ska inte hänga för mycket läpp, för jag vet att för varje dag jag går över tiden är jag iallafall en dag närmare att få träffa honom. <3
Förhoppningsvis sista magbilden

- Update

Förlåt för bloggtystnaden senaste dagarna. Många har undrat om jag har fött eftersom att jag varit så oaktiv både på facebook och på bloggen, tyvärr har jag inte fött ännu..Lagom trött på graviditeten och känner mig ganska grinig och kinkig, känns som att jag aldrig kommer att föda typ. men men.
I söndags var jag och Alex i bokskogen och promenerade och fikade i det soliga vädret, och idag var jag hos barnmorskan och en tur på sjukhuset för att barnmorskan tyckte att bebisens hjärtslag var lite oregelbundna, men på sjukhuset konstaterade de att allt såg bra ut med bebis :) Men han får gärna trycka ut sig nu tycker jag! haha
Well well, håll nu tummarna för att bebisen kommer ut snart <3

- Dark shadows

Gissa vad, jag är fortfarande gravid.. Idag har jag och Alex varit och tvättat bilen både in och utvändigt, så nu är den så fin så fin :) För tillfället sitter jag här med håret fullt av hårfärg, dags att återgå till brunett igen, som jag har saknat det dessa två månader sen jag fick för mig att färga det rött. haha, så jepp, om 30 minuter är jag äntligen brunett igen! :D
Ikväll blir det bio med Alex, ska se Dark Shadows, Tim Burton's nya film med Jhonny Depp bl.a. Man måste ju se till att dels få tiden att gå när man väntar på att bebisen ska komma, och dessutom vet man ju inte hur länge det dröjer innan jag och Alex kan unna oss lite egentid på bio igen, så det ska bli mys mys :)

- Shopping ala bebis

Vad ska man roa sig med för att få tiden att gå när man har en bebis i magen som struntar i det där med beräknade förlossningsdatum och väljer att stanna i magen lite längre? -Jo shopping! :)
Dessa söta plaggen köpte jag på Kappahl i deras Newbie sortiment, sååå söta!

- 0 days to go

Idag är mitt beräknade förlossningsdatum.. Så var är min bebis? haha
Har förvärkar hela tiden, vissa mer onda än andra, och då luras jag gång på gång att "nu, nu kanske nåt är på gång!" men icke då! Jag verkar ha en bebis som trivs bra i min mage.
Får se hur många dagar jag går över tiden, vad gissar ni på? :)

- Föreberedelse

Idag är det 2 dagar kvar till bf, och jaaa, jag har insett att jag antagligen kommer gå över tiden iallafall någon dag. But still, 2 dagar till bf! haha.
Så denna måndag tänkte jag tillbringa till att förbereda hemmet inför bebisen som flyttar in vilken dag som helst, för när han väl är född vill jag att här ska vara kliniskt rent och fint så man slipper sitta i soffan med bebisen och mysa och samtidigt störa sig på damm eller liknande på hyllor och bokryggar.
Dagens checklista:
  • Tvätta sängöverkastet i sovrummet (full av katthår!) samt renbädda.
  • Dammsuga och skura alla rum
  • Våttorka alla hyllor och skåp
  • Dammsuga under soffkuddarna (fullt av prylar där under som katterna gömt)
  • Diska och rengör besticklådorna
  • Andas!

- En Lördag

Idag har det varit soligt, men kallt och rätt blåsigt. Men jag och Alex tog oss ändå ut på en promenad när det var någorlunda vindstilla. Vi promenerade ner till havet och tog långa omvägar mellan alla fina hus nere vid vattnet, roligast var när jag började prata om ett hus om hur fult det var och vad de som bor där borde fixa osv osv, och så upptäckte vi att tanten som ägde huset satt i trädgården och rensade ogräs och hörde varje ord jag sa.. Lite Thilde i ett nötskal ;)
För övrigt börjar jag bli otroligt otålig i min väntan på bebisen, 4 dagar kvar och jag nojjar mer och mer över att gå över tiden..Tålamod är inte min starka sida, vi vill ha ut honom nu! Eller ptja, Alex vill nog jag kniper igen i alla fall tills hockeyn ikväll är slut. Jag håller med, för nummer 65 - Erik Karlsson, han är en riktig pudding på isen! ;)
Bildarkiv - Jag i Sthlm April förra året

- Imse vimse spindel

Såhär ligger det till, jag älskar sommaren! Verkligen älskar sommaren, men..Jag HATAR spindlar, fullkomligen hatar dem! De förstör allt! Jag är ju lite mer rädd för spindlar än vad som klassas normalt, men efter att jag gick fobi-träning för det för typ 5-6 år sedan har det blivit bra mycket bättre, jag sitter alltså inte längre och slår mig själv över hela kroppen och tror jag har spindlar överallt. haha. Men det är minst lika obehagligt fortfarande! Och nu på sommaren är de överallt, man kan liksom inte sitta på balkongen och njuta och slappna av utan att oroa sig för att bli attackerad av en imse vimse spindel från taket ovanför. Eller gå upp för brandtrappan på kvällarna, för då är där fullt med spindlar. Man kan inte sova med öppet fönster på natten när det är varmt, för då kan spindlarna smita in och övermanna en i sömnen. illa illa illa :(
Denna spindel hänger utanför fönstret nu.. piiiih!

- Vecka 40 (39+0)

Idag är det exakt 7 dagar kvar tills min son är beräknad att titta ut. För min del hade han gärna fått titta ut nu, vill träffa honom! Jag har dock en känsla av att han kommer att välja att titta ut nu på Lördag den 5:e, Alex tror den 18:e..Jag hoppas verkligen att jag har mer rätt än Alex, för att gå över tiden är inget jag är direkt sugen på med alla dessa förvärkar. haha, vi får väl se :)
Barnet:
Ditt barn är nu ca 50cm från topp till tå och är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvara i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av barnets kropp består av fett.
-Min tjocka mage idag :)


RSS 2.0