- birthday

..och plötsligt var denna mamman 25 år!
Gårdagen inleddes med att få ett samtal från Benjamin där han med sin omänskligt vackra stämma deklarerade Gjattis, älskar dig mest världen!
Vid 12 kom mina föräldrar, lillebror constantin, lillebror Jonathan+tjej och barn, samt Alex med våra barn, på lunch, tårta och paket. Trevligt värre!
Vid klockan 18 byttes mitt sällskap mot vänner, och jag fick äta ännu mer mat och tårta, höra skönsång, dricka vin (som mitt huvud bittert ångrar idag), öppna paket, prata minnen, skratta, inse hur roliga jag och Lisa ser ut bredvid varandra, dra till Möllan, dricka öl (även det ångrar mitt huvud idag), bli skjutsad i en cykel-barnsits (har uppenbarligen mindre rumpa än jag tror!), få goda överaskande nyheter så sminket rann, osv osv, jag måste erkänna att jag hade en bättre födelsedag än på många år! 
Tack till alla för uppvaktning igår, både i sällskap, sms, samtal, fb och tankar <3 
Barnfri ända till imorgon, det tackar huvudet lite extra för. Feeling old!
- Russinhand

Precis badat Fabian, sen leker han och Benjamin ihop på deras rum nu före läggdags.. Efter några minuter kommer Benjamin springande med stora oroliga ögon;

- lellebor massa schuk! Mamma ringa doktorn anbulanschen nu! Pjälpa lellebor handen schuk! Kom mamma titta lellebor handen. 

Jag har förklarat för Benjamin att doktorn jobbar i ambulansen, och att om man är väldigt sjuk, mer än snor och feber sjuk, så kan man ringa ambulansen så hjälper dem en till sjukhus och doktorn.. Väl inne på deras rum möttes jag av en Fabian som led av en väldigt vanlig åkomma bland nybadade; russinfingrar..! Russin var nog inte bästa ordet i förklaringen till Benjamin som bytte ut sin syskon-oro mot lite sötsug och bet sin lillebror i "russin-handen".. - mellanmål tips

Tipselitips om lite pimpat mellanmål i vagnen, alla småbarnsföräldrar känner vi ju till de populära bananpannkakorna man lätt rör ihop. Idag lyckades jag sno ihop en pimpad version som fick högsta betyg av barnen när vi var iväg! 

Thildes mellanmåls äggmuffin med smak av hallon och banan; 

2 bananer från botten av fruktkorgen
4 ägg
1-2 msk av nya keso/yoghurt med hallonsmak
Mosa/blanda och ner i 12 muffinsformar
In i ugnen 200 grader ca 15 minuter. 
Done! 
Jag kan tyvärr inte yttra mig om smaken då jag inte ätit banan på 20 år.. Men luktade gott och barnen tjatade om fler :)- ord och vild

"Benamin kissa toletten, lite", "lellebror trött! Sova, lite", "benemin bada poolen, en annan dag!", "äta bajs, lite! Haha nää piiih blä, annan dag!", "mamma, älskar dig, världen!".

Benjamins nya favorit ord är lite, annan dag Och bajs. De orden läggs in i cirka varannan mening numer.. Mellan meningarna lägger han in sin kärleksförklaring till mig att han älskar mig mest i världen. Kunde vart värre <3 

Fabians nya favoritsysselsättning är att vara vildare än han har motorik för! Han ska klättra upp för rutschkanor framifrån, bli upplyft och skälla tills man låter honom åka själv, lyckas åka själv för att avsluta med ny bula.. Eller så ska han bitas, och sen skaka på huvudet åt sig själv och härma mina nejnejnej. Rytmisk är han med, om det så är gatumusik eller kyrklockorna han hör, så ska han dansa och gunga i hela kroppen medan han klappar takten. Vildare än sin bror var iaf!

Var och hälsade på deras blivande dagis idag, verkade helt okej! Benjamin sprang direkt in för att leka massa barnen och Fabian kröp efter i 190km/h mot rutschkanan. Nu räknar vi dagarna till inskolningen, sen börjar jag kombinera heltid skola med halvtid jobb :) - chef Benjamin

Benjamin är inne i en väldigt påfrestande fas där han hittar olika nya sätt att göra fel på, konstant! Han har dessutom börjat skada sin lillebror medvetet när han tror jag inte ser honom. Just nu känns det som en ond cirkel där man bara säger nej så får man inte göra och uppfostrar och gnäller och tjatar, hela långa dagarna. 
Igår kväll hade vi den tredje bråkiga läggningen i rad, och som vanligt kommer mitt dåliga samvete krypande så fort han sover sött. Tänk om han tror jag älskar honom mindre än jag älskar Fabian, när vi tjafsar så mycket
Valde att börja morgonen idag med lite mamma-Benjamin tid! 
En unge blev sååå lycklig när jag sa han skulle få baka vad han ville, korvkaka nekade jag dock.. Han fick göra chokladkladdmuffins med jordgubbar i. Han skrattade under hela tiden, följde alla anvisningar och stod sen stolt som en tupp och synade sina skapelser i ugnen <3 - dagisplats

Sen jag började plugga har jag längtat mig blå efter att barnen ska bli erbjudna dagisplatser.. Det är ganska krävande att plugga 100% med två barn hemma. Men så fick jag häromdagen mejl, barnen är erbjudna dagisplats på ett av de dagis vi önskade! Tillsammans, med start redan 1a oktober.. Det är snart.. Väldigt snart.. Och lite där kom väl min panik.
Benjamin var nästan 1,5 år när han började dagis första gången, Fabian blir 1 år när han skolas in.. Benjamin kunde gå, förstå språk, äta själv och kändes trygg när han började.. Fabian är fortfarande bebis, kan bara krypa, bli matad, förstår typ 5 ord och är väldigt mammig och närhetssökande.. Det känns plötsligt fruktansvärt att lämna bort dem för att plugga!
Men, jag får se det positivt, de kommer gå dagis vägg i vägg med bästa kompisen Sienna, Fabian och Benjamin går på samma avdelning vilket nog blir en trygghet, dagiset är väldigt pedagogiskt, Alex kommer kunna börja träffa dem oftare både helger/vardagar  och hämta/lämna enkelt med sitt jobb nära, och jag kommer få tid att plugga dagarna och ägna kvällarna åt barnen mycket mer pigg än nu, samt börja jobba timmar.. Det blir bra! 

Mina älskade söner, som jag kommer längta efter er om dagarna! - Tunisien

.. Och så var vi hemma från vår vecka i Tunisien! Hur i hela världen ska jag lyckas sammanfatta allt vi varit med om i ett ynka litet inlägg? Njae, okej, det blir inget litet inlägg, vill kunna gå tillbaka och drömma mig tillbaka och minnas sen :)
 
Förra lördagskvällen var jag först på min mammas stora 50års fest, begav mig hem sen kväll och förberedde det sista innan jag väckte barnen 01.00 och släpade oss till tåget där vi mötte upp vårt ressällskap bestående av Erika, Emil och deras barn. På Kastrup checkade vi in bagaget, och släpade våra trötta rumpor på planet 05 samtidigt som hela himmelen vibrerade av åska och blixtrar.. Lagom kul för en otroligt flygrädd Thilde!
Flygresan gick ok, mina barn var bara arga första halvan.. och jag var bara trött, hela tiden.. ;) 09 lokal tid var vi framme och kördes till hotell Medina i Hammamet där vi failade genom att inte ha någon dricks till bagagekillen som visade oss vår fina 3 rumslägenhet, som straff väntade dem nästan ett dygn med att sätta in vår spjälsäng. 
   På eftermiddagen begav vi oss ner till hotellets pool, där kom första olyckan, "Barn drunknar tyst", världens sämsta mamma hade inte tagit på benjamin puffarna i den grunda barnpoolen, och stod ca 5 meter från honom när han stod vid kanten. Jag tackar gudarna för att jag inte släppte honom med blicken en endaste sekund, för vips så halkade han och hamnade under ytan.. Han sprattlade inte, skrek inte, hade bara vidöppna ögon under vattnet medan jag kastade mig i och fiskade upp en hostande ledsen benjamin. Efter det hade han både puffar och badring.. och jag förstår ännu mer hur viktigt det är att man aldrig vänder bort blicken från barnen i vattnet.. räcker med 20-30 sekunder så kan det vara kört!
   Vi hann under veckan även hänga massor på stan och marknaderna, sitta på kameler (hästar enligt benjamin), gå på barndans, hopptorns-tivoli och hänga massor på stranden. Det var mellan 35-40 grader och alldeles underbart! Vattnet var alldeles rent och barnen älskade det, fabian var ett enda stort skratt hela veckan och njöt av att krypa runt i sanden och benjamin badade non stop med sin gula badring. 
   Men, även på stranden ställde vi till drama när jag trodde min kamera blev stulen och någon i baren var för snabb med att ringa polis... det slutade med att jag fick köpa frukt av en stackars oskyldig tunisier för väldigt väldigt mycket pengar för typ ingen frukt haha..
   Efter min fail tyckte benjamin att det var hans tur att ställa till med något han med igen, och valde att hoppa ner från en mur.. i betong.. med huvudet före, och skaffa sig en liten hjärnskakning.. tur man har med sig doktor erika som kan kolla pupiller. Den dagen avslutade vi lugnt med en oerhört fin maffig lyxmiddag på restaurang (vi var lagon trötta på all-inclusive buffén). 
   Sista dagen hade vi bokat safari, jag var såååå peppad inför det, hade längtat hela veckan.. Men det var i öknen.. och 42 grader... så jag fick solsting efter 1 timme och fick tillbringa resten av sista dagen i sängen med frossa där jag på något vis lyckades få barnen att sammarbeta och sova med mig, win!
   
Jag är så nöjd med denna veckan att jag nästan saknar ord, barnen har varit så lyckliga av att få bada obegränsat, äta glass obegränsat, leka med sina bästa kompisar obegränsat och så vidare och så vidare. Jag är så glad över att Erika frågade i våras om vi ville åka med! Kunde jag åka ensam med två barn till stockholm kan jag åka ensam med två barn till Afrika med! ;) haha. 
Benjamin tjatar redan om att bada och åka flygplan igen, så nu taggar vi redan nästa resa; till min biologiska pappa+fru på Nya Zeeland nästa år! :D 

RSS 2.0