- kalsonger

I augusti började Benjamin gå på potta, i december började han gå på potta på dagis, i januari började han själv säga till med ord när han ville gå, i februari började han bli sur om man hänvisade honom till blöjan.. Så idag, idag börjar vi med kalsonger dagtid. Och plötsligt blev min lilla pojke så stor!

21 månader <3- kort om Sthlm

Försökt hitta lust i flera dagar till att skriva om min och barnens lilla resa till Stockholm, och nu springer Benjamin runt och river lägenheten, så jag passar på!
I söndags morse tog jag båda barnen och satte mig själv på tåget upp till Stockholm! Resan upp gick kanon och vi möttes av fina Jennifer, det var hos henne vi bodde. Vi har lärt känna varandra genom en mammagrupp, och jag kan ärligt säga att hon ligger nära mitt hjärta nu och är en vän för livet! Jag och barnen tjuvade hennes döttrars rum, hennes sambo flydde fältet några dagar och vi hade en underbar vistelse i huvudstaden med shopping,fikor, lek och mys. Jag passade även på att hälsa på min moster en sväng innan vi åkte hem igår. Nu vet jag hur det är att resa ensam långt med två barn! ;) - torsdag

Idag är första dagen på länge som jag är slutkörd på grund av roligheter! Visserligen skrek Fabian hela natten och Benjamin vaknade tidigt, men vad gör det när man får trevligt besök som har med sig muffins?! 
Lisa och Sienna kom hit för lite häng, promenad till skogen och slutligen lekplatshäng. Vi hade töntmatchat våra barn i likadana tröjor, fjantigt med sött! 
Och lilla jag hade även fått ett semlogram från fina Camilla, så i skogen tryckte jag ogenerat i mig den rakt framför Lisa som blev utan! - uteslutna ur kyrkan

Fabian ska snart döpas, och nyss var prästen här och hade dopsamtal med mig och mina väluppfostrade barn.. Just nu sitter jag och väntar på att kyrkan ska ringa upp och förklara att de tyvärr inte vill döpa Fabian längre..
Jag hade dukat fram saft och chokladbollar, för att verka som en sån där härlig mamma med härliga barn.. Benjamin valde att först smula sönder en chokladboll och mosa in i nya soffan, låsa upp min iPhone och ringa min bror, trycka in en chokladboll i munnen som han sedan inte så diskret spottade ut i prästens saft, för att sedan toppa det hela med att hoppa upp och bajsa i blöjan mellan oss! Efter endast 15 minuter tackade prästen för sig och lämnade lägenheten innan hon ens tagit på sig sin mössa och halsduk.. 

Bild från Benjamins dop 2012


- dagsbyte

Jag skrev för nån vecka sen om mitt problem med att jag inte visste namnen på Benjamins dagisfröknar... Nu har jag äntligen lärt mig 2 av 3 namn på fröknarna, i onödan! För imorgon är Benjamins sista dag där, buhuu! Han har fått plats på ett dagis nästan precis där vi bor, ett mindre dagis som verkar minst lika bra, om inte bättre. Ååh, jag är både glad och rädd på samma gång..

Vad hans nya fröknar heter... Jag är iallafall nästan säker på att den ena heter Rickard.. Eller Jörgen.. Eller Patrick..

Bilder från Benjamins inskolning i september, samt fina utsikten på det nya, Ystads krematorie! - hemma igen

Nu är vi äntligen hemma igen! Igårkväll fick Benjamin lite bedövningsgel i munnen, och för första gången på flera dagar drack han ynka HELA 50 ml välling, jag ville gråta av lycka! Imorse var hans crp ännu bättre, efter ännu mer bedövningsgel åt han några tuggor bröd och drack några klunkar juice, så droppet plockades bort och äntligen fick vi åka hem istället! <3 behöver jag nämna hur glad jag och mina sprängfulla amningsbröst blev över att komma hem till lilla Fabian? ;)

Benjamins 3 nya ord dessa dagarna, doktor, bort och sluta :')

Nu släpper vi alla sjukdomar och ser till att hålla oss friska resten av året helst! :) och så ska vi göda upp Benjamin igen.- sjukhus

Efter att ha sökt vård 4 gånger i Ystad med Benjamin har vi äntligen fått hjälp! 
Igår kväll hade han fortfarande inte ätit eller druckit, och blöjan var helt snustorr hela dagen. På akuten krävde vi hjälp och det visade sig att Benjamin var uttorkad och behövde dropp, men det var fullt i Ystad så vi erbjöds att åks ambulans till Kristianstad eller köra själva. Hela natten har de stuckit sönder en skrikande och hyperventilerande febrig Benjamin, och jag har fått kämpa bort mina egna tårar och hålla mig lugn för honom! 
Vi ligger fortfarande inlagda, Benjamin har dropp men vägrar fortfarande att själv äta och dricka. Han har inte kissat på snart 30 timmar.
De prover vi hittills fått svar på ser ok ut, så vi får se vad som händer. Benjamin bara ligger och är ynklig <3- update

Sjukstugan checkar in. Benjamin har haft mellan 40-41 graders feber sen i lördags, han äter inte och vill inte ens ha glass. Mitt hjärta går itu av att se honom så här liten och ynklig! Jag hatar feber, och när den steg till 41 grader igår ville jag gråta! Igår var vi två turer på akuten där de såg att hans hals är svullen, röd och prickig, läkaren misstänkte halsfluss. Idag ska vi tillbaka klockan 11 och ta nya prover, förhoppningsvis får vi antibiotika. Nu använder magra Benjamin och tjocka Fabian samma blöjstorlek, praktiskt men sorgligt!

På natten ligger jag vaken och redo att trösta mitt lilla stora hjärta <3 - hint hint

Den 9:e mars ska Fabian döpas, imorgon postas alla inbjudningar. Men eftersom alla som anger koden Thilde på www.husetpalandet.se tom imorgon har 15% rabatt på ett köp, så har jag knåpat ihop en liten önskelista :) 


- DagisFail

På Benjamins dagisavdelning (förskoleavdelning för er petiga) finns det 3 stycken fröknar (förskolepedagoger för er petiga). Den veckan i september när Benjamin började, tog vi fröknarna i hand och de sa sina namn, men i all nervositet för första dagen så lät det mest som "hej, Christina!", "hej, rubrlovil!" Och "hej, blurrrr". Resten av inskolningsveckan tänkte jag, äsch, förr eller senare säger de något till varandra så jag kan uppfatta deras namn och slippa göra bort mig som en oengagerad mamma genom att fråga! Veckan gick, och fröknarna ropade aldrig åt varandra. Och sedan den dagen i september, har jag alltså var gång vi kommit till dagis ropat åt Benjamin "så, spring in till Christina!" Osv osv och känt mig nöjd med 1 namn av 3... Tills jag ringde för att sjukanmäla oss häromdagen och personen svarade "nyckelpigans avdelning det är Carina!"... FAIL! 
Och nu är det cirka 6 månader för sent att säga "godmorgon, vad är det nu ni heter igen?", så mitt hopp nu står till Benjamin och hans dagisgruppsfotografi, det går sakta framåt.. Där går enligt honom barn som heter blandannat Milo, Eter, Dall och Suss.. Men tålamod, snart är hans vokabulär nog bra nog att berätta vad fröknarna heter lagom till han byter avdelning! 


- 4 månader

LillTjock FatFabian blev igår 4 månader. Han kan sitta utan stöd, medvetet sikta in sig och greppa efter olika saker med båda händerna och föra det till munnen, rulla från mage till rygg, rygg till mage har dock bara hänt 1 gång och det missade vi, reagerar på ansikten han känner igen med leenden och följer en med blicken och söker efter oss när vi lämnar rummet. Han äter var tredje timma, vaken 1,5 timme, sover 30 minuter osv. 
Förmiddagar gillar han bäst, eftermiddagar och kvällar not so much! 

Idag fick han smaka fruktpuré för första gången, och det var populärt!


- fånga tillfället

Före lillebror Fabian föddes var jag och Benjamin varje dag på lekplatser bara han och jag, det är något jag verkligen kan sakna för sen lillebror föddes är ju han liksom alltid med. Det har blivit något sällsynt att göra saker bara jag och Benjamin och oftast hinner vi inte gå till lekplatsen efter dagis längre pga att Fabian antingen är arg eller måste hem och ammas, MEN idag somnade Fabian precis när jag hade hämtat Benjamin och jag tog chansen direkt och sprang till närmaste lekplats där vi hann leka en hel timme medan Fabian sov i vagnen. Jag hade så kul att jag hade kunnat gråta, och Benjamin njöt verkligen av att ha min odelade uppmärksamhet och hans ögon tindrade. Denna lilla lekstund kommer jag leva länge på i mitt hjärta! <3 

Älskade Benjamin!- vinnaren

18.00 drog jag vinnaren av tävlingen jag hade i samarbete med Huset på landet, Leksaker&Vackra ting. Ni var 25 stycken med och tävlade om de fina mössorna från Oskar&Ellen, och vinnaren drogs av Benjamin (som sedan tuggade lite på vinnaren innan jag fick läsa) och vinnaren blev; Emma Garcia vars son alltså inom kort kommer prydas av en hajmössa enligt önskemål! 
 
Bonus; Alla mina läsare får 15% rabatt på ett helt köp hos Huset på landet tom den 9:e februari! 
ANGE KOD Thilde i kassan! :)
Så in och kika på deras hemsida, de har hur mycket fina leksaker och inredning som helst! 
 
www.husetpalandet.se 
 
- knäppa sambon igen

Och så gjorde han det igen, sambon.. Vi satt ock pratade om vad vi skulle äta till middag ikväll, och han ratade alla mina förslag och försvann till slut själv ut i köket med orden "mästerkocken fixar!". 
30 minuter senare luktade det konditori i hela lägenheten, och jag serverades en tallrik med nån kaka (?) med falukorv i..
Jag - vad är detta?
Alex - min specialare! :)
Jag - det luktar efterrätt? Vad har du haft i?
Alex - men smaka nu, jag har gått efter recept med en liten twist, fast jag glömde vispa grädde..
Jag - grädde? Med falukorv? Vad är det för recept?!
Alex - amerikanskt inspirerat! 

Efter ytterligare lite fiskande fick jag se receptet på; AMERIKANSKA PANNKAKOR! Han hade inte förstått att de ska vara små och typ 0,5 cm tjocka utan istället gjort en stekpanne stor kaka med 5 cm tjocklek och falukorv i?! Han trodde det funkade som Ugnspannkaka typ!
Jag skrattar så jag gråter! Och Alex envisas med att man visst kan ha det till middag, och vadå frukosträtt? Haha- helg

Jojo men, höll på att kissa på mig idag av skräck när jag nattade Benjamin för vilan. Han ligger ytterst och pillar som vanligt i mitt hår, jag ligger in mot väggen och ser alltså hans händer, och plötsligt drar något i mitt hår vid väggen underifrån om och om igen! Visade sig bara vara katten, men ändå.. Haha

Köpte idag äntligen en pulka till Benjamin, lagom till snön börjat töa, men en runda i parken och backarna hann vi med.. Och ja, jag hann såklart även springa för fort med pulkan så att Benjamin voltade ur, och ja, jag märkte det inte förren 10 meter senare när Alex skrek åt mig och jag såg Benjamin ligga på mage i snön.. Det där med mammapoäng igen ;) nu är vi inne i värmen och Benjamin surar för att pulkan inte funkar i vardagsrummet medan han ropar efter farmor som nyss åkt hem.

Ikväll taggar vi melodifestival här hemma, och imorgon taggar vi lek med SiennaLisaKim <3
RSS 2.0