- Det där lilla extra

Dra på trissor! Alex kom precis hem från jobb, med en kasse mat! Han har alltså på eget initiativ åkt till ica efter jobb och handlat hem ingridienser till en fin Måndags-middag alá "chef ramsey" som han själv säger. Och nu står han i köket och lagar mat, för andra dagen i rad! Jag är så stolt! Och det är han med ska tilläggas, för att citera honom "-Nu har du något att blogga om;)"
Ikväll ska vi sedan ned till pildammsparken med hans bror och titta på majbålet, men först ska jag avnjuta min sambos hemmalagade middag! spännande indeed :)
Mästerkocken in action <3

- Min sambo Grottmannen

Min sambo Alex, han blir 24 detta året. Han är väldigt duktig och kreativ när det gäller sitt arbete. Han är även väldigt duktig på att byta däck. Men allt som har med hemmet, städning, tvättning eller matlagningn att göra, det lämnar han helt i mina händer. Och under våra ca 3 år tillsammans har jag låtit det bero. Jag har med glädje varit den som tagit på mig allt ansvar i hemmet. Tvättat hans kläder, städat upp hans snusprillor, lagat mat och bakat åt honom osv osv, listan är oändlig vilket ni som känner Alex vet ;)
MEN, idag ska vi som sagt ha hit Jennie med familj och bjuda på fika och middag.. Och efter ett litet bråk i förmiddags efter att Alex hade slängt in massa smutsiga handdukar bland mina rena underkläder så utmanade jag honom till att han "fan själv kan sticka och handla och fixa med middag och fika denna gången!", något han aldrig tidigare har behövt göra själv. haha
Han åkte iväg till Ica, och jag började lugna ner mig och blev mer och mer nyfiken på vad han skulle komma hem med... Han kom hem med PANPIZZOR OCH BALLERINA Kex!!! Så ja, denna hormonstinna gravid kvinna rådde honom att illa kvickt åka tillbaka till affären och anstränga sig lite.. Vilket han faktiskt gjorde, så nu blir det iallafall någon form av köttfärssås som bjuds ikväll, med Alex som kock för första gången i detta förhållandet ;)
Älskar dig ovillkorligt i vilket fall som! <3

- Vapiano

Igår var vi som sagt och firade Calle som fyllt 25, först fördrink hemma hos honom (jag kollade avundsjukt på allas rosé glas) och sedan begav vi oss till Vapiano för att käka middag. Jag har inte varit där innan och jag blev faktiskt ganska imponerad. Trevlig och glad personal (bland annat Leo från hassela,haha) god mat och en bra atmosfär, så dit kommer jag iallafall garanterat gå flera gånger! :) Jag valde en pasta med lax, mumma mumma god var den.
Men nu ska jag ryta lite till på min sambo som verkar ha PMS idag, för sen kommer Jennie med familj hit på söndagsmys:)

- Update

Sorry för bloggtystnaden, men här kommer i vart fall en liten update.
Igår var jag först hos barnmorskan, min ordinarie barnmorska har blivit sjukskriven plötsigt så henne kommer jag inte gå till något mer tyvärr. Den nya var helt OK och allt såg bra ut med magen..
Efter barnmorskan träffade jag upp Sara och hennes lille son på Entré för långfika och affärtittande, supertrevligt. Och någongång där runt 16 tiden började jag få mer och mer förvärkar igen, de kom väl ungefär var 5-10 minut nåt såntdär.. Men men, vid 19 tiden igår var jag hemma igen och hade mer och mer ont i rygg och mage för varje sammandragning, nu kom de typ var 5:e minut och när klockan var 21 ringde jag in till KK för att fråga vad de tyckte och de bad mig komma in för en liten kontroll och kolla om jag eventuellt hade öppnat mig något.
Väl på förlossningen visade CTG apparaten att jag hade värkar var 4-5:e minut och barnmorskan kände att livmodersetappen hade kortats ner något, men öppen var jag icke! Så det var bara att åka hem igen, ligga vaken hela natten med värkar var 5:e minut..
Så nu sitter jag här, Alex sover fortfarande gott i sängen, och jag har ont! :(
Jag hoppas att antingen värkarna lägger ner snart, eller att de ökar och förlossningen börjar. För detta pallar jag fan inte!
- Men men, nu ska jag försöka komma på vad jag ska ha på mig idag, för ikväll blir det 25-års fest/middag för Calle som fyllt 25 :)
En Thilde igår

- Fotbolls-snack?

Alex tvingar mig att titta på semifinalen i champions leauge idag. Eftersom Ronaldo spelar är det OK för mig..
Scenariot som just ägde rum:
Ronaldo gör 1-0 till Real Madrid..
Thilde: Han är såå snygg
Alex: Eh nä!
Thilde: Eh jo!
Alex: Nä, han är ju skitful! Sluta spana!
Thilde: Okey, han är mer het då.. Skit het!
Alex: mummel mummel mummel
Tystnad i typ 3 minuter varpå jag för länge sedan glömt vad vi pratat om.
Alex: Asså, Ronaldo är fan GUBBE thilde, du kan inte tycka han är het!
Thilde: Gubbe?
Alex: Han är fan över 40!
Thilde: Han är 25 älskling..Oj titta! Nu gjorde han mål igen!
 
Något säger mig att även killar stör sig på när deras partners dregglar framför snyggingar på tv. :)
 


- Vecka 39 (38+0)

Barnet:
Nu är ditt barn omkring 49cm långt från topp till tå och väger ca 3,5kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn.
Mamma:
Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt sista veckan före förlossningen. Det är vanligt att sömnen blir störd, vila så ofta du kan.
Jag:
Börjar känna mig som om en ångvält kört över mig gång på gång. Har mest ont i höger ljumske, ryggen och även magen när sammandragningarna är som värst. Det i kombination är allt annat än härligt tyvärr. haha.
Jag hoppas och önskar att jag slipper gå över tiden, får väll se när bebis behagar titta ut. Han trivs väl i magen antar jag :)

- När livet ställer till det

Vaknade idag till nyheten av att Alex systers lägenhet brunnit ner till grunden inatt. Så himla tragiskt! Hon och hennes 2 små pojkar hade precis kommit iordning och flyttat in och äntligen fått landa och känna sig hemma, och så händer något sånt! Det är så fruktansvärt orättvist. Nu måste de ännu en gång börja om fast ännu mer, alla kläder, möbler, leksaker, osv osv är bara aska nu. Tacka gudarna för att de klarade sig oskadda!
Enligt Aftonbladet började branden i lägenheten bredvid och händelsen är för närvarande rubricerad som Mordbrand, vad är det för galningar som springer runt egentligen?! Sjukt.

- Krämpor vs krafter

Har sovit otroligt uselt inatt, har de senaste dagarna haft så himla ont i ena ljumsken samtidigt som det strålar i bäckenet, antar det är lillpojken som fixerar sig eller något. Ont gör det i vart fall. Blir verkligen svårare och svårare för var natt att sova skönt och bekvämt, rygg som värker, blåsor som ska tömmas, en akrobat som sparkar på ens revben innifrån, och rastlöshet i benen. Man känner sig lite som en 70-årig tant emellanåt. haha
Men jag ska absolut inte klaga, för jag vet att jag på det stora hela har haft en väldigt bra graviditet, och nu är det bara 2,5 vecka kvar till bf.. Så snart får jag min belöning för dessa 9 månader <3
Magen och jag idag


- Pildammsparks-romantik

Min sambo kom och hämtade upp mig när han hade jobbat klart idag, sen åkte vi in till Pildammsparken på en långpromenad. Mysigt värre och vi gick runt och runt och runt och pratade om våra drömmar för framtiden ihop. Jag är så otroligt glad över att han är mannen jag ska leva mitt liv med och få ett barn med. Är så tacksam över att det blev vi igen trots mitt lilla melt-down förra året, vi har ödet på vår sida helt enkelt. <3
Pildammsparken

- Husmors Kycklinggryta

Ikväll bjöd jag sambon min på kycklinggryta med ris. Ganska enkelt att göra;
  • Bryn kyckling
  • I med hackade champinjoner, vitlök, rödlök, purjolök, paprika och zucchini
  • Häll i grädde och tomatpuré, krydda även med salt och peppar
  • Låt koka i typ 15 minuter
  • Servera med ris

- Soliga Torsdag

Vaknade av solen i ögonen idag, UNDERBART! Har dock haft massa massa mardrömmar hela natten och vaknade några gånger och trodde katterna var monster eller något när de låg och sov på min mage.
Nu sitter jag här iallafall i solskenet på balkongen och äter mina hembakade frukostbullar (kaffet är slut), sedan blir det nog en långpromenad ner till havet :)

- BB-väskan äntligen packad

Idag har varit en allmänt lång och seg dag, har tvättat och bakat...Och äntligen tagit tag i att packa BB-väskan!
Känns ganska skumt att packa ner massa saker till mig, Alex och en bebis och sen stänga väskan och veta att nästa gång jag öppnar denna väska ska jag ha barn! Det kommer att ligga ett barn i dessa kläder jag nu vikt och packat ner. Ganska surrealistisk tanke.
Men nu är det ju så, det går inte att förneka... Jag & Alex kan bli föräldrar när som helst.
(En annan lite "kul" grej är att jag började läcka bröstmjölk igår. Alex mobbade mig lite och kallade mig för ko och erbjöd Calle som var på besök "en skvätt mjölk till kaffet" haha)


- Vecka 38 (37+0)

Idag går jag in i vecka 38,
och ja, jag börjar få smått panik inför förlossningen..
Barnet:
Nu är barnet ca 48cm från topp till tå och väger cirka 3,2kg. Barnet betraktas nu som fullgånget och det ökar snabbt i vikt. Får du värkar denna vecka så hindrar man inte förlossningen från att komma igång. Alla inre organ är färdigbildade.
Mamma:
Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet pga sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över. Förbered nu väskan som skall med till förlossingen.
Pappa:
Nu kan barnet komma närsomhelst. Som partner kan du hjälpa till med alla praktiska förberedelser.

- När kommer bebisen?

Jag har BF den 9:e maj som ni vet, men det är ju rätt sällan som man verkligen föder på den dagen man är beräknad. Alex tror att jag kommer gå över tiden, personligen tror och hoppas jag att jag föder lite tidigare.
Men vad tror ni? :)
När föder jag, och hur stor tror ni min lilla pojke kommer att vara?


- Husmors italienska ciabattas

Denna måndags kväll orkade inte denna gravida kvinna stå i köket och laga något krångligt, så lotten föll på fyllda ciabattas till mig och sambon.
För er som är lika lata som jag ikväll så delar jag med mig av innehållet;
  • Chili majonäs
  • Lök
  • Sallad
  • Mossarella ost
  • Champinjoner
  • Salami

- Bebisen tackar dig lite senare

Tack söta Anna :)
Såhär fina saker fick bebisen av Anna, badlakan, Dregglis, Snutte <3

- I goda vänners lag

Hade verkligen en helt perfekt dag igår!
Cornelia, Emelie, Rebecca och Anna kom hit vid 15 tiden. Först bakade vi citron-cupcakes och fikade och pratade och pratade tills Alex flydde fältet in i sovrummet. Sen handlade vi mat och gjorde världens mumsigaste potatissallad och grillade på balkongen medan min mage gipsades.
Enligt anvisningarna bör man ha vaselin eller liknande på huden under gipset för att det ska lossna lättare när det stelnat, men av någon anledning fick jag för mig att nej nej, det behövs inte... När sedan gipsmagen skulle plockas av höll jag på att gå in i chocktillstånd deluxe! ALDRIG känt en sån smärta tidigare, varje litet fjun på magen OCH huden hade verkligen fastnat i gipset och det var nästintill omöjligt att få av den. Tyvärr finns det projektet även förevigat på film när jag skriker i smärta, haha.
Men tillslut gick det och resultatet blev kanon :) Igår var med andra ord en lång men alldeles perfekt dag med massor med skratt.
Bjuder på några bilder
Alex ville också vara gravid en stund ;)

- Bröllop

Jag är på såå mycket bättre humör nu. Barnmorske besöket gick bra, haft ett peppsamtal med Alex och till råga på allt låg det en bröllopsinbjudan i brevlådan när jag kom hem precis.
Min bror ska gifta sig på midsommarafton!
Som jag längtar, kommer bli så himla roligt att få se två personer ingå såna löften som är helt perfekta för varandra. :)


- Lite negativitet

Varning för negativ ton i detta inlägg..
Imorgon skulle det ha varit en babyshower för mig och bebisen. Två vänner hade styrt upp det och bjudit in alla mina tjejkompisar, planerat lekar, aktiviteter och fixat med mat och fika.
Jag såg fram emot detta jättemycket, att få träffa alla så samlat och njuta och ha kul före bebis kommer.
Igår, alltså TVÅ dagar före babyshowern skulle äga rum, backar 7 av de som först sagt att de ska komma ur av diverse anledningar. Och jag har självklart förståelse för att ibland rår man helt enkelt inte för att något kommer emellan, sånt händer. Men när det händer typ alla utom 2, då blir man smått besviken med stora bokstäver.
Så well well, babyshowern imorgon är inställd.
- Nu ska jag till barnmorskan på en checkup. Förhoppningsvis är mitt humör bättre sen :)

- Dåtid vs nutid

För tillfället känns det som att jag alltid kommer vara en gravid liten tjockis.

- Mini update

Alex kom ju hem från Hongkong i tisdags, och ni anar inte hur skönt det är att ha honom hemma igen! Och dessutom var det alldeles för rent här hemma när han var borta, jag hade ju ingen att springa och städa efter. haha.
Så nu är ordningen tillbaka till det normala igen i detta hushåll :) Dock har han somnat före 21.00 två kvällar i rad nu, så han lär ju ha haft det roligt i Hongkong iallafall.
Personligen har jag börjat få svårt att somna på kvällarna, jag kan ligga och vara hur trött som helst, och så slås jag av nån tanke eller oro och så är jag klar pigg igen. Kan ligga och kämpa och försöka somna fram till 03 på natten och sen när jag väl somnar så vaknar jag ändå var 20:e minut antingen av en mardröm eller av att bebis sparkar mig i revbenen.
Men nu ska det tvättas kläder och sen ut och gå's promenad medan solen behagar titta fram en stund :)

- Vecka 37 (36+0) & Barnmorskan

Imorse var jag hos barnmorskan, mitt Sf-mått hade växt bättre än någonsin sen sist, så även om jag gått ner 1 kg så har bebisen växt kanon. :) Däremot hade mitt blodtryck sjunkit ganska mycket och hon var inte riktigt nöjd med resultatet på mitt urinprov, så jag ska dit igen på fredag för en liten extra check bara.
28 dagar kvar nu :)


- Husmors Grahamsbullar

Idag har jag gjort Grahamsbullar, supergoda och matiga blev de! :)
Ingredienser:
  • 25 g jäst
  • 2 msk smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk sirap
  • 1 tsk salt
Gör såhär:
  1. Smula jästen och lägg i kanten på en bunke.
  2. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Värm till fingervarmt.
  3. Lägg mjöl, sirap och salt i andra delen av bunken.
  4. Häll smörmjölken på jästen och blanda allt ordentligt och knåda. Jäs i 30 minuter.
  5. Forma avlånga bullar och lägg på bakplåtspapper. Jäs i 45 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Grädda grahamsbullarna i c:a 10 minuter.


- Superkvinnan

Nyss hemkommen från Inger & Bosse, som vissa vet så bor de mitt ute i ingenstanns bland massa åkrar och när jag ska dit brukar jag ta bussen. Men idag kände jag mig hurtig, så jag betämde mig för att lämna busskortet hemma och promenera både dit och tillbaka.. I REGN! haha
Jag skulle ljuga om jag påstod att det var smärtfritt, att vara ute och powerwalka som höggravid i regn och blåst tar faktiskt mer på krafterna än man skulle kunna tro. Men jag klarade det! Och det känns underbart skönt nu efteråt att ha fått både motion och frisk luft. - Nu en varm dusch!

- Chickflick

Fördelen med att ens sambo befinner sig på andra sidan jordklotet är utan tvekan: Man får ligga i sängen och titta på tjejfilmer hur mycket man vill!
Såg precis Beauty & the briefcase med Hilary Duff, en romantisk komedi som antagligen mest riktar sig mot typ 16 åringar.. Men gud vad mysigt det är att bara få ligga där för sig själv och känna sig som en liten flicka igen. Såna filmer är guld värda once in a while :)

- Glad påsk

Igår tillbringade jag dagen och en del av kvällen hemma hos Erika i Lund. Vi hade det supermys och bakade pizzabullar och såg film. Sen på kvällen kom min pappa och hämtade mig och så sov jag över hos mamma o pappa i Lund, jag snodde min griniga 17 årige brors säng till hans stora ilska.
Idag har jag varit på promenad med min andra lillebror och när vi kom hem efter en kall promenad målade vi ägg, mitt blev lätt finast! Sen åt vi påskmat och jag fick mitt påskägg och lagom trött valde jag att åka hem till mig.
Det är så himla tomt här hemma nu när Alex är i Hongkong, men nu är det bara några dagar kvar tills han kommer hem. Ska bli så kul att se alla bilder han har tagit.
Nu, soffläge till en god film med katterna. Hoppas ni också haft er en god påsk!
Mitt fina ägg pryddes av en kyckling och en hare, haha

Ute på promenad med lillebror Constantin


- 3 simpla ting att uppskatta

Senaste veckan har jag haft det rätt jobbigt med alla sammandragningar och förvärkar, då är det lätt att bli grinig och se allt i svart. Men så insåg jag precis att jag faktiskt har väldigt mycket att vara glad för också, utöver det att alla krämpor faktiskt leder till min son också. haha. 
De 3 saker jag uppskattar mest är:
  • Jag har trots allt bara gått upp 7-8 kilo under graviditeten
  • Jag har inte fått en enda bristning (hittills, peppar peppar ;P)
  • Jag mår inte illa alls, och har inte gjort det innan heller
Men som jag hoppas att dessa sista veckorna ska gå fort nu! Vill träffa min son <3
Påsken till ära så har jag fjädrar i öronen idag

- Bloggtips

Tänkte tipsa om en blogg jag har följt under några månader, om en ung tjej på 17 år som först var gravid, och som nu har fått sin lilla son Tatum som föddes ca 1 månad för tidigt. Följ Emilias vardag som ung nybliven mamma med allt vad det innebär :)
eemijji.blogg.se

- En personlig touch

Måste ju visa vilka fina saker min framor i England har stickat till lillkillen :)


- Alex goes Hongkong

Idag åker min andra hälft till Hongkong! Han ska visserligen bara vara borta i typ 5 dagar, men hjälp vad jag kommer att sakna honom. Och självklart är jag liiite avundsjuk på honom också, där är ca 25 grader varmt i Hongkong just nu. Lite skillnad mot våra 6 grader här i Skåne idag. Men jag har sagt till Alex att passa på att bara njuta medan han är där, för det är ju verkligen en spännande resa och en helt annan värld.
Jag tänkte passa på att packa BB-väskan idag, har kollat runt lite olika listor på nätet om vad man borde packa med sig. Och tydligen är det en god idé att ha väskan packad redan från denna veckan så man slipper stå där med skägget i brevlådan om bebisen kommer nån vecka tidigare :)

- Vecka 36 (35+0)

Idag är det 35 dagar kvar till bf, och jag är sjukt nervös! Jag längtar något otroligt efter min lilla son, men samtidigt känns det alldeles för overkligt att jag om ungefär en månad sitter med honom här i min famn. En liten bebis som är i totalt behov av mig och Alex för att överleva.
Det är rätt mäktigt. Jag har skapat ett barn, och det barnet ska jag ta hand om och uppfostra till en bra och vettig människa de närmsta 18 åren. snacka om press! haha.
Barnet:
Ditt barn är nu ungefär 46cm från topp till tå och väger ca 2,8kg.
Barnet äter nu bara upp sig inför livet utanför livmodern. Rörelserna upplevs som kraftfullare och tydligare. Du kanske kan se en armbåge eller häl som putar ut mot huden.
Mamma:
Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer kanske kraftiga tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen.
Magen idag!


- Framtida frisörer?

Idag kom Emelie hit, vi har haft det mysigt och lagat mat. När Alex kom hem från jobb bestämde Emelie och jag att vi skulle klippa hans hår.. Lättare sagt än gjort, och Alex gnällde som en liten tjej! Efter ett tag insåg vi att vi hade sabbat hans frisyr totalt och hela lägenheten var fylld av hår. haha.
Så ja, vi fick ringa hit en tredje part vid namn Calle som hade en trimmer hemma. Men alex litade inte på mig och Emelie längre så det blev helt enkelt Calles uppgift att trimma hans hår. Det roligaste jag någonsin sett!
Det jag lärt mig denna dag är att jag nog inte ska satsa på en karriär inom frisörbranchen iallafall. :)

- Tvätt

Har tillbringat denna dagen till att tvätta alla bebisens kläder, när jag sen såg den stora högen i spjälsängen och insåg att jag skulle bli tvungen att vika allt höll jag på att börja gråta. haha, lagom utmattad för minsta lilla numera.
Men jag vek allt, och sorterade fint allt i storleksordning och la in i hans garderob. :) Skönt att ha det avklarat iallafall.
Inte kul att vika sortera och vika denna lilla hög..

- Gekås Ullared

Igår åkte ju jag och Alex till Ullared för att köpa det sista vi saknar inför bebisens ankomst, mest lite småsaker.
Varken han eller jag hade varit där tidigare, så vi såg väl fram emot det med en liten skräckblandad förtjusning..
Vi rullade in på parkeringen vid 09.00 med inställningen att "usch, detta kommer ta hela dagen", men nejnej. Bara 1 timme senare hade vi redan betalat och packat in allt i bilen!
Vi var måttligt imponerade av stället om jag ska vara ärlig, massa massa skit samlat på ett och samma ställe, tjocka tanter med kundvagnar som verkade tro att det bara var dem i hela butiken och att de kunde parkera sina kundvagnar var de ville. Priserna var väl inte direkt så billiga som man trodde heller på det vi skulle köpa, om man slår ut det man sparade på sakerna man köpte men sen slog på bensinen tur och retur, så hade vi lika gärna kunnat köpa allt nånannanstanns. Haha.
Nä, som ni kanske hör så är jag inget big fan av stormarknader, och jag har svårt att förstå folk som vallfärdar dit gång på gång och tillochmed campar och har semester där?!
Men men, vi fick ändå köpt lite. Och nu har vi ju iallafall testat Ullared :)

RSS 2.0