- 7 timmar

Hur tillbringar man bäst en fredag med 30 graders värme och strålande solsken? - med prov och essäskrivning i 7 timmar! Kanske inte, men så tillbringades min dag igår iallafall. 

Provet gick sådär, 80% rätt, vilket stör mig då mina fel var klantfel. Essän återstår att se, den är inte rättad. Så håll tummarna. Nu laddar jag upp inför nästa veckas pluggavsnitt och ytterligare prov nästa fredag :) 

Mina kärlekar - tvillingar?

"Åh, vad fina pojkar. Kul med tvillingar!"
"Bröder"
"Ja, kul med tvillingpojkar!"
"Det skiljer 1 år och 4 månader. De är bröder, inte tvillingar.."

På riktigt? Vet inte hur många gånger det kommit fram främlingar och stirrat ner i vagnen och sagt liknande. Är inte faktat med tvillingar att de är identiskt lika eller iallafall kroppsligt lika stora?
Okej, nu skiljer det bara 300 ynka gram mellan min äldsta lång/smale och min yngsta kort/feta.. Men det skiljer också nästan 3 decimeter! Borde inte det åtminstone vara en liten hint att de inte är tvillingar? Eller de tror jag bara hade näring i ett bröst när jag ammade och därav fördelades storleken på dem lite konstigt?

Mina icke-tvillingar; mörkhåriga, blåögde, korta, tjocka Fabian utan ordförråd och den blonde, grönögde, långa, smala Benjamin som bestämt pekar "Lillebror" mot Fabian åt alla blinda främlingar.. ;)- 28 grader senare

Undrar hur länge denna värmen ska hålla i sig?! Första dagen med 28 grader tänkte jag "mm, varmt och skönt. Sommar!", andra dagen "oh, idag med, härligt!", idag har det varit ca 27 grader i en vecka och min tanke är snarare "vinter, vi har vinter alldeles för få dagar per år i detta landet!".

Denna varma dag tillbringades hos Rebecca i Lomma. Vi badade i poolen, Benjamin fick glass i mängder (och tackade genom att gå runt och spontan-kissa (ord som jag aldrig trodde jag skulle använda) på soldäcket, gräset och en matta) jag hann även med att plugga dagens en miljon sidor i läroböckerna. En härlig dag med härlig solbränna!

Nu är barnen äntligen nattade efter en entimmes mardrömsnattning där jag tillslut fick frispel, så nu ska det varvas ner med träningen som hamnat efter sen lunginflammationen och sedan ska det pluggas vidare för att avsluta kvällen med en film jag fått rekommenderat.- update!

Här har ekat tomt ett litet tag nu igen, först var det flyttkaos med feber/förkylning (ska bo lite i Lund nu före jag får tillträde till nya lägenheten i Malmö), och den febern visade sig efter 4 dagar har blivit lunginflammation. Bra tajming, not so much (Lisa, jag märker mer och mer att jag använder det uttrycket, visst är det ditt?) när jag hade legat strandad 1 vecka i lunginflammation tog jag tag i mitt liv igen, fick lite barnfritt i helgen och tog tillfället i akt att dra ut på möllan och dricka öl, två dagar i rad! Inte illa för en sliten tvåbarnsmoder.. ;)
Idag har ölen gått ur kroppen, mina barn är hemma, och jag har nästan fullföljt hela den första dagen av mina studier! Det är ju en 100% utbildning, som är upplagd studiemässigt egentligen som ett heltidsjobb, 8 timmar om dagen, spelar liksom ingen roll hur din situation ser ut.. Så är man ensamstående med två små barn, så krävs lite mer planering av tiden och kursen. Underbara Erika har hjälpt mig planera, så idag inledde jag med att muta Benjamin med barnprogram på fabians morgonvila= 40 minuters ostörd plugg, det följdes av lekplats med två samarbetsvilliga glada barn som lät mamma plugga 30 minuter även där, sen laga lunch, natta barnen och plugga ytterligare 60 minuter medan de sov, sen buss in till biblioteket för att låna skönlitterärt drama från antiken, tillbaka och laga middag, bada och natta barn, och NU sover båda för natten och jag förbereder lite gott i soffan och ytterligare 3 timmars plugg. Känner mig pretty awesome!
På fredag är första provet och stora inlämningsuppgiften, lets do this💪💃🙈- skånetrafiken
Tåg- bättre för miljön och plånboken än bil. Viss risk för mentalt sammanbrott dock.

Jag åker tåg flera gånger om dagen numera, det är ganska mysigt oftast, Benjamin älskar ju tåg, Fabian not so much, men en banan i munnen på honom och han är relativt nöjd ändå. Vissa perioder är det däremot lite strul med tågen, det är man som skåning van vid, några minuters försening är ändå ett lågt pris på det stora hela.. Men idag är jag trött, väldigt trött på skånetrafiken, som jag mest åker med. 
Igår var jag med Benjamin på kalas i Trelleborg, vi missade frukosten före och åt tårta där, klockan 12.30 begav vi oss hem mot Ystad för att vara hemma klockan 14.30 och äta en sen lunch. Framme på Malmö c skulle vi byta buss mot tåg, 1 minut före avgång byttes tågspår och i hissbytet med barnvagn fick Benjamin vinka hejdå till tåget vi missade.. Nästa tåg var 20 minuter sent pga spårspring i Lund.. Men tillslut kom det, lagom till Benjamin hade ätit upp sin banan och druckit sista droppen av vattnet vi hade med. På svågertorp ropade de ut att vårt tåg ställs in där pga nytt tågspring, och alla passagerare inkl 15 barnvagnar fick gå av, vattnet fick vi ej fylla på då det ej är drickbart på tågen. På spåret var det sol, 28 grader varmt, törstiga varma barn och dålig information som gång på gång ändrades.. Efter 1,5 timma kom ett fullt tåg mot Ystad, alla fick inte plats men vi pressade oss på och stod hela vägen med andra hungriga trötta törstiga resenärer, klockan 17 var vi hemma, och åt en väldigt sen frukost/lunch/middag.. 
Idag skulle jag ta tåg från Lund till Ystad, tåget blev först 30 minuter sent, en pojke trillade på perrongen och slog sig blodig i huvudet och jag fick ge honom saft och torka hans tårar i väntan på ambulans, sen kom mitt tåg äntligen, idag tog jag mig till Malmö c, där ställdes tåget in igen och jag blev utslussad på nytt för att vänta och hoppas på att nästa tåg behagade dyka upp och köra hela vägen till Ystad.. Hör o häpna, jag kom hem! 
Aldrig varit så sugen på körkort och omiljövänlig bil som nu! Slut på långt tråkigt inlägg!

- horror mommy

Benjamin stod och sjöng imse vimse spindel åt väggen, efter en stund tittar jag dit och ser att han sjunger det som nån hyllningslåt till en riktig spindel, kvickt mosar jag den med en bok medan jag både skriker till och skrattar skadeglatt ala hannibal på mordturné, tittar sen ner på benjamin och riktigt ser i hans stora ögon hur hela hans världsbild förändrades! Lite som den gången han råkade snubbla in på toaletten och se mig dra av en ansiktsmask.. Lite samma skräck.. 
- Och ja, the rain tomorrow is on me..

En mosad helig spindel, och en stilig Benjamin på kalas igår


- natt o strand

De senaste nätterna har Fabian vaknat cirka var 5e minut, samt vart vaken och arg mellan 02-04, och sen uppstigning 06.30.. Ny hörntand som odlas, och jag avskyr den! Haha. Inatt fick jag ligga med Benjamin i hans säng, vagga Fabian i extravagnen med foten och sjunga med tyst i huvudet till grannens musik innan jag 04.30 fick nog och bad dem efterfesta vidare i tystnad.. 

Igår var My här, älskade älskade lilla My, vi hängde på stranden, lekplatsen och avslutade dagen med plankstek i solen. Idag lämnar jag Fabian till mina föräldrar och tar Benjamin och min förkylning på kalas till världens finaste lilla Melissa som fyller två! - påminnelse

Jag kan trolla, 
- förstahandskontrakt i Malmö nära alla vänner, check! 

Det är lätt att se allt nattsvart, att lägga sitt fokus på allt det tunga när det strular på vägen med idiotiska hyresvärdar, borttappade betyg, krångliga studievägledare, dubbla hyror man egentligen inte har råd med, att lösa umgänge med barnens pappa, möten till höger och vänster, byten av dagis och barn som behöver aktiveras och försöka landa i alla karuseller. Det är svinsvårt stundtals att hålla näsan ovanför ytan, då är det tur man har världens finaste vänner, som hjälper en styra upp eller som påminner en om det man egentligen innerst inne vet;
"Min älskade vän,
Du är så himla fin. Både på in och utsidan. Du är en av få jag ser upp till. Jag har aldrig träffat nån med sådan styrka, vilja och motighet som du har. Du kan lysa upp ett rum utan att ens behöva öppna munnen. Du har något över dig som får en att känna glädje och  vänlighet. Att älska dig gör en till en bättre människa. ❤️ och att få älskas av dig är ren och skär lycka." 

Om bara 1 månad är allt löst, jag kommer stå stark med rak rygg, och veta att jag löst allt på det absolut bästa viset för mig och mina barn <3 
RSS 2.0