- Att göra "något"

Tänkte belysa en grupp på Facebook som jag tycker att alla borde gå med i, den heter Matkassen. De sysslar med att hjälpa barnfamiljer som för tillfället har det svårt av olika anledningar tex; ensamstående, folk mellan jobb, personer som har strul med försäkringskassan, fått höga oväntade utgifter eller liknande och som av de anledningarna för tillfället fått svårt att få pengarna att räcka till. Då kan de via Matkassen efterlysa det mest akuta de behöver, och bor man i närheten och känner att man kan bidra med något utav det hör man enkelt av sig. 
Jag tycker det är så jäkla fint, speciellt nu när julen närmar sig och alla är så materiella och ha-galna! Varför inte ägna en tanke åt de i närheten, kanske tvärs över gatan, som just nu kämpar med en klump i magen över att inte kunna ge sina barn ens det nödvändigaste just nu, där julklappar inte ens kommer på fråga eftersom pengarna precis täcker räkningar och om de har tur, till mat. 
Idag efterlyste Matkassen hjälp med mat, kläder och blöjor till en familj i Malmö, med en sjukskriven mamma och en pappa som precis blivit arbetslös och inte kommit igång med sin a-kassa ännu, en familj med 3 små barn. Vi har visserligen inte heller överflödigt med pengar denna månaden efter självrisk på den stulna vagnen och andra roliga utgifter, MEN vi har något extra paket blöjor hemma i rätt storlek till ena barnet, och jag har precis varit och handlat en påse med basvaror och mat åt dem för några dagar. Man kan inte göra allt, och man kan inte hjälpa alla, men man kan göra NÅGOT! 
Så, nu tycker jag att alla går med i denna gruppen, rätt vad det är kanske de lägger upp en liten efterlysning där just DU kanske kan hjälpa med något! :) 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Fin tanke! Jag ska kolla upp det!

Nej, ingen handyman tyvärr... hade suttit fint med en hemmagjord bondgård.

2013-12-02 @ 18:37:46
URL: http://lamadjur.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0