- ensamma hemma

Nu är jag och Benjamin hemma hos oss igen efter att ha tillbringat de senaste dagarna i Lund.
Påsken var trevlig med god mat och goda påskägg med allt för mycket godis i!
Benjamin fick smörgåsrån och djungelkex i sitt ägg och lite nya kläder från newbie samt en vårjacka :)

Nu ska vi bara mysa hemma i vår ensamhet denna dagen medan vi saknar sambo/pappa som var på NHL match ikväll den lilla glidaren! Idag ska de tydligen åka helikopter och shoppa... Avundsjuk, jag?...


- dagens fail

Jag målade mitt barn till påskkärring, med vad jag trodde var ansiktsfärg..
Det var det INTE!
Fem bad senare ser min son fortfarande ut som Ronald mc donalds galna men söta kusin..

Hoppas det försvinner före nästa Bvc besök #påskfailandemamma


- äckligt

Idag var dag nummer två ensam med Benjamin med sambon i USA.
Då fick vi ett samtal av honom, FaceTime..
Det började bra, Benjamin sken upp som en sol när han såg sin far i telefonen.
Jag undrade lite vad för människa det är jag skaffar ungar med, när Alex råkade resa sig och filma rakt ner i toaletten..

Tvi för sjutton!

Och med den bilden på era näthinnor där ni mot er vilja funderar på om han hade gjort nummer 1 eller nummer 2, så avslutar jag med en bild på dagens lunch! ;)


- gräsänka dag 1.

Igår var första dagen som gräsänka medan sambon är i USA. Det blev en väldigt hektisk och spännande dag..
Först åkte jag till Malmö för att möta upp och ta en fika med fina Anna, sedan mötte jag upp Hannah, Erika och Erikas två pluttar; Eliott och Olivia.
Vi fikade, shoppade och fikade.. Någonstans där gick det fel och lilla Olivia blev sjuk och svimmade och fick åka ambulans till barnakuten medan jag och Hannah tog lillebror och Benjamin och kastade oss efter via stadsbuss.
Men tillslut verkar allt ha gått bra för lillan hos farbror doktorn, men så läskigt det är när de små blir dåliga! :(

Klockan 02.45 inatt fick jag sms från sambon att han var framme i USA, skönt att höra, och jag är bara måttligt avundsjuk över att han ska få åka helikopter, besöka alcatras fängelset och shoppa loss! Hmpf..


- update

Nu är det x antal dagar sedan jag uppdaterade, hänt mycket dessa dagar så jag tänkte försöka mig på en liten update nu;

I helgen blev Benjamin 10 månader, det firade han genom att stå utan stöd för första gången. Till både hans och min chock som ni kan se på bild nedan.
Han pratar väldigt mycket, mest ropar han efter mig "mamma!" Cirka 100 gånger per dag, en liten mammaperiod just nu. På Bvc fick vi beröm för hans utveckling, han förstår så mycket av det man säger till honom nu och går så himla duktigt med sin gåvagn och längst alla möbler. Tyvärr har han även börjat försöka klättra i trappen, så säkerhetsgrind står på inköpslistan. Han hade även gått ner i vikt tyvärr, väger under 10 kilo igen, så han har ju lite att ta på men vi fick ändå en ny tid till Bvc om 2 veckor för att se så att han inte fortsätter tappa vikt.

När det gäller jobb så har jag nu bestämt mig för att sluta, försökt få tag på handläggaren, men hon har ännu inte ringt tillbaka.

Vart hos barnmorskan, konstaterade att jag har väldigt lågt blodtryck vilket kan förklara yrseln och svimmningarna sista veckan. Fick även tid för ultraljud den 6 maj! :D

Hade besök av fina Renata, iris, Lisa och sienna igår! De hade med ett gravidpåskägg till mig med godis, bebis skallra, illamående tabletter och ansiktsmasker. Helt perfekt! Barnen lekte så fint ihop och vi hann med en liten promenad i solen allihop :)

Idag åker sambon till USA, och mörkrädda jag håller på att packa min och Benjamins väska för att tillbringa närmsta veckan hos mina föräldrar i Lund.

Blev ett långt inlägg, men nu är bloggen uppdaterad och jag kan stryka det från min to do list ;p


- stay or go?

Som ni vet arbetar jag ju extra 2-3 kvällar i veckan som personlig assistent. Tanken med det har varit att försöka dra in lite extra pengar i kassan inför bebisen i magen och alla de kostnader med syskonvagnar och dylikt det medför.
Jag har slitit röven av mig, jobbat med graviditetsillamående från helvetet, varit hemma 01 på nätterna, gått upp 07 och varit död hela dagarna med Benjamin osv osv och tänkt "det är värt det, bit ihop!"..

Idag kom min första lönespecifikation, när man drar av det jag förlorar av mammapenningen, så går jag cirka 400-500 kronor plus...

Känns inte riktigt värt det om jag ska vara ärlig, stay or go?


- Hönspappa

Så, hur gick första natten för Benjamin i sitt eget rum?
Sådär, han gnydde en gång och Alex var där och hämtade honom innan jag hann blinka!
Alex har seperstionsångest inför detta big time, och jag försöker få honom att inse dels att vi inte kommer kunna ha både Benjamin och kommande bebisen mellan oss, samt att vi inte kan vänta ända tills bebisen kommer med att hänvisa Benjamin till sitt eget rum..
Mina resonemang når inte riktigt fram.

Vi har fått mötas på vägen, fram till påsk ska vi börja med att Benjamin sover alla tupplurar på dagen på sitt eget rum, och efter påsk ska även nätterna tillbringas där.. Till dess får jag finna mig i att bli fortsatt misshandlad på kvällar och nätter av en full huligan. Han är iaf söt när han sover, även om han och hans far tävlar i vem som snarkar högst.. <3


- halva klippt

För att förbereda Benjamin lite inför att inatt sova ensam i sitt eget rum, beslutade jag att vänja honom idag på hans tupplurar.
Han har 3 tupplurar x30 minuter om dagen.

Tupplur 1; jag la ungen i sin säng, ungen reste sig, grät "maaaamma!" i 20 sekunder. Jag satte på spotify, ungen la sig ner, somnade efter 2 minuter.
Tupplur 2; jag la ungen i sin säng, satte igång spotify direkt, ungen somnade. Och nu 2 timmar senare sover han fortfarande.. Tror inte vi hinner med "tupplur 3" innan läggdags.

Tar det som ett gott tecken inför nattningen ikväll, peppar peppar!


- klippa navelsträngen

Benjamin har av någon anledning (hans pappa) sovit mellan oss de senaste 3 månaderna. Visst, mysigt, men nu börjar han bli stor och tar upp halva vår säng och beter sig som en full huligan!
Häromnatten låg jag och sov uppochner i sängen för att få lite lugn och ro utan någon som sliter mig i håret, hur slutade det? Jo, vi vaknade och upptäckte att barnet inte låg i sängen, utan hade rullat ner på golvet, och fortsatt sova!!?
Senaste nätterna har han även börjar krypa över oss och försöka resa sig i sängen genom att dra i våra huvuden, så nu har jag satt ner foten, nu ska ungen flytta in till sitt eget rum och säng igen!

Tillbringat förmiddagen till att bädda fint och göra ordning, ska bli spännande att se om Benjamin (och Alex) finner sig i detta ikväll..

Bild på när Benjamin senast sov i sin egen säng, en liten plutt med vaktande katt <3


- läkare update

Tack för fina sms och kommentarer på föregående inlägg!
Läkarbesöket gick helt ok. Även om läkaren efter lite tittande först sa "hmm, jaha, medicinen man brukar ge får du ju inte äta när du är gravid helst. Man vet ju inte biverkningar på barnet, och jag vill inte riskera att få skulden för ett missbildat barn. Hehehehehe".
Men efter att han ringt ett antal samtal till olika läkare med bättre koll fick jag recept på en medicin han fått "välsignelse att skriva ut åt mig från en bra läkare i Lund"..
Så nu är det bara att hålla tummarna, skulle det sprida sig till ögonen igen skulle jag dock direkt in till Lund och få intravenös medicin igen, det slipper vi helst!


- here we go again

Vissa av er kanske minns att jag tidigare berättat om när jag i början av graviditeten med Benjamin fick en grov herpesinfektion som utlöstes av en kräm jag fick felutskriven av en läkare för eksem. Den kom på 2 dygn och kändes som om mitt ansikte skulle frätas bort, jag blev inskriven och isolerad på sjukhus i 10 dagar med dropp, mediciner och uppvisad dagligen för läkarstudenter.

Nu när jag blev gravid igen berättade min barnmorska att jag inte skulle bli förvånad om det bröt ut igen eftersom immunförsvaret försämras som gravid..
Och igår började det, utslagen är änsålänge bara några stycken på käkbenet. Men jag känner att det är påväg att bryta ut på hela vänstersidan i ansiktet, kunde knappt sova inatt för att det är så ömt.

Åkte till sjukhuset i Ystad igår för att snabbt få medicin eftersom att det går så snabbt när det bryter ut.. Blev hemskickad i receptionen eftersom de ej hade medicin där tydligen, och Apoteket var stängt så fick inte ens recept eller träffa läkare. Idag har jag fått tid på vårdcentralen här i rydsgård, och alla vet vilken tur (not!) jag brukar ha med sjukvården, så vi får se hur detta utvecklas.

Håll tummarna!


- stackars sambo..

Söndag förmiddag, vi sitter och dricker kaffe i soffan framför Nyhetsmorgon, Benjamin vilar.

Alex; byter till Xbox kanalen
Jag; men vad gör du?
Alex; tänkte spela FIFA
Jag; men vi tittar ju på tv, du kan ju inte bläddra mitt i bara för att DU vill spela Xbox..!
Alex; Gud vad självisk du är!
Jag; va?! DU bläddrar mitt i för att DU vill spela, men JAG är självisk?
Alex; Jaa, du tror du bestämmer allt!
Jag; men du tycker det är sjysst att bläddra när vi tittar på något, och sen ska jag sitta och titta på när du spelar?!

Vi har haft denna "diskussion" förr, vi kommer ha den många gånger igen. Just nu hatar jag den som uppfann FIFA, och jag hatar mig själv som gav honom FIFA.. Bloody sunday!


- arg thilde

Louise Hoffsten på TV4 Nyhetsmorgon just nu, de pratar om hennes diagnos MS och hennes syn på det och hennes musik osv.
Några saker hon säger får mig bara att bli förbannad..
;Hon anser sig vara ett ansikte utåt för de med samma sjukdom, att hon visar att livet fortgår och går att leva bra ändå. Livet är inte över pga MS, det går att leva bra med det.

Hade jag suttit hemma med grav MS och sett/hört detta, jäklar i min lilla låda vad arg jag hade blivit! Lätt för henne att sitta och säga sådana saker, när hennes MS inte är särskilt grav ännu!
Säg de sakerna till en person med MS som sitter gisslan i sin kropp utan förmåga att röra sig eller prata, med smärtor man knappt kan föreställa sig och pillerburkar huller om buller mot kramper, ångest, smärtor osv. Som inte kan äta, duscha, skratta. Som har en uppsjö av assistenter som gör allt det denne inte längre kan.
Säg till den personens ansikte; "livet är inte över, du kan leva livet bra ändå.."

I dont Buy it!


- dansa naken

Benjamin har ju börjat gå runt mot möbler som en liten galning nu, och ja, här hemma är inte sådär vidare barnsäkrat..
Så idag löste jag det problemet lite genom att bära ut (vårt ooootroligt tunga) vardagsrumsbord till hallen. Så nu kan vår lilla nakenfis gå fram och tillbaka runt soffan hur mycket han vill utan att riskera att slå huvudet i bordet mer=win!
Alternativet var att bubbelplasta bordet, men jag kom på att jag har en sambo som lider av en otrolig fascination när det gäller att "poppa" bubbelplast, så det skulle bara hålla en kväll innan alla bubblor skulle vara bubbelfria liksom.

Bjuder på bilder av en nöjd nakenfis som promenerar/klättrar runt soffan, samt en huligan som välter mitt fina klosstorn..


- fobiträna vettskrämd bebis

De som "känner" Benjamin vet att han aldrig gråter, även jag som är med honom 24/7 har bara hört honom gråta på riktigt 10-20 gånger under hans 9 månader i princip.
Därav har jag blivit väldigt chockad av att han från ingenstans har börjat gråta hux flux senaste dagarna. Han har liksom suttit och lekt när han plötsligt brustit ut i panikgråt och snyftat och hulkat otröstligt tills jag tagit upp och lugnat ner honom. Och jag har inte förstått varför... FÖRREN NU!!
Nu vet jag, jag har upptäckt sambandet!
- Han börjar gråta varje gång han hör/ser Zalando reklamen på tv, den om skor via nätet där de skriker. Benjamin blir lika rädd och ledsen varje gång.

Och jag är världens bästa mamma, för jag har gått i fobiträning för vissa av mina rädslor (spindlar, bananer och trasor) när jag var tonåring, och lärde mig då att det effektivaste sättet för att bota en rädsla är att utsätta sig för det gång på gång tills man inte är lika rädd längre..
Så idag har jag tvingat Benjamin att se Zalando reklamen på repeat på youtube på min iPad, OCH DET FUNKADE! Nu gråter han inte längre, nu pratar han med gubben i reklamen. Haha, hade det dock inte funkat hade jag nog kvalat in som årets sämsta mamma som skrämmer mitt barn på det viset med flit ;)

Länk till reklamen; http://m.youtube.com/#/watch?v=gQSOf2Y2SUM&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DgQSOf2Y2SUM&gl=SE


- Fula thilde

Jag är för första gången på några år inne i en "jag-är-fulast-i-världen" period.
Jag ser bara brister, och inte gör graviditetshormonerna det bättre, tvärtom!
När jag var gravid med Benjamin kände jag mig riktigt snygg och fräsch! Jag hade fin hy, fint hår, snygg gravidkropp osv, ni fattar. Jag höll igång, rörde på mig och umgicks med folk..
Men NU, mitt hår känns flottigt 2 timmar efter att jag duschat och går inte att få fint, jag har finnar för första gången i mitt liv, jag har fått torra partier i ansiktet som vägrar att försvinna oavsett hur mycket jag smörjer mig med mjukgörande, och jag har redan tappat formen lite enligt mig själv och sitter hemma och gömmer mig i mjukisbyxor! Det gjorde jag inte ens när jag var höggravid med Benjamin!

Vafan?! Rent ut sagt! Jag vägrar att säcka ihop nu! Vägrar verkligen!

Nu går funderingarna till att göra en mental och fysisk make over på mig själv, med andra ord, färga håret (testa blondin?), klippa mig, köpa vårkläder och slänga allt tröstätargodis och börja ut och röra på mig igen!
Hyn vet jag inte hur jag ska fixa, tips från andra som vart "ful-gravida"?

Snyft vad synd det är om fula mig :p


- det där med socker

År 2012, januari, en höggravid Thilde;
"- Nej alltså Heffaklumpen (Benjamins namn i magen) kommer minsann INTE få smaka godis och sötsaker förrän han är minst 4-5 år!"

År 2013, mars, jag konstaterar att min 9 månaders som redan smakat; choklad, sockerbulle, lussebulle, glass, pepparkakor OCH ostbågar..
Oj oj oj, men jag tröstar mig med (och försöker intala mig) att detta endast beror på att han ändå inte vet skillnaden, att jag bara låter honom smaka eftersom han vill smaka allt vi äter, och jag har för dålig självbehärskning med att vänta med glassen ända till han sover på natten!

Så fort han är stor nog att förstå vad det är kommer han inte få annat än frukt.. Jag lovar..


- utvecklings update

Tänkte mig på en liten uppdatering om vad Benjamin börjat med senaste veckan;

- Säga "Mamma" och "Pappa", absolut inte på befallning utan oftast bara när han är arg eller vill att vi ska vakna på morgonen
- Leta upp och titta på närmsta lampa när man säger "titta på lampan!"
- Skillnaden på många leksaker, sitter han med sin leksakskorg och jag ber om klossen, då tar han fram klossen och ger mig den.
- Går bättre och bättre, springer nästan när man håller hans händer, och gåvagnen är rolig den med, och idag har han börjat släppa den med bägge händerna och försöka hålla balansen. Till min blandade skräck förtjusning..
- Vill fortfarande inte krypa, men har börjat dra sig framåt medan han ålar när han tröttnat på att förgäves be mig om att hjälpa honom gå dit han vill.
- Att läsa böcker är det bästa han vet, titta på bilderna, bläddra och höra pappa göra djurläten. <3

Tiden springer, jag är så stolt över min son! Att få följa hans utveckling, dela hans glädje och fyllas av hans skratt, det finns inget finare än min familj. Jag är så tacksam över Benjamin, Alex och miniklump i magen <3


- "i god tid" planering

Det är lite mer än 2 månader till Benjamin fyller 1 år.. Jag har redan börjat surfa runt efter inspiration till hans kalas. Lutar åt djungel tema big time med utklädnad på honom och djungelansiktsmasker till de barn som kommer. Djungeltårta, djungelpynt, ja ni fattar grejen.. Det ska bli ett zoo här hemma! :) jag längtar till de närmar sig och jag får börja planera och handla hem allt helt!


- hjälpande hand

Nu kommer Benjamins fina farmor närsomhelst hit för att avlasta mig under hela dagen så att jag ska vara utvilad ikväll när jag ska jobba!

Underbart med släkt, familj och vänner som känner på sig när hjälpen behövs lite extra :) tack! <3

Bild på Benjamin och hans farmor Inger i somras


- nötskalet; 100-0

Graviditeten i ett nötskal enligt mig och min stackars sambo;

Jag- åh, ska vi inte ta en promenad till ankdammen en sväng?
Alex- jo visst, ska vi gå?
Jag- nä jag går nog och vilar lite..snyft

Jag- ska vi beställa pizza?
Alex- visst, vad vill du ha?
Jag- nej Gud! Jag kan inte vänta 15 minuter! Måste ha mat nuuuu! Snyft gråt snyft, jag dör av hunger!

Jag- åh vad pigg jag känner mig!
Alex- ska vi se film?
Jag- ja! Eller nej, stäng av tv'n! Sjukt jobbigt ljud och ljus, jag vill vila! Snyft buhu!

Jag går från 100-0 på blott en sekund..


- vår dag vs vårdag

Kvalitetsdag med mitt hjärta för att gottgöra de senaste dagarna jag legat och spytt och varit en tråkig mamma=
Promenad med gåvagnen utomhus, gungande på lekplatsen och glass i solen! <3

En underbart härlig dag, önskar mig fler såna nu! -Snälla söta rara solen, bli kvar hos oss


- min medicin

Jag har i två dagar gjort det jag gör bäst när jag mår dåligt, dövt mina känslor med shopping!
Och nu känns allt bättre, mitt bankkonto ekar lite smått, men jag är nöjd!

Som vanligt sen Benjamin föddes får han mest, sen får Alex lite och sist får jag något smått.

2 dagars shopping har resulterat i;
Benjamin -
Vår/höst overall, Nike sneakers, pyjamasar, 2 färgade byxor, 3 bodies, 2 pekböcker, solskydd till vagnen
Alex -
Vårjacka (blir bäst när jag väljer), färgglada chinos , bingo rimers självbiografi (ytterligare ett tappert försök att få honom att läsa böcker), samt frisör klippning
Jag -
strumpor och vårjacka, kort och gott.

Bild på min vårjacka från Google, så nöjd! Och plats för magen att växa.. ;)


- strax tillbaka

Varit tyst här under helgen, igår var vi hos vänner och idag har jag jobbat hela dagen..
Något jag inte borde ha gjort. Illamåendet har de senaste dagarna slagit till som en atombomb och idag är värst hittills. Får inte behålla något jag stoppar i mig, och kan ej stå upprätt.
Har inte berättat på jobbet att jag är gravid, så jag har fått springa och smyg spy 100 gånger idag och den jag arbetar för lär tro att jag har världens minsta urinblåsa..
Hittills sen jag kom hem från jobb har jag legat i sängen och gråtit och tyckt synd om mig själv med en hink bredvid, när jag väntade Benjamin led jag av NOLL illamående, så detta har kommit lite som en chock för mig..
Så ja, för tillfället tänker jag tycka oerhört synd om mig själv och undra hur jag ska klara av allt.


- sjuka mardrömmar

Har haft sjuka mardrömmar 3 nätter i rad nu;
Natt 1: drömde om ultraljudet, och i drömmen var jag plötsligt i vecka 20 och väntade trillingar.. Magen gick sönder.
Natt 2: drömde att jag födde, fruktansvärt! Vaknade helt genomsvettig i panik när jag insåg att jag faktiskt ska genomgå en förlossning igen.. No shit typ.
Natt 3: Drömde att jag förlorade barnet på jobbet.

Vill inte ens spekulera om vad den kommande nattens drömmar kommer innehålla.

Jobbade igår kväll och somnade vid 03 inatt, Benjamin slog upp sina vackra ögon vid 07.. Och nu sitter vi här och myser. Eller okej, jag myser med kaffet och han myser med att dra mig i näsan och håret medan han fnittrar <3


RSS 2.0