- Ystads djurpark

Idag bar det iväg till Ystads djurpark ihop med Erika, Emil, deras barn och även 12 andra släktingar till dem!
Vi hade otrolig tur med vädret, regnet slutade när vi gick genom entrén och startade igen lagom till vi åkte hem, win!
Benjamin älskade varje sekund av dagen, då han även fick passa på att inviga sina nya fina didrikson regnkläder han fick igår. Hans favorit djur var visserligen Erikas farfars hund, men utöver den var nog getungarna (kid'en?) (källingarna?)hans favoriter pga att han fick klappa dem.
Jag själv personligen, sken upp lite extra när jätte-sköldpaddorna valde att para sig framför oss, samt när gigant-grisarna blev galna varje gång Alex nöffade åt dem(finns på film för de nyfikna!).Erika sken mest upp varje gång mitt synfel visade sig, t.ex när jag kallade antiloperna för lamor och nån fågel för känguru..(måste hämta ut nya linser!)
Well, en underbar dag har vi haft :)

Bilder från dagen, samt Benjamin på sin nya elefant-gunga han fick av sin mormor igår.


- Benjamins nya skor

Häromdagen köpte jag ett par nya nikeair sneakers till Benjamin. Före det använde han ju främst ett par svarta Nike, hans första riktiga "gå-skor". Men, häromdagen när vi var iväg, ville han inte riktigt gå i dem och spände fötterna och gnydde på lekplatsen när jag lät honom gå runt. När jag efter leken satte honom i vagnen igen grät han tills dess jag tog av skorna på honom. Då började jag misstänka att "hoppsan, hans skor kanske är för små..?"
Skyndade mig till intersport och tog på honom ett par NikeAir i större storlek och satte ner honom på golvet, och vips gick ungen runt i butiken och skrattade! Så mitt fruktansvärt dåliga samvete kastade sig till kassan och betalade skorna illa kvickt.


- sambo-shopping och snattande bebis

När jag var liten och sjuk, brukade min mormor skicka en slant till mig att köpa tröst-godis med. Så tanken idag var att åka till Ystad och köpa tröst-kläder till mig och Benjamin efter denna sjukveckan.. Hur det gick? Jo, jag var dum nog att gå in på MQ först, och där råkade jag liksom hitta en jacka som var av Alex nya favoritmärke, "scotch and soda", och det är ett ganska dyrt märke.. Och den jackan var på rea, och på något vis råkade jag köpa både den och ett par Dobber jeansshorts till honom.. Det blev rätt dyrt.. Så shopping till mig och Benjamin=noll!
Benjamin blev nog lite bitter över det, för när vi skulle lämna intersport en stund senare gick larmet, ungen hade snott åt sig en tröja i vagnen (en ful historia i storlek xxs, tror han ville reta mig för min stora mage) personalen köpte tack och lov min förklaring och jag fick lämna butiken högröd i ansiktet.. Tack Benjamin!


- update sjukdom

Godmorgon fredag, sista dagen före Alex semester! :D
Denna veckan har varit otroligt påfrestande, Benjamin har varit så dålig ända sen i tisdags. Han har inte fått behålla något av det han har ätit, utan det har runnit rakt igenom honom och han har blivit så liten och tunn. Men han har blivit piggare för varje dag och idag är han i princip som vanligt igen och har för första gången på hela veckan fått behålla frukosten i magen.
Veckan har tärt på mig med, efter sömnlösa nätter och dagar där benjamin inte velat ha sina dagsvilor, har jag inte haft energi till någonting och diskhögarna, tvätthögarna och dammråttorna har växt sig gigantiska! Det betyder att det står storstädning på dagens schema för mig :) yey!


- sjukstugan

Igår väcktes vi klockan 05 av en ledsen Benjamin, det hör inte riktigt till vanligheterna då förmiddagarna annars brukar vara hans roligaste tid på dygnet.
Men igår grät och skrek han hela morgonen, och när klockan var 09 hade jag bytt över tio stycken diarréblöjor och märkte att han hade ont av det i magen. Sjukvårdsrådgivningen rådde mig att åka in med honom till akuten, och väl därinne blev blöjorna även lite blodblandade. Benjamin skötte sig galant, och lyckades tillochmed le och gosa lite när min storebror kom till sjukhuset. Blodproverna visade ingenting, och efter några timmar fick vi åka hem istället, men går det inte över, eller blir värre, så ska vi åka in igen så de kan ta fler prover. Men de trodde det "bara" är något virus som satt sig i hans mage/tarmar.
Normalt sett byts det 4-5 blöjor på en dag här, igår byttes ungefär 30..
Natten inatt var en vaken natt för mig, då Benjamin bara ville sova på min mage med sina armar runt min hals..och han var väl inte direkt glad över alla blöjbyten inatt heller, han har blivit så sårig i rumpan nu och skriker varje blöja som ska bytas för att han får så ont:( Håller verkligen tummarna för att han blir bra snart! Min lilla lilla pojke <3


- vecka 25

Idag går jag in i vecka 25, barnet är nu cirka 30 cm långt och väger strax under 800 gram. Själv vaknar jag med en minimal mage, för att sedan under dagen svullna mer och mer. Och även om magen är liten, så känns det desto mer. Oerhört ansträngande att gå för tillfället då fogarna och ligamenten konstant gör sig påminda om att de ej återhämtat sig efter att ha varit gravida förra året med.
Men i övrigt känns det toppen, lilla hulken i magen har disco på nätterna så att det redan känns lika mycket som i vecka 30/35 med Benjamin, så det är härligt att han är så livlig och visar att han mår bra där inne i magen :)


- mini ryttare

Om gårdagen var en dag att stryka ur kalendern, så var denna dagen en dag att spara i kalendern!
Som vanligt när jag och Benjamin hänger med Lisa och Sienna, så får vi en lyckad dag. Först god fika hemma hos Lisa, där Benjamin visade en stackars trött Sienna att han var dagens boss genom att knuffa henne så hon trilla, dra henne i håret och sno hennes pipmugg! Fast han bad faktiskt henne om ursäkt genom att plocka ur lite gammal skinka ur sin egen mun och stoppa i hennes...charmigt.
Efter fikan promenerade vi till folketspark där våra barn för första gången fick rida på ponny! Så jäkla söta de var i alldeles för stora ridhjälmar, och Benjamin ÄLSKADE hästen och fnittrade hela rundan


- tjuven

Benjamin har lärt sig att under vagnen, där finns det frukt.. Han har gjort det till en sport att smyga sig dit och plocka upp dem och smygäta på konstiga vis.. Jag hävdar att han ärvt det av sin far, både smygätandet och att äta på konstiga vis! ;)


- stomipåsar vs waunderbaum

När man är gravid får man förbättrat luktsinne, och med det finns både för och nackdelar.. Fördelat väldigt orättvist!

Fördelar med det förbättrade luktsinnet;
- Man kan på 1 mils avstånd känna om sambon har tjuvsmakat på ens choklad.
..det var den enda fördelen..

Nackdelar med det förbättrade luktsinnet;
- bajsblöjorna (som inte heller innan luktade rosor) luktar redan innan bajset hamnat i blöjan helt, och får det att vända sig i magen på en 100 gånger om!
- när sambon öppnar sin snusdosa tror man att polisen kommit och slängt in stinkbomber!
- man kan känna doften av gubbar/tanters stomipåsar när man åker i en trång tågkupé, trots att de ej ska lukta annat än vid byten..(det var en lång tågresa för min näsa igår!)
- man kan vakna mitt i natten av att katten gått på lådan på våningen under och lukten är plötsligt så överväldigande att man bara måste upp och tömma den klockan 03.30!
- man känner lukten av tång trots att man bor 1 mil från havet, bokstavligen!

Som ni ser, det är mer nackdelar än fördelar med ett förbättrat luktsinne.. Funderar starkt på att tejpa fast en waunderbaum-gran under näsan snart! ;)


- halvfabrikerad unge del.2

Jo, jag vet att jag förra veckan la upp ett inlägg om hur jag skulle bli bättre på att ge Benjamin hemlagad mat.. Och jag har faktiskt försökt, tappert! Men efter bara några tuggor slutar han gapa och kniper igen munnen medan han skakar på huvudet..(han har lärt sig att det betyder nej) Det enda den lille herren godkänner utöver burkmat är annan "snabbmat"; fiskpinnar, potatisbullar, pannkakor osv..
Gladast blir han dock om jag endast serverar majs, gurka och ärtor..hur man nu kan ha det som det godaste man vet när man är barn?

Idag vägrade han min goda gryta, det skulle va fiskpanneter och pulvermos, hälsade en bestämd Benjamin..


- listan

STORT tack för alla namnförslag ni har gett! (Och intressant att läsa hur vissa resonerade när ni valde namn)Nu börjar listan utökas, och med det kommer även de roliga småtjafsen mellan mig och Alex när vi försöker övertala varandra om olika nya namn vi fastnar för ;) vissa förslag vi fått, tex "Sebastian" och "Jonathan" hade jag gärna haft med på listan då jag älskar de namnen, men tyvärr heter ju mina bröder det. Kanske som andranamn?
Ett av namnen på listan, "Oliver", föreslog jag för Alex redan när vi väntade Benjamin, det gick då fetbort enligt Alex.."Oliver?! Då kan han lika gärna heta tomat eller broccoli ju!" Men nu plötsligt är namnet "oliver" en stor favorit hos honom..haha

Men, såhär ser listan ut för tillfället;


- hjälp med namn

När jag var gravid med Benjamin och jag och Alex pratade namnförslag var "Benjamin" det första vi båda gillade och fastnade för. Jag tyckte det kändes helt rätt, samt fin betydelse "lyckans son, den äldste/förstfödde". Men efterhand som graviditeten gick, ändrade sig Alex, och tyckte ungen skulle heta Noel istället. Det tyckte inte jag, över huvud taget. När Benjamin väl var född hade vi fortfarande inte enats, men när barnmorskorna frågade på förlossningen och heffaklumpen precis tagit sitt första andetag deklarerade Alex; "han heter Benjamin". <3

Nu är jag gravid med vår andra son, och när vi precis hade varit på ultraljudet och fått veta att det är en pojke till, slogs vi båda av namnet "Fabian". Det klingar bra med Benjamin och är inte ett alltför vanligt namn. Fler förslag har vi inte, men nu börjar jag tveka till "Fabian" och igår låg jag och Alex och försökte komma på fler förslag.. Gick sisådär, han ratar alla mina förslag av de tokigaste anledningarna!

-Så nu ber jag om hjälp, ge oss namnförslag på inte allt för vanliga namn, inte kortare än 5 bokstäver, inga "mode-namn", och det ska klinga bra med "Benjamin" (för många krav?;p).


- sambon och pengar

Ekonomi, det är ett kul ämne.. Jag hävdar att jag är den ekonomiska av mig och Alex. Han hävdar motsatsen.
Och nu har vi ju som ni vet kommande utgifter på mellan 22-29000 :- i deposition och dubbla hyror för flytten vi ska göra. Det är ganska mycket pengar faktiskt... Och vi har kommit överens om att försöka hålla onödiga småköp nere ett tag, med andra ord, Alex påstod igår att en bikini till mig vore just ett onödigt inköp. När jag tog på mig mina gamla bikinis för att demostrera för honom hur icke charmigt det är med 4 stycken gravidtuttar fram och 2 bak, höll han inte med.."det ser bra ut" tyckte han, inte ett skäl att köpa ny bikini för några hundralappar.. Och nu kom han hem från jobbet, och tyckte tydligen att över 300:- var väl investerade pengar för 2 dagars lunch ute när han jobbat.

Japp, allt är relativt. ;)


- pappig pojke

Senaste tiden har Alex varit iväg ganska mycket. Det har varit övertid på jobb, bowling med jobb, några dagar i usa, middagar med jobb, fotbollsmatcher med vänner, weekend på Mallorca med jobb osv. Och nu med Benjamins nya nattningstid på kvällen så innebär det att Alex ofta inte hinner hem från jobbet före Benjamin somnar för natten.
Och nu tror jag det har blivit för mycket "utan-pappa-tid" för Benjamin, igår när Alex hann hem före nattningen blev Benjamin så till sig att han hyperventilerade av glädje, och när Alex åkte till jobb imorse skyndade Benjamin efter till dörren och sen dess har han bara letat efter/ropat på "pappa". Och det har nu gått över 2 timmar..

MEN, hela juli har Alex välförtjänt semester! Far och son får ta igen sin kvalitetstid då <3


- ny rutin och ny bajspool

Vi har nya rutiner här hemma, stulna av Lisa. Våra gamla rutiner var; Benjamin får sova när han är trött, det kunde betyda 3 vilor under dagen, somna för natten vid 21-22 och vakna 06-07.. Men nu följer han nya strikta sovrutiner då jag har märkt hur mycket mer harmonisk han är när han vaknar helt utvilad på morgonen! Han får 2 vilor på dagen, en kort och en lång, och sen somnar han för natten 18.30 (!!!) men sover ändå till samma tid på morgonen (utom idag då han vaknade 05..)= utvilad glad unge och föräldrar som fått egentid på kvällen, win!

Idag har vi varit i Ystad och umgåtts med Benjamins morbror och moster, som också gav honom ännu en ny plaskpool. Benjamin blev så till sig när han såg den och ville i kvickare än kvickt. Så jag slet av honom kläderna så snabbt jag kunde och släppte i honom...och såg försent att han hade bajs i rumpan! Hahaha, men men shit happens ;)


- v23 och oro

Är nu i vecka 23, med 125 dagar kvar till beräknad förlossning. Enligt min app i mobilen är barnet nu cirka 30 cm långt och väger cirka 500 gram.
En liten ömtålig krabat fortfarande, och jag har fått ett nytt utbrott av min "gravid-herpes" som jag kallar det eftersom jag bara får det när jag är gravid. Min rygg är täckt av de smärtsamma blåsorna och jag var precis på vårdcentralen och fick medicin utskriven.. Medicin som de ej vet om/hur barnet påverkas av. Och detta är min andra runda denna graviditeten. Det känns allt annat än bra, känner mig som en försökskanin och blev inte direkt lugnad när doktorn sa att barn kan bli missbildade även utan påverkan av mediciner samt att skulle jag föda nu kanske barnet dessutom överlever ändå.. Måttligt lugnande, som sagt.

Bild på magen vecka 6, och magen nu vecka 23. Det bor iallafall en livlig liten miniklump i min mage som konstant sparkas och möblerar om där inne <3


- släppa taget

Senaste 3 månaderna har Benjamin gått duktigt längst med möbler eller när man hållt honom i handen, men idag kom också dagen då han själv frivilligt släppte min hand för att gå själv!

Katten uppskattar det inte lika mycket som jag, eftersom hon är hans mål när han tultar fram ;)


- halvfabrikerad unge

Vi har nu sakta men säkert börjat försöka bli bättre på att ge Benjamin riktig mat till lunch och inte bara burkmat.. Idag blev det halvfabrikat, potatisbullar, köttbullar och majs.. Men det dög ändå enligt den lilla herren, trots att det varken var hemlagat, ekologiskt eller rättvisemärkt ;)

Ikväll ska jag vara lite duktigare och faktiskt laga god lax åt honom, eftersom jag inte lagar lunch åt mig när jag är ensam, så får jag satsa mer på middagarna som jag och Alex äter och så får Benjamin ta igen den "bra" maten då istället. #dåligmammasomintegersittbarndenbästamatenvarjemåltidvarjedag ;)


- familjehäng i Ystad

Eftersom att dagen igår vart så himla lyckad ihop med Lisa, körde vi efterfest på det idag när ändå båda våra karlar dessutom var lediga från jobbet.
Klockan 10 möttes vi upp i ett varmt och soligt Ystad för familjehäng ihop!
Lekplatshäng, glada barn, svindyr plankstek och sen ölpicknick i småbåtshamnen. Där bestämde sig Benjamin först för att krypa och sno Siennas mellanmål, jag trodde han blev mätt på det.. Men 15 minuter senare såg jag något stort gult i hans mun, trycker in mina fingrar och fiskar ut; HELA sista biten av en banan med skal och allt! Ungen hade alltså i smyg krupit bort till vagnen, tagit upp bananpåsen, tagit ur en banan, bitit av hela stumpen, stoppat tillbaka resten av bananen i påsen igen, och tillbaka i korgen under vagnen!! Jag blev otroligt chockad, men mest otroligt imponerad! Haha

Nu hoppas jag nattningen går bättre ikväll, hållt Benjamin vaken sen klockan 13 och hoppas han därför ska däcka när jag ber honom vid 19...


- beautiful day!

Vilken dag vi har haft, alldeles underbar! Klockan 9.45 tog jag och Benjamin tåget in till hyllie för att möta upp Lisa och lilla Sienna på Emporia köpcentrum. Där var det nämligen dags för Benjamins livs första frisörbesök då han hade blivit så himla långhårig, och vad fin han blev! Det enda han inte uppskattade var när frisören ville hårtorka honom och använda trimmern, då darrade hans underläpp lite.
Efter klippningen styrde vi våra ben och vagnar mot en lång promenad ner till Ribersborgstranden för glass,lek och bad! Alldeles underbart var det och Benjamin plaskade glatt medan Sienna sprang omkring och testade sin mors gränser. Benjamin valde istället att testa att kissa stående utan blöja, han blev själv väldigt förvånad av sin stråle i sanden, haha!
Nu är vi iallafall hemma, nattningen av Benjamin var ett smått helvete på 1,5 timme. Men det får man ta, efter en så underbar dag med glada barn och bra sällskap! :)

BILDBOMB;


- vad vi firade!

I fredags bad jag på Facebook att tummar skulle hållas för oss, utan att berätta varför. Och alla tummar gav resultat och på fredagen gick jag, Alex och Benjamin ut på restaurang och firade lite. Eftersom att jag inte sen utvecklade vad vi firade så har det regnat sms och frågor och gissningar.. Och nej, vi firade INTE att det skulle vara tvillingar i magen som någon gissade, haha!

Vi firade att vi ska flytta! Vi har fått en jättefin 4:a på 105kvm mitt inne i stan i Ystad :D jag är så himla glad! Vad gör deposition och dubbel hyra på totalt 22.000:- om det betyder att vi får bo 20 meter från alla affärer och cafeer?! ;) japp, detta kommer bli den fattigaste sommaren någonsin, men den 1:a augusti flyttar vi! :D

Bild på Alex och Benjamin på vår framtida gata <3


RSS 2.0