- Du kan inte amma här

Jag har tidigare varit på krigsstigen två gånger gällande debatten om offentlig amning; 
http://thiilde.blogg.se/2014/january/-jante-janne-ammar.html 
http://thiilde.blogg.se/2013/january/-amma-bebis-vs-amma-barn.html 
och nu är det dags igen, i Expressen kunde man läsa om en kvinna på Grand hotell som skulle amma sin 7 veckors bebis, där hovmästaren gick fram och slängde en servett över barnet! Say what?! När man ammar offentligt brukar man själv vara rätt bra på att skyla sig, man är ute efter att mata sitt barn, inte att random flasha sina bröst för främlingarna runtomkring! 
Så, fört blev jag uppretad över själva händelsen, men tänkte ändå att "jaja, folk tycker restaurangen är blåst, klart man får amma var man vill.." Sen såg jag att tidningen hade en omröstning; "är det ok att amma på restaurang?" DÖM MIN FÖRVÅNING när jag såg att av 50000 röstande så tycker 58% ATT MAN INTE ska amma på restaurang?! Herregud, 58%! Vad är det för pryda idioter som jag delar luft med som blir så kränkta av att se någon amma?! 
rent procentuellt borde alltså många av mina läsare också ha något emot public amning, så snälla, förklara för korkade mig vad problemet är?!

Artikeln; http://www.expressen.se/nyheter/ammade--tacktes-over-med-servett/Kommentarer
Postat av: Emma

Jag tror det nästan bara är mammor som fattar det där. Dom flesta iallafall. När Stella föddes hade jag inga som helst problem med att amma överallt! Det är ju MAT. Enbart mat.

2014-04-08 @ 11:15:34
URL: http://eembla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0